Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

12.08.03  18:25

« Re: Turbo

ten 6liter, to vpodstate je zopar kusov,nie?, najviac asi v australii(kde sa predavaju pod znackou Holden), celkom dobre diskusie k omegam(ale aj inym znackam), bohuzial v nemcine :-( su na [odkaz] ,skus napr pozriet tuto temu: [odkaz] je to o V8 motore, ale moc tam toho neprezradili.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.03  16:09

aaa vidim :-) ale nic na Y32SE... hm...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.03  16:05

kde si to tam nasiel? to turbo? :-) nenasiel si nahodou niekde aj prestavbu na 5.7V8? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  10:23

Viem, ze som mal mozno este pred kupou rozmyslat o motore,ale vtedy ani nejak nebol cas a ani som nemal dost informacii. Som spokojny s tym co mam, chcel som len (za prijatelnu sumu) pomoct motoru. hipo-autotechnik.de ponuka turbo aj na moj motor,
    (208HP,270!!!Nm) lenze za 5000Eur, takze ako pisal campagnolo skor sa to oplati predat a kupit s lepsim motorom. Tak to necham asi tak a cas to nejako vyriesi.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  09:10

Irmscher dela pro Motory 2.0 16V (X20XEV) navyseni vykonu o 10kW za cca. 1400,- EUR, pro 2.5V6 (X25XE) o 20kW. Jedna se o preprogramovani jednotky, ostrou vacku a doplnuje se o sportovni koncovku vyfuku. Kompresor daval Steinmetz, ale
    jen pro motory 3.0 V6. Urcite bych ale radeji prodal ten dvoulitr a koupil tu 2.5ku. V povinnem ruceni to vyjde nasteno a auto pojede lip.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.03  17:50

irmscher robil nieco pre vectru B s tymto motorom a MT. Spytaj sa su "svojho oblubeneho dealera opel" :-) na cenu... ale necakal by som "prijemnu" cenu... inak motorkit u ATX :-) 40tisic CZK (up to 165HP, 206Nm)... chip mozno bude stacit... napr. u gx tuning...
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.03  16:03

« Turbo

montuje nejaka tuning firma v cechach,alebo na slovensku turba do opel motorov? mam benzin dvojliter X20XEV a chcelo by to trosku pridat sily (do kopcov) na plnu omegu je to len tak tak
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.03  16:16

« Re: Vectra C

noo mam tu jednu zafiru 2.0dti a ta si zobrala 1l/10000km a jednu zafiru 2.2dti a ta 0.75 per 15000km. Neviem ci ta 2.0dti je vynimka alebo to konecne dostali do normalu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  14:41

To ze si naftovy motor veme nejaky olej s tim pocitam, ale nevim jestli vykon motoru 74 kW neni moc malo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.03  12:53

2.0 DTI je mlsná potvora, bacha na olej! Papá běžně 2-3 deci na 1000 km. Ale snad ta Vectra je s palubním počítačem - ten si o olej řekne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.03  08:46

Budu brzy ve stejné situaci. uvítám jakoukoliv info.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.03  15:56

« Vectra C

Poprosil bych o radu, protoze mam dostat sluzebni Vectru C 2,0DTi 16V a nemam s ni zadne zkusenosti. Ja vim ze to nebude velky sprinter, ale chtel bych ji aspon porovnat napr. s Vectrou B 1,7 TDi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.03  21:30

« Re: Čidlo množství vzduchu

Kdysi mi v servisu tvrdili okolo 5kKc, nakonec jsem ho koupil na vrakovisti za 500Kc. Asi pred rokem vsak byl v teto diskusi popis, jak vahu opravit svepomoci.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.03  16:53

« Čidlo množství vzduchu

Sakra, zapomněl jsem napsat, co vlastně mám. Je to Vectra 2.0i z 1990.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.03  16:50

« Čidlo množství vzduchu

Nevíte, kolik stojí přibližně snímač množství vzduchu? Už mi odešel druhý, tak bych chtěl koupit nový.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  15:06

« Re: Volnobeh u Vectry

Moze to byt aj problem bud s AFS (snímač množstva vzduchu) alebo ATS(snímač teploty vzduchu) obidva spolu v skrini pripadne CTS - snimac teploty chladiacej zmesi.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.03  13:56

