M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
matuS 20.10.03 21:50
« Re: aky olej?
maxima, kukal som to na internete, je to kusok nad 2mil (2006xxx) neviem teraz presne. zajtra ti to poslem.
na internete som to okontroloval na 2 strankach a obe mi vyhodili rocnik 1959.
lenze je v tom bordel, pretoze na oboch strankach pisu, ze od rocnika 1960 sa napr pouzivaju stlacacie otvarace dveri namiesto tahacich...no a ja mam stlacacie!
samozrejme, to moje auto moze byt dodatocne upgradnute - na to specialne upozornuju, pretoze vsetky rocniky maju lahko zamenitelne suciastky... no zatial mi je to jedno, ja zmeram ake ma sitko rozmery a podla toho sa budem vediet zariadit.
inac neviem ci som pisal, ja mam verziu ragtop - velikansku textilnu otvaraciu strechu.
dik za radu ohladom vymeny...idem to robit zajtra naobed :) -
« Re: Řízení
našrot: Ještě ktomu hodně ježděnýmu motoru a plný syntetice: Nalitím syntetiky toho nemusíš zkazit buď vůbec nic, nebo ten motor můžeš taky "udělat" na tvrdo. Rozpouštění karbonových usazenin je sice žádoucí, ale občas se taky stalo, že se uvolnil docela dost velkej kousek docela silný vrstvy takovýho sajrajtu a co čert nechtěl, díky obtokovýmu čističi oleje si to namířil dál do mazacích kanálů. No a potom je pravděpodobnost dost velká, že se sice někam dostane ale dál už ne. No a když se něco někam nevejde, stane se z toho obyčejnej špunt. Když takovým špuntem, nebo stačí jen vzpříčenou karbonovou šupinkou, zneprůchodníš odbočku z hlavního mazacího kanálu k hlavním ložiskům klikovky, tak potom je to docela rychlá smrt (a to se kontrolka mazání rozsvítí, až když už je po všem). Takže bych s tou plnou syntetikou raději šetřil, pokud si nejsem 100% jistej, že ten motor na ni před tím celou dobu nejezdil. -
« Re: aky olej?
MatuS: Ty manuály mám ještě doma, je tam i seznam výrobních čísel, takže když mi napíšeš na mail (xjr1@seznam.cz) číslo kastle/motoru, můžu se ti mrknout jakej rok máš. Jinak já jsem věci na Brouka vždycky kupoval tady v Praze, je tu pár nadšenců, kteří uměli sehnat všechno a i lacino. A to sítko se měnit nemusí, stačí vyčistit, jen bacha na ty šroubky, co ho držej. Jsou dost malý, myslím M6, snadno se strhne závit na vaně. Jednou je moc utáhneš a při příští výměně můžeš počítat s problémy. Vím, o čem mluvím:-) -
« Re: lietanie
rb: Von zas ten motor při mínus dvaceti tak strašně "nemazanej" není. To jen kvůli těm, co by si po přečtení mysleli, že při -20 se tam dřou dva kusy železa o sebe úplně na sucho. Pro Brouka z roku 60 je minerál 15W40 dokonalej balzám a zcela dostačující.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!