Tunning podvozku

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning

• « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  20:25

« Re: Co na Vectru B 2.5 V

V cenové hladině okolo 30tis. jest "funkční podvozek":
    1. SACHS kompl. sada pružiny+tlumiče, -35mm, 23.415,- s DPH
    2. FK kompl. sada pružiny+tlumiče, variabilní snížemí -35 až -70mm, seřizování tvrdosti, 34.629,- s DPH
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  11:59

to AUTOKOMPLEX: no za pružiny a tlumiče bych nechtěl utratit více než 30 tis. vč DPH tak poraď :o)) !
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.01  07:21

« Re: Brzdové destičky

Díky za radu,půjdu do těch Ferodo DS2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.01  13:45

« Re: Brzdové destičky

Ferodo DS2000, super brzdia aj za studena /takze sa nezabijes/ a nederu kotuce. DS3000 su uz ciste racing= frezka na seriovy disk a potrebuju vyssiu prevadzkovu teplotu na plny vykon.
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.01  12:08

« Brzdové destičky

Potřeboval bych radu:před časem jsem koupil špatné zadní destičky(raedhaus tak nějak),oproti originálům velký rozdíl.Mám koupit zase originál,nebo koupit Ferodo racing? Bude mezi nimi nějaký větší rozdíl? Nejsem žádný střelec,ale tedˇ to moc dobré není.Díky za každou radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  07:43

« Re: Re:

Thanks!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.01  13:56

« Re: Re:

Neni to nutny, ale vzdycky radeji menim vsechno gumovy s ohledem na sul na nasich silnicich. Je to pri jedny praci a nestoji to moc penez.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  22:36

« Re:

2magic: díky,za sachs chtějí 4800,-,mám sportovní verzi s továrně sníženým předkem,mám na autě najeto celkově 67.000 budu měnit sil. bloky a gumy okolo tlumičů, mám je taky vyměnit,nebo ještě něco vydrží ?(Jsou v pořádku,jsou vymlácený jen gumy kolem )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.01  18:25

« Bez nadpisu

to alfa33: volil bych Koni. Nemam primo zkusenosti s 33, ale na ostatnich AR funguji kupodivu docela dobre. Jsou o neco drazsi (cca 1.000,-kc/ks), ale urcite se vyplati. OMP je na zadnou 33 nedela, takze smula. To Villneveue: matematika - tedy funkce jsou ti asi znamy a vliv charakteristiky pruzin na jizdni vlastnosti je citelny treba v porovnani kvalitni asfalt / deravy asfalt / lehka sotolina / rozbijecka. Stavi se tam vetsinou D / L / L / P, ale muze byt predek a ztadek jinak a navic se pouzivaji ( myslim v rally) dneska uz snad vyhradne dvoupruzinove systemy, takze kazda z techto pruzin muze mit odlisnou charakteristiku. Pokud k tomu pricteme nastaveni RJ, nastaveni brzd (velikost a sila kotoucu, trecich ploch, pomeru predni/zadni, vyvazeni na vahadlech...) a stabilizatoru (predni/zadni + plynule nastaveni na ohyb nabo na krut), vubec nechapu, jak ti magove dokazi ta auta nastavit na nejake podminky. Pokud bys chtel vedet, jak to delaji, tak to ja taky. Na Deltu mam jen dve nastaveni a pouzivam je vetsinou leto/zima. (zimni mekke - progresivni, letni tvrde - linearni). Jedna se ale jen o obycejny, laciny jednopruzinovy vzpery. Navic jeste ani nemam stavitelny stabilak (snad behem mesice, kdo vi?).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  01:05

to bude to pravé dubové. Tvrdá pružina ještě víc ukáže opotřebovanost a měkkost sériového tlumiče. Doporučuji nějakou sladěnou sadu. Jakou sadu, toť otázka, kolik do toho jsi ochoten investovat...
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  21:59

« Co na Vectru B 2.5 V

máte někdo zkušenosti z podvozkem tohoto auta.... jaké tlumiče a které pružiny ? .... dostal jsem nabídku od Rieger-a na pružiny ale nevěřím, že s orig. tlumičema co mají najeto cca 100 tis. km to bude to prave ořechove .....
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  18:32

« Chyba

"negativním"
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  18:31

« Oktávka RS

Právě jsem si zařádil pořádně s RSkou. Okamžité dojmy: skvělé brzdy a interiér, výkon nicmoc, ale odpovídá. Totálně mě dostaly jízdní vlastnosti, myslím jako v nehgativní slova smyslu, příčné nerovnosti a vlny jsou největší slabina.

