Octavia Combi 4x4 - názory, praxe
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: čipaři přehánějí
Co se týká čipu - pouhé přehrání FW udělá každý poučený laik s datovým souborem a správným kabelem. Zastrčení přepálené eepromky do kabelového vedení k řídící jednotce si uděláš v garáži taky sám. Nicméně o tom to není. Jde o kvalitu FW, jeho dlouhodobé odladění, záruku že když to neklapne tak Ti někdo dá jinou jendotku s původním FW. V každém případě se u těchto úprav nedá šetřit a je vhodné si vybrat skutečně firmu , která se profesionálně zabývá úpravama sportovních motorů pro závodní týmy, tovární týmy a podobně. Ani tady nemá nikdo jistotu že se to nepodělá, ale alespoň při případné reklamaci se k tomu postaví čelem. Pokud se týká výkonu, jak říká klasik - to poznáš. Navíc slušný úpravce to jede projet a už má v oku jak by to mělo jet. Navíc na "válce" se dá dojet v případě pochybností VŽDYCKY a výsledek se dá "úpravci" omlátit o hlavu. Osobně mám dobré zkušenosti - FW + Vačka + kolo Rozv., kolega má čistě FW a super, druhý kolega má škatulku a taky je to ok.
Leon - tenhle podvozek s motorem vzít a nasadit na něj Octavii kombi - nejlepší auto na světě ve své třídě. K tomu přehrání FW a není co řešit.
Bohužel Leon není kombík - odpočet DPH a praktičnost a je to Seat.
Haldex je řízenej řídící jednotkou a tudíž je i na ni napojený.
-
« Re: čipaři přehánějí
Mitsi: Přesně tak to bude, já mám prob změřit orig. výkon, čipař nespolupracuje. A bez něj to dost dobře nejde, neboť se musí měřit současně (stejný benzín, tlak, teplota), aby nevyšly holé nesmysly (nekomparativní) a navíc čipař pohrozil a také nevím parametry orig EPROM. Ostatně rád bych to zveřejnil a tak ke spolupráci čipaře nepřinutím ani omylem.
Také mi nechtěli ukázat graf před a po chipu, a když jsem něco zahlédl, nevím ale co to přesně bylo (on už "si to nepamatoval"), neboť jsem nedostal vysvětlení, tak opravdu to druhé měření bylo horší než to první. Čipaři, kteří mají na webu originál grafy jaksi opoměli dodat, že NEjsou ze stejného auta za stejných podmínek. Čipař to se zákazníkem nikdy nepůjde změřit komparativně - myslím si, protože subj. dojem je pro typického českého čipaře vždy jistější než riskovat, že zákazník uvidí, že se to papírově skoro nezměnilo. A když čipař řekne škoda peněz, český člověk na to slyší. Za 2x změření zaplatíte jen 1106 Kč + DPH (tedy ne 2000 Kč).
PTD: Pro závodníky by nebyla (cenově a jízdnímy vlastnostmi) špatná koupě Seat Leon TopSport 1.9TDI 110@133kW 6°gearbox za 626 KKč (a ještě ukecáte slevu) - 4x4 pak stojí trochu nepoměrně 753 KKč - no co, pořád cena dobrá.
Tenhle TDI 110kW slibují na oněch cca 180HP (papírově). Teď už bych věděl, jak takovýhle čip kupovat.
třeba viz
www.wetterauer.de/chiptuning/datenblatt_… />
Co mi stále není jasné je inf., zda Haldex je napojen na ŘJ motoru? Někdo tvrdí, že ano a jiný tvrdí, že ne. Můžete někdo zkušený poreferovat? -
« Re: 96kw pro 4x4
Jedna věc je držitel-provozovatel a druhá majitel-vlastník, tak nemel čemu nerozumíš, se navážíš místo abys něco smysluplného napsal? To auto nepříjemně houpe a žádný trhač asfaltu to není - a není pouhý můj dojem. Ztratil jsem komfort, čas a víra v přirozenou serióznost těchto lidí. Zvu vás do diskuse o chipech CHIPTUNING, kde můžete napsat své osobní zkušenosti z praxe (pokud možno ne teorii). -
"-- skrytý --" 13.12.02 09:04
To PTD: Mě by opravdu zajímalo, kde všichni berete odvahu tvrdit, že "po úpravě to má xyz kW/HP". To, že čipař (tady asi dodavetel čipu, resp. SW) deklaruje, že "po čipu to má tolik a tolik" je jistě jeho "svaté právo". Já se vůbec nedivím, že "čipař" vystupuje v roli "šiřitele víry v zázračné výkony vozů po čipu" mezi zákazníky, kteří za to vysolí tučný peníz, ale vůbec ni není jasné, proč zákazník není ochoten vysolit další dvě tisícovky za změření výkonu na brzdě "před" a "po". Pak by se totiž třeba přišlo na to, že parametry "před" byly o dost lepší, než deklaruje výrobce vozu, a parametry "po" zase o dost horší, než deklaruje "čipař" (byť jisté zlepšení obvykle nastane). Někdy v létě to takto zkoušeli v SRN (byla o tom řada článků v tamních motoristických časopisech) a žádný z (myslím) pěti "kitů" nedosahoval deklarovaných hodnot, třebaže "pokusný vůz" byl původně výkonově lepší, než deklaruje výrobce. -
To Petr - 1,8T je dost silný motor a se základní úpravou ŘJ motoru to jede svižně. Nicméně ať je to jak chce, kdyby do oktávky dávali to co do Golfa 1,9TDi PD 110kW po úpravě na 183PS 4x4 Octavia Combi by neměla chybu. Na tom se shodneme. Navíc TDi by ušetřilo čas strávený s 1,8T při tankování paliva. Když už nic Škodovka nevypotí, tak člověku nezbyde než skočit do 1,8T ale osobně bych preferoval 1,9TDi 110kW s úpravou. O dvoulitru se dá uvažovat taky, upravuje se na 150PS, a pak už zbývá jen 74kW s úpravou na 130PS, ale není to na žádnou divočinu.
