M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.10.03  09:53

« Re: vstřikování x karburátory

VFR je fakt dobrá, i když ten V-Tec není doopravdy V-Tec jako u aut. (Budu se muset mírnit, už jsem tu v poslední době pochválil 2 hondy, což je vzhledem k mý osobní averzi ke křídlu na nádrži divný:-)). Naproti tomu Savage je ozajstny hnoj i mezi choppery. Jawa 350 má pomalu lepší jízdní vlastnosti a podobnej výkon:-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.10.03  22:38

jo, tak to by asi kazdy chcel mat problem rozhodnut sa, s ktorou masinou pojde dnes von... len keby na to boli financie :(
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  22:02

KON: Z VFR je cesta k tomu, ze mas nakonec 5 motorek a kterou pojedes volis podle nalady.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.10.03  14:09

KON> ad ja: jo, rozmyslal som nad tym. lenze to by som musel ist do uplne inej motorky ako je fazer, a to ja nechcem.

velke rozdiely medzi malym a velkym fazerom niesu. velky ma par konikov navyse ale rozdiel v kubature vyuziva najme na zvysenie kr.momentu, ktory ma navyse v polovicnych otackach ako fzs600. takze sa domnievam, ze jazda na velkom bude kludnejsia ako na roztocenej 600vke.

dalsia vec je, ze fzs1000 proste vyzera omnoho dospelejsie a vyvazenejsie ako 600vka.

ak mas rychlu linku, kukni [odkaz] a stiahni si video "most". je to fzs600 a do 180km/h to ide ako z praku. takze ako si napisal - oba fazery su vrazedne :-)
    ja si verim, lebo viem ze som kludny vodic a predsa len uz tu premavku citam o dost lepsie ako ked som na motorke nikdy nesedel, tak dufam ze budem OK...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  13:04

Prof: Savage má něco do sebe. Jinak já se zase reálně obávám, že pokud někdy "zhřeším" a svezu se třeba na VFR, tak vezmou moje zásady (motor musí bejt vidět, nechuť k plastům ... blá, blá) rychle za svý. Je mi jasný, že z VFR není skoro žádná cesta zpět (ani výš). Takže radši dál od takovejch mašin:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.03  12:29

MatuS: Jó Hornet 900? Taky supr motorka, ale na mě zatím opravdu moc výkonná a drahá. Na takový mašině bych si připadal trapně, když by mě předjížděla pomalu každá Felicie a Jawa 350:) A taky už je cenově úplně někde jinde. Honda CB750 se za posledních 10 let vůbec nezměnila a snad láká klidnější jezdce něž H9. Prostě výhodná koupě jako ojetina; proč dávat 220k za novou, když stejnou krasavici seženeš za 120k? CB je prostě nestárnoucí klasika, co před 30 lety změnila svět, Hornet už je "jen" takovej spotřební "šrot". A upřímně, komu 72 koníků nestačí?

A co Ty, jdeš na beton do FZS1000? Pokud jo, tak to je supr volba, jen bych se asi být tebou rozmýšlel, jestli není jako první větší sroj přece jen bezpečnější FZS600 (teda spíš míň vražednej).
    Já budu něco kupovat až potom, co omrknu novinky v březnu na výstavě motorek v Praze.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  19:08

KON: Savage je můj oblíbenec, ale asi si ho nikdy nekoupím. Prostě se mi líbí.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.10.03  18:46

KON> tocit? no, ja rozpravam o hornet900

H9: 110k@9000 & 92Nm@6500

CB750: 72k@8500 & 61Nm@7500

a to ma hornet o 19kg suchej vahy menej (a pritom je to vodnik, cb je vzduchac)! hornet je o 40.000 drahsi. (je to dost penazi, to beriem, to je najkvalitnejsia helma a kvalitne boty)

keby som to velmi zjednodusil, tak mi pripada ze CB je taka lacna verzia horneta :-)
    btw hornet ma striekacku, ci ju ma aj CB neviem.

ale CB bude drziak, to suhlasim, lebo to neni lietacia motorka, to je fakt taky cruiser.

tvoj posledny odstavec ma pobavil :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  14:49

To MatuS: Hmm, Hornet spíš ne. Super stroj, ale asi ne pro me. Moc válcu, ventilu a karburátoru, moc se to musí točit.
    Navíc na motor není extra hezkej pohled, starší model má malou nádrž a novej je docela drahej.
    Vysoko vedený výfuky mi taky moc neimponujou, budu montovat cestovní kufry. CB750 je sice taky čtyřvál, ale aspon má hydroštely
    a krouták odspoda, jako ojetina se mi zdá jako lepší kup než Hornet.

Víc než Hornet by se mi líbíla nová CBF600. A ješte spíš CBF500 - je to hezký, nenáročný a spolehlivý. Netrhá to asfalt, ale
    pro mě by stačila, ješte pár let se stejně potřebuju učit.

Ale jak se znám, tak když náhodou uvidím "toho správného" Horneta (nebo cokoli jiného), tak ho bez přemýšlení vezmu.
    U aut jsem si taky vždy poctivě a svědomitě vybral nějakej model a pak stačil jedinej pohled
    a já koupil něco jiného:-)

Třeba naposled moc nescházelo a místo GS500 jsem vzal Mazdu MX5, a ve hře byl ještě Savage a Buell Blast. A přitom jsem vlastně
    původně sháněl KLR650...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.10.03  12:17

KON> a co tak hornet? nevidel som cb a horneta vedla seba, ale podla obrazkov sa mi dost podobaju. a hornet ma o 30kg menej...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…