« Re: Volnobeh u Vectry

muze ti to delat:
    a) svicky
    b) palivovy filtr
    a hromada dalsich veci....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.03  09:41

« 2.2 Ecotec v miernej uprave :)

• 00 Reagovat !

foto

01.07.03  13:59

« Volnobeh u Vectry

Ahoj.
    Mam takyto problem:
    Mam Opel Vectra 2.0i, rv 92. Ked prejdem kratku vzdialenost (zahreje sa motor), zastavim (napr. idem do obchodu) a ked nastartujem, neudrzi mi volnobezne otacky a motor zdochne. Ked ale prejdem par 10 metrov, zaradim 1. a 2., potom mi volnobeh drzi. Mate niekto podobne skusenosti?
    PS: Pri startovani musim trosku pridat plyn. Moze to robit palivovy filter?
    Dakujem za kazdy napad.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.03  19:57

« Signum

co hovorite na signum? viezol sa uz niekto viac ako 100km a najma s autom co nema prave 900km. ja iba 2.0T a 3.2 ale nejak tomu nemozem prist na chut, chcelo by to viac km...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.03  14:49

« Re: Rada při koupi ojete Vectry

Každé auto má svůj optimální motor, zpravidla někde uprostřed nabídky. S menšími je moc líné (paradoxně pak mívá i vyšší spotřebu), s většími je už zase poměr dynamika/spotřeba méně výhodný.
    U Kadetta blahé paměti mi seděla 1.6 (55kW?), u Vectry A jsem si nemohl vynachválit 2.0 8v (85kW) - v pohodě se s ní dalo svižně jezdit za 5,5l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  12:48

« Re: Problém s centrálem

Tak uz jsem zjistil zavadu. Nebyl to ani spatny drat, ani nefunkcni motorek. Na motorku je uchyceno takove plastove ocko, ktere me vypadlo. Kdyz jsem odmontovaval oblozeni, tak jsem jej nasel a divil jsem se, co to je. To ocko jsem znovu nasadil a vse chodilo asi 10 minut, pak vypadlo znovu. Na motorku je plastovy drzak ocka, ktery mam na jedne strane nalomeny. Tak jsem jej provrtal malym vrtackem, nasadil ocko a znova zavrtal vrtacek a ten pak zlomil jako zarazku. Zatim ocko drzi, central funguje. Montaz a serizeni motorku jsem provedl podle Etzolda (nejhorsi je vyvleceni tech ruznych tahel - alespon poprve). Myslim ze dobry test, zda motorek funguje je otevrit dvere a zkusit zamknout s uchem na dverich, zda se ozve zvuk motorku. Treba moje zkusenost nekomu pomuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  16:07

Na druhou starnu ale lepsi 1.6 16V(74kW) nez 1.6(55kW) 8v. Do B-ecka sly obe dve. Ja bych volil ale radeji 1.8 16V at uz 85 nebo 92kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  15:00

Vectře sluší trošku větší motor, ta 1.6 je podle mne na tak těžké auto dost málo. Ne že by nejela, ale...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  14:25

Koukni kolem prispevku 1085. Urcite nekde v historii toho bude vic, ale nemel jsem tolik casu hledat. Asi takhle, tve trapeni nebo radost bude zaviset od porizovaci ceny a stari. Jedoznacne doporucuji pofaceliftovou.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.03  10:35

« Rada při koupi ojete Vectry

Zdravím všechny ve spolek, potřeboval bych trošku poradit, uvažuji o koupi Opel vectry 98 s benzinovým motorem 1,6(16V) popř. 1,8(16). Je to obecně dobrá koupě (samozdřejmě to záleží auto od auta), na co si dát u tohodle auto majzla (který ročník, motor nebrat, kolik by se mela pohybovat cena za slusny kousek - na vybavu si moc nepotrpim, závady atd.) Budu vděčný ža každou radu. Dík dan
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.03  10:56

« Re: Zahrivani kol

movk: Kdyz se meni kotouce a desticky, tak se
    pistek zasune do brzdice. Jestlize byl hodne orezly,
    tak se trebas zasekl a brzda "stale brzdi". Nebo je take mozne, ze se nove desticky vzprici v drazkach brzdice a nepohybuji se. Vetsinou
    to ale po par desitkach km povoli o pak to je O.K.
    (pistek a desticky se pak normalne pohybuji a vraci). Jestlize
    ti to bude delat i nadale, tak je to na opravu (ocisteni, popripade vymena pistku).

