M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.05.04  16:35

« Re: Re: Re: Re: parada

ja mam naopak za sebou strasny vikend. V piatok som bol dohovoreny na tu 1000km prehliadku a priroda sa otocilo proti mne, v BA bolo 13stupnov a prsalo. Prehodit termin sa nedalo, pretoze technik isiel v sobotu na dovolenku na cely tyzden, cize by som 10 dni nemohol vobec jazdit. Snazil som si aj vybavit dodavku ale nikto nebol volny.
    Tak som nahodil svoje oblecenie a isiel v strese (velmi nerad jazdim na masine na vode) do Sale v tom dazdi a zime.
    Topanky bohuzial nepremokave nemam, trocha mi do nich natieklo a slabo som sa obliekol, tak som po 2.5 hodinach v mokrom sedle pekne prechladol. V nedelu bolo totalne krasne a ja som sa zmohol akurat na umytie masiny, lebo ani dnes sa este necitim aby som si na nu sadol :-(
    Co ma ale najviac prekvapilo ze som po ceste stretol asi 10 cestovatelov, magorov ako mna :), navyse jedneho osamoteneho harleyaka ktory mal cez hlavu a tvar len satku...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.04  15:42

« Re: Re: Re: parada

No nevím, bez spojky tam sice někdy kvalt padne hladce, ale rozhodně se to nedá doporučit.
    Já byl teď o víkendu na vejletě v Alpách, to je prostě motorkářskej ráj. V sobotu dokonce ani nepršelo, takže jsem taky skoro tahal válce po zemi :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.05.04  11:05

« Re: Re: parada

dakujem! :)
    ano, naozaj ide skvelo. nieje problem brusit stupacky.
    v piatok idem na 1000km prehliadku.
    uz to obcas tocim az do 10.000ot a je to neuveritelne co to robi.
    inac od 7000ot vyssie, ked radim bez spojky tak to ide pomaly lahsie ako so spojkou. vela ludi radi vo vysokych otackach bez spojky, ale napr predajca mi povedal ze by sa to nemalo robit. tak teraz neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.04  10:41

« Re: parada

No tak teda gratulace k novýmu stroji, ať slouží co nejlíp:-). Ovladatelnost Fazeru 1000 zatím překvapila každýho, ta motorka jezdí sama, stečí se jen podívat kam chceš jet a ona to zvládne...
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.05.04  13:50

« parada

No je to parada, co vam budem hovorit :)
    je to silna krava, a to idem s plynom len cca do 1/4 a tocit mozem do 5000, a ziadne auto nestiha. :)
    najviac co ma prekvapilo je ta manevrovatelnost, trocha som sa bal tych 231kg, ale fakt je ten, ze uz po 20km som vedel ist krokom s nohami v stupackach.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.05.04  14:12

« Re: Dovoz motorky

to neviem, ale povedal by som ze pravdepodobnost ze vonku bola motorka servisovana tak ako by mala byt je o dost vyssia ako tu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.04  13:49

« Dovoz motorky

Lidi jak je to s dovozem motorky z ciziny?? Nevim jestli se to vyplati nebo zaplatim nejake clo nebo DPH a vyjde to na stejny prachy jako tady doma. Kdo o tom neco vite poradte ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.04  15:07

« Re: Re: Re:

Dobrý, tak dej pak vědět nějaký první dojmy:-)) A lítej nízko!!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.05.04  16:34

« Re: Re:

maxima, diky za odpovede, utvrdil som sa ze pojdem na to inak.
    jedine na ten tlmic riadenia mame iny nazor, ale zatial to necham tak, je to vela penazi.
    s najvacsou pravdepodobnostou si tam dam ladak, laser duotech (vymenitelne vnutro), uz sme sa tu o tom bavili. stoji 16.000sk a je to titan.
    dalej si tam dam spravit alarm, este neviem jeho cenu a za zvysok si kupim nejake kravinky. asi ten tank protector a zrejme tie stuple, hoci sa mi vobec nepacia, ale zrejme je to lepsie ako zlomit plasty ked mi to niekde padne.
    jazdit este nejazdim, motorku idu v pondelok zobrat do prahy, v utorok je ready, no a potom uz len zalezi na mne ako si to vyriesim s casom a pojdem si ju prebrat. predpokladam ze vo stvrtok.
    tesim sa a bojim zaroven :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.04  15:29

