Tunning podvozku

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.08.01  17:06

« Re: Golf III VR6

To jsem rad, ze nejsem jediny clovek v teto zemi, kteremu jde pri zhoupnuti auta mraz po zadech....Jinak naprosty souhlas, tlumice+pruziny musi byt sehrane a skutecne ladeni jde presne opacnou cestou - nedriv je nejaka charakteristika + draha tlumice a k nemu se dodelavaji (nebo alespon donastavuji, kdyz to jinak nejde) pruziny/a. Neni to ani tak drahy, jedna hlavni stoji vetsinou kolem 3.500,-, pomocna kolem 2.000,- a progresivni pomocna kolam 2500,-. Pro naprostou vetsinu aut ale staci jednopruzinova vzpera. Ted jsem delal pokusy se zavodnima HP a zjistil jsem, ze jsou naprosto presnou kopii tlumicu Bilstein pro sk. A8. Jsem s nima naprosto spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  14:53

Jasně Hufíno, ale taky se tady tvrdilo, že při snížení o "jen" 3cm stačí nechat seriové tlumíky. Ovšem vysvětlení plně chápu.
    A teď k tomu co mi tvrdili jinde (o: . Prej tlumičema to VUBEC není, protože ty maj vliv jen směrem nahoru, při odpružení (o: hééhééé. Tak jsem jen koukal... protože jsem taky žil v přesvědčení a jak vidím tak správném, že sportovní tlumič nepustí auto tak dolu.
    Naklánění v zatáčkách je tedy taky tlumičema?
    Mějaký štelování někde na zadku kvůli tlumičům a pružinám ajá nevím čemu je taky nesmysl?
    Doporučuješ tedy HP tlumíky? Houpnání mi skutečně lezy krkem a nutí mne to jezdit pomaleji, páč se dost bojím.
    Díkes za tu odpověď, ač jak říkáš v repríze.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  14:17

kazan> Už jsem o tom mluvil xkrát. Nižší (tvrdší) pružiny potřebují tvrdší tlumiče (více tlumící). NIKDY není dobré pouze auto snížit a nedopřát mu i tlumení. Kratší a tvrdší pružina reaguje na nerovnost rychleji a originál tlumič nestačí tuto rychlou reakci utlumit napoprvé a proto se auto tak pohupuje. Zažil jsem to na Fabii a hned jsem to taky řešil. Navíc sportovní tlumič nenechá jít pružinu tak daleko jako normální. Mě to taky chodilo (jen s pružinama) na dorazy. Po montáži HP jsem se nestačil divit, jaký je to rozdíl. Navíc auto je pohodlnější. To houpnání leze na nervy a člověk se cítí v nebezpečí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  11:33

Zapomněl jsem, že při naloženějším zadku (3lidi) chytám pneu o podběhy, resp kraje blatníků.
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.01  11:31

« Golf III VR6

Ahoja, jak jsem již psal, mám na předku Alko )o: na zadku KYB a na obojím snížený pružiny tuším HR o 3 nebo 3,5 cm přímo prodávaný pro VR6ku.
    Co mne trápí je houpavost předku a jeho možnost jít hodně dolu, tudíž na můj vkus často mrknu čumákem o silnici a taky při prudším zatáčení se auto moc vykloní, tudíž opět dřu rohy předních nárazníků, resp lízátka, který vyskakuje z držáku (uf, lepší než kdybych urval celej nárazník).
    Ptám se čím to může být? Každej mi tvrdí něco jinýho. Seřizuje se někde na zadku něco po namontování snižených pružin? Nějakej přenos brzdění a já nevím čeho ještě? To mi totiž taky jeden chytrolín tvrdil... Poraďte, díky. Případně jakou sadu tlumičů, ovšem žádný drahý extrém dát k těm mejm pružinám?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  09:57

« Re: Nieco na Feliciu ?

kolecko> HP Sporting - www.hpsporting.cz

Mám je na Fabii TDI a jsou super. Dobře si rozumí s sníženýma pružinama Eibach, HR a GX.

Co mě překvapuje, jak jsou levné. Mě stály 12.000 bez DPH a na Felicii stojí jen 4.200 bez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  16:11

« Re: Nieco na Feliciu ?

Ja teda nevím jako upředstavu o přitvrzení má, ALKO jsou podle mne pěkně měkký.. aspoň na mým Golfu je to zlý a brzo poletěj... ovšem na normální ježdění je to asi "prej" dobrej poměr cena výkon.
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.01  15:39

« Nieco na Feliciu ?

