Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Mnozstvi oleje v prevodovce
Este k tej prevodovke, uz som rozmyslal aj nad prerobenim na lanovody, ale neviem kolko by to vyslo, prip. by to mohlo byt az z buranej vectry.
Najskor v lete urobim asi ten olej, a postupne aj to nebude lepsie tak budem zhanat informacie cim dostat "hladke" radenie. Na to musime nejako prist, lebo je to dost neprijemne (hlavne ma to sere). -
Kouknul jsme do Etzolda (Corsa, Tigra) a ten pise ,ze do roku vyroby 8/97 se ma kontrolovat hladina oleje v prevodovce. Jen tam nepise, jakej olej pouzit. Je tam jen specifikace Opel. A pokud se nepletu tak DEXTRONII je pro automaticky prevodovky. -
Titel,preco si dal prestreknut kapotu teraz to je blbost.Staci jedna jazda a budes mat to iste.Mal si pockat do jari.Inak ja som tiez za tu V6 a riane vytunenu na nejakych 220PS v DTM-looku,ale to je hudba buducnosti.Teraz mam ine priority.
Inak k tomu radeniu.Mam a mal som a nemam inu skusenost z radenim za studena.Je to choroba oplov.Riesenie nevidim len v oleji.Zle je vyriesena synchronizacia a vobec ratajte s tym ze synch. spojky uz nie su najnovsie.Dalej ma na tom podiel vymykaný,volný tzv. kutáč na riadiacej pake,na tu spojku treba riadne zatlacit,nastavit ju a hlavne ak bol pritlacny tanier prehriaty a ma hadzavost a aj pri vytlacenej spojke stale unasa hridel v prevodovke.Treba tomu pomoct medzplynom(ako na V3S).Radenie maju ople nafigu,perfektne lahko ide u VW a Audi.Ozaj a ako to mate na B vectrach od modelov 99 s lanovodmi!?!.Je nemozne podradit naraz jednotku pri nejakej 20km pred kopcekom.Co sa tyka hladiny oleja,z boku skrine prevodovky je kontrolny sroub,zaroven aj plniaci.Hladina musi byt az po vytecenie.Ked chcete vymenit olej v prevodovke,nevypustite ho,len mate moznost dat dole viko prevodovky samozrejme ze poserete tesnenie za 450sk a zadeklujete a naplnite cez horeuvedeny otvor.Mal by to byt special syntetika DEXTRON II. -
chlapi ten problem mam aj ja, a ako vidim tak bude trochu rozsiahlejsi. Mam vectru a uz som sa na to pytal v servise, ale povedali mi ze je tam jednorazova napln a olej sa tym padom nevymiena. Cele sa mi to nejako nezda a v poslednej dobe tvrdo rozmyslam ze ten olej vypustim a dam druhy, nejaky kvalitny a mozno redsi, aby v zime tak netuhol. Servisak ktory soferoval povedal ze je to OK, ale uz som mu nemal chut vysvetlovat ze uz je to zohriate. Skuste aj vy u svojho predajcu zistit ako to robia s inymi autami, pripadne co menia. Uz som uvazoval aj to ze to bude globalny problem Oplu, ale neverim ze sa to neda nejako vyriesit. -
« Mnozstvi oleje v prevodovce
Muj dotaz se tyka Tigry, sice to sem nepatri, ale nechce se mi zakladat dalsi skupinu.
Prosim, jak zkontroluju mnozstvi oleje v prevodovce? Kudy se mam podivat? V posledni dobe, kdyz je motor studenej, tak mi jde ztuha razeni(hlavne dvojka).
Diky za rady. -
« Re: To:titel
Takto ale nenasetris nic ked do toho vrazis kopec prachov. B cko je pekne, ale co ma na tom sere je to ze aj koli vymazaniu registra musis ist do servisu. Acko to ma super, aj s vyblikavanim. Moja vectra bude mat v lete uz 5 rokov, a som strasne zvedavy ci sa niekde objavi korozia, chcem ho v lete riadne prehliadnut, vystriekat dutiny, vymenit tlmice.......venovat jej trochu pozornosti. Teraz som dal menit predne sklo a dal som striekat kapotu a naraznik lebo boli dobite od kamienkov. Robil to MaH a mozem povedat ze robotu odviedli na jednotku az som bol prekvapeny. Hovorim ti to preto, ze ak by si mal nejaku vacsiu opravu hodnu na servis tak su fakt dobry. -
« To:titel
A com na tom nachipujem,ked tam je mech. vstrek,zartujes?A som rad,nie je tam ani servo(cca 0.3l nafty uspora).Inak k tej kasni.Su na nej menene zadne falce,nema ziadnu koroziu.Len( a to by som odporucil vsetkym majitelom A-ciek sa mrknut sa na spodok auta),zase su prehnite zadne nosniky a tam kde sa opiera cez tanier pruznina sa uz prepadavaju pruziny do nosnika.Ale nic nove,uz som to vykuchal a vyvaral na mojej byvalej.Je to choroba opla,pretoze nejaky * tam pre deformacnu charakteristiku toho nosnika dal plech na plech a zdnu to vyhnije.Uz som na nej menil komplet brzdy P/Z,otlakoval trysky,daval vlnovec na vyfuk(vzdy ho zlomilo) a patrilo by sa aj vymenit tlmice(vlastne malo).Cize preinvestoval som na nej uz 12 litrov.Inak bola z Holandska(holandania su cestovatelia,takze za pat rokov natocia aj 200 tis.km), teraz ma akoze 170 tis. urcite ma najazdene cez 300 tis,ale nedymi a aj pri dobrom vetre ide cca 160.Motor je perfekt a je to drziak a akokolvek ho tocim nikdy nejdem nad 6L/100km.Ale je to iba docastne auto,ja potrebujem benzin a ked nasetrim tak kupim uz B vectru. -
« Re: Vectra 2.2 DTi
Zabeh vozidla je popsan primo v navodu. Kdyz si to precte a zamysli se nad tim, uzna ze to neni spatne napsany. Zasada, nenaklad sudenymu motoru!!