Bohužel u aut s "4x4" v osobním kombíku moc velký výběr není, pokud hovoříme o autech do cca 800.000,- Kč a neuvažujeme o holým Passatu nebo nejslabší verzi Legacy. -
Kde bylo smontovano by se melo nechat vycist z VIN cisla, stejne jako modelovy rok, motor...
PTD: motor 1.8T není dost výkonný? Těžko budou ve Škodě nabízet alternativu 4x4 k jakémukoliv motoru, je jasné, že budou vyrábět to, co se (jim) vyplatí.
Jeden známý to 1.8T 4x4 měl a pochvaloval si to. Takže kdo chce spořit si vezme diesel (moderní PD) a kdo má peníze na ježdění pak 1.8T, také je ještě 2.0 benzín 4x4. -
"-- skrytý --" 09.12.02 21:32
taky jsem zaslechl že se jim to blbě prodává...Ještě se montuje ve Vrchlabí nebo už jen v MB? Já si na kvalitu montáže nemohu stěžovat, po 100kkm nikde nic nevrže ani neupadlo což o Octávkách mých známých se říci nedá. No v lednu uvidíme. -
No a to je na pendrek. Nevím, proč když už udělali 4x4 tak tam nedají pořádnej motor. Ať to stojí ranec, ale zase to bude auto. FW na 160 koní a je to akorát. Jenže v MB mají strach, že by to vyšlo tak draho, že by se to neprodalo. Navíc chtějí úplně zrušit 4x4 že se jim to nerentuje. Omezení motorových variant k tomu míří kolmo. Řeknou, že se 4x4 neprodává a přwstanou to dělat. Taky aby se to prodávalo, když do toho nedají slušnej motor. -
Původně jsem tuto zprávu dostal od jednoho kamaráda a začal jsem asi před měsícem obcházet autosalony, kde vůbec nic nevěděli. Až asi před týdnem dostali nové ceníky a výbavy vozů od ledna 2003. Tak motor 1.9 TDI 130koní bude jen ve verzi s předním náhonem. Do verzí 4x4 zatím nevědí jestli se bude dávat, ale zřejmě to nebude nic rychlého ani jistého. Nabídli mi ale přečipování od firmy CIMBU - www.cimbu.cz, kde lze zvýšit výkon a kroutící moment na hodnoty nad 130k a 310Nm. Vím, že jsi do této rubriky hodně často přispíval. Jaké jsou tvoje zkušenosti s 4x4 po delší době. Rozhodnul by ses tak znovu? Dík za odpověď. -
« 96kw pro 4x4
Je škoda, že zaniká toto téma, uvažuji o octavii 4x4 a hledal jsem toto téma v poslední době marně. Je ještě někdo koho to vůbec zajímá? Nebo jsou tyto auta špatná a nemá význam se o nich bavit? Podle zpráv se ve velice krátké době objeví v nabídce z MB osazení motoru 96kW do verzí 4x4 a to asi hned v lednu 2003.

Omlátit o hlavu to nemusí být právě snadné, řekne třeba, že to auto tam budeš muset na 30 dnů nechat. Pak si vymyslí zpochybnění toho měření na brzdě, amatérský zásah do jeho čipu a kdoví co ještě. Jinak také někteří říkají, že "je to normální" a měření na brzdě že není průkazné apod.
Octavia má zdá se stejný podvozek jak Leon, alespoň pokud jde o rozvor a rozchod, takže možná spíše jen jinak naladěn.