M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.10.03  13:02

« Re: Řízení

kon> Matus: A což takhle paraglide nebo rogalo? K tomu nepotřebuješ žadnej smradlavej a hlučnej motor.

to je nebezpecnejsie ako lietanie :-) (tak mi to pripada, neopieram sa o ziadnu statistiku, len o pocit)
    a mne motory nevadia :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.10.03  13:00

« Re: aky olej?

maxima> Doporučený interval podle Chilton manuálu je 3000 miles:-)

jo, tie intervaly poznam. 3000mil som na tom aute nepresiel co ho mam :-) (cca od 1999)
    takze rocne vymeny.
    uz som aj nasiel stranky, kde sa daju lacno zohnat vsetky tieto diely. na chrobaka nove sitko a vsetky sajrajty pod 10usd. [odkaz] postovne stoji viacej :-)
    len musim presne zistit ktory mam rok vyroby, lebo papiere mam ine. zatial to vyzera tak ze je ti 1959-1962, lenze prave rocnik 60 je odlisny od 59, takze teraz musim najst papiere od auta a podla cisla karoserie alebo motora zistit, ktory rocnik to je. (mam stranku kde su zoznamy) len dufam ze tie cisla nemam prerazene...

inac nevies kde by som mohol v europe objednat tieto veci? mam aj jednu anglicku stranku [odkaz] lenze tam na rocnik 60 nemaju. si pamatam ked som to chcel objednat v predajni vw v blave, a chceli odomna okolo 2000sk a cakacia lehota vyse mesiaca.
    teraz to sitko len precistim a znova ho pouzijem, ale na jar chcem dat nove sitko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.03  12:28

KON: volant kvůli airbagu - kdyby se dal před řídítka airbag jako pro spolujezdce, tak by buď mohl ty řídítka utrhnout a nebo by ho ty řídítka rozpáraly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.03  12:25

prof: Carver má max. náklon 45°, dálník 50°, takže takový rozdíl to není. Navíc ty dálníky, co dělá Peraves (www.peraves.ch nebo www.bohemiamobil.cz) a co máš na mysli, jsou dost na pytel, protože se v tom sedí ještě hůř než v hadráku, má to šílenej bordel na řídítkách kvůli řazení a podvozku atp., a má to rozvor 2880mm, takže manévrovací schopnosti téměř nulové. A nakonec je to neskutečný bastl. A ještě za to chtějí od 1,5mil. výš. Takže by to chtělo kompletně předělat a pak by to mohlo být použitelné - možná když budou nějaké finance do začátku, tak se do toho s pár kolegy pustím, ale to je spíš zatím jen taková vize.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.03  12:15

« Re: lietanie

prof: tím starým jsem myslel "už hodně ježděným" - a proč, to jste mi připoměli: protože právě ta syntetika rozpouští sajrajt, zatímco minerální váže na sebe a protože starší auta již mají v sobě toho bordelu hodně, tak by to stálo za to vyčistit, takže proto. Ale pokud to není auto na denní ježdění, tak bych tam ten minerální nechal - aspoň bude líp těsnit ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  11:03

Našrot: A proč tam chceš vlastně dávat volant? Mě se v dálnících zdají přirozenejší řidítka. I když popravdě se mi dálníky moc nelíbí, přijde mi to, že kombinují spíš nevýhody aut i motorek, než jejich výhody. A vypadají spíš jako kabina od větroně než stíhačka.

Jako docela zajímavej nápad v geometrii motorek mi přijde Gurney Alligator. Má to posez podobnej dálníku, ale nízko těžiště, je to jednoduchý, lehký a prej strašně zábavný. Dodáš tomu plexi z Blaníka a máš dálník jak vyšitej:-)

www.motorcyclecruiser.com/roadtests/Gurn… />
    www.allamericanracers.com/alligator/alli… />

Matus: A což takhle paraglide nebo rogalo? K tomu nepotřebuješ žadnej smradlavej a hlučnej motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  09:31

prof: Já bych taky jezdil na minerál, ale jezdím i v mínus dvaceti a je mi nemazanýho motoru v těch ránech líto, a tak jsem nasadil 10W40 polosyntetiku od Mobil1. A co si budeme povídat, navíc mě stojí litr 120,- Kč.

Co se týče lítání, doporučuju taky UL, je to opravdu takový lítání čistě pro radost, navíc letadla v tomhle segmentu už jsou dneska v lecčems srovnatelná s vyššími třídami.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  09:03

« Re: vstřikování x karburátory

max: Díky za potvrzení, já bych s tím stejně asi nic nedělal:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  09:02

matuS: jak píše max: Minerál a pravidelný výměny. V době, kdy se ten Brouk vyměnil, se mu o tak kvalitním oleji, jaký teď minerály jsou, ani nezdálo :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.03  23:21

« Re: aky olej?

Do brouka nalej klidně minerál, jezdil jsem s ním léta na Super Mogul a normálně to fungovalo. Syntetika skutečně může rozpustit bordel v mototru usazenej a způsobit problémy, navíc vytváří tenčí mazací film, takže motor by byl hlučnější. Je ale důležitá pravidelná výměna, brouk totiž nemá filtr, jen sítko. Doporučený interval podle Chilton manuálu je 3000 miles:-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…