Ted koukam, ze pises, ze na kole udrzis ruku.
    Tak to asi neni nic moc teple, takze bych rekl, ze je to v pohode a asi
    si to samo sedlo a tohle byl zbytek tepla. Uvidis, jak se to bude vyvijet dale.
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.03  17:31

« Zahrivani kol

Ahoj, nedavno jsem nechal menit na aute (10 let stara Astra) predni brzdove kotouce a desticky. Po jizde jsem si ze zvedavosti sahnul na kola. Docela me prekvapilo, ze jsou teply (ne nijak moc, ruku na nich udrzim :-) - levy je o neco teplejsi). Je to normalni? Bohuzel nevim jaky to bylo pred vymenou brzd, protoze jsem na to nesahal. Mozna je to tim horkym pocasim. Zadni kola (tam jsou bubnovy brzdy) jsou podstatne studenejsi. Auto jinak brzdi dobre a nijak nespomaluje. Diky za odpoved.
  • 00 Reagovat !

foto

04.06.03  16:37

« relé denních světel

Zdarec vespolek! Koupil jsem si relé denních světel cca. 1200,- Kč. Zasunul jsem na připravený konektor za pojistkovou skříňkou, doplnil pojistku č. 32 (10ku) a funguje to. Po nastartovaní a rozběhnutí motoru (po zhasnutí kontrolky mazání) se rozsvítí tlumená světla. Nesvítí ale přístrojovka a osvětlení SPZ. Což ve dne ani nemá smysl. Už se těším na zimu. Nebudu muset pořád hlídat jesli jsem rozsvítil nebo ne. Taky při normálním rozsvícení světel (ve dne) mi vadila nižšší úroveň podsvícení displeje.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.03  09:35

« 2008 & Bose v omege

vymienal uz niekto original CCRT 2008 za ine radio? Zda sa, ze genialna kombinacia siemens telefon a philips changer mi uz ide na nervy a nevadi mi, ze nebudem mat ovladanie na volante takze rad by som to vymenil za mp3/wma player ale neviem co urobi bose zosik? ma niekto skusenosti ako zosilovac ponechat v cinnosti (predsa len krmi subw) a menit iba radio?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.03  10:08

« Re: Spotreba oleja

U benzínu to rozhodně normální není. U tebe to znamená 5,5 litru na 15 tisíc km (135000-120000, chápu to dobře?) a to je fakt moc. V sousedním fóru o Astrách se v posledním příspěvku autor zmínil, že u jeho benzíňáku byla vyšší "spotřeba" (spíš únik) oleje způsobena povolenou olejovou vanou ...
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.03  08:58

« Spotreba oleja

Zdravim vsetkych.
    Mam B Vectru 1.6 16V roc. 97, momentalne mam najazdenych 135 tis., doteraz maximalna spokojnost az na to, ze za poslednych 30 tis. som zaznamenal zvysenu spotrebu oleja. Hlavne po prehliadke po 120 tisicoch som tam uz dolial 5,5 l oleja. To sa mi zda celkom dost aj ked podla Opla spotreba do 0,7 l na 1000 km je v norme. Troch sa ukludnujem, ze nejaky podiel na tom ma zima a viac jazdenia po meste. Pytal som sa v servise, nepovedali mi nic jednoznacne akurat, ze snad by sa mohlo urobit prekruzkovanie. Ale tych 20000 Sk sa mi dat nechce.
    Ake mate vy skusenosti? Je to este v norme, alebo treba s tym nieco robit? Co tak pouzit nejake additiva do oleja? Dakujem vopred za vsetky skusenosti aj rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  10:03

« Re: Vectra 2.0 /A - r1991

Podívám se pod zátku na vzduchovém filtru, taky nevím jestli ta je. Ale poprvé to začalo blbnout, zhasl motor na křižovatce, když jsem odjížděl z emisí. nevěnoval jsem tomu pozornost. Poprvé a naposled jsem nebyl u toho, když to dělali. Na té stránce jsem se byl podívat, dobrý. Nechám to ale na víkend.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  18:01

