Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  07:21

« Re: Stoji to za to? - Chiptuning na 1,6 16V

Ak mas ten motor co ja, teda 1.6 16V X16XEL tak ano, je tam znizeny vykon z 108 (?) na 100 koni. Nepodarilo sa mi zistit akym stylom to robia, ale najpravdepodobnejsie to bude len chipom v RJ. BTW za 10 000 neurobis ziadnu prevratnu upravu. Podla mna su to len vyhodene peniaze. Ked uprava tak musi stat za to. :-)))) P.S. GL to je myslim nejaka zakladna vybava nie ? Ja ju mam v technicaku tiez, ale z fabriky isla doplnena o nejaku vybavu, ale poistovakom staci to GL (mensia poistka :-))) )
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  12:32

Dik za radu, ale predavat to teraz urcite nebudem, mam ho len mesiac a zatial maximalna spokojnost. K tej vybave, je to Caravan-GL. Vadi mi, ze nema bedernu opierku, za ten mesiac som uz najazdil 3500 a po takych 200 km to v chrbte citit. Spotreba je priazniva, aj v tomto obdobi 6,5l.
    Ten chiptuning ma napadol po precitani takmer vsetkych prispevkov v tejto diskuske, nasledne som pozrel www.idt.sk a par dalsich stranok. Ak mozem predpokladat, ze pre benzin moze narast vykon o 10%, tak by to snad stalo za to (???), ale nerad by som zvysoval spotrebu. Investicie (nad 10000 Sk) nie som ochotny dat, ani som nechcel robit vaznejsie zasahy v motore. V starsich prispevkoch som nasiel nieco o Oplom znizovanych vykonoch, ide aj o tento model?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  15:13

Tak ked ta tu mam tak pod rukou, tak skus napisat v akej vybave mas to B-cko. K tvojim otazkam: Asi to ma vyznam, neviem ja som si tento motor nedal cipovat a nejaku zmenu budes po tom citit, ALE !!!
    Pod takouto upravou rozumiem vymenit filter, vacku, sanie, uprava chipu, vyfuk a nie len vymena cipu. Toto cele ta moze vyst tak na 40 000 a nie na 8000, to bude asi len chip a to nieje dobra volba. Takto nejako mi to tlmocil Autokomplex, lebo mal som v umysle to urobit, ale za tie prachy mi to nestoji, hlavne ked si na to za dva mesiace zvyknes :-))))) Ak ti ide o poriadnu trakciu tak to predaj a kup 2.5 V6 a mas upravu 100x lepsiu za menej prachov.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  15:04

« Re: Andy

Totalky pozeram, ale zatial nic nove. Na nas trh sa dodava uz od prvych B-ciek. Viem ze to ma svoje uskalia, ale ma to svoj vyznam. Schemy mam od Etzolda, ale teraz neviem ci tam je aj tempomat. Kazdopadne ten tempomat a pal. pocitac by som tam chcel dorobit, aj za cenu ze sa dohodnem s nejakym technikom z MaHcka, ktory by mi v tom pomohol za urcitu odmenu. Ak by tam bolo treba nieco na specialny servis tak sa nebranim, a tieto roboty by urobili oni.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  12:55

« Stoji to za to? - Chiptuning na 1,6 16V

Zdravim vsetkych oplakov. Pred nedavnom som kupil B-Vectru 1,6 16V (r.v.97)a rad by som sa spytal znalcov, ci ma zmysel robit chiptuning na tento voz. Chcel by som vediet, ako to prida na dynamike, ako to bude so spotrebou, ... Nieco som si uz nastudoval na internete, dokonca uz som sa informoval aj firmy ktora by to urobila (cca 8000 Sk bez DPH) Ak mate nejake skusenosti, budem vdacny za kazdu radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  00:00

« Re: Andy

Fakt titel ty si blizsie pri Ba tak len sleduj nejaku totalku po vrakacoch,ale pred takouto dodatocnou montazou doma si zisti pokial mas teoreticke vedomosti z elektroniky co to obnasa podla schem,ja si myslim ze to nie je az take jednoduche a ten tempomat ma vela roznych komponentou a dalsia otazka zisti vobec ci sa na nasom trhu v B vectrach vobec ponuka!
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.01  14:50

« Andy

Andy skus zistit u svojich zdrojov ci je a kolko by stal tempomat na moju Vetru, samozrejme ze moze byt nejaky second-hand, alebo nejaka oprava. Hlavne aby to malo rozumnu cenu. Ja uz by som nejako zistil ci je tam na to kablovacka a co vsetko este treba urobit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  07:06

« Re: DELI SE VRATILA aneb VRACIM SE K VECTRE !!! POTREBUJI R

Tak ti zelam vela zdaru pri vybere. Kazdopadne sa neunahli a vyber nejaku o ktoru sa niekto aj staral, ja som pri vybere chcel byt trochu nedockavy, ale mal ma kto usmernit. Teraz som rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  06:06

Diky vsem, Titel presne si pamatujes. Uz tehda jsem zjistil ze Ackova Vectra byla lepsi nez Octavia. A proto jsem ji prodal. Vracim se k Vectram. Tvoje informace jsou pro mne cenne. Asi se rozhodnu pro tu 1.8. Diky moc
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.01  00:00

