Octavia Combi 4x4 - názory, praxe

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  11:15

« Re: to tuning

4x4: Měl jsem ji, vůbec mi to ale nejelo :-). Asi subjektivní dojem. Plnicí tlak v originálu 1,5 baru, ta upravena 2,2 baru(tedy naplno utržené z řetězu až do nouz.r.). Také převodovka je u 4x4 jinak. Když nejezdíš na hory či do lesa, je to nevyužité. JAk jsem již někde psal, vyjel jsem úplně nahoru na Špindl (snih a led na silnici) a pak jsem tam uviděl kdejakou Felicii, že tam vyjede také, i Favorit, tristní :-)

Čipovat ano, ale ne u ATX a dalších pochybných "firem" a firmiček, kteří do toho stejně nevidí, nemají kontakty a jen to mění jako housky, které pak nikde nedoženete a nemají ani na pevnou tlf linku. Pro mě dnes není problém poznat, kdo tomu opravdu trochu rozumí a kdo jen někde splašil pár epromek a teď to zkouší prodat. Pokud bude mít tvoje ŘJ KWP-2K protokol, lze ji uploadovat "po kabelu" bez demontáže (druhá otázka je, zda to někdo udělá, spíše ne) a třetí otázka je, kolik chceš investovat času a peněz a jak moc dobrý chip chceš mít.

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  08:27

« to Petr

Mně je to fuk 2x víc ;o)

Jinak, používáš zvláštní rétoriku. "najednou", "krám"...

ETKA? Vedle! ;o)

BTW, slovo věrohodnost bych být Tebou moc nepoužíval, deklasuješ jeho význam :o)))

Stejně Tě mám rád ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.03  02:02

« Re: to Petr

Jedna věc je udělat si to samodomo lépe a druhá věc levněji, podomácku to udělá levněji jen ten, který má na to čas (a chuť, protože jinak se to moc nepodaří). Ale najednou je pro tebe podomácku lépe než kdekoliv jinde. Když něco dělat, tak aby to pomohlo nejen mě, viz [odkaz]

Dobré informace o ND? Co to je? ETKA katalog? No a co, to může mít doma kdekdo, kdo si to umí cracknout anebo koupit.

Myslím, že se omezuješ ve výrocích jen na to, co se ti hodí do krámu a objektivita jde bokem. Mě je fuk, kolik ta Fabia má výkon, protože kdybys chtěl, dávno bys to uvedl, ostatně můžeš si vymýšlet co je ti libo, jakou to má věrohodnost, chválit si vlastní věc?

• « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  20:54

« to Beny_

77.000km

BTW, auto absolutně nekouří a od výměny oleje k další (15.000km) se hladina nehne ani o 1/4 rozsahu. Blbý, co? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  20:41

« Re: HUF

To Huf>schválně, kolik máš nalítáno s tím čipem km?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  19:19

« to Petr

Už máš tu svou novou očekávanou 4x4? A kde se chystáš čipovat? Já už jsem si taky objednal, ale ve verzi TDI 74kW a přemýšlím po tvých problémech jestli vůbec budu čipovat. Máš nějaký zaručený tip na přečipování?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  19:14

« to Beny_

Jo jo. Motor už je K.O. Kouří, nejede... Poraď! Co mám dělat? Chce se mi brečet...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  19:13

« to Petr

Fakt Tě to zajímá? Tak jo. Hlavním handicapem TDI 74kW jsou menší vstřiky. To je investice, která se mi nevyplatí. Potřebuju auto, keré má řádově lepší zrychlení. Nahánět desetiny už mě omrzelo.

Ad montáž HF> No fajn, to sis to mohl fakt namontovat raději sám. U dealera jim tyto věci fakt moc nejdou ;o)

Ad graf> Je mi to fuk. Klidne si mysli, že mám 78,6kW a 256,2NM. Není to na dlouho :o)))

Ad podomácku> Je vidět, že umíš akorát klápat do klávesnice. Jinak bys věděl, že spoustu věcí(neříkám, že všechno) si "podomácku" uděláš líp, než v autorizovaném servisu. Já kupříkladu mám jakés takés zázemí. Zvedák, nářadí, kamarády pracující ve VW branži a taky dobré informace o ND. Věř mi, že se v běžných operacích servisu plně vyrovnám a leckdy ho i předčím. Tvá hláška, že si sám neutáhneš ani šroubek, působí spíš smutně.