Potenciometr na CO měly motory bez katu. Já tam nic takového nemám a myslím si, že zam nelze nic seřizovat a řídí to lambda sonda. Dej dotaz na [odkaz] to je borec, kterej do toho hodně vidí .
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  17:53

Čidlo u alternátoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  14:04

Našel jsem stejné problémy u nějakého majitele v r.11/2002, myslím, že mi ta diskuze hodně pomůže, přes víkend se na to podívám. Jen mám pořád obavy, zda mi něco neseřízovali při emisích, třeba potenciometr CO. Jsou to někdy umělci???
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.03  07:50

Jedná se o teplotní čídlo na bloku motoru zezadu u alternátoru? Zkusím proměřit. Řídící jednotka žádnou závadu nehlásí. Kostry jsem taky zkontroloval, jako první. Jsem autoelektrikář, tak se v tom trocu vyznám, ale nemám diagnostiku na motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  21:53

Ještě pro kontrolu hodnoty odporu teplotního čidla: 0°C - 4,8..6,6kOhmu
    20°C - 2,2..2,8kOhmu
    40°C - 1,0..1,4kOhmu
    80°C - 270..380Ohmu
    Pokud hlásí ŘJ závadu tepl.čidla:
    příliš nízké napětí, kód 14 ... špatná kostra
    příliš vysoké napětí, kód 15 ... přerušený kabel
    Pravděpodobně jde o tyto závady
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  18:00

Jo ještě pokud to dělá horký motor, tak by to mohlo být teplotní čidlo, které dává špatné info do ŘJ. Volnoběžné otáčky jsou řízeny elektronicky a nelze je seřizovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  17:51

Ty volnoběžné otáčky dle tech.specifikace 2,0i 8v jsou 720-880ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  14:26

Díky, zkusím co se s tím dá dělat, svíčky jsem měnil, koupil jsem originál u Opelu. Regulátor zkusím vyčistit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  13:28

Oprava: Calibry, abych nebyl za blba.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.03  13:26

Typuju svíčky.Měl jsem podobnej problém u Caliby 2.0 8v a dal jsem dle doporučení prodejce Bosch FLR 8 LDCU a mám po problémech. Ty otáčky nevím, ale mám pocit, že 700 ot je spodní dovolená hranice. Ještě by mohl být problém v regulátoru volnoběhu (takový válec u víka ventilů). Jesli je KO, pak je to dost drahá sranda. Ale prý jde vyčistit. Doporučuji www.calibra.cz i-zóna TECH fórum.
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.03  12:58

« Vectra 2.0 /A - r1991

Kdo poradí, zda je možno seřídit volnoběžné otáčky. Jsou příliš nízké, asi 700ot/min, podle otáčkoměru. Při teplém motoru nestaruje bez plynu a taky někdy zhasne motor při volnoběhu - v létě. Mám také podezření, že při kontrole emisí mi něco po....Na testeru Bosch byla uložena jen závada, malé ot. při startu. Po vymazání nic. Jinak spotřeba, výkon v pořádku. Díky Petr petr.o@applet.cz
  • 00 Reagovat !

foto

08.05.03  11:59

« 1.8 16V nebo 2.0i 16V

Mam 96 Vectru 1.8 16V. Slape dobre jen uz je trochu starsi a objevuji se drobne zavady. Vyhrivani sedacek propalilo calouneni, nefunkcni servo motorek u LP. Takze ji chci prodat a uvazuji o koupi modelu 98. Jen nevim jestli mam koupit zase 1.8 nebo 2.0? Jde o to, ze chci v plne vybave a to s digi klima, pal. pocitacem... to se u 1.8 spatne shani! Je mnohem snazsi sehnat 2.0 v CDX! Jak je to se spotrebou a dynamikou u 2.0? Muzu do toho dat tak 220tacu. Kdybych mel vic tak si koupim 99 1.8 92Kw! Predem vsem dik za reakce!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.03  15:15

Vidim, ze s timto problemem nejsem sam... Me postupne prestalo fungovat servo (motorek) na LP dverich - nejdriv obcas vynechalo a ted to nejede vubec. Taky jsem mel podezreni na spatny kontakt, rozdelal jsem dvere, ocistil, postrikal Kontoxem, promeril - vsechno OK, ale servo nefunguje. Ptal jsem se v servisu a tam mi mechanik rekl, ze je to vetsinou mechanicka zalezitost, ze to zkouseli roznytovat, namazat, ale ze ta oprava nevydrzi dlouho. Doporucil me koupit servo nove. K tomu jsem se zatim neodhodlal, takze zatim zamykam klickem a "cudlik" vytahuji rucne...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  15:43

