Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.00  15:45

« Re: Problemek s Tigrou

Hmm na tacháku je 85000 km, prohlídku to mělo v 70000 další by měla být v 90000. Já jsem spíš myslel jestli to nemůže být nějaká kravina (třeba svíčky? že by to jelo chvílema jen na 3válce??) Ale jsem totální laik tak možná plácám blbosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.00  13:14

« Re: Problemek s Tigrou

A co pravidelna prehliadka ? Tak napriklad vymena sviecok, palivoveho filtra ..... patrilo by sa na ten pocet kilometrov ktore mas na tachometri .? Inak suhlasim s technikmi, ze ked to ide normalne tak asi fakt nic nezistia, ale ak RJ zaznamenala nejaku zavadu tak v chybovom registry by to malo ostat (po 10 nastartovaniach sa maze ?? - neviem presne)
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.00  11:27

« Problemek s Tigrou

Mohl by mi prosím někdo poradit. Posledni dobou se mi stava, že po sešlápnutí plynu se tak 3-4 vteřiny nic neděje a pak teprve auto akceleruje. Bohužel to dělá jen někdy (tak 3 pokusy z 10). V servisu mi na férovku řekli že pokud to nedělá pravidelně tak nejspíš nic nenajdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.00  16:10

« Re: Vectra a 91 1.8 automat

Urcite napis do rubriky AUTOCOMPLEX Michalovi a ten ti povie co presne mozes cakat od toho tuningu. A do Brna to nieje az tak daleko.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.00  15:14

poznate niekto chp tuning?kolko to stoji a ci v blizkosti baje nieco take
    a do kolko ps sa da ist z 1.8 90Ps???
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.00  14:03

« Re: Kontrolka brzd u Tigry

Hmm, tak to je dobre info, mozno sa to niekedy hodi. Trochu ma zaraza V mistnim servisu Opel nic nezjistili. Ako mohli pustit to auto zo servisu bez opravenia chyby ??? Tak isto ako ty mohli prist na to aj oni.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.00  13:55

Aj nabuduce :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.00  12:35

Dik Titel,za tie stranky,sice som na nich uz bol ,ale akosi somnepostrehol tie dolezite informacie.....nasiel som tam teraz vsetko.......diky.MF9
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.00  11:35

« Kontrolka brzd u Tigry

Vracim se ke starsimu prispevku. Tykal se sice Tigry, ale protoze podobny problem by mohl nastat u Vectry, pisu. Slabe mi prosvecovala kontrolka na brzdovou kapalinu u Tigry. V mistnim servisu Opel nic nezjistili. Tak jsem si sehnal schema, sice od Vectry, ale zapojeni kontrolek v pristrojovce je podobne. Zjistil jsem, ze tahle kontrolka je pres diodu propojena s kontrolkou dobijeni. Ja vul jsem si vubec neuvedomil, ze ta kontrolka dobijeni mi nesvitila. Tak jsem ji vymenil a ona po nastartovani okamzite praskla. Lezlo na ni asi 24V. Zavada - prorazeny diody v usmernovaci v alternatoru. Po vymene vse v poradku. Mejte se.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  15:09

Prispevok 86, 87
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  14:57

To si asi moc nehladal, v tejto rubrike dost prispevkov dozadu urcite najdes stranku venovanu Vectram A a je tam aj dost tech. udajov, a spotreba tam musi byt tiez.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  12:58

dik uz je to v servise na roznavskej snad s tym nieco urobia......
    este sa vas chcem opytat,kde sa daju zohnat nejake udaje o zrychleni o spotrebe v meste a podobne.....
    nainete som nic nenasiel.
    mif@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.00  19:42

Zober Etzolda a tam máš popis kódov na automat a ktorý pin prepojiť aby ti nablikala kontrolka automat. prevodovky chybový kód.Keď nie mknem sa na to,ale si asi neznalý takže ti to je naprd
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.00  09:47

Poznam jednoho mechanika v MaH ktory bol dost ochotny a poradil mi nejake veci. Sam sice povedal ze v pripade poruchy ako mas aj napr. ty bez diag. testera (neviem ako to presne volaju) neurobi nic. To otestovanie poruchy ta bude stat asi 300 Sk. Povedia ti co je zle, a mozno to opravis aj ty. Vlastne ked mas 91, tak by si mal vediet aj vyvolat chybovy register ? Co sa mne bohuzial zatial nedari. (ak som trepol hovadinu, tak ma Andy opravi) :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.00  09:41