« Re:

Ty jo, to je otázek, ale rád odpovím:-)
    Tank protektor: lepí se na nádrž, abys jí neodřel bundou (zip...), je skutečně karbonovej a hezkej. Jestli se ti zdá drahej, dá se koupit obyč silikonová samolepka, bude stát tak 300-400.
    Cockpit cover je karbonovej rámeček kolem budíku, taky hezký, ale jen na parádu.
    Chain guard je kryt hnacího řetezu, hliník je hezkej, karbonovej podle mě nevynikne. Orig je z černýho plastu.
    Kryt chladiče je opět hezkej, obzvlášť v kombinaci s hliníkovym krytem řetězu, ale opět jen na parádu.
    Rear fender je opravdu blatníček nad kolem. Zbytečnost.
    Sub cowling je spodní kapotka, co se mi tak líbí, takže no comment:-))
    Flip up screen je stejně vysoký jako origo plexi ale je na konci vytočený nahoru, aby to proud vzduchu házelo vejš. Dal bych tam touring screen, je vyšší, může se hodit.
    Tlumič řízení je super věc, Ohlins obzvlášť, na okruhu téměř nezbytnost, pro srovnání cena v čechách:16500kč včetně DPH
    Engine guard jsou dvoje, jedny takový trubky kolem motoru, a nebo ty špunty. Dost důležitá součástka, dal bych tam ty špunty.
    Sport rack je zadní nosič, ten originál není nic moc.
    Všechny tyhle položky můžeš zkouknout na www.yamaha-motor-acc.com
    Kufry. To je složitá otázka. Jestli budeš cestovat ve 2, potřebuješ je. Ale měj na paměti, že boční a zvlášť ten horní kufr vždycky dost nepříjemně ovlivňujou jízdní vlastnosti. Takže jestli budeš jezdit sám, dal bych dozadu jen nosič, max jeden kufr a pořídil si tašku na nádrž. Tam se vejde spousta věcí a neovlivňuje to tolik těžiště.
    Můj Fazer by vypadal takhle:
    Touring screen, tankprotektor nějaký obyč., engine guard špunty, sub cowling:-)), zadní nosič a tlumič řízení. Kdybych chtěl utrácet, tak alu chain guard a radiator cover.
    A už vlastně jezdíš? Jestli ne, tak se máš vážně na co těšit. Fazer 1000 je vážně super stroj. Já už mám za sebou letos asi 3000km, což je na mě hodně slušnej výkon.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.05.04  13:19

« Bez nadpisu

maxima, mam si vybrat vybavu za 30.000sk, odvoz bude asi 2.500sk
    co si mam vybrat? :)
    budem ti davat otazky, lebo neviem co je toto vsetko:
    co je to tank protektor? je tu karbonovy, cena 1700sk
    co je to cocpit cover? 900sk
    carbon chain guard rozumiem, mam zobrat? 2800sk
    alebo hlinikovy, 3000sk
    mam zobrat hlinikovy kryt chladica? 5500sk
    rear fender, to je taky ten maly spolerik za tlmiacou pruzinou nad kolesom, ze? to sa mi zda blbost, a stoji to 10.000
    je tu flip up screen, mam tomu rozumiet ze je nastavitelny? cena 3700sk
    alebo touring screen smoke - ten je asi vyssi, cena 3700sk, akurat ze ja mam 170cm, takze mne asi bude stacit original.
    potom je tu sub-cowling, predpokladam ze to je ten spoilerik ktory sa tak tebe paci, ten stoji 13.000sk, takze to asi nie.
    no este tlmic riadenia ohlins, 23.000sk, to je dost, a to asi pri mojom style jazdy potrebovat nebudem.
    este je tu engine guard - to su tie stuple, keby mi to padlo? alu look stoja 4000sk
    a sport rack to je co? cena 5400sk
    ja rozmyslam, ze zoberiem tie lacne polozky, ochranu chladica+retaze+budikov, zatmavene plexi, a dam si nejaky zadny a bocne kufre.
    co ty na to?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.04.04  13:30

