M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.09.03  18:19

« Re: Nove XT660R venku !

No mam zatim hodne hodne neoficialne, ze cena by mela byt 229.000 Kc ale mozna to Maxima jeste upresni. Strikacka je fajn, ale to je tak cele ... Myslim, ze se i trochu zvedla vaha, takze asi akcelerace atd. bude stejna.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.03  17:53

« Re: Nove XT660R venku !

No ty fotky jsou dost maly, ale co se mi nelibi
    - svody spodem, ale to maji dakarsky masiny bezne

- jestli to chapu, nema otackomer

- ty dva vejfuky se mi taky nelibi

Motor vypada jako oziveny XTZ se 4ventilovou palici, bude to asi zivejsi nez my xt, ale zase to ma kataky a strikacku, coz je vyhoda v civilizovanym svete, ne vsak uz nekde na
    "vychode" nebo v Africe na ceste. A 46k nic moc, to ma bavorak vic.

Ted me bude zajimat, kolik to jednak bude stat, taky az to uvidim a jaky bude sedlo. XT sice nic moc, ale par set km se da vydrzet...
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.03  13:47

« Nove XT660R venku !

Tak konecne uz je znamo jak vypada nove XT, kouknete na [odkaz] (francouzsky, ale super fotky), nemecky pak [odkaz]

Muj prvni dojem je takovy, ze je rozhodnuto, tohle se mi rozhodne NElibi :-) ty svody k vyfukum jsou docela osklivy, parametry motoru mi prijdou taky nic moc (ale neumim ani nemecky ani francouzsky), prolezu jeste anglicky stranky ... co vase dojmy ?

• « 00 Reagovat !

foto

30.08.03  23:24

« Re: BMW F650 GS Dakar

Matus: no ja jsem koukal na CAC Leasing a z te jejich kalkulacky byly rozdily v navyseni mezi 30% a 70% sice v desetinach procent, ale preci. Souhlasim ale, ze lepsi nez setrit a pak koupit je vzit leasing ...

A ted z jineho soudku, koukal jsem ze Honda udelala akci na Transalpa z puvodni ceny 255 000 Kč na 229 900 Kč (cena platná od 11.8. 2003, více informací u autorizovaných dealerů prej). Za to je chvalim, to je 10% dolu.

• « 00 Reagovat !

foto

30.08.03  21:09

Matus: 10% az 15% uroku u leasingu je OK, ne "sialene lacne":-)) Jinak treba pro lidi jako ja, co se zrovna netopi v penezich, myslim 30% leasing smysl ma. Nejhorsi varianta mi prijde vrazit vsechny uspory do motorky a potom nemit na provoz, kupovat ojety gumy apod. (Coz evidentne neni tvuj pripad:-))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.08.03  16:26

flare, ja ked som robil vypocet leasingu, tak som leasingovkam napisal a oni mi spravili vypocet na mieru. ja som po nich neziadal, aby mi spravili vypocet na 30% ale na 50 a 70% to bolo tak sialene lacne, ze nieje o com. a dneska sa moc setrit na uctoch neoplati (nizke uroky)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.03  14:05

KON: ale jo, proc ne .. ale vsechny tyhle "danovy" veci maji jeden hacek, musis mit z CEHO to odepsat, tj. pokud budes mit jen naklady a zadne vynosy tak mas smulu :)

No ale ted vazne, uz jsem natukl par lidi okolo, jestli by mi masinu na firmu nekoupili, s tim, ze se o "dane" nejak rozumne podelime. Staci kdyz firma provozuje cokoli kde se nekam jezdi a uz muzes mit motorku :-) Ono 22% + odpisy jsou docela husta castka, podle mych odhadu pokud je firma v provoznim zisku bych mohl dostat aspon 15-20% slevu a to za to stoji ne ?

Jinak pujcovnu motorek jsem hledal, asi ani zadna neni ... je to docela rizikove. Ale napada me jeste jedna vec - mate sve motorky pojistene ? A pokud jste z Prahy, jake mate zkusenosti s parkovanim v nejakych spolecnych garazi ? Parkovani resim snad jeste vic nez nakup nove (soucasny stav KTM vs. BWM, a cekam s cim prijde Yamaha :))) ... ale garazovani mi neda spat. Mate teda pojistku proti poskozeni/nehode i ukradeni ?

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  22:18

Flare a spol.: Taky chci motorku bez DPH a na odpis! Nezalozime nejakou firmu? Coz takhle pujcovnu motorek? Masiny si budeme pujcovat navzajem (teda aspon naoko) :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  19:14

MATUS: obecne mas pravdu v tom, ze je levnejsi (o dost) pojistka, ale bohuzel neni pravda, ze leasing je vyhodnejsi - udelal jsem si model a nejnizsi urok je u 30% akontace a kupodivu roste s vyssi akontaci a dokonce u 70% akontace je vyssi nez u 10% (to ted dela Yamaha a Honda special nabidku). Uspora je ale v te pojistce docela zajimava. ... Bohuzel nejsem podnikatel, ale prej snad 2/3 masic v CR jsou jako podnikatelsky, kde se rovnou odepise cele DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.08.03  10:39

leasing ma v cechach zmysel, pretoze zvacsa dostanes k leasingu velmi vyhodnu poistku (BOHUZIAL na slovensku toto zatial neplati, resp som nenasiel lepsiu poistku ako cca 9%) a teda ak zlozis akontaciu 70% tak mas mesacnu splatku velmi nizku a je aj velmi nizky koeficient, takze sa oplati napr leasovat na 4 roky a potom masinu predat a leasovat novy model. ak si podnikatel a platca dph, tak po 4 rokoch mas motorku aj odpisanu v uctovnictve = dalsie dost velke usetrenie
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  20:28