« Re: Titel

Popis kde tu vectru najdes som ti uz napisal do mailu, aj moje cislo. Neviem ci v MaH ti daju cenu ktora bude zniet pekne.Kazdopadne by som ju chcel dat dokopy, ale ked sa na nu pozriem tak je to totalka. Neviem sam posudit kedy sa uz auto neda dat doporiadku. Mozno pomoze aj tvoj nazor.
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.00  08:47

« Vectra a 91 1.8 automat

poradte mi ,mam automat a za studena mi robi to,ze ked zaradim tak sa mi rozblika kontrolka poruchy,po vypnuti motora a sa to opakuje a na 3 krat je to uz ok.
    a hlaham sikovneho mechanika z BA ktory sarozumie
    Vectram...
    mif@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.00  22:29

« Re: Titel

A čo tz kšeftuješ s autami.Najlepšie by sa dala tá RJ zohnať v polsku za cca 7000sk ale je to riziko,nemáš ju ako odskúšať na mieste.Nie je to motronic ale Simtec myslím.Možem sa ti spýtať v MaH na poliankach.Pošli mi svoj mobil na mail,zavoláme si.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  17:09

« RJ

Andy vies na tutu vectru 2.5 V6 zohnat RJ ? Mal by to byt motronics. Akurat mi este k tomu chyba motor. :-))). Neviem ci na tej buranej je motor aspon z casti OK :-(( --CAU--
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  13:18

« Vectra B

Mam havarovanu Vectru B combi 2.5 V6 vo full vybave. Co s nou, poradte. Mal by niekto zaujem o papiere, alebo za kolko sa da doviest mierne havarovana vectra tohoto typu ? Resp. dajte navrhy ak mate nejaky napad.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.00  11:32

« Re: Kniha od Etzolda pro Opel Tigra

A nepytal si sa priamo v Koppe ci ju vobec prelozili ? Ak nevies dobre po Nemecky tak si kup obi dve :-( - Tigru v nemcine a Corsu v cestine (dost prachov)
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  11:20

« Kniha od Etzolda pro Opel Tigra

Etzold vydal v Nemecku knihu i pro Tigru (spolecne s Corsou). Nevite, kde ji v Cechach sehnat. Vydavatelstvi Kopp ji sice prevzalo, ale je tam jen Corsa. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.00  13:42

« Re: Ještě několik dotazů

To mas pravdu, tiez mam take skusenosti, ze ceny na vrakaci su dost vysoke. Svokor teraz v Rakusku rozobera jednu Mazdu na vrakaci a ma vsetko zadarmo. Tam ked chcu dat auto do srotu tak musia za to zacvakat 5000 silingov, tak to radsej daruju.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.00  08:28

« Re: Ještě několik dotazů

Slušný vrakáč na Vectru A je v Klecanech - je to asi 10km po Teplické dálnici a pak doleva. Vydolovat levnější součástku z pražského vrakoviště považuji po svých zkušenostech před dvěma roky za zoufalství. Nedávno jsem sháněl centrálový kabel do kufru na vrakáči u Černokostelecké (chlap byl kupodivu ochotný) ale kabely měl stejně všechny uřezané.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  23:02

« Re: Spojka

Zatiaľ jazdi,kým spojka nebude kĺzať,potom ju inhneď vymen,lebo zodierieš,skrivíš zodrvačník a dalšich 3tis korún na vrch!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  22:57

« Re: 2,0 Automat

Mrkni sa na staršie príspevky tam je link od cokesa na nascanované schémy od etzolda.Len neviem čo tam spravíš,lebo automat má diagnostiku a ak by bolo niečo s elektrikou tak by svietila kontrolka.Skôr može ísť o mech. závadu,resp. nastavenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  22:53

