Tunning podvozku

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning

• « 00 Reagovat !

foto

03.11.99  14:49

« Tlumiče na Octavii

Když už se tu protřásají tlumiče. Shodou okolností jsem mám v garáži dva nové přední tlumiče z nové Octavie (TDI). Byly vyměněný za tvrdší, čiliže mají najeto asi dvacet kiláků. Nevíte o někom, kdo by měl o ně zájem, případně kolik si za ně můžu říct ? "sgt.bestias@post.cz"
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.99  19:50

« Re: Hard bushings

Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.99  19:35

« Re: Hard bushings

Zkus to v Gumokovu Hradec Kralove, je to sice trochu vetsi fabrika, ale prace zrovna moc nemaj a treba by neco udelali v poloprovozu...
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.99  10:15

« Hard bushings

Vyrábí někdo v čechách na zakázku uložení náprav z tvrdé gumy/polyurathanu?
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.99  10:12

« H&R pro RSD

Dokážeš dodat H&R pružiny i na jiný auto než Škoda? Konkrétně mi jde o MR2 1987. Co by to případně stálo?
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.99  00:00

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

17.08.99  11:08

« Re: Proboha!!0! H&R není rozhodně česká firma!

Zajímalo by mně, jak to je s těma Jamexama. Na pružiny i tlumiče dávají záruku 5 let pro prvního majitele. Když po půl roce odejdou, dá se to reklamovat? Nebo tě pošlou do ...
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.99  23:34

« Proboha!!0! H&R není rozhodně česká firma!

Vidím ,že o firmě H&R nic moc nevíte. Je to jedna z pouze ze dvou vzájemně srovnatelných firem, která vyrábí pružiny z japonské oceli. Ta první je Eibach a ta druhá je H&R. Eibach je o něco tvrdší a hodí se spíše na závodní dráhu. Firmu H&R v čechách nezastupuje nikdo(alspoň pokud jsem s nimi mluvil), ale individuální dovoz zajišťuje:
    [odkaz] S JAMEXEM se to nedá srovnávat, protože jamex je sice o nějakou stovku levnější, ale za půl roku je s nimi konec....
    cenově to vychází za sadu na octavii něco kolem sedmi tisíc, takže to zas netí tak moc. Výrazněji se však zlepší vlastnosti vozu až s tlumičema např. KONI Sport-Adjustable, které jsou dnes za cenu cca 20.000,- nebo úplně nejlepší s BILSTEINama, které stojí však něco přes 30.000,- Nutno však podotknout, že mají více-jak dvojnásobný průměr pístnice a to je super!!!!
    Pokud máte zájem o H&R, KONI, BILSTEIN tak mailujte na RSD@seznam.cz ,ahoj....RSD
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.99  15:43

« Pružiny, tlumiče JAMEX

Když tu mluvíte o H&R, tak tahle firma dělá dost dobrý tlumiče a pružiny, ale dost drahé. Pokud chcete nějakou korunu ušetřit, tak jsou dobré ceny pružin a tlumičů u firmy JAMEX (nevím jak se to s kvalitou, musí se to zkusit). Vyhlídnul jsem si tam např. komplet sadu na Audi 81 snížení 60mm cca za 16.000,- Kč. Pokud je snížení trochu větší, tak doporučují k tomu koupit i extra tlumiče. Standardní tlumiče by při propružení šly nadoraz, což by jim moc neprospělo.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.99  14:34

« Re: Tlumiče H & R

Mě by stačilo vědět kdo je tady prodává. Ale nemyslím ľe by to byla česká firma. A potaľmo mi jde spíąe o pruľiny neľ tlumiče.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.99  14:20

« Tlumiče H & R

Máte někdo zkušenost s touhle českou firmou ? Mají někde svůj web ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.99  12:32

« Re: Tuning Octavie

Podlozky ? Jestli se chces zabit, proc ne. Jizdni vlastnosti nedela jenom rozchod kol, ale i celkova geometrie naprav(y) - ted nemam na mysli jen odklon a sbihavost, ale i ostatni parametry konstrukce jako takove.

Korektni rozsireni rozchodu je mozne jen vymenou ramen za delsi, ale v urcitych mezich, zhorsi se tim smerova stabilita.

