M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: motorky
motorkar: Retez s o-krouzky je pri vyrobe "zevnitr" namazanej na celou svoji zivotnost. Mazadlo je prave temi o-krouzky utesneno. Benzin ty o-krouzky rozezere, vnitrek retezu odmasti a muzes ho potom asi vyhodit. Presne jak to popsal Maxima.
Jinak co ja vim, tak benzin se nepouziva ani na obycejne retezy, protoze pouze odmastuje. Petrolej je lepsi protoze odmastuje, ale zaroven trochu maze (snad to vysvetli nejakej chemik).
Nicmene na o-krouzky patri jenom specialni pripravky. Zkusim ten Castrol, cos doporucil, snad delaji i cistic. I kdyz mam pocit, ze je to "voskovej" pripravek (wax), se kterejma nemam prilis dobrou zkusenost z biku - retez se sice moc nezasira, ale zase rezne.
-
2 maxima: Pozdě - už jsem nejmíň 2x řetěz v benzínu umyl. Teď už jenom ověřím, jestli jsi měl pravdu a dám pak vědět:-))). Po těch reakcích tady budu řetěz přece jen raději "předpírat" v petroleji a pak to prostříknu čističem řetězů. BTW, co je teda za kapalinu ten čistič řetězů ve spreji, když je na něm výslovně uvedeno "určen pro O-kroužkové řetězy"? Dokáže řetěz docela slušně odmastit, a přitom ale nerozpustí a nevymyje ten tuk "uvnitř"? Mě se to selským rozumem nějak moc nezdá... -
Meda: Kardan je v pohodě, míval jsem XJ900 Diversion a ještě si to pamatuju: čistý ruce, žádný napínání, mazaní, kontrolování každejch 500km... Jen jednou za 24000km vyměnit 2dcl oleje. Řetězy (sekundární, to jsou ty k zadnímu kolu samozřejmě:-))) jsou na dnešních motorkách už výhradně o-kroužkové. Takovej řetěz je zevnitř (osičky článků) čímsi namazanej a na každý osičce jsou na obou koncích o-kroužky, který to cosi uvnitř těsní. Takovej řetěz při správný péči vydrží i 20000km. -
« motorky
Zajímavý téma, ale jak tak koukám, moc si tu o motorkách člověk nepokecá:-)) Jedinej konkrétní zmíněnej typ byl Tomahawk a Boss Hoss, což ani nejsou motorky...Motorkář: NIKDY NEČISTI ŘETĚZ S O-KROUŽKY BENZÍNEM, takovej řetěz je zevnitř namazanej a ty o-kroužky to těsní. Benzínem 1. zničíš o-kroužky, 2. vypláchneš mazivo z řetězu a pak už jen otevřeš popelnici, vhodíš řetěz a zavřeš popelnici:-))) -
« Re: Ostuda az na pudu ;-)
tomcat > NEKTERI jsem psal - jsem alibista, vis? ;-).Moje videni sveta (na silnici) je jednoznacne : "vsichni jsou *, co me chteji zabit". To me naucili pred dvaceti lety v autoskole a bohuzel to plati cim dal tim vic :-(. A nikdo mi ho nenaboura! :-)). Ted mi doslo, ze moje videni sveta nenabouras jedine tim, kdyz nabouras ;-). Ale to je slovni humor - kvuli me nemusis, ja to preziju ;-).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!