« Re: ABS

Pelikan presne odhadujes,je to zly signal z cidla.Moze byt aj vadny kabel.Urobi ti to aj ked mas za jazdy vytoceny volant?(potom kabel).Mal som aj ja s tym velke table.V kadzom pripade,mas devadesiatku rocník,čiže ABS 1.generacie(pozor v Etzoldovi je schema druhej,nesedia napr. osadenia kablov s cidiel)No a najvacsia sranda je ta,ze ta prva generacia nema vlastnu diagnostiku,ktoru ma iba druha.1. generaciu spoznas podla riadiacej jednotky ulozenej pri sedadle vodica.Jedina cesta diagnostiky je meranie na pinoch RJ osciloskopom,ktory ma malokto.Da sa zmerat vnutorny odpor cidla rádove 1kohm,cim zistis ci je kabel ok.No a meranim napatia striedavym voltmetrom.Dobre cidlo ma mat pri cca 40km/hod 2-3V!Ocislovanie pinov,by som ti musel mrknut doma v Haynesovi.Ale v kazdom pripade,ako sa pustis do elektriky zmeraj sparomerom vzduchovu medzeru od jadra cidla po rapkáč na polosi!!!Má byť v rozmedzí 0.4-0.6mm.Ale s najvacsou určitosťou ti ten hlíníkový držiak pre galvanikú koroziu "SPUCHOL" a zdeformoval čidlo(cievku v nom).Je to mucha od výroby.No a ako na to.Tie šrouby sú rokmi zahnité.Musíš to opatrne odvrtať(dúfaj že čidlo je ok)a kúpiš plastový držiak (300sk)od r.v. 93,len potom pri montáži vypodlož(vystrihni z PET flaše z coly),alebo odbrús s dosadacej plochy šmirglom,pilníkom tak že chytíš držiak rukou a šúchaš ním,aby si chytil rovinu a tým dosiahol horeuvedenú medzeru!Pozor aj čidlá sa líšia v závislosti od generácie.A dávaj pozor aj na správne vedenie a uchytenie kábla,lebo ho pretrhne,prederie!!
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  22:38

« 2,0 Automat

Nemal by niekto dokumentaciu k automat. prevodovke na Vectru r.v.90 2,0i ? Nechce radit automaticky a dvojku nehadze ani rucne. Chcel by som si to pozriet sam ale bez info to nejde... Dohodli by sme sa...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  13:36

« Re: ABS

No, sam to asi nezistis asi bude treba ist s tym do servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  03:32

« Ještě několik dotazů

Poraďte kde za slušný peníz sehnat na Vectru A:
    -hadici sání (zatím jsem ji oblepil izolepou..)
    -písty 5-tých dveří
    -....
    V Praze a okolí.
    Díky
    pelikan1@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  03:16

« ABS

Ahoj nadšenci, potřeboval bych zjistit(poradit), které čidlo ABS(kabel) je nefunkční. Případně doporučit nějakého šikovného autoelektrikáře v Praze nebo okolí.
    Je to Vectra 2.0 GT rv.90. Začalo to tím, že občas za jízdy poblikla kontrolka ABS (díra a tak). Už svítí pořád. (Po nastartování zhasne a rozsvítí se po rozjezdu => asi je 1 čidlo nebo kabel fuč???)
    Dík za radu.
    pelikan1@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.00  07:31

Jak dlouho můžu čekat s výměnou, aniž bych tím ohrozil auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  22:38

No s najvacsou pravdepodopnostou je spojka na konci svojho zivota.Cize zdrata a lanovod je nastaveny na max.,lebo by preklzovala inak a ono ma kratsi zaber a tazsie sa vypina.Setri na spojku cca 9 litrov.Najlepsie Sachs
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  09:02

No asi ti to povie najskor andy, ale zas tak normalne to asi nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  07:53

« Spojka

Mám Vectru 1.8i r.92. Jde mi tam těžce sešlápnout spojka /lanko/. Chlap co mi to auto udržuje tvrdí, že to je normální, ale já si myslím že kecá. Co s tím??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.00  23:09

« Re: Tunig 2000

Nie nechystám,vieš som zo stredu a nie som pánom svojho času.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.00  10:23

« Tunig 2000

Andy chystas sa na tunig 2000? Neviem, z tych prispevkov som to dost nepochopil, ale zda sa mi ze to ma byt v Brne. Zhodou okolnosti by som mal byt okolo 28.10 v Brne, tak by som tam odskocil. Mozme sa stretnut aj tam, ak sa tam chystas.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  01:09

