M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  20:33

« Re: vstřikování x karburátory

Na servis si nemůžu stěžovat,vždycky se o motorku
    postarali dobře,ale p. Chalupňík je občas dost
    nepružný.Co tam choďím tak je přesvědčuji aby
    zavedli platbu kartou,dnes je to běžný způsob,jim
    se asi nechce platit poplatky Vise,což na jednu
    stranu chápu ale dnes je to běžná služba zákazňíkovi.Teď co motorku prodávám tak jsem se
    ptal na možnost proťiůčtu když koupím novou a
    na to se taky moc netvářil i když např. v
    Řevnicích to ďelají běžně.Přístup k zákazňíkovi
    na prodejně je taky celkem ok,jenom se občas musí
    déle čekat když je tam víc liďí a jenom jeden
    prodavač.Co ty máš za mašinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.03  20:11

« Re: ABS ano, ne?

Vzhledem k tomu, že podobný problém teď teoreticky řeším při konstrukci dálníku (kde je to ještě extrémější v tom, že má bohužel rozvor přes 2800 mm...) a už se konečně chýlím ke konci, tak z hlediska schopnosti něco bez zkušeností ustát na motorce jedině: nejdřív spojené obě brzdy s rozdělovačem brzdného účinku (něco jako EBD) + ABS - tedy v podstatě to, co dělá bavorák na páčkovou brzdu, akorát že oni to EBD nahrazují jiným nastavením ABS. Jenže klasické EBD nedělá snad ještě nikdo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  18:04

ABS určitě jo, při normálním brždění nepoznáte, že tam je a v krizi může pomoct. Pokud se za jízdy zastaví přední kolo na delší než malou chviličku, je pád skoro nevyhnutelný:-) No a do terénu se dá vypnout, tam se opravdu moc nehodí...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  17:57

Stříkačka má vyrovnanější průběhy krouťáku i výkonu, přizpůsobí se podmínkám a spotřeba by měla být o dost lepší. Osobní zkušenost: FJR1300, dálnice Rozvadov-Praha, rychlost co to jde (většinou přes 200), spotřeba 7.4l. Bomba ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  17:17

Taky jezdim na masine a ABS bych rozhodne uvital (nastesti ho honda zaradila do vyroby pro rok 2004 u CB500 a CB600 plus asi jeste nejake dalsi masiny ). Jde totiz o to, ze pisek v zatacce ci jizda za mokra by mohla byt prijemnejsi. Uz jsem zajel do skarpy diky pisku asi ve 20km/h, ale verim, ze kdyby tam ABS bylo, tak bych to nejspis ustal. Zdar........
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  14:06

Flare: Ok, možná trošku upřesním svoji otázku. Na motorce je mnohem snažší zablokovat kola než u auta a taky to může mít mnohem tragičtější následky. 99% jezdím na silnici, žádný smyky, ježdění po zadním kole nebo stojky na předním apod. dělat nechci (ježdění na mašině mi přijde dost o hubu i bez toho). Takže si myslím, že ABS u motorek rozhodně smysl má, alespoň u ne příliš zkušenejch jezdců (což je naprostá většina). Jde mi teda spíš o to, jestli je současná implementace ABS u motorek dostatečně funkční a bezproblémová, nebo jestli těch cca 20 tisíc korun třeba radši investovat do pořádnýho oblečení nebo kursu ježdění.

Na motorkách mě sice hlavně láká maximální jednoduchost a účelnost, ale taky TO CHCI VE ZDRAVÍ PŘEŽÍT:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  13:29

KON: ja bych to docela otocil - v aute kde jsou 4 kola je ABS docela dulezity, protoze pravdeposobnost, ze jedno z nich se dostane na povrch s nizsi adhezi je vetsi nez u motorky. Nedokazal bych si jezdeni v aute bez ABS predstavit uz - zvykl jsem si brzdit naplno s tim, ze to ABS utlumi.

Naopak nemam zadnou zkusenost s ABS na motorce, ale myslim, ze preci jen je u motorky mnohem vetsi sziti se se strojem a vic se jezdi pocitove a tudiz je i lepsi sance ovladat ji pri brzdeni atd. Na silnicnich masinach bych ABS asi ocenil ale u terennich stoju je podle me nekdy smyk i soucasti jizdy/zatoceni, tam by me ABS asi omezovalo a mozna i delalo problem. Stejne tak jako sprazene brzdy ...

• « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  11:16

« ABS ano, ne?

O ABS taky nemám úplně jasno, názory na jeho užitečnost v tisku nejsou zcela jednoznačný. Třeba v autě by mi zas tak moc nechybělo. Ovšem na motorce jsem zelenáč a pokud by to s abéeskem bylo výrazně bezpečnější, tak se tomu rozhodně nebráním. Maxima si ABS i "linked" brzdy docela pochvaluje.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.03  10:57

jandaxx: Jak jseš spokojenej s Hondou MCH, jestli se můžu zeptat?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.03  21:25

Já ji kupoval novou u CHalupňíka a jezďím dost-
    za 3roky 35000 a teď ji zrovna prodávám.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…