Olej: resil jsem to samy u svyho i manzelcinyho auta. V servisu tvrdej necht ho tam podle instrukci vyrobce. V servisech co prodavaj olej tvrdej tak cca. 2000km a ven s nim. Ja ho tam nechal. Manzelka ma Peugeota, takze mi to o tom nevymenovani rekli dva na sobe nezavisly servisy.
Hlavne at kontroluje hladinu. Jinak mu vrele dopurucuji fouknout predni gumy na 2.8 a zadek min.2.6. Jestli ma CDX tak by tameli bejt gumy 205/55x16. Pokud da zimaky 195/65x15 at da tlaky stejny. Jo a ty plastovy kryty reflektoru jsou nachylny na poskkrabani v mycce.
Mel by tam mit ato-klimu, nejlepsi je nechat vsechny otvory otevreny a nastavit automat na 21-22stupnu a ma celej rok pokoj. -
« Vectra 2.2 DTi
Pre vsetkych Oplakov: Kolega prave kupil novu Vectru Caravan CDX 2.2 DTi modelovy rok 2001. Nakolko doteraz jazdil len na benzinovych japoncoch, ma cezo mna otazku ako tu dieslovu Vectru najlepsie zabehnut. Kedy menit prvy olej a aky, max. otacky, atd... Ma s nou niekdo skusenosti? -
« Re: To Andy
Jasne, aj tebe vsetko podla tvojho v novom roku. No, ak ju budes mat na ociach tak ta bude palit stale, mal si ju odlifrovat niekde dost daleko. 1.7 je dobra volba, ak mas kasnu v pohode, tak to nepokusaj a nechaj si ju. V konecnom dosledku aj tak ide stale o peniaze (naklady auta). Sakra, ale v MaHcku som videl ospojlerovanu Vectru IRMSCHEROM, a je to dost cool, ale 60 litrov do pojlerov a prahov sa mi nechce vrazit, ale bolo by to spica. Ty ides cipovat ten diesel, alebo to nechas plavat. Ja mam milion dovodov kde inde by som mal dat prachy, ale auto mi vrta v hlave stale, ale musi cakat :-((( -
« Re: To Andy
Ale jasne Acko,1,7D lenochod,ale spotreba ako TDI a neznicitelny,ide v podstate iba o to ze 16V sa rano nastartoval,presiel 5KM do prace ani sa nezohrial a vecer detto,uznajte ze to bolo nie ok.Uz ma to stvalo a vobec ta dvetisicka nebola vhodna na zimu,tvrda,nizka.Keby to situacia dovolila mam obidve,priblizovadlo diesel a 16V na vikend a leto.Inak dotycny ju vobec nejazdi a je v garazi na spalikoch, je ako nova a dost je mozne ze s prichodom jari ma zacne palit a znova vychangujeme auta.Je inak ako nova.Inak vsetko dobre vsetkym oplakom v novom roku az teraz,dlho som tu nebol.Caute -
« Topení na Opel Astra F
Mám Opel Astra Caravan F ( r. v. 1995 ) a z prostředních průduchů topení ( nad rádiem ) mi jde studený vzduch i když mám topení na plno. Je to vlastnost nebo je to závada ? Ptám se než to rozeberu, ono se k tomu může taky jako k penězům. Ha ha. Díky za radu i když nejsem přímo v rubrice na Astry.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
doleva a dopredu a lanovody maj zpatecku doprava a dozadu. Nevim jestli to pujde. Jinak ja mam V6
a razeni lanovodama, mel jsem razeni lanovodama i u 2.0 16V a moc vodvazanej s toho nejsem.
Moje znamka pro razeni je:4-.