« Re: Omega & BOSE

Sorry samozrejme linkovy vystup je z radia.To ma opel v roku 98 vyriesene ako stara sedmicka BMW,kde ide normalny vystup z radia na vstup zosika a regulaciou hlasitosti sa reguluje zosilnenie.Mozno je to tak isto aj pri tom ocom sme sa bavili,len uroven signalu v prvom pripade je desiatky voltov na vstupe zosika a v druhom pripade je cca 1 az 4V,ktore musia ist cez spec tieneny RC kabel.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  01:02

Mozme do Ba chodim,ja som zo stredu.Hod mi tel na vectra2000@pobox.sk.Ale fakt mi nie je jasne,vravel si ze tam mas RC800(nema linkovy vystup a seriove to je zapojene tak ze Bose zosilovac je vyuzivany ako subw. zos,napajany RC800),teraz clarion(ktory ma linkovy vystup,dva plus jeden subw,alebo len dva P a L kanal).A vyuzivas seriovy Bose zosilovac?.Napis aku mas momentalnu konfiguraciu a ako to chces mat.Ake vystupy ma radio a ake vstupy zosik.A linkovy vystup nie je,len tieneny linkovy vstup(ktorych je viacero druhov,podla voltazi).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  00:00

« Re: To Andy

Titel neviem ako je to na tvojej vectre,palubak nie je sucast pristrojovky?Musel by som vidiet schemu a hlavne musi byt predpriprava kablovacky,tj. musia existovat v kablovom zvazku vodice,s ktorymi je palubak spojeny s RJ,ovladacimi tlacitkami,napajanim,spinacou skrinkou,osvetlenim.Musel by som vidiet schemu a fyzicky to pozriet na konektoroch.Naskenuj ju a posli mi ju,ak mas Etzolda.Inak dnes som v Ba,ale neviem ako som s casom.No a ktomu tuningu.Michal ma natiahol,ale zatial nic ani na MC,ani v mojom mailboxe.Neviem asi nema cas.Inak ak sa stretneme,donesiem ti katalog od Lexmaula.Cau.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.00  09:55

« To Andy

Andy prosim ta nevies kolko by to dalo namahy namontovat do mojho B palubny pocitac s displejom a ostatnymi srackami (a hlavne rozchodit to)? Palubak by som chcel vymontovat niekde z vrakoviska, len neviem co k tomu este potrebujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.00  22:54

Ano mas pravdu je to zosik na subwoofer, ja som to zle napisal :-) V zosiku je vyhybka, a tie kanaly su zapojene (aspon tak sa zda podla osadenych prvkov) ako kaskada (ja to pomeram a napisem). Ano 2mm kabel staci na 50W to mas pravdu, najma ak v nom nejde linkovy vystup ale uz zosileny. Ja som cakal, ze tam bude radio s linkovym vystupom, ktory pojde do zosiku (mylil som sa, ziadne mne zname OPEL radio (ci uz Bose, Philips alebo grundig) nema linkovy vystup). No 10mm hovada tam nechcem ale teraz tam mam XLO kabel, ktory ide z mojho clarionu do zosiku a je to poznat, by som sa odvazil tvrdit ;-). K tej zbernici, nie je tam zbernica, a po tejto skusenosti by som povedal, ze Opel nema hifi a uz toboz nie vyriesene. Zase na obranu treba povedat, ze v tej omege sa dali tie 5xcinch kable a 4xrepro krasne potahat. Len tak na okraj, v omege B sedan su dva subwoofre, v caravane iba jeden, ale repro na swf ma dve cievky. Ak chces mozme o tom pokecat aj osobne, ja sa vyskytujem v BA.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.00  11:00

« Tunig

Andy, docital som sa v Michalovej rubrike, ze ti zohnal nejake materialy. Dufam ze ich niekde zverejnis :-)))).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.00  22:51