Zdravim. Jeden moj znamy chce pritvrdit Feliciu 1.3MPI. Ponukali mu plynove tlmice AL-KO. Mate s nimi niekto skusenosti? Alebo viete poradit nieco ine?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.01  10:04

« Re: Štefty

bitovod>diky za info,ale asi si to pozhanam niekde tu.Minule som si objednal asi za 4500Sk tovar z nemecka a ti smradi chceli po mne DPH a clo 1400Sk naviac.A ku Prahe je to daleko.Ale ako pozeram na ich ceny, trebars vyfuky mate aspon o 2tisicky lacnejsie ako u nas robene.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.01  16:33

to mig: Podařilo se mi sehnat štefty na Hondu! Hurááááá! Pokud ještě pořád sháníš na tu tvou Toyotu, zkus se pozeptat někoho na www.jkdesign.cz . Pro mě objednali, budou mě stát 109 Kč/ks a měli by mi je poslat. Třeba pomůžou i tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.01  17:30

Mám lepší - byl jsem se pozeptat u Hondy (taková možnost mě původně vůbec nenapadla, ale myšlení je matak omylu...) a oni že by i měli, ale za nádhernou a úžasnou cenu cca 240 Kč/ks. Ať koukám, jak koukám, tak mi to vychází na cca 3800Kč a to ještě bez práce za výměnu (tvrdili něco o třech hodinách - na 10 let starém autě bych tomu byl ochotný věřit). Docela síla za cca 1kg oceli, ne? :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  15:43

Mam podobny problem-tiez elektrony,tiez male styfty na corolle. Mam to uchytene tak asi na 5-6 zavitov. V toyota servise chcel za styfty z Cariny 180Sk/kus, za jazdene 80Sk/kus, ale tiez ma odhovaral,ze aj tak tie povodne su predimenzovane,ze to musi udrzat to koleso. Inac zhanal som ich po firmach co to dalo, ale nikde ich vobec nemaju -iba integrovane na podlozke, co je naprd. Takze poradim zajst do servisu, zistit z ktoreho auta to pasuje a bud to kupit u nich alebo na vrakovisku(co mna este caka:-).Caf.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.01  14:05

« Štefty

Zdar,

nemáte někdo tušení, kam jít na štefty do kol? Všude mi je vnucujou jen s podložkama, a to se mi zrovna dvakrát nelíbí, drobátko se to prodražuje :))) Koupil jsem auto a původní majitel tam osadil krásná litá kola, ale bohužel už pro ně jsou štefty krátké a matice drží kola tak na třech-čtyřech závitech - samozřejmě se poškozují závity v těch maticích, má se to snahu vytrhávat... Nevíte, kam na to? Neznám nikoho, kdo by mi je udělal (a už vůbec ne tak, aby netekly), takže jsem odkázanej na to, co se dá kde koupit. Jsou to M12, stoupání 1.5, ale délku si teď z hlavy nevybavím...

Pokud někdo něco víte, ozvěte se. Dík. Bitovod, pkutina@seznam.cz
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.01  11:50

« Kontrolní otázka - Alko

Dělají sportovní tlumiče? A jejich kvalita?
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.01  10:57

« Peugeot 205GTI

Nemáte náhodou někdo přebytečnou zadní nápravu na toto auto???Nebo kdo umí poradit.Mám zaseklou pravou nápravnicí a auto tím pádem leží na dorazech.Předem dík za info.Můžete i na mail harry@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.01  09:04

« InterAlloy

Nemáte někdo skušenosti s těmito podvozky, Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.01  16:09

« Re: to alfa33

ještě chci ,reiforced brake hoses (jsou to zesílený hadičky k brzdám,myslím)TF1/AL1/2 ----
    označemí mýho auta 33 BN 4X4 1700 I.E. USA/83 16V PERMANENT SPORT MQ/92 jestli ti bude k něčemu platný
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.01  15:54

« Re: to alfa33

magic: Dík. Pružiny si nechám udělat ma zakázku, jen na předek, jsou unavený ,do taroxu nepůjdu, asi máš pravdu doneslo se mi z více zdrojů ,že kvalita není nic moc.Ty desky mají 971C na moje auto na předek OT/6546 zadek OT/6596 mají tření až 0,48 a teploty 100-800 C, Ty kotouče jsou i drážkama, nebo standart (drážky doděláme), sada myšleno 2 kusy ?, stačí bez papíru, co to je za kola ? mají nějakej název? cena je kus či sada ?vycházím z čísel co mají na internetu, Tak sorry jestli nesedí, Čau alfa33
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  18:55

« Re: Tlumice-nastavitelne

www.koni.com
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.01  12:09

« Tlumice-nastavitelne

Nemuzete mi nekdo dat tip na www stranku o tlumicich,ktere se daji nastavovat?Diky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…