M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 13.10.04 16:58
« Farba na výfukové kolená
Páni, tak som elegantne ukončil sezónu - asi 50 m ryhami v asfalte. Aspoň budem mať v zime čo robiť. Pri tej príležitosti sa chcem spýtať: nevie mi niekto poradiť čiernu farbu (najlepšie polomatnú) na výfuky a zvody? Už som skúšal kadečo, ale tá teplota... -
"-- skrytý --" 20.09.04 06:55
« Re:
Tak inšpirácia? Trojkolka nie je na preteky, ale na výhliadkovú jazdu. Môžem ti povedať, že motor T603 a prevodovka z Tatraplánu (k vôli náprave s torzkami) je super. Výhodnejšie riešená je prevodovka T613, ale T603 má krajší motor (a navyše boli 3 ks v garáži). A keď si predstavíš čelný náraz s poltonou železa za chrbtom, tak máš aj adrenalín... -
"-- skrytý --" 17.09.04 13:26
« Bez nadpisu
:o No zajímavý příspěvky. Jo jinak nazdárek lidičky.
Sice sem si nepřečet všech 30 nabízených listů, ale i tak je to tu zajímavý.
>:-[] 100%-tní motorkář nejsem, ale líbí se mi ty "jednostopačky". Některý kousky co sou k vidění, sou obdivuhodný - nehleděna to i ty kousky co na nich předváděj.
:*) Na fichtlu sem začal jezdit asi tak ve dvanácti.
8-s S autem po čtrnáctým roce a teď mě chytla "třístopačka" (tříkolka). >:-[]
Dotáhnul sem od kámoše "torzo" staré tříkoly a předělávám ji. Je to šestistovečka - ale stačí. Z nejhoršího sem ji dal do provozu a ozkoušel.
8) Je to nářez.
:!: Teď mě ale chybí inspirace. :!:
:?: Neví někdo z vás nějaký odkaz na www-stránky kde by byla nějaká fotečka? :?:
Předem díky a všem hodně pevný nervy s jejich miláčkama.
:-! Píďa DSK -
« VFR 800i
Ahojte, po přečtení celé této diskuze jsem zjistil, že prof je majitelem tohoto stroje, můžeš mi prosím napsat svůj názor po delší době ježdění, co se týká jízdy, duálního systému brzd, poruchovosti a případně jestli jsi někdy nejezdil na předchozím modelu- VFR 750, jestli ten rozdíl mezi něma stojí opravdu za cca 50-100k, díííky >:D -
"-- skrytý --" 06.08.04 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: parada
Matusi, prece jen jsi chumaj. Jsi zrejme nejchytrejsi ze vsech, vsichni technici z Yamahy ti nesahaji po kotniky >:D
Pise se doslova:
Nejdulezitejsi obdobi zivotnosti vaseho motocyklu je obdobi prvnich 1000 km....Behem prvnich 1000 km nesmi byt prilis zatezovan. V tomto obdobi se vyvarujte jizdy na plny plyn...
1. 0-600 km: nevytacejte motor nad 5000 ot/min.
2. 600-1000 km: Nevytacejte motor nad 6000 ot/min.
Po ujeti 1000 km vymente motorovy olej a filtr.
3. Nad 1000 km je mozne vyuzivat plny vykon.
O nejakem pridavani otacek po 1000 jeste pred prvni vymenou tam neni nic, je to podle mne pekna blbost, ale ty to asi vis lepe.
Cili ne ty po mne, ale ja po tobe bych tu motorku nechtel, huntujes ji, uplne zbytecne- 1000km je nalitano za par dni.
A ze by muj fazerek byl linej.... ze takovou hloupost vypustis z dutinky... ale ale
A jestli jsi stale presvedcen, ze pred prvni vymenou oleje muzes dat plnej kotel 11000, tak me unavujes a dal se o tom nebavim -
-
matuS 06.08.04 19:37
« Re: Re: Re: Re: parada
pri vsetkej ucte, ale nechcel by som motorku zabehnutu po tebe, pretoze je dost mozne ze bude leniva.
zabeh - to nieje, ze do 1000km to tocis do 7.000 a potom ked daju cisty olej tak tomu nakotlis 11.500ot.
zabehavat znamena postupne zvysovat poziadavku vykonu na motor a jeho sucasti.
t.j. prvych 600km to treba drzat do 6-7.000 (teraz si nepamatam kolko tam bolo) a potom postupne zvysovat otacky, matematicky to vychadza kazdych 100km mozes zvysit otacky o 1.000.
Preto kratko pred prehliadkou som si obcas dovolil nechat ist rucicku az po 10.000ot
moje moto ide skvele, ma aj skvelu spotrebu
kazdopadne to ci mam pravdu zistim neskorej podla spotreby oleja.
kamarat ma na fzs1000 16.000km a berie mu poldeci na 1000km, co sa mi pri tychto kilometroch zda dost. Motorku nezabehaval on...tipujem ze je to nespravnym zabehom. -
"-- skrytý --" 06.08.04 19:29
« Re: Re: Re: parada
Matus, ty si ale chumaj, tocit pred 1000km prohlidkou u litrovyho Fazera 10 000 je hovadina. Necetl jsi navod? Pisou to tam jasne, do 500km max. 5000, pak max. 6000 do vymeny oleje. Asi jsi prisel k prachum nejak lehce, kdyz ho takhle tejras. -
matuS 06.08.04 18:25
« moto
ked to tu tak kape (asi vsetci jazdia :-) ) tak len chcem poznamenat, ze ocino si kupil dragstara xvs1100a.
na to ze to ma o 100kg viac ako moj fazer sa s tym ide prekvapivo lahko.
da sa s tym aj celkom svizne ist, akurat dost skoro sa ram zacne vlnit.
a zvuk ma 100 bodov :) -
matuS 22.06.04 09:07
« Re: Super značení... :o(
Vsetci hovoria, ze znacenie cest v cechach je oproti slovensku uplna bieda a s poctom najazdenych km na zap.slovensku a naslednou nedavnou navstevou Brna a okolia mi to zatial potvrdzuje.