Trochu mám v tom hokej.Zosilovač je napájaný iba LF vstupom(potom slúži ako sbw zosilovač,mrkni sa na to lepšie)?!?,musí byť napájaný normálnym RC káblom,kde je celé spektrum a v ňom sú už výhybky na jednotlivé druhy repro.Alebo ak má rádio špec. oddeľovač subw. frekvencií,má potom špec sbw výstup,ktorým sa tiež napája cez RC kábel zosilovač,ktorý može byť jednokanál špec. ako sbw zosil.Možností je veľa.To že káble idú všetky z rádia to je len predpríprava,ale že sa tratia v káblovačke,hm.Čo je tenulinký kábel.2mm bohate stačí na 50W.Čo myslíš že by tam mali byť 10mm hovadá.
    Ja som predpokladal že opel má vyriešené hifi ako BMW,kde ide jedna jednovodičová zbernica a cez nu komunikujú všetky moduly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.00  22:19

No trosku do toho vidim. Nechapem preco je tam zapojeny iba LF vstup a pritom do konektora (radio CCR800) idu vsetky. Je jasne, ze ten vstup sa pouziva (spolu s vyhybkou) na subwoofer (inak na tomto * kanal 3 :-) Islo mi o to, ci ho mozem zatial pouzit (ake ma parametre) alebo tam dam iny zosilovac na subwoofer (inak tie Bose repraky co su v tom aute su pekne *) Inak az taky mrtvy nie je :-) vymontoval som ho a rozchodil. Ale uz som tento problem vyriesil, dal som tam iny zosik a je to v suchu, repraky vymenim inokedy. A najma toto mi nie je jasne :-) preco pri takom systeme ako je bose ide tenulinky kabel spredu az do kufra kde je "ten akoze" zosilovac a potom zase take iste kable spat az dopredu k reprakom, tak toto naozaj nechapem.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.00  23:06

To nezoženieš,zabudni je to know-how autorizovaných servisov,zaujíma ťa vnútorné chéma zosilovača,alebo pripojenie k káblovačke.Čo ti ho niekdo odpálil,opravovali sme už jeden na novej sedme(ktorý odpálili v značkovom servise).Ak ti odišiel koncák vieme to riešiť.Nikdo ti do toho nepojde,lebo ten zosilovač je mrtvy mimo auto(ovládanie digitálnou zbernicou).A aj scéma ti je naprd ak sa do toho nevyznaš.vectra2000@pobox.sk
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.00  20:01

« Omega & BOSE

Aj ked to sem nepatri, nevie nahodou niekto kde sa da zohnat schema zosilovaca, ktory sa dava do omegy so sound systemom bose? odpovede skludom aj mailom na dead@pobox.sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.00  22:59

« Re: Elektricke schema Tigra 1.4

Co sa tyka vstrekovania,tak je totozne s corsou,ktoru vidal etzold.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.00  10:52

« Opel Vectra 1.6 55 kW r.v. 1991

Tohleto auto koupila MFDnes za 105 000 Kc s 95 000 km a chce ho podrobit dlouhodobemu testu 40 000 km. Po prvnich 5 000 km zatim prijemna prekvapeni, motor neztratil vykon, brzdy maji kratsi brzdnou drahu nez mnoha nova auta, atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.00  14:22

« Re: Elektricke schema Tigra 1.4

Ide o to asi ktoru cast potrebujes. Etzold ma elektricke schemy, ale na Tigru asi nevydal ziadnu knihu. Ostava ti asi len spoliehat na to, ze cast elektr. schemy bude velmi , alebo totozna s inym modelom Corsa, Astra, Vecra a zohnat si tie schemy ( ofotit z Etzolda - Jak na to ). - podla mna najschodnejsie riesenie.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.00  08:27

« Elektricke schema Tigra 1.4

Prosim poradte, kde sehnat schema elektriky na Tigru 1.4/16V s klimatizaci, r.v.1995. Diky
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.00  16:04

« Oprava Calibry !