Zrovna jsem se chystal psat dotaz na skoro stejny problem.Mam Astru F (93) a zlobi mi central na pravych prednich dveri. Vypada to, jako by zamek nebyl na central vubec napojeny. Musim ten 'cudlik' zamackavat a vytahovat rucne. Ostatni dvere i vicko jsou OK. V Kopp knizce Astra F pisou neco o serizeni motorku. Me to spis pripada ze je nekde preruseny drat (protoze neslysim od tech dveri zadny zvuk). Kazdou radu uvitam, Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.03  13:47

« Software s nahradnimi dily Opel

Nemate nekdo k dispozici software, ktery pouzivaji Opel servisy pri hledani nahradnich dilu. Konkretne mam problem se sehnanim tesneni kolem tahla razeni u Tigry X14XE. V jednom servisu mi tvrdi, ze to nelze objednat samostatne. Diky
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.03  08:22

« Kontrolka diagnostiky motoru

Nevite nekdo, jak precist chybove kody z RJ motoru Opel Ecotec ? Obcas se mi rozsvecuje kontrolka a nechce se mi davat 500,- za precteni chyb v servisu. Byl jsem tam uz dvakrat a vzdycky mi rekli, ze to je AGR ventil. Vim, ze je spatny, ale nechci riskovat, ze chyba je jeste nekde jinde. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  08:56

Na prave strane v kufru sundas tapecirunk a manuelne zatlacis osicku do motorku a cesta je volna. Je to popsane i v navodu k vozu (vcetne opbrazku). Obavam se, ze se odporoucely oba motorky, nebo jsou nejak pridrene a nemohou volne pracovat. V nejlepsim pripade to bude Wackelkontakt:-)
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.03  23:58

« Problém s centrálem

Víte někdo poradit?
    U Vectry B r.v. 96 se mi zablokovaly přední pravé dveře jinými slovy centrál odemyká vše ostatní ale pravé dveře jsou stále zamčené. Nemilé překvapení mne potkalo u pumpy že víčko nádrže je taky zablokované.
    Vše ostatní kufr dveře okna atd bez problémů.
    Nevíte schema , jestli ta nádrž má společný drát... a jak to manuálně odemknout .
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.03  01:26

« Diagnostické rozhraní u OPELa

Zkoušel jste někdo diagnostiku Opla nebo máte informace o tomto z vlastní zkušenosti? Opel je prý pod GM, ale podle všeho používá ISO 1941 zapojení (jako všechny evropsé a většina asijských), kdežto GM používá SAE J1850 VPW. Doplnění - Ford používá SAE J1850 PWM.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.03  15:41

« Re: CD měnič k rádiu CCRT 700

a najma je to crep prvej triedy necita napalene CD - lepsie povedane cita iba niektore. Oskusane vo vectre s 700kou a v omege na 2008. Moja prakticka rada znie: NEKUPOVAT! Radsej investovat do redukcie, a kupit nejaky CD MP3 changer je po problemoch.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.03  10:54

« Vectra B

Videli jste, nebo mate nekdo zadni svetla na Vectru B s cirou optikou od auto kelly???
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.03  10:53

« Re: Ekolube

Krome polo nebo plne syntetiky do moderniho motoru
    podle "me" nic jineho nepatri. Nikomu svuj nazor ale nevnucuji. Najel jsem s nekolika auty vice jak 200 000km a vsechny se v pohode a bez zavad obesly bez techto pridavku. Pokud chce nekdo utratit moc penez, at tam naleje poradnej olej. Jsou Castroly pres 700,- Kc za 1l.Pokud neco, tak maximalne nejaky cistic vedeni paliva do nadrze.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.03  19:43

« Ekolube

Kámoš by potřeboval radu ohledně přípravku EKOLUBE,nebo PS 24 do motoru,nebo do převodovky.Má s tím někdo nějaké zkušenosti,nebo se jedná o reklamní trik??Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:58

