M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: taliani
Jasně, zapomněl jsem, že to bude "firemní" vozidlo. Ok, já bych se ani tak nebál, že je bavorák na začátečníka moc silnej, ale spíš tý váhy. Přece jen se učí líp na něčem lehčím, jak radí profíci. A mají pravdu, dost začátečníků co neposlechnou a začínají hned na nějakém těžkém a/nebo výkonném stroji se buď hned vyseká a nebo mají z motorky takovej respekt, že buď se dvěma koly brzo skončí nebo u ježdění sice zůstanou, ale nikdy se pořádně jezdit nenaučí. Dost příkladů ze života je např. na www.beginnerbikes.com .
Co se týče ojetin, já koupil ojetou GS500 ve výborném stavu, najel na ní za sezónu bez sebemenšího problému 14000km a pak ji prodal za skoro totéž, za co jsem koupil. A upřímně řečeno, klidně by mi ten půllitřík ještě sezónu, dvě bohatě stačil. -
Matus: Když se tvůj tatík chce naučit jezdit a nemá motorku hlavně na frajeření, tak si klidně na sezónu, dvě může pořídit třeba nějaký lehce ojetý pětikilo, ne? Třeba CB500, max. CB750. Na naučení je to ideální a po sezóně, dvou to prodá s minimální ztrátou a koupí motorku svých snů. Je to sice individuální, ale začínat třeba na GSX1400 asi není dobrej nápad. -
Meda: Podle mejch informací jsou Californie opravdu lepší než Nevady. Loni na Elefanttreffen jsem potkal týpka z Francie, mohlo mu bejt tak 50-60let, říkal si Capitan Guzzman, na Californii přijel až z Francie (v -10 stupních) a byl spokojenej s motorkou, o kterou bych ani nezavadil pohledem. Dokonce ráno (v noci bylo -20) i nastartoval. No, a já jsem si taky koupil BMW i když nemám žádný falešný iluze o technický úrovni a kvalitě, jen se mi prostě líbil a byl za peníze, který jsem mohl postrádat. A Breva 1000? To by mohlo bejt zajímavý, i když z guzzin mý srdce patří V11 Le Mans Rosso Corse. To je nádhera... -
MatuS: Motorka se musí tátovi především líbit, je to přece hračka ne? A kdo by si kupoval ošklivý hračky? U auta je to jiný, to je dopravní prostředek... Takže jestli se líbí BMW, tak ať si ho koupí. Vysypat v první zatáčce se může i na Jawě, to není v motorce, ale v hlavě a v rukách řidiče. A předpokládám, že když je někomu kolem 50, má už dostatek rozumu, aby zvládnul průměrně silnou motorku. BMW není žádná raketa... -
Prof: Stoprocentní souhlas, právě proto jsem zmiňoval stroje pohodový podle mýho názoru i hezký a jezditelný. Už taky nejsem úplně nejmladší:-). A jezdit 120 na R6 je nesmysl, to ta motorka ani neumí, zato vyhlídková jízda na XJR1300 rychlosí kolem těch 120 je prostě paráda. No a když ti bouchnou saze, stačí otočit plynem, ani podřazovat se moc nemusí. Ideální tatíkovskej stroj...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!