Prosím vás , je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by za slušnou odměnu mohl levně opravit mojí calibru ? Bouchnul jsem s ní dnes na mokru do Omegy a má naražený předek , ale motor je úplně v pořádku. Mohl by mi někdo pomoci s opravou ? Můj tel. 0602/613 416 , díky za pomoc předem.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.00  09:15

« Re: Vyblikaniae kodeu

Mam 1,6 16V 74kW. Aby som povedal pravdu nepozeral som na RJ, ale do Etzolda. Rozdiel je v tom poslednom pismene Multec a Multec-S. To "eSko" davaju podla Etzolda do 1,6 16V. Sakra fakt som sa mal asi pozret na tu RJ, ale uz bola tma, a nic by som tam nevidel. Mozno tych 10 blikani znamena chybu RJ, alebo servisneho konektoru :-)))
    Andy, ty si odkial ? Ak mas problem s netom tak by som mohol vyhrabat nejake free konto na pripojenie, alebo mas iny problem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.00  19:30

« Re: Zdechlý motor

Kontrolka motora ti nesvieti?Vyzera to bud na flowmeter/merac prietoku vzduchu v sani,alebo mas nieco s regulatorom obtoku skrtiacej klapky,to zle startovanie,alebo mas netesne sanie.Tazko takto na dialku,moznosti je vela, keby si bol zo slovenska tak ti to opravim.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.00  15:52

« Zdechlý motor

Mám Vectru A 2.0i z 1990 a mám takový problém. Nechce startovat bez plynu, a když naskočí, tak se třeba 2 sekundy převaluje a pak zdechne. S plynem nastartuje v pohodě, ale chvíli se na ten plyn musí šlapat, jinak zase zdechne. Auto občas v nízkých otáčkách netáhne, třeba na dvojku ve 20 km/h dupnu na plyn a nic, jenom to pomalu zrychluje a v 50 km/h se chytne a začne táhnout. Jindy zase ve 20 dupnu, zahrabe to a jede to jak urvané z řetězu. Když to blbne, tak mám díru pod plynem. Zajímavé je, že záleží na teplotě. Když je venku 25 stupňů, tak to blbne mnohem víc, než když vyjedu ráno při čtyřech stupních. Raději se zeptám, než to dám do servisu, mám špatné zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  22:36

« To:Miry

Mna sa to nevidí.Vravíš desaťkrát bliká kontorlka?Univerzál kód pre začiatok diagnózy je nielen u motronicoch 12-ka!!Podľa mňa plácáš,pýtal som sa priamo elektrikára v OPLI a nevie o tom nič!!Chlapci neskúšajte to,lebo si odpálite ECU!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  22:32

« Re: Vyblikaniae kodeu

Titel toto som ti chcel navrhnúť aby si to vyskúšal na tvojej.Akože ty máš multec,veď to boli staré jednobodové striekačky na 1.6,1.8 A-čkových vectrách.Ty máš ecotec 1.6-74kW nie?A tam je simtec?!?No úplne som v rozpakoch,musím sa na to mrknúť.Titel a ty tam nepremosťuj hocičo lebo odpáliš si RJ!
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.00  11:27

« Vyblikaniae kodeu

Skusal som spojit tie dva piny a nic sa nedialo. Asi je to preto, ze mam RJ Multec-S a nie simtec. Chlapi ak viete ako to rozblikat aj na Multecu-S tak dajte info. Andy skus sa spytat aj na to ci su kody na Multec a Multec-S rovnake.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.00  10:33

« Re: Andy220

Chlapci vydrzte,ja zatial net nemam doma iba u kamosa a som zavisly na nom.Mam roboty cez hlavu.Ok to som nevedel za umoznuje vyblikanie kodov simtec.Ja tie simtec kody nemam, mam len motoronicove,ktore mate aj vy.Ale teraz ma to zeacalo zaujimat a viem kde ich zozeniem,musim ist po to do BA.Chlapci caute a vydrzte,urcite budem reagovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:41

« Andy220

Kde si ? Vcera to tu bolo uplne mrtve, cely motorcafe ako keby spal. Vytiahni tie kody na Simtec pre miryho a pre mna mozes Multec-S neviem ci nie su zhodne s Multec.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:38

« Re: Registr závad

Dival som sa na ten register zavad a to co mam od Cokesa tak je to pre Motronic a Multec. Simtec tam bohuzial nieje. Musim dotlacit andyho aby vyvesil niekde na net tie jeho.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  12:05