Konečne grep že si na to prišiel.Mal som firemnú TDI 4x4 a kamoš má 1.8T všetko je to *,malé nepohldné a podvozok mi nesedí.Jednonačne si kúp 1.8 16V je to ohromne živý vydarený motor.A k tej korozii na 100% bola búraná a nejaký lepič to odflákol a už to začína rašiť.Opel pri nových modeloch má taku istú technológiu a záruku ako VW .Konkurencia prinútila opla skvalitniť výrobu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  14:25

« Re: Sportovní výfuk

No ak zistis na co vsetko pasuje, tak ti dam vediet typy. BTW ak pasuje na Vectru a bude to dost rozumna cena, tak preco nie ?
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.01  12:59

« www.opelmagazin.cz

Uz jste videli www.opelmagazin.cz ?
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.01  11:36

« Sportovní výfuk

Omlouvám se za malé odbočení, ale zbavuji se sportovního výfuku (Soieta Tuning) na Opel Tigra - možná pasuje i na další Opely, nevím. Neměl by někdo zájem? Případné odpovědi prosím na mail jrk@atlas.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  10:08

Ja mam Vectru B 1.6 16V r.v. 96. Vyber motoru je len a len na tebe, myslim ze ani jeden z motorov nieje zly, mozno akurat 2.0 DI ten ze zere olej ako naftu. S tou 1.6 fakt nejde nejako zavodit ale zase velmi prijemne prekvapi spotrebou, ktora mi je vzacnejsia ako ten vykon, ale zas tych 100 konikov nieje zas tak lenivych. Aby som priblizil tak pri lahkej nohe sa viem dostat do 6l/100km. Samozrejme ze trochu sportovejsia jazda ako napr. sprint do vrchu na pezinskej babe (ak to niekto poznate) nieje problem 10-15l/100km. Takze ja sa blizim uz k pätrocnice a koroziu zatial chvalabohu nikde nevidim. Uvidim v lete, chcem to cele vypulirovat, nastriekat dutiny, spodok .... potom dam vediet ci sa nieco objavilo. Za 280t Kc uz kupis aj B ckovu vectru. U nas je 1.6 a 1.8 v tej istej kategorii na zakonnu poistku (PR), tak mozno ta 1.8 bude asi lepsia. Vela zdaru pri vybere. Grepe neviem ci si dobre pamatam, ale ty si predal svoje A cko a kupoval si vtedy novu Octavku nie ? Myslim ze uz vtedy si porovnaval Octavku ako * oproti Acku. Co ta primelo vratit sa k Vectre ? Mozno si ta s niekym mylim.
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.01  18:58

« DELI SE VRATILA aneb VRACIM SE K VECTRE !!! POTREBUJI RADU

Jsem jiz vyleceny z Octavie. Nekteri z Vas me znaji. A tak se vracim k Vectre. Ale potreboval bych poradit a to ktery model si mam koupit. Mam limit 280 tis. kč..
    V nabidce mam 1.6 a 1.8 16 V ktery motor z nich je lepsi ? kdy se zacala vectra pozinkovavat karoserie ? Videl jsem totiz 1.6 r.v.96 a videl jsem na ni korozi. Nebo se mam poohlednout po dvoulitru ?
    Jake mate zkusenosti mezi Vectra A a Vectra B ?
    zaslechl jsem nazor, ze Acko bylo lepsi !!!
    Prosim o radu !!
    DIKES
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.01  08:41

« el. vyhřívané sedadla

Mám sice Calibru, ta ale vychází z Vectry. A proto se ptám: Jak se zapojuje a kde se zapojuje el. vyhřívání sedadel? Měl bych to tam mít. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.01  08:38

« Re: Řídící jednotka

Pravděpodobně opravit nejde. Možná půjde vyměnit jen destičku plošných spojů a čip si nechat. Lepší ale bude sehnat někde z vrakáče starší. Musíš zachovat model. Někde doma mám kontakt na chlapa co to spravuje. Snad ho najdu a sem do placu dám.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.01  22:06

« Řídící jednotka

Měl bych dotaz, přestalo mi jet auto, vlastnim Opel Ascona, je to predchudze Vectry, mam motor 1,6i jednobodová střikačka, je nefunkční řídící jednotka, zajímalo by mne, zda se dá opravit, nebo kde sehnat stejnou starší nebo novou, kde zjistím nějaké podrobnosti o této jednotce. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  13:36

« Re: Mnozstvi oleje v prevodovce

Mam par dni Vectru 1,8 125 koni a jedine co ma trosku stve je radenie ktore je dost tuhe. Ale tren isty problem som mal aj s Astrou G 1,4. Nechapem preco Opel na to kasle.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  09:42

« Re: Mnozstvi oleje v prevodovce

Sakra, to je predsa jeden z najdolezitejsich dojmov ktore robi auto dobrym. Priznam sa Vectra sa mi velmi paci a preto som si ju aj kupil, ale ked si spomeniem na radenie tak to vo mne vre.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…