M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zima?
Kon: Skoro žádný. Kdysi jsem zkoušel vyhřejvaný vložky do rukavic. Hřálo to, to jo, ale byly takový neohrabaný, chtělo to asi o číslo větší rukavice. Protože když je rukavice těsná, prsty se hůř prokrvujou/zahřejvaj, takže prsty zároveň zahřejváš a škrtíš:-). Navíc ti všude vedou nějaký dráty. Vyhřejvaný hefty jsou z tohoto pohledu lepší, zase ale hřejou jen zespodu. Druhá věc je, že většina moto nemá žádnou zástrčku. Dá se dodělat, ale elektrika motorky s tím nepočítá a zrovna v zimě není polovybitá baterka nic moc (do báwa si můžeš koupit silnější altík). Moje rada je nakoupit fakt kvalitní oblečení na moto (ne čínský nebo pakistánský napodobeniny, i když vypadají na první pohled podobně). Bunda a kalhoty ideálně s Goretex membránou, spodní tenký kalhoty a vršek s membránou Gore windstopper. A pak je spousta doplňků jako nákrčníky, nákoleníky, vložky do rukavic, opět s Windstopperem. Není to úplně laciný, ale funguje to. Když se takhle oblečeš, můžeš v pohodě jezdit i v –15. Jedinej problém bejvá s mrznoucím xichtem a mlžením přilby. BMW oblečení mě moc nebere, jsou to dobrý, ale pouze průměrný věci za neprůměrný peníze a třeba tu jejich otvírací helmu bych si na kedlubnu nedal. -
matuS: Z meho pohledu nejde ani tak o to kdy, sleze snih, ale kdy jeste silnicari soli, protoze nemam to srdce prohanet masinu za x stovek tisic (potazmo skutra v cene ojeteho osobaku) po mokrych nasolenych silnicich. Znam par takovych, kteri na to serou, ale ty jejich motorky pak taky podle toho vypadaji :(. Jedine co v zime vytahnu je stara CZ typ 471, jeste nez sem nedavno vyrazneji upgradoval, jezdil sem na ni imrvere, zima nezima, snih nesnih, sul nesul :). Ted to holt budu muset resit nejak jinak, nejlepe jinymi druhy dopravy, rekl bych ze nejezdit ale bude idealni :)). -
kostey: Ja osobne autem nejezdim z jednoho hlavniho duvodu, nemam ho! Vzdycky radeji zainvestuju do neceho jednostopeho, i kdyz vetsina tehle investici by kolikrat vystacila i na nekolik dvoustopych priblizovadel. Proc tomu tak je, netusim. Mozna mam nejakou uchylku :)). Jinak to, ze mi v aute nebude v zime zima neni naplast na to, ze me rizeni auta nebavi, stat v zacpach, jezdit v kolonach za nakladakama/kloboukarema, nemit kde parkovat, pri soucasnem stavu provozu na nasich silnicich je to proste otrava :(. A "zima" je tu nastesti jen 3-4 mesice v roce :). A i ten pojem zima je dosti relativni.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!