« Re:

tu kapotku (ak myslis kapotaz ktora kryje zvody) som zatial videl iba na fazer6 a tam sa mi to nepaci, takze to tam ani nedam.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  10:19

« Bez nadpisu

Ad Fazer:Tak to jsi dobře udělal, pánové Petro jsou fakt f pohodě:-). Objednal sis taky tu kapotku pod motor? Je neuvěřitelně sexy:-)
    Ad chrobák: Je to nádherný auto, docela dost jsem v něm najezdil a měl jsem ho hodně rád. Ale doba je jiná. Teď se na nejakej pěknej kousek rád podívám (i s trochou sentimentu), ale představa že frčím chrobákem do Holandska a druhej den zpátky se mi nepáčí ani trochu:-))
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.04  14:38

« Bez nadpisu

"Pokrok" je relativní pojem, nebo spíš jen iluze. Dnešní auta jsou možná trochu pohodlnější a dostupnější než kdysi, ale myslím, že před těma 40 lety měl člověk z jízdy v Chrobáku mnohem intenzivnější zážitky než dneska v nejnovějším Mercedesu. Nemluvě o tom, že ježdění autem je s houstnoucím provozem čim dál menší zábava...
    Taky si moc nedokážu představit, že třeba za 40 let bude někdo s bůhvíjakou radostí sbírat a restaurovat nějaký ty dnešní "dokonalý" popelnice. Zato Brouk přežije na věky.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.04.04  20:21

« chrobak

viem ze sa to sem moc nehodi, ale uz sme sa tu bavili to vw chrobak, len som chcel povedat, ze dnes som ho po zime prvykrat natocil a bol sa previezt (ked som mu sprcol benzin do sania, chytil na prvy krat, auto je vyrobene v case ked sa este nemci snazili :-) ) a hoci som na nom spravil len asi 2km, az po presadnuti spat do normalneho auta si clovek uvedomi, ako ide pokrok, ako velmi je tych 40 rokov vyvoja na aute citit :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.04.04  17:35

« Re: Re: fazer

presov :-) Petro a spol
    samozrejme ze tmavo modru :)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  15:51

« Re: fazer

MatuS: Kdes ho nakonec objednal? A jakou barvu?:-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.04.04  12:59

« fazer

* poistovne.
    odhadujem este 3 tyzdne a mam ju doma. stastie ze je zima, inak by ma to sralo ze sa to tak vlecie :)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  11:06

« Re: Re: Re:

Lucky: Na normální ježdění převážně po silnici nafoukni předek 1,8-2,0, zadek 2,0-2,3. Při jízdě v terénu je ideální tlak nižší, dá se jít až na 1,3 a 1,6. Naopak při jízdě ve dvou nebo při velkym fofru se hodí nafouknout pneu trochu víc. Klidně 2,2 a 2,6. Předpětí pruziny se nastavuje hákovým klíčem z origo nářadí. Útlum nevím, jestli je nastavitelnej. Zvládneš to sám, ale pokud nemáš žádný zkušenosti je lepší si nechat poradit někde v servisu. Obecně platí, že pro normální ježdení je ideální nastavení z továrny (pokud nemáš 140kg).
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 07.04.04  14:27

« Re: Re:

To Maxima: Diky za odpoved. Kdyz jsi se zminil o pneumatikach, na kolik by meli byt nahusteny?? Pripadne zvladnu seridit zadni vidlici sam doma, nebo to musi do servisu, jak ma byt nastavena??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…