P.S.: Nejsem kutil a netrávím tak svůj volný čas. Jen prostě dělám, co je třeba, abych mohl svému autu věřit.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.03  18:11

« HUF

Že by Hufovi začala smrdět nafta? Ona ta přečipovaná Fabie tak nepojede, ale hlavně pujde brzy motor do kytek a tak pryč s ní... .
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  17:27

« Re: to Petr

Co je to "víc věci", tak trochu kecáš (nebo myslíš jako překopat celý motor?). Jak může mít jednotka vliv na výkon tedy netuším. Dost divné je, že Ty, takový vejtaha (viz tvůj web) neukážeš graf výkonu. Čím to? Tebou prezentovaný výkon jaksi nesedí z běžně udávanými chipy.

Co je to "HF"? Chytrolíne, HF sada byla montována u prodejce v salonu, ale ty sis nikdy neověřoval informace, než jsi začal drbat a pošťuchovat, viď? Podomácku to dělá tvůj kámoš ATX - letuje to doma v kumbálku, to je známo. Já jsem na autě podomácku neutáhl ani šroubek :-).

• « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  17:14

« Re: To : šámot a PTD

Jaké papírování, prosím upřesnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  14:44

« to Petr

Jednotka tam je. Výkon je jen o trochu lepší. Chtělo by to víc věci, ale už to nemá smysl. Fabia je na prodej.

BTW, i kdyby jednotka vyhořela, pořád je to o dost lepší situace, než mít nevyreklamovatelně cukavou oktávku s podomácku namontovanou HF ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.03  10:38

Dovoz z venku je řešení. Jde jen o to to nastartovat. A na to musí být prodejce připraven. Chce to mít tip na prodejce např v Bratislavě, který se na to zaměřuje. Vzhledem k papírování nemá cenu jít k prodejci, který to bude dělat poprvé. Jinak v tom nevidím problém. Snad jen dvouletá záruka na Slovensku ještě nefunguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.03  11:12

« Re: to Gallik

Tak Hufe, ATX jednotka z Passata asi vyhorela, jinak by ses jiste pochlubil s tim, jaky supervykon jsi mel.

• « 00 Reagovat !

foto

26.01.03  11:08

jake figle, proste dovoz z EU (Slovensko, Polsko), kde je to o tech 150000 levnejsi :-) Pak zbyva domontovat nektere veci (treba Tempomat) podstatne levneji nez z prvovyroby. Z dealera take nejakych 4-6% dolu muzete dostat.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  21:22

Taky by mě zajímalo jak ušetřit, ale chci nové auto s plnou výbavou a hlavně s plnou zárukou. Nechci kupovat holou verzi a pak někde shánět dovybavení a montovat ho tam bez záruk. Jestli teda můžeš tak mi pošli zprávu na gallos@seznam.cz Dík předem
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.03  13:34

Ok, myslím že snad znám všechny fígle :-) nicméně člověk se furt učí. Pokud si jseš jistý, že je to tak tajné že se nedají tyto fígle publikovat zde, tak mi to pošli na majlika kroupna@centrum.cz - otevřeně řečeno pokud budou chtít za Oktávku 4x4 TDI PD 900.000,- tak do ní nepůjdu. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.03  09:49

Jestli budeš kupovat Oct.4x4 TDiPD tak se mi určitě ozvi.Kdyby nic tak ti poradím pár fíglů kde se dá ušetřit i přes sto litrů.tel:603 535 606.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.03  21:39

« Re: to Gallik

"i když by je rádi dělali" - a to má být co? :-) Je to sprostá pomluva, konkurovat Michalu naďovi alias ATX, to tedy ne :-). A Hufe, pochlub se konečně, jak dopadla jednotka z Passata a proč nepublikuješ grafy?

Píšeš: "Montáž KN kitu přinesla velmi znatelný nárůst výkonu a pružnosti" - vsadím se, že na brzdě by nenaměřili rozdíl větší, než 1%, pokud vůbec. Není to spíš o hluku?

• « 00 Reagovat !

foto

06.01.03  10:17

« to Gallik

Mně dělal čip na stejný motor do Fabie ATX čili Michal Naď z fy. Autokomplex CZ. Byl implantován do nového vozu (3.000km). Teď mám 80.000km. Naprostá pohoda. Můžu jen doporučit. Dobré je použit jej v kombinaci s KN kitem sání zaručivšího více vzduchu do motoru.

Když tak mrkni na mé www.sweb.cz/hufnagl (sekce vozový park, fabia). Pochopíš ihned. Jsou tam i naměřené dynamické hodnoty vozu.

BTW, myslím, že je u Michala na KN kit sleva, když koupíš čip. U konkurenční firmy EUROCOMPUTER (www.chiptuning.ec.cz) sice nedostaneš čip (i když by je rádi dělali), ale KN Ti prodají taky. Od nich bych ale nekoupil ani podložku pod myš ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…