Poradim ti pouze to, ze original CD changer na 4CD dodavany Oplem z prvovyroby pro radio CCRT700 je fabrikat Philips. Pokud nemas polozeny kabel mezi CD a radiem, tak stoji skoro 5000,-. Ale je-li to radio v aute z vyroby a jedna-li se o Vectru, Astru nebo Zafiru, mel by byt vytazeny do schranky spolojezdce, resp. za ni. Ostatni cd changery k radiim 400, 600 a 800 byly v minulosti od Blaupunktu na 6CD. Ted se ale montuji uz jen ty Philipsy na 4 CD nebo jsou primo integrovany v novych typech radii pro Vectra C, Corsa C a Omega.
    Takze bych hledal kabel v aute a pak bych jel nekam do Philipse a ukecal je jestli nemaji na odzkouseni nejaky CD changer s touto koncovkou a zkusil bych ho pred kramem. Pokud ale bude sahat kabel jen do te schranky, jako ze asi ano, tak si nejspis budes muset u Opela poridit novou schranku, ktera ma foch primo na ten changer. Ten changer Philips od Opela ma rozmery autoradia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  09:49

www.connects2.co.uk tam su adaptery povacsine na sony changer.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.03  08:49

« CD měnič k rádiu CCRT 700

Sháním nějakou náhradu za originál CD měnič k rádiu CCRT 700. U opela za něho chtějí skoro 20.000 Kč a to jim nedám. Nevíte někdo o nějaké jiné možnosti ?
    Pro Danďáka: český návod na CCRT mám, musel bych Ti ho jedině okopírovat a poslat, do Hradce to mám asi 150 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  11:06

« Re: 3.2 GTS

a este k tym smerovkam. netreba klikat opacnym smerom, t.j. ked xcem ist do lava a "pretlacim" to tak ze to blika stale tak nevypinam to kliknutim doprava ale znova (cuduj sa svete) kliknutim dolava. Naozaj to funguje a clovek sa nikdy nepomyli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  10:37

« Re: 3.2 GTS

ono testy pana dolejse su cele nejake "ujete". napr. dávané největší rychlosti 210 km/h se blíží velmi těsně (orientačně jsme naměřili 208) :))) humorne :-) najma pre 3.2 :)
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.03  10:16

« 3.2 GTS

Na autorevue se objevil test Vectry 3,2 GTS. Dolejš napsal o motoru, že je vysoce výkonný. Holt měřítka pana DOlejše a GM ( motor je od nich) jsou někde jinde. 211 koní je bída ve srovnání s konkurencí, vždyť můj 16 let starej 2.5 V6 má stejnej litrovej výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  13:47

« Re: CCRT 700

No, měl jsi pravdu, že by ho prodali. Pokud by ho ale vůbec měli. Nechytačka. Hradecký Autoprim je nejhorší dealerství, které znám. Za posledních 5 let v mé rodině prošlo 7 Oplů, v Autoprimu to věděli a myslíš si, že alespoň jednou přišel nějaký přiblblý reklamní materiál ?
    Nevím, čím si to Opel zasloužil, ale mám tu značku rád, takže se těším na tu Zafiru. Pokud by bylo možné pořešit to nějak s manuálem k Philipsu CCRT 700 v češtině, nezůstanu dlužný. Prosím kontaktuj mne na info@nemo-hk.cz, ať nestraším se svými problémy v konfeře. Díky Danny
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  16:50

Obavam se, ze ti ho maximalne prodaji jako novy "nahradni dil". Manual na Vectru v cestine mam mozna 2x, mrknu se. Zejtra dam vedet. Urcite ho ale mam navic v nemcine, stejne jako na Omegu B a tu 700ku.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  11:06

Děkuji za nabídku. Zkusím se poptat v královéhradeckém Autoprimu, ale tam věčně ochotní zaměstnanci se asi nepřetrhnou. Do Prahy bych pro manuál nejel, ale veškeré náklady bych samozřejmě uhradil. Stejně tak bych uvítal originální český manuál k tomuto vozu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  09:48

Muzu ti udelat kopii a predat v Praze.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.03  10:49

Mám na mysli manuál k rádiu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  10:44

« CCRT 700

Ahoj. Mám prosbu: koupil jsem Zafiru s autorádiem CCRT 700. Manuál mám pouze v němčině a angličtině. Taky bych se s tím popral, ale nemá náhodou někdo návod v češtině ? Danny Polák, info@nemo-hk.cz
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.03  11:23