Můj návrh: vyhodit péra i pružiny, nasadit kompletní podvozek Koni a 17" kola s 225tkama gumama, jinak je to fakt na zabití...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  11:48

« 2Magic

Kdy se pouzivaji jake pera - zminil si progresivni, linearni a degresivni. Vim co to znamena, ale nedokazu si odvodit efekty na jizdni vlastnosti. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.01  09:06

« Re: to 555

Fiesta je uz minulost. Po dokonceni bola o 25kmh rychlejsi na top, v meste nechytitelna a zrala 16L vdaka zavodnemu ECU. Len 8,5cm svetlej vysky obcas sposobovalo iskrenie na nerovnostiach :-) Bohuzial nenasiel som kupcu na cely voz, tak som to sekol seriovo a zvysok postupne rozpredal. ECU skoncilo na jar v zavodnej, z ktorej som ho bral. Bude to H-cko. Sparco sedadla + 4 body jazdi v jednom Daewoo! Uzili sme si, kym sme ich tam napasovali. Eibach ma pravdepodobne zaujimavu filozofiu. Na Imprezy tiez robi len jednu sadu a ma to fungovat od 1,6-2,0GT. Na GT je to naozaj funkcne, no neviem si predstavit, ako to upruzia tlmice z 1,6? Podla vsetkeho to bude dost skakave a to este ten voz nema zadny priecny stabilizator. Mas pravdu, ze je lepsie sa spytat, nez kupovat podla mena.
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  23:09

« Sachs-Boge

Mám na autě použity tyhle tlumiče,mám je koupit znovu nebo investovat do něčeho lepšího a kvalitnějšího.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.01  16:49

« Re: to 555

Eibach opravdu uvadi, ze jejich pruziny funguji s original tlumicema, ale moje zkusenost je opacna. Zase ale budu unavovat s tou Lancii, protoze s jinym autem jsem nikdy nemel moznost tolik experimentovat. Do Delty Integrale (8V) Eibachy rozhodne nedoporucuju, protoze pravy predni prorazis na sebemensi nerovnosti. Do Integrale 16V nebo Kat je dat lze, ale neni to vubec dobre reseni - auto je tvrde, ale zaroven citelneji odskakuje. U Eibachu si totiz pravdepodobne nevsimli, ze Integrale a Integrale 16V jsou uplne jiny auta s uplne jinou delkou tlumicu a pruzin. Eibach+Koni funguje na Int 16V docela dopre (teda alespon za ty prachy), ale to uz je dvojcinny tlumic odlisne konstrukce, nez ten puvodni Sachs. Funguje to hlavne proto, ze je stavitelny. Proto je fakt lepsi obratit se na toho, kdo s tim konkretnim autem ma bohate osobni zkusenosti, protoze firemni udaje nemusi byt kompletni a muze v nich chybet zminka o danem modelu, ktery nanestesti prave vlastnis. V CR je to pro Fiesty asi Charouz, ale nevim, jaka je realita. V jeho Motorsportu Praha ale deklaruji zamereni na Fordy, takze snad i neco umi.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  15:56

« Re: VW Vento

celkem dobrá varianta, na Ventu mockrát otestovaná je SACHS tlumiče+pružiny. Cena cca 22.000,- s DPH. Když by Tě to zaujalo, dej vědět do moji rubriky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.01  14:16

« Re: to Magic

Cim to je, ze ked firma deklaruje ako Eibach deklaruje pouzitelnost stand. tlmicov, v skutocnosti to plati mozno na Imprezu, ktoru ma dokonale zmaknutu vdaka rally? Moje vlnenie a skakanie konci v okamihu, ked je vacsia nerovnost, tam stvrne a nepusti voz odskocit nedopruzenim, ci prepruzenim. Skusil som to aj na hladkych povrchoch, aj na rozbitych a voz stale drzi lepsie, nez standard. Podobne by sa mal chovat kazdy, pokial nema znicene tlmice, no podla toho, co pisu to je uplne inak. Ozaj na starej Fieste XR2i som mal Wolf Racing s standard. tlmicami a tiez to bolo dobre /do zakrut jazdila, ako motokara/. Mam ststie na vozy s tlmicmi, ktore su dostatocne predimenzovane?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.01  12:25

« Re: to Hufnágl 2

A co mam spravit ja, kde Prodrive ma celosvetve pravo na predaj Bilstein na moj voz? 2000,-GBP za ne dal ne clovek, co ich zarobi za 2-3 mesiace. Standardny kit je kombinaciu beznych Eibachov /aj ked Prodrive tvrdi ine/ a Bilstein tlmicov. Samostatne ich nie je mozne kupit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…