Na diagnostickem konektoru (v mem pripade 16 pinu) je pri vypnutem zapalovani potreba spojit vzajemne pin 5 a 6. Piny jsou cislovany pri pohledu z mista ridice zleva doprava, horni rada 1-8, dolni rada 9-16. Po zapnuti zapalovani kontrolka nejprve 10x blikne, potom vyblika kod zavady a zase 10x bikne. Takto pro vsechny zavady porad dokola. Vyzkousej a ozvi se. O ten ciselnik kodu na SIMTEC 56-5 pochopitelne moc stojim.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  09:10

miry>Sakra kde si ? Dost ma to zaujima, ako ju rozblikas ?
    andy220>daj nejaky link na tie kody uz teraz, nejake uz mam, ale viac hlav viac vie.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  10:39

Miry,prosimta a ako aktivujes vyblikanie chyboveho registra.Pokial viem da sa to na A vectrach na motronicu,ale na simtecoch,to je novinka.Co premostis na diag. konektore.Na oplatku ti dam kody.Cau.vectra2000@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:25

Podobny problem som mal aj ja, ale nakoniec som sa dozvedel ze na mojej RJ sa neda len tak lahko vyvolat chybovy register. Neviem aku RJ mas ty, ale mam od Cokesa chybovy register, ak chces tak ti ho niekam zavesim, ale myslim ze ked precitas niekolko prispevkov dozadu tak sa dozvies adresu kde mi to dal Cokes. Skus, mozno ti sadne, a je tam popis ako vyvolat chyb. register na Vectru A, prip. napis ako ho vyvolavas ty.
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.00  10:59

« Registr závad

Zdravím vás všechny. Jsem tu poprvé a je to celkem počtení. Já sám mám VECTRA B 2.0XEV r.v.96 a jsem rád, že jsemn si po dlouhém přebírání nakonec koupil zrovna tohle auto. Zatím jsem úplně v pohodě.
    Docela bych stál o to, zjistit jaké závady jsou zrovna uloženy v registru řídící jednotky (tuším, že SIMTEC 56.5). Uložené kódy přečíst umím (rozblikáním kontrolky), ale neznám přiřazení jednotlivých čísel kódů konkrétním zavadám (tabulku kódů mám pouze pro Corsu s úplně jinou řídící jednotkou).
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.00  08:11

« PS

Tak teda skusim sa poobzerat po nejakej 1,6 110 konovej a porovnat to s tou mojou. Skusim zistit cim dusia ten motor na 100 koni. Vcera som bol v kine na film 60 sekund. Uplna bomba, tie auta a ten zvuk... a ludia s mojou krvnou skupinou. Doporucujem.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.00  09:23

« To neandrtalec:

Hele draku, az pojedes k Srbovi tak jed na Ořech
    , prijimaci technik Černý je hroznej nadšenec a fanda a vnutí ti věci o kterejch jsi ani nevedel ze existujou. Pak je tam jeste Gottwald, ale ten je trochu studenej cumak, ale veci rozumi.
    Jako bych uz slysel Cernyho:"Dame vejfucek, nejakej spojlerek no a meli bysme zvednout vykon.
    No a ty zrcatka od Steinmetze, vite oni maj zeleny skla........." No a 100litru bude v ..... .
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  09:17

« Re: Re:

No jasne, ale chtel jsem ji na jare prodat, byl jsem nenazranej, cena v prubehu sezony klesala, tak si ji necham. Cekame rodinu, tak toho ted moc nenajezdim. Ale je to bomba, proste kdyz uz na ni nekdy nahodou sednu tak se mi pak Vectra zda mrtva a to je tam sestiknedl.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  08:39

To Campagnolo: Máš ještě mašinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.00  08:24

Nevim jak ECOTEC, ale primo v manualu(navodu) mas rozdelenei motoru a jsou tam 2.0 8v a 1.6 8V
    a pouziti olovnateho paliva, nevidim duvod proc by
    motor 16V nemohl pracovat bez katu nekde v busi.
    Kazdopadne zarazeni auta podle vykonu je v nemecku dost dulezita a sledovana vec. Auta typu GTI, GSI apod. jsou v tomto ohledu
    v nemecku drahe.
    Vem si jenom nekolik prikladu:
    vykon 44kW, peugeot 206 1.1, Corsa 1.0, Octavia, Fabia 1.4 a mnoho dalsich.
    74kW, Astra, Vectra 1.6 16V, VW, Skoda, Audi,Seat.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  23:15

