Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: zpetne zrcatko
O jedne moznosti bych vedel. Absolvoval jsem totiz vymenu obou zrcatek v elektrice. Nejakemu dobrackemu slusnakovi totiz zrejme vadily a tak mi je urval a vedle auta rozslapal.
Koupil jsem je u Bennett Cars (p.Konvalinka) za 1800,-/kus v Libeznicich, mobil:0602-307573,(nebo 0602-206376). Jinak tam ma vsechno na OPLY.
I kdyz to neni u Olomouce ale u Prahy, da se to poslat na dobirku. -
« zpetne zrcatko
Nevite nekdo, kde se da nekde v okoli Prerova, Olomouce nebo Zlina sehnat levne elektricky ovladane a vyhrivane leve zpetne zrcatko [cerny plast] na Vectru A 2.0i r.v. 1990? U Opla stoji nove kolem 4.500,-, ale chci zkusit nejdriv nejake bazary apod. Diky. -
« Re: Autoradio OPEL
Jando, diky za nabidku. Pokud by ti nedalo moc prace to oskenovat a poslat tak muzes na [odkaz]
Co se tyka tveho radia v supliku. Neprestalo nahodou hrat po odpojeni akumulatoru? A jelikoz nemas navod na zavedeni originalniho kodu uvedeneho na zminovane, take chybejici, kodovaci karte, radio nelze zprovoznit? Tak nejak se to radio totiz ma chovat pokud odpojis napajeni.
Pokud nekdo neco vite o moznosti odkodovani, neba mate navod, ozvete se mi. Je mi ho lito, hraje perfektne. -
« Prosba
Zdravíčko, nemáte někdo v češtině takovou tu malou knížečku, co se dává k autu (prakticky návod k použití)? Mám Vectru 2.0GT z roku 91, a mj. je tam kousek vedle elekt. otvírání oken takový jeden kulatý camprdlík, a nevím na co je. Kdybyste někdo měli, ozvěte se prosím sem, nebo na 0602804695, rostislav.burian@telecom.cz.
Díky. -
« Re: Autoradio OPEL
To autoradio sme mely v aute, nevim jakou kartu mas na mysli, ale ja tam zadsnou kartu nemel a nemam. Mimochodem to radio mi lezi ted doma v supliku, ptz. prestalo hrat. Je uplne mrtve, ale zvuk melo dobry. Muzu kdyztak poslat zapojeni zadni patice majlem. -
« Autoradio OPEL
Nema nekdo originalni navod k pouziti autoradia OPEL myslim SC 803 (kodovane, tatranka). Auto jsem dostal bez nej a dokonce bez karty z kodem. Ani nevim jak se tam ten kod zadava a dalsi funkce. V pripade ze by mi odesel akumulator tak to bude treba asi nejak odkodovat. Ma s tim nekdo z Vas zkusenosti? -
« Re: Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Rezave (az shnile) blatnikove limce mne trapily asi rok. Snazil jsem se to odstarnovat a lepit pyskyrici, strikat ruznymi svinstvy ale vsechno stalo za houby. Jinak byl cely blatnik OK.
Dostal jsem tip od kolegy, ze se da urcite koupit prave jen ty batnikove lemy, stare odstrihnout a nove navarit. Poptal jsem se v Auto RALL (v Ostrave) kde se daji koupit nejkritictejsi nahradni dily na ruzne typy aut z druhovyroby (myslim, ze tam byl vyrobce EUROPART). Jeden stoji 360,- a zasahuje od zadniho konce podbehu (pod naraznikem) az na prah (asi 10cm). To je to prave reseni. Nakonec se podbehy vystrikaly tim cernym gumoasfaltem a blatniky nove strikly. Kdyz je klempir aspon trosku sikovny, tak to vypada jako original. Mozna by jeste chtelo nechat mezi podbehem a lemem sirsi sterbinu at se tam nedrzi vlhko. To je asi to nejkritictejsi misto. Kazdopadne doporucuju jeste z kufru voskem (hadickou) vystrikat vsechny skviry nad podbehem. -
« Re: Topení ještě jednou
Na dalnici Linec Salzburg 130 - 150, přes města 50 a na ostatních silnících 90 - 110. Takže jsme se tak trochu snažili dodržovat rychlost. Když jsem jel tuto trasu sám, jel jsem rychleji, ale měl jsem průměr 7 l/100.
Hlídal jsem Astru, která jela za mnou ve zpětném zrcátku a jak má vyvedenou parabolu světlometu až nahoru ke kapotě docela se tam při úrčitém úhlu odráží slunce a pěkně oslňuje. -
« Re: Topení ještě jednou
Zaměřil jsem se na trochu přesné měření. V době výjezdu bylo 9,5 °C uvnitř auta i vně. Topení jsem nastavil na poloviční hodnotu. Teplý vzduch začal proudit po ujetí 2 kilometrů v městském provozu a časově to trvalo asi 3 – 4 minuty a ukazatel teploty motoru byl ještě na modré rysce.
Malé porovnání spotřeby. Švagr si letos v lednu koupil novou Astru s motorem 1,6. Na společné dovolené, při které byl podniknut výlet z Českého Krumlova do Salzburgu měl s touto Astrou průměr 6,2 l/100 km a stará Vectra s motorem 2,0 si řekla o 6,4 l/100 km. Jasně ale vedl na kratších cestách a při ježdění po městě.
-
« Re: Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Mám Vectru rok výroby 1991 a též jsem jednou nechával opravovat lak na obou zadních blatnících, na jedné straně mě dával lakýrník nový kus plechu. Jak to tak vypadá na jaře mne to čeká i s druhou stranou. Jinak je auto OK, kromě těchto míst. -
« Re: topeni
Díky za pomoc. Co se týče toho topení od začátku mám s tím problémy. Spravoval jsem si to sám. Měl jsem přetrhnuté lanko a tak jsem koupil nové a namontoval. Jede dobře. Topí to ale fakt až po dlouhé jízdě. Takže asi to bude někde ucpané nebo nevím. Zkusím zajet ještě do Opla, snad mi tam poradí. Jinak na tu kapalinu se též podívám. Chystám se na zimu. Musím vystříkat jak dutiny tak i spodek. Kolik to tak stojí ???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!