M O T O C Y K L Y

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  17:57

« Re: taliani

Prof: nevím jak si to u berňáku zdůvodňují, ale vím, že 75% nových moto se u nás prodávají "na firmu", kvůli odpočtu DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  17:30

matuS: Jak to ve firmě vykáže? Nebo spíš jak uhájí u berňáku, že mu motorka slouží k zajištění a udržení příjmu? Čím se jeho firma zabývá?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.10.03  12:41

KON> ja viem, z tej vahy mam troska obavu, i ked na druhu stranu otec ma okolo 90kg, takze by si s tym mohol poradit.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  12:05

Jasně, zapomněl jsem, že to bude "firemní" vozidlo. Ok, já bych se ani tak nebál, že je bavorák na začátečníka moc silnej, ale spíš tý váhy. Přece jen se učí líp na něčem lehčím, jak radí profíci. A mají pravdu, dost začátečníků co neposlechnou a začínají hned na nějakém těžkém a/nebo výkonném stroji se buď hned vyseká a nebo mají z motorky takovej respekt, že buď se dvěma koly brzo skončí nebo u ježdění sice zůstanou, ale nikdy se pořádně jezdit nenaučí. Dost příkladů ze života je např. na www.beginnerbikes.com .

Co se týče ojetin, já koupil ojetou GS500 ve výborném stavu, najel na ní za sezónu bez sebemenšího problému 14000km a pak ji prodal za skoro totéž, za co jsem koupil. A upřímně řečeno, klidně by mi ten půllitřík ještě sezónu, dvě bohatě stačil.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.10.03  19:28

KON> nie gsx1400, chce bmw R1150R

ojazdene motorky - neoplatia sa. ak to beries na firmu, tak po danovom zvyhodneni sa dostanes na sumu, ktoru pytaju za 3-4rocnu ojazdenu motorku... a starsiu motorku by som ajtak nedoporucil kupit.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  17:32

Matus: Když se tvůj tatík chce naučit jezdit a nemá motorku hlavně na frajeření, tak si klidně na sezónu, dvě může pořídit třeba nějaký lehce ojetý pětikilo, ne? Třeba CB500, max. CB750. Na naučení je to ideální a po sezóně, dvou to prodá s minimální ztrátou a koupí motorku svých snů. Je to sice individuální, ale začínat třeba na GSX1400 asi není dobrej nápad.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.10.03  13:30

maxima, OK, tak ja mu pretlmocim co si povedal, urcite ho to potesi :-)
    som zvedavy ci mu ten entuziazmus vydrzi do jari :)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  13:10

Meda: Podle mejch informací jsou Californie opravdu lepší než Nevady. Loni na Elefanttreffen jsem potkal týpka z Francie, mohlo mu bejt tak 50-60let, říkal si Capitan Guzzman, na Californii přijel až z Francie (v -10 stupních) a byl spokojenej s motorkou, o kterou bych ani nezavadil pohledem. Dokonce ráno (v noci bylo -20) i nastartoval. No, a já jsem si taky koupil BMW i když nemám žádný falešný iluze o technický úrovni a kvalitě, jen se mi prostě líbil a byl za peníze, který jsem mohl postrádat. A Breva 1000? To by mohlo bejt zajímavý, i když z guzzin mý srdce patří V11 Le Mans Rosso Corse. To je nádhera...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  13:01

MatuS: Motorka se musí tátovi především líbit, je to přece hračka ne? A kdo by si kupoval ošklivý hračky? U auta je to jiný, to je dopravní prostředek... Takže jestli se líbí BMW, tak ať si ho koupí. Vysypat v první zatáčce se může i na Jawě, to není v motorce, ale v hlavě a v rukách řidiče. A předpokládám, že když je někomu kolem 50, má už dostatek rozumu, aby zvládnul průměrně silnou motorku. BMW není žádná raketa...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  12:55

Prof: Stoprocentní souhlas, právě proto jsem zmiňoval stroje pohodový podle mýho názoru i hezký a jezditelný. Už taky nejsem úplně nejmladší:-). A jezdit 120 na R6 je nesmysl, to ta motorka ani neumí, zato vyhlídková jízda na XJR1300 rychlosí kolem těch 120 je prostě paráda. No a když ti bouchnou saze, stačí otočit plynem, ani podřazovat se moc nemusí. Ideální tatíkovskej stroj...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…