Tunning podvozku

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  09:56

« Re: KONI

Navic mam ted suprovy ceny na brzdy od OMP, ktery brzdej pres 600°C a soji min, nez ty srackovy originaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  09:54

Jestli jde o priuziny na AR 33 mam nejake nabidky za dobry ceny. Osobne ale doporucuji Eibach, jsou ale taky dost drahy. Jsem rad, ze se nekdo taky zaobira podvozkem - ale asi proto mas AR, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  09:34

skoro jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  08:39

Koni Sprot v nejtvrdším nastavení=Boge Automatic? To už snad ani není tlumič..., ne?
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.01  08:20

« KONI

magic> Tak jsem v sobotu namontoval místo sériových BOGE Automatic (70.000 km) žlutý KONI + sil. bloky,auto v zatáčkách sedí jako přibitý zlepšila se mě jistota při rychlým průjezdu, má lepší kontakt s vozovkou a líp kopíruje,ty Boge byly tak tvrdý jako Koni v nejtvrdším nastavení a špatně se jeden vracel,pak jseme zjistili, že mám dost unavený péra (tak o 2-3 cm níž než originál) to tam dali pěkný bláto.Poohlídnu se po něčem,nabídli mi sportovní Koni na celý auto za 5.000 kč ,jenže mám P4 tak zadek budu muset prodat,nebo jestli máš tip na něco lepšího.zdar Alfa33
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  08:11

« Re: kola

Když se mu vejdou do podběhů, 185/60/14 není žádný extrém,bude to mít lepší jízdní vlastnosti v zatáčkách mírně se zvedne spotřeba díky vyššímu valivému odporu,to je zanedbatelné ve srovnání s vylepšením jízdních vlastnotí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.01  11:17

protože ty kola jsou dost široké
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.01  11:03

Jasně že jo, proč by to nemělo ject?
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.01  10:27

« kola

Zdravím
    Mám kolegu, který si chce dát na golfa 2 185/60/14 s motorem 1,3 40KW myslíte si, že mu to pojede?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.01  13:39

« Re:

Krivka prubehu tlumice je mi znama z knihy "Diagnostika motorovych vozidel" - vydavatel SPSS Rychnov n. Kn jako ucebnice pro tentyz obor (1984). Jde v podstate o to. ze tlumic ma vystouplou nerovnost na vozovce okopirovat a nema spadnout do diry. Mozna jsem to napsal ponekud nesrozumitelne - nejde o to, ze po stlaceni se nema vratit do puvodni polohy (rikejme ji treba D 0), ale nema jit z polohy D 0 natahnout do delky (snadno). Na stelovatelnych tlumicich se vetsinou upravuje poloha pistnice vuci obtokovemu bocnimu ventilu (ale snad jen u dvojcinnych tlumicu). Jinak veskere testovaci stolice pracujici na principu vibraci zavrhuji, nebot mam zato, ze jsou k nicemu (stejny zdroj - myslim tim tu ucebnici). Jedine rozumne vysledky testovani tlumicu jsou na "padaci stolici", kde se auto zvedne do vysky 0,5m a brutalne shodi dolu, pricemz cidlo meri vykmity karoserie. Vzhledem k brutalite teto metody a zvazeni jejiho dopadu na bezne auto ve srovnani s cenou beznych novych tlumicu, se tato zkouska u nas uz snad ani nepouziva.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.01  23:57

« Bez nadpisu

No teď jsem to přečetl celé. Nevíš, co se na těch Koni šteluje? Já už si to nepamatuju, ale tuším, že právě sacák (to je odborný termín, který znám právě z Motexu)
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.01  23:51

« Bez nadpisu

No Magicu, četl jsem jen začátek tvého příspěvku, ale to je pitomost. Když bys porovnal tlumiče např u Imprezy 1.6 a GT tak daleko větší rozdíl na grafu (např. na zkoušečce v Motexu) bude právě u tzv. sacáku - pístnice zajíždí, než naopak. Nevím, proč si myslíš, že by měl jít tlumič snadno stlačit. Tam právě můžeš něco naladit. Když ztvrdíš i opačný chod a nepřizpůsobíš péro (kdysi jsem to zažil) tak docílíš toho, že se kolo nestihne třeba na vlnovce před křižovatkou vracet na silnici a to je docela nepříjemné.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  14:11

« Re: Monroe Sensatrac

OK, preto teda tie tlmice boli pre R21 vyhovujuce. To auto je hupacka skoro ako Karosa :-) Ale nebol problem ho ukocirvat do asi 160km, potom to uz bolo trochu horsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  13:43

U tlumicu jde o to, ze maji mit nejakou krivku prubehu zdvihu v zavislosti na case. Pokud to hodne zjednodusim, tlumic ba mel jit snadno stlacit a velmi tezko natahnout (z toho vyplyva, ze zkouset tlumice tak, ze se opru o auta a zhoupnu se smerem dolu je hovadina). Je vzdy otazka miry co je to snadno a co je to velmi tezko. Sportovni tlumice byvaji temer nenatahnutelne, prestoze jejich cinna draha muze byt i dost dlouha (zavisi na konstrukci naprav). Jakmile ale dojde k tomu, ze se zad auta houpe za jizdy rovne, je podvozek spatne naladen, protoze adheze v okamziku zhoupnuti klesa. Vuz je tzv. v podelnem smeru nestabilni. Co v tom okamziku zhoupnuti zpusobi otoceni volantem je casto katastrofa. A tlumice Senza Track jsou prikladem houpacek, ktere jsou ale naopak zbytecne tvrde na hrbech. Je to spatny pokus o progresivni charakteristiku u jednocinneho tlumice. Na Favorita ale staci, proc zbytecne investovat ? Na druhe strane je pravda, ze komfortni nastaveni podvozku vzdy bude na ukor trakcnich schopnosti napravy. Ja mam nejvetsi zkusenosti se Spagetackyma autama, a na ne celkem plati Koni. Za malo penez dost muziky. Ale zase Subaristi je v lasce nemaji. Neexistuje asi univerzalni recept a je nutno zeptat se toho, kdo s tim konkretnim autem ma nejvic zkusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  11:08

BTW o Koni sa vzdy hovori iba v suvislosti so sportovymi podvozkami...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  11:07

OK, dostal si ma. Ja tomu fakt nerozumiem, ale ked som chcel tlmice, co budu take iste ako originaly, kupil som Sensatracy a nebol ziadny problem. V com je teda Koni lepsi os Sensatracu?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  10:19

Nojo :-))), ale které Koni máš na mysli? To je dost podstatný rozdíl... Já přeci mluvím o Koni Special, ne o Koni Sport.

Ty tomu asi moc nerozumíš, že? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  19:18

Nemam pocit, ze by niekto Sensatracy staval do tej istej pozicie ako Koni. A ak aj niekto ano, tak to asi nema celkom zrovnane. Koni a podobne su super, ak chces auto pritvrdit. Ak chces ale tlmice, co su takmer totozne s originalnymi, vidim Sensatrac ako idealnu volbu - dost musiky za malo penazi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  19:06

« Re: BOGE

Jo to vypadá cenově na řadu automatic. A mimochodem automatic používá v prvomontáži třeba BMW...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  19:04

* a proč by si na ně měl někdo stěžovat? Vždyť říkám, že jsou to vobyčejný tlumiče stavěný marketingem do jedný řady se značkami jako Koni Special, Sachs Advantage nebo Boge turbo. A zcela neoprávněně, jak si jistě taky jako já myslí magic.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…