Samozrejme ani u nas sa neda na znacky vzdy spolahnut, ale fakt je ten ze ked je niekde prudka zakruta, tak je oznacena nielen znackou zakruty a znizenim rychlosti, ale aj smerovymi tabulami (ako napr na obrazkoch nizsie kde klopim)
Dokonca ked je dobry povrch cesty a nasleduje zhorseny, tak je znacka hrbolatosti cesty.
Ked som bol teraz v Cechach, tak som mal pocit ze je takeho znacenia o dost menej, ale najviac ma sklamalo znacenie Brna, totalne chybalo oznacenie ulic, nehovoriac o tom, ze cesty v Brne to je totalny tankodrom, ked to porovnam s BA tak mam pocit ze jazdime na dialnici :) -
Kolík80 21.06.04 17:06
« Super značení... :o(
Tak jsem o vikendu zazil pekne horkou chvilku, kdyz jsem jel z Berouna do Kladna, chci se s Vami podelit a svoji zkusenost a mozna podebatovat o tom, jestli se takovyhle zpusob znaceni pouziva jeste nekde jinde...
Z Berouna vede celkem siroka silnice do kopce, kde je ze zactku par mirnych zatacek. Tak jsem tam nasazel 2, 3, 4 a vjizdel jsem do zatacky. Nikde jsem si nevsiml zadne vystrazne znacky. jelikoz se zatacka nejevila nejak extra prudka, tak jsem jenom ubral a naklonil motorku do zatacky. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem pri prujezdu zatackou nahle videl sipky znacici prudkou zatacku. A silnice se nahle prudce stocila. :-( Nenapadlo me jit nic jineho nez jit prudce na brzdy(brzdil jsem prevazne/pouze zadni brzdou, protoze jsem mel strach ze mi predni kolo podjede) a zatacku jsem projel s nekolika nasobnym malym smykem zadniho kola... Pak uz jsem si daval zatraceny pozor, ale vsiml jsem si jeste minimalne jedne, nebo dvou zatacek, ktere meli podobne znaceni. Jinak bych chtel podekovat vsem ridicum ,kteri jeli proti me, ze mi udelali maximum mista, abych to mohl vymanevrovat... -
matuS 03.06.04 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: parada
ja mam oblecenie este z australie, kde som pracoval ako rozvazac pizze :)
Cize mam tiez cordurovu kombi so zimnymi vlozkami a s nepremokavou membranou. Mam objednanu kozenu kombi u PSI, 20juna by mala byt hotova, neviem sa dockat (objednal som si aj kevlarove strece a perforovanie, tak dufam ze to bude vzdusne) pretoze v tejto textilke to v horucave nejde vydrzat (bundu este znesiem, ale tie nohavice nemozem)
Inac zimnu vlozku do nohavic davam len ked je pod 10st, inac je v tom fakt strasne teplo. (dalsia vec je, ze ta zimna vlozka je hruba a ja som si kupoval kombi tak, aby mi sedela bez vloziek, cize s vlozkami mi je troska mala a som cely otlaceny po dlhsej jazde :-) )
Minuly piatok co som isiel v tom dazdi, tak som mal iba tricko a na tom bundu so zimnou vlozkou a dole som mal tenke nohavice a na tom tie motorkove a evidentne to nestacilo, lebo ta voda ma trocha chladila...
V piatich stupnoch som este nesiel :-) minimalne som siel tusim v 7st a tam mi naozaj nestacili ani nazimnejsie motorkarske rukavice ake sa dali kupit. Ale co som si vsimol, tak zaklad je aby si mal poriadne vyhriate ruky (paže) a potom sa lepsie hreju aj dlane. Nez kupis hefty, skus este www.coldkillers.cz, maju pod rukavice take navleky, ja som to nemal ale na motorkari.cz o tom bola diskusia a ludia to velmi chvalili. -
Kolík80 03.06.04 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: parada
Co jsi si poridil za obleceni?? Kozenou kombinezu?? Ja mam bundu a kalhoty z Cordury a hned jak jsem to koupil, tak jsem musel vyndat tepelne vlozky, protoze jsem vzdycky prijel strasne spocenej. S oblecenim jsem nemel problem ani pri ranich cestach do prace, kdy bylo rano okolo 5 stupnu, ale strasne mi promrzaji ruce, asi budu muset zainvestovat do vyhrivanych heftu. Ja mam ale enduro, takze se nepohybuji tak rychle jako vy...
Tak me napadlo, co rikate na Suzuku V-Stroma 1000/650?? -
« Re: Re: Re: Re: Re: parada
Harleyaci jsou holt drsní hoši, nedá se nic dělat. >:D Ale když se dobře oblečeš, dá se jet i v dešti docela v klidu. Teda né že bych to nějak vyhledával, za ty roky už jsem si oblečení vychytal do detailu, takže můžu jet v dešti celej den v teple a suchu. Jen si tu jízdu pořádně nevychutnám, pořád se na vodě bojím výraznějších náklonů.