Tunning podvozku
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
-
« Re: P206HDi
Teorie je asi taková. Standartní tlumič je dimenzovaný na standartní (dlouhou, měkkou, pomalou...) pružinu. Pokud pružinu vyměníš za sportovní (tvrdou, nízkou a rychlou), standartní tlumič nebude stíhat výkyvy nápravy utlumit a auto bude na jeden hrb (díru) odpovídat 2-3 zhoupnutími (i když se zmenšujícími). Krátká sportovní pružina jde rychle zpět, ale potřebuje hodně brzdit v rozletu (výpruži). Proto ty dorazy. Některé zhupy (propadlá mista na vozovce) jdou cítit až na karoserii.
Nikdy nedávej jen pružiny. Budeš litovat. -
« Re: P206HDi
Přesně tak. Kámoš na Cliu řeší tentýž problém.
K věci. Jen pružiny Ti sice zlepší vzhled, ale zhorší jízdní vlastnosti na ne zcela rovné vozovce (99,9% českých silnic). Sám jsem to na své Fabii TDI vyzkoušel. Koupil jsem pružiny, týden jsem s nima jezdil a šly pryč. Nedalo se to vydržet. Auto se pořád pohupovalo, šlo do dorazů a bylo hodně moc nestabilní a nepohodlné. Originální podvozek byl 2x lepší.
Pak jsem koupil sportovní tlumiče HP kompatibilní s Eibach a teď je to konečně to pravé ořechové. -
« Re: to audino
1. Na A4 s lehkou úpravou lemů bez přelakování jde maximálně 8,5x18 ET 32 s pneu 225/40.
2. Každopádně AUDI má 5/112 a BMW 5/120, čili pokud ta kola byla na BMW, těžko půjdou na AUDI, leda tak s podložkou na změnu rozteče a potom by bylo ET ve výsledku -2 a to je nesmysl.
-
« to audino
1. ET, jako takové, měnit nejde, možná o milimetr zarovnat dosedací plochu na kole, ale to je všechno a nikdy bych nedoporučoval výrazně ubrat na dosedací ploše z hlediska bezpečnosti.
2. Měnit leze rozchod kol podložkou (pomyslené snižování ET) nebo jiným nábojem kola (pomyslné zvyšování ET).
3. Co máš přesně za kola, které tam "nejdou"? -
« Re: Prisposobenie ET
Ono to je vlastne otazka toho, ci sa disky s roznym ET odlisuju mnozstvom hmoty v mieste, kde disk dosada na naboj, alebo polohou loukoti voci tej casti na ktoru pride pneumatika. V prvom pripade by to ciste teoreticky slo odfrezovanim, ale neviem, ci to nie je trochu o hubu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!