« SIGNUM

Na opel.de se necha nakonfigurovat Signum.
    Maji tam uz motory 3.0 V6 CDTI ECOTEC® (130 kW, 177 PS)(Isuzu)370/1900-2800 / 330/1600 Nm / -1
    a 2.2 direct ECOTEC® (114 kW, 155 PS)220/3800 Nm / -1 a 2.0 Turbo ECOTEC® (129 kW, 175 PS)265/2500-3800 Nm / -1.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.03  11:56

« Re: RDS čas

schvalne jsem se ptal brachy a za celou cestu Krkonose Praha se mu to samo neprehodilo. Jel v nedeli. Nakonec to delal rucne. RDS symbolek svitil.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.03  09:05

« RDS čas

Mailoval jsem na České radiokomunikace s dotazem na to seřizování času, odpověděli, že v Praze to má fungovat už od 1.4., jinde se to buď seřizuje automaticky či ručně, vysílač od vysílače. Tak to večer schválně zkusím.... Zdravím Radek
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.03  15:27

« To radek_1

Ja jsem jen pomahal prehodit kola. Normalne s tim autem vubec nejezdim. Ma vlastni zkusenost. Minuly vikend jsem po dlouhe zimni pauze probudil k zivotu svou Vectru. Pripojil jsem baterku a vyjel z garaze. Zadal jsem kod radia a radio zacalo hledat stanici. Na hodinach bylo 00.00hod. najednou naskocila stanice a bum....i presny cas. Nicmene tento vikend, kdy se menil cas, se ani v jednom z nasich Opelu cas neprehodil, byt RDS znacek sviti u vsech. Zkousel jsem to na vice stanicich. Nevim, asi jeste nikdo na tech stanicich cas nepreridil. Proste, cas to nejak z tech nul nahodilo, ale zmenu casu to nezaregistrovalo. Chybu bych videl spis u tech vysilacu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  13:27

« oprava

neni to turbo, ale kompresor..... omlouvam se
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.03  09:25

« Re: nevie niekto

hja, este sa to neda kupit ale asi to pojde aj do omegy a signumu... bodaj by!
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.03  13:40

« Re: Dotaz na kotouče ATE Power Disc

ATE PowerDisc disky jsem koupil v autodílech Štandl v Děčíně, ale už jseou to asi tak tři roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.03  17:17

fiiha, to som nejak prehliadol u irmscheru a ako ich poznam na nas lenivcov s AT budu kaslat. Samozrejme, ze som myslel omegu. GTS 3.2 je celkom dobre auto ale pre mna je to "male", zvykol som si na velkost omegy a na ten komfort. Dufam, ze na omegu nezanevru a v8.com bude dalsi prirastok :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.03  13:06

Do Vectry C, 3.2 V6 dava Irmscher turbo a dostane tak z motoru cca. 300PS a 370 Nm. Uprava obsahuje i pritvrzeni podvozku, vyfuky a vetsi brzdy. Co se tyce Omegy, asi uz pro ni nic nebudou delat(tu jsi mel asi na mysli??) Mozna by to ale slo nejak "zfusovat" z ty Vectry???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.03  08:39

« nevie niekto

o "niekom" kto by robil nejake "brutalnejsie" upravy motoru 3.2 (Y32SE) bud turbo/kompresor alebo vrtanie na 4 litre? Steinmetz robil 3.0 s kompresorom ale pre 3.2 uz nic take nechysta. Chip je pekna vec ale ked pridavat tak poriadne :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  08:12

« Re: Vectra B 2.5 V6

...diky vsem za rady, budu se jimi pri vyberu ridit, uz jsem par aut obhlidl, ale jak rikam, ta koroze lemu a nejake nepresne slicovani me od koupi odradilo. Roman
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.03  16:25

« Re: Vectra B 2.5 V6

joo a ještě k tomu co psal campa o kolech B-ček 1,8 16V do MR99. Originál jsou obuté na 14"...docela atyp rozměr gum 185/75R14. Sháněl jsem dlouho 15" čtyřděrové, a nakonec na to pasují z WV Passatu, mají pouze jté ET, tz. o 14mm vyčuhují ven z karoserie oproti originálním diskům.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…