• « 00 Reagovat !

foto

14.08.99  13:37

Jaký máte kdo názory na podloľky pod kola? Já myslím ľe je to přínos hlavně estetický, já je měl na Pontiacu a proti nepodloľkovýmu jsem ľádný zlepąení jízdních vlastností nepoci»oval, ani v zatáčkách ne. Spíą byly znát větąí kola s nízkoprofilovejma gumama. Ty podloľky pak měli jednu velkou nevýhodu. Při jízdě v "kolejích" od náklaďáků, nebo při průjezdu jakoukoliv podélnou nerovností mi to vľdycky málem vyrvalo volant z ruky. Bylo to hodně nepříjemný, dokonce kdyľ jsem jednou předjíľděl nějakou ąkodovku v asi 140 a vjel sem do protisměru, tak sem si málem rozbil hubu, to ste měli vidět co to s tím autem udělalo. Je fakt, ľe ty podloľky nebyly z nejmenąích, měli ąířku asi 5 cm. Taky si myslím, ľe to musí bejt dost záhul na loľiska a závěsy vůbec, protoľe se tím zvětąuje velikost páky a ty síly a rázy od kol jsou pak nutně větąí. Chlapi co jezdili dřív na ąkodovkách s "otočenejma" diskama (komunistická náhraľka podloľek) tak říkali ľe měněj loľiska častějc neľ normálně.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.99  23:57

Podvozek na OCTAVII není zase tak drahá záležitost, ale nechápu to , že někdo říká, že je u karoserie Octavie použito stejnýho materiálu jako u starých škodovek. Já už mám na Octavii najeto 60.000, a ještě jsem nezaregistroval nějaké kroucení a vrzání, tak jako jsem to registroval při 30.000 u Favorita a 35.000 u Felicie. Na Octavii vyrábí firma H&R podložky, ale žádná láce. Pružiny H&R jsou v tom poměru nesrovnatelně levnější cca 8.000 s DPH. Dávali jsme i pružiny Eibach ,ale jsou dost tvrdý :-(((
    Pokud nechceš měnit tlumiče, dej tam prosím gumové dorazy na pístnice. Jo a k tomu stabilizátoru pro Octavii, tak jeden už vepředu má. Když tam dáš silnější stabilizátor od Eibachu za cca 10.800, tak se objednej k nějakýmu dobrýmu chirurgovi se zádama asi tak na říjen. Dávali jsme to jednomu zákazníkovi na 1.8 turbo a auto je jak žebřiňák. Co na tom , když projede zatáčku o 20-30km víc, když pak chce jet normálně a v autě je to jak na trakaři. Pokud máš zájem, ceník na OCTAVII najdeš na [odkaz]
    dík ,čau RSD
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.99  16:28

« Podložky

Kde se dají v Praze sehnat podložky pro rozšíření rozchodu ??? (konkrétně Suzuki Samurai - 5 děr) Ondra
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.99  12:29

« Tuning Oktavie

Pozor na podlozky na zvetseni rozchodu.U Oktavie je stale jeste pouzivan nekvalitni material (stejne jako u Favoritu,Felic. ktery musel mit v motoru rozpernou tyc,aby nedochazelo k deformaci karoserie)!Ty tlumice pomuzou hodne,ale za velkou cenu.Dale potom vymen pruziny za nizzsi a vinute tlustsim dratem.Na stabilizatoru se da taky hodne dohnat...Horsi je to s prednim nahonem-z toho sportak proste neudelas.Zdravi MAREK - Praha
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.99  22:29

« Re: Re:

Na ten motor to staci.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.99  15:16

« Re:

Octavku, 1.6 , 15'kolieska, gumy Michelin 195/65
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.99  14:54

« Bez nadpisu

Dej vedet co máš za auto. Ono se spatne radí, pod nevím vo co jde.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.99  11:30

« Nova tema

Rad by som si trochu vylepsil podvozok, ale v diskusiach o tunningu pisete hlavne o motoroch. Co to som sa dozvedel na strankach "ladicov" ale vacsinou su to iba informacie typu "vieme to zlesit, bude to super, stoji to tolko a tolko".
    Ak mate niekto cas, skusenosti a chut, napiste prosim co vseko sa da vylepsit. Zaujima ma predovsetkym rozsirenie podlozkami, pruziny + tlmice a samozrejme brzdy.
    Dik,
    Eclipse
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…