Áno je to len a len pre rôzne exportné trhy s rôznou legislatívou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  10:44

To je dost zaujimave, v Nemecku sa neriadia podla obsahu, ale vykonu ? To tunigovane motory potom nemaju vyhrate. U nas platis za dvojliter viac ako za 1,6, aj ked ta 1,6 moze mat daleko vacsi vykon ako ten dvojliter. Co sa tyka toho katu, tak to asi nebude tak ako hovoris, lebo pochybujem ze ked Ecotec je nastaveny na co najmansie spaliny, a oni by vyhodili kat, to sa mi nechce verit. Skor myslim ze to nemecko bude pravdepodobnejsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  14:49

« Re:

Jsou dve moznosti. Prvni je ta, ze pro nektery trhy se tento motor dodava be katu a tim je vyssi vykon a druha je ta, ze se umele snizuje vykon na 74kW kvuli zarazeni do danovejch tabulek tabulek pro SRN.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  09:31

Dik, ja tiez mam dobru spotrebu, ale ak by to navysenie vykonu nemalo velky rozsah prace, napr. len uprava chipu, skusil by som jazdit takto mozno mesiac a porovnat v7kon a spotrebu. Tiez nemam chut vydupat motor na 200 koni a viest cisternu za sebou. Ako som sledoval televizne noviny na Markize a Nove, ceny benzinu maju v blizskej dobe u vas priblizit 34-35 Kc, a u nas asi okolo 40 Sk.
    Bude to sila.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  07:16

« Re:

Mám ten samej motor. Sice se bojím do něj sáhnout, protože je opravdu velmi úsporný. Tyhle dílčí zvýšení výkonu elektronikou u atmosférických motorů Opel dělá Steinmetz resp. Srba Servis. Až budu mít čas tam zajet (což může trvat dlouho) poptám se na to.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.00  14:08

« Bez nadpisu

Uz som to pisal v rub. autokomplexu, ale mozno to zaujme aj oplakov.
    Docital som sa v Etzoldovi, ze moj motor vo Vectre X16XEL (1,6 16V)to pismeno L znamena ze to je znizeny vykon na 74kw/100PS. Povodny vykon bol 109PS, tak mi teraz nieje jasne preco je znizeny a cim , ci len elektronikou, alebo mechanicky, a k comu je to vlastne dobre.
    Mozno by sa dalo jednoducho navysit 9 koni ? Nevedel by mi niekto poradit co s tym ?
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.00  12:24

« poistka

Ja som z nich vytlkol 30% zlavu, ale musel som mat este zivotnu poistku a este jednu, ale to uz mozu len cakat. Asi sa mi to oplati cvakat este 2 roky, potom to asi zrusim a dam poistit na trznu cenu auta. Inak mam to v Allianz poistovni, Ceska poistovna Slovensko na mna vytiahla 48 000 :-(((
    Odtial potial !
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  11:59

« Re: Korozia

U nas je na starsi auta nejlevnejsi Ceska podnikatelska pojistovna www.cpp.cz Myslim, ze jsou stale jedina co dela pojisteni aut z jejich aktualni ceny a mne prisla pojistka vcetne povinneho ruceni s 10% spoluucasti na 18 tisic.
    Mam Vectru B 2.016V Combi r.v.97.
    Muzes rocne ziskavat bonusy 5-10% ale nedavaji zadne slevy za Alarm, COnstruct, Imobilizer apod. ... Jo a jeste jedno omezeni, max. cena na kterou ti to pojisti je 300 000,-Kc, pokud chces vice musis si vzit pojistku z puvodni ceny a to je 30 tisic a vice .....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  11:55

« Re: Vectra 1.6 rv 96

Myslíš otáčení volantu - servo, zní to jako když se dvě gumy třou o sebe? To je ten kroužek pod volantem kde vedou kontakty od ovládání radia a trumpety a je to uz vydrený, chce to vyměnit u opela to stojí 2000,- ....:-(
    Mám to u Vectry B 2.0 Combi rv.97 taky a už to musím vyměnit nebo furt budu posluchat radio naplno ....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.00  11:12

« Re: Korozia

Platim rocni pojistku 32000,- Kc za 2.5V6 r.v.10/99 v kuzi. A to mam slevu 10%.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…