Octavia Combi 4x4 - názory, praxe
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: 74kw pro 4x4
tak jo, tak půl litru uberu, ale víc se mi ubírat nechce, protože se bavíme o 4x4 - i když je to 4x4 jenom občas (zřídka), protože je to s mr. Haldexem, tak bude přece jenom tak "o 2 pytle vápna" těžší a je vyšší, tedy s horší aerodynamikou, což obojí by se mělo projevit (a motor tohoto výkonu musí něco sežrat; věřím, že i on bere energii z benzínu a ne z řidičovy nohy:))) -
« Re: 74kw pro 4x4
tak u Octavie 4x4 1,8 turbo 20V by mě zajímala i skutečná spotřeba; odhaduju, že při klidné jízdě by to mohlo být +-9 litrů; a pak bych chtěl vidět, co to dělá na horské silnici 3. třídy s 2 cm (víc by snad nebylo třeba) nového sněhu na pěkně uježděném podkladu -
« Nový TDI pro Octavii 4x4
BTW co říkáte na nový 1.9TDI/74kW pro Octávii 4x4 2001. Navíc se šestistupňovou převodovkou a 2 cm navíc pro kolena cestujících vzadu. Docela slušný auto. Být těch centimetrů víc (tak 5 pro kolena i pro hlavu) a být to motor 1.9TDI/96kW, tak by to bylo ještě lepší. -
"-- skrytý --" 21.09.00 14:42
« Re: to Novak
díky,ozvu se. Teď nestíhám, navíc mám depku - všechno se mi sere. Včera jsem byl v Brně na BVV za úplnýho č..áka. Nebyl jsem schopen rozchodit alarm na parkovišti (furt mi to houkalo a nechtěl jsem to vypnout úplně)- když jsem to dovezl reklamovat - přestalo to. Navíc mám rozjetou geometrii zadek i předek (a to jsem neboural) gumy sjetý atd.. zkrátka "Depka" jak prase. čau LN -
"-- skrytý --" 19.09.00 07:24
« Re: Dalsi zkusenosti s Octavia 4x4
Není to žádná tragédie. Systém je naladěn tak, že k tomu snad nemůže dojít. Cuknutí se projeví třeba při razantním rozjezdu do křižovatky (za sucha), kviknou přední- připojí se zadní a jseš katapultován ven z křižovatky. Musí se dát víc plynu (jinak mě to ze začátku zdechalo). Na sněhu nebo mokré trávě to nepoznáš a to ze dvou důvodů: rychlost připnutí je pravděpodobně v závislosti na okamžité rychlosti-(situace: průjezd zatáčkou v 100km rychlosti a krátký prokluz přední na mokrém listí. Na to se Haldex na 100% vykašle).
Například při "televizních testech" páni redaktoři osolili rozjezd na trávě a dívaly se za jak dlouho se připojí zadek. Pokud držely plný plyn tak Haldex s připnutím zadku celkem logicky otálel. Pokud se rozjedeš "normálně" Haldex se připojí hned. Při jízdě na sněhu v podstatě hnaná přední klouže furt a HAldex má zadní připnutou.
Logika rozjezdu na sněhu ve spolupráci s EDS je výborná (porovnával jsem to na horách, kamoš měl ARO - výsledek: HAldex valil jak raketa a ARO se mohutně hrabalo, je pravdou, že jsem měl lepší gumy). Je to holt jiná koncepce a pokud je řídící SW na úrovni není se čeho bát. Čau LN -
Kdysi se psalo o tragické nebezpečnosti systému připínání druhé nápravy - jaké jsou praktické zkušenosti řidičů, skutečně Oct.4x4 lehce "cukne", když se druhá náprava připojí?? Pokud ano, tak je to na sněho-ledu v zatáčce skutečně téměř jistá expreska do škarpy (pokud má kliku a je tam škarpa a ne strom, propast, rybník...). Napište, kdo jste zkoušeli, zažili, testovali... -
"-- skrytý --" 15.09.00 20:31
Ahoj pohodo,díky za exhumaci tématu. Ptejte se, na všechno odpovím a co nebudu vědět to si vycucám z prstu. Mám najeto 21 kkm. Až na tu převodovku bez problémů. Nic nerachotí, nevrže atd. Spotřeba 5-6l (pokud podle předpisů tak spíš 5l). Zatím max. spokojenost (až na tu cenu nafty - bývalo to lepší). Ale až budu "velký" koupím si Outbacka. čau LN -
"-- skrytý --" 30.05.00 12:00
tož zdravím vespolek. V zatáčkách sedí stejně jako jiná Octávka (možná malinko hůř), nedávno jsem musel udělat myšku ve 160 a mělo to tendenci se rozhoupat. Není to auto na závodění. A čipovat zatím nebudu (počkám co to udělá s 4x4 jednoho známého). Cimbu prý letos už čipoval 60 kousků 4x4.Moje 4x4 prodělala teď výměnu převodovky (střihlé soukolí jedničky) a než přijdu na to jestli to je normální, tak uklidním hormony (se 4x4 se gumovat nedá). Čau LN -
"-- skrytý --" 07.03.00 10:15
« Re: praxe
spotřeba: normální cesta do 120 km/h cca 6,5l.Do 90km/h cca 5,5l.Pokud jedu co to dá vezme klidně 10l.Pojížďky po okolí(kopce-Bílé Karpaty) do 7,5l. Auto nešetřím jedu co to dá s ohledem na záběh. EDS je pravděpodobně jen na přední (při testech jsem slyšel rachot jen ze předu) něteří zasvěcenci tvrdili, že je na všech 4 kolech, ale asi ne. Pokud jsem se díval na dimenzování zadních poloos, tak asi opravdu ne. Nemáš koho se zeptat, prodejci neví nic a max tě odkáží na materiály MB a tam není taky nic. Hodím dotaz do MB (ale není čas). ČAu LN