M O T O C Y K L Y
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zima?
Motorku už jsem už uložil k zimnímu spánku. Ještě v sobotu jsem se byl svézt (cca 100km), ale v neděli už silničáři začali solit, což bylo jednoznačný znamení k zazimování:-). Teď musím jen sehnat nějakou starou paštiku, abych měl na čem jet do toho Německa v lednu. -
Našrot: No, je to kravina. Ale úplně největší úchylárnu jsem viděl na Intermotu 2002 v Mnichově. Tam se kolem svýho stánku i po celý hale proháněl maník na kolečkovejch bruslích a k pohonu mu sloužil křovinořez. Nedělám si srandu, tu štangli měl mezi nohama a na konci se místo struny točila vrtule:-) -
Maxima&Našrot: Jeste bych to s dovolenim mirne doplnil. U nas se opravdu tezko shani jakakoliv motorkova zimni guma, jsou ovsem kraje, kde se s jezdenim v zime vcelku vyporadali, protoze je tam zima mnohem dele, nez v tom nasem mirnem pasu. Ano mluvim o skandinavii. Na motorky (i bezne silnicni, nejen endura) se tam predevsim u poradkovych sluzeb ale i u par normalnich motorkaru nazouvaji specialni pneumatiky s hroty (ty ale nejsou tak brutalni jako pro ledovou plochou drahu) idealni na ujety snih nebo ledovku. Samotni motorkari se pak navlecou do vyhrivanych kombinez, bot, rukavic a helem s vyhrivanym plexi (aby se nemlzilo, coz je v mrazech otazkou jednoho vydechnuti pri pomalejsi jizde).
BTW: Mitas ma v nabidce par primo zimnich gum pro endura, s hreby i bez. -
"-- skrytý --" 05.12.03 18:39
MAXIMA: ne e, mám to na diplomku. Ty monocykly, to může vymyslet jen * ;o) - už to bylo v historii vozidel mockrát a vždycky to vymyslí někdo, kdo není s to pochopit, že se to nedá zastavit... Jako nějaký vehikl na blbnutí to chápu, ale jako dopravní prostředek fakt ne. -
U motopneu nezáleží až tak na dezénu (mají na rozdíl od auťáckých „kruhový“ průřez), ale spíš na směsi. Problém je, že v teplotách pod nulou už ta směs prostě nefunguje, jinými slovy klouže to jako prase i když máš enduro gumu s dobrým vzorkem. Na silnici jsem viděl v zimě používat závodní „mokrý“ pneu (tu nejměkčí směs, bývají na výběr 2-3), prej je to o moc lepší. Ale je tu jinej problém, jsou NHS, takže bez homologací. Čistokrevnou motorkářskou zimní gumu jsem ještě neviděl. Asi proto, že takovejch magorů co jezdí i v zimě je pět a půl:-) a myslím, že stříška dálníku na tom nic nezmění.
-
"-- skrytý --" 04.12.03 23:06
Mám takový neohrabaný dotaz - o kolik hůř asi tak sedí motocyklové běžné pneumatiky na silnici za typicky zimního hnusného počasí než zimní na autě? Tedy: vyplatily by se zimním motopneu či nevyplatily (za předpokladu, že by se na motorce dalo komfortně jezdit i za nečasu).