Flare: Pokud das na akontaci 200k, ma potom vubec smysl to brat na leasing? Mozna je lepsi dat 100k na akontaci a 100k si nechat na "rozbity zrcatka":-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  20:19

Jo, presne. Provozovat motorku zas tak strasny nejni. Ale provozovat motorku a auto uz cloveka pomalu zrujnuje.

Mozna se na auto pristi rok taky vykaslu a radsi koupim poradnou motorku:-)) Auto se sice obcas docela hodi, ale neni to ve srovnani s motorkou zadna zabava...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  10:10

Flare: pokud nepočítám pořizovací hodnotu, živit motorku je minimálně stejně nákladný jako auto, spíš dražší. Záleží na typu. A navíc se nadá jezidit celej rok:-(...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  09:28

KON: myslim, ze tva matematika je spravna, nastesti nebudu muset brat leasing s takhle nizkou akontaci a tak 200 dam dokupy, takze pocitam, ze bych nemusel platit vic nez 3000 + pojistka, pak tak do 3k benzin + servis/gumy. Samozrejme vybaveni je jina story, to bude chtit vycashovat ... no neni to konicek ale drahej kun docela. Nastesti je to levnejsi nez zivit auto, kteryho jsem se uspesne zbavil, tak doufam, ze se to v nejhorsim vyrovna :)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  21:56

Netvrdim, ze F650 je buhvijak predrazena, ale ze za podobny penize koupi clovek u japoncu prece jen o "par valcu a brzdovejch kotoucu" vic.

Flare: Nechci bejt pedant, ale rozdil je urcite vetsi nez par stovek mesicne. Neznam presne detaily leasingu, ale odhadem F650 na leasing, 30%akontace=80000Kc + 36*7000Kc. Dale garaz cca 10000Kc rocne.
    Pokud najedes 10000km rocne tak dalsich min. 10000Kc pocitej na gumy, 15-20000 benzin, neco padne na udrzbu (i nova motorka potrebuje obcas seridit, vymenit olej a retez), obleceni, vybava atd. Suma sumarum tahle sranda rozhodne vyjde na vic jak 10000 mesicne.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  12:02

No o penezich ani nemluv :)) .. resp. neco mam a neco jeste musim dat dohromady, ale je to tak, ze kdyz se pak vydam z penez, tak nebudou dalsi na to hned neco opravovat atd. ... Ten Dakar fakt levny neni a jak se tak koukam po tom co chci za motorku (uz asi 3-4 mesice) tak porad zvysuju sve naroky a tim i cenu .. docela drsny :)

No ted vazne, urcite se budu brat naky leasing a pokud uz je to pak 3500 nebo 3800 mesicne uz nikoho nezabije skoro.

K tomu razeni na GS - vcera jsem pak mluvil s klukem z Francie co ma Dakara 2003 a rikal, ze opravdu uz je to lepsi nez 2001-2002, mozna nekde jen posunuli neco v prevodovce. Na GS650 je pekna recenze na [odkaz] ..

• « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  10:04

Kon: Jinak F650Dakar opravdu levný není, zvlášť když někdo začíná a musí koupit ještě oblečení a výbavu (podle mých zkušeností min. 30tis, ale to jsou ty horší věci na trhu, takže spíš 50tis.) Vůbec jsou motorky hrozně drahej kůň, takže když tady kolega Flare mluví o nový motorce, předpokládám, že na to má:-))) No a když na to máš, pak F650 zas tak drahý není:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.03  09:48

Flare: Kvalty nevypadávají, když je dobře zařadíš. Což znamená, že musíš dořazovat pořádně, nestačí jen špičkou cvrnknout do řadičky aby tam kvalt sám skočil. V takovym případě trefíš falešnej neutrál, nebo tam kvalt skočí ale hned vypadne. A taky jsem se svezl na kamarádově GS1150 r.v. 2003 (já mám 2001) a s tou převodovkou museli něco udělat. Nikde jsem se o tom nedočetl, ale ten letošní model řadí mnohem líp. Mimochdem XT mi dělalo to samý, jen chod řadičky byl kratší.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  19:32

Meda: Taky je novej Sportster, co se prej uz tak netrese (www.motorcyclecruiser.com/newsandupdate… Ten ma hydrostely a bezudrzbovej remen taky:-))
    Vubec, je dost skoda, ze hydrostely uz skoro nikdo nedela.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.03  19:20

F650GS Dakar stoji 264 tisic. To neni zrovna malo, kdyz ne zas tak moc horsi DR650 a KLR650 je pod 180. A kdyz se podivas, co kolem ctvrt melounu koupis u japoncu (treba Bandit 12, GSX-R600)...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…