Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

30.03.01  14:48

« Vrzganie sedadla

Mam asi 2 mesiace novu Vectru 1.8 (8.500 km) a stve ma vrzganie sedadla vodica. Je ti velmi tiche auto a to vrzganie je jediny neprijemny zvuk. Mate s tym niekto skusenosti co s tym? Je to reklamovatelne? Je to bezne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.01  22:57

« Re: Opel Vectra 2.0i, r.v. 1997

A zabudol som na tu prevodovku, no my sme mali 2.5V6 a tam sme naozaj trpeli, auto bolo dost casto v servise prave s tymto problemom. Ale to je vynimocny kus u nas tato 2.5V6 MT. Tie 2.0litre boli v poriadku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.01  22:55

No ja mam bohatu skusenosti s tym istym motorom a 200tkm, takze ta upozornujem na nasledujuce: daj dobre, fakt dobre skontrolovat obe napravy, najma zadok. Ak s tym nejazdil nejaky brutalisimo driver tak bude motoricky dobra. Motoricky nam to auto vydrzalo 270tkm, viac sme uz nemali nervy a predali sme ho, pokial viem teraz ma nejakych 290 az 300 a majitel je spokojny. Netreba cakat, ze napr. sedadlo vodica nebude vrzgat tak to som este na vectre nevidel pri tej kilometrazi ale da sa to opravit. Potom take detaily stierace a podobne kravinky, nejak nam nikdy nevydrzali viac nez 15tkm :-) Ale najma napravy to je bolest vectier a omegy (aspon tych nasich).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  10:01

Teraz si ma trochu vylakal, lebo mal som (a stale mam) problem v zime so zlym radenim. Nakoniec sme prisli v tejto disk. skupine ku konsenzu ze tim trpia (skoro) vsetky ople. Mimo to som sa na to pytal v servise nezavisle asi troch ludi na to kedy sa vymiena olej v prevodovke. S udivom mi kazdy povedal ze olej sa nemeni ze je tam jednorazova napln. Teraz si ma presvedcil aby som si tu vymenu tak ci tak spravil. Neviem si totizto predstavit ten olej po 150 tis km. Musi to byt plne kovovych pilin. Zaujimave je ze aj v Etzoldovi sa pise ze olej netreba menit.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.01  07:05

« Opel Vectra 2.0i, r.v. 1997

Toto auto bylo kupováno nové v ČR. Měl ho jeden majitel, technický antitalent. Nevynechal jednu jedinou prohlídku ve značkových servisech. Jezdit umí mnohem šetrněji k vozidlu, než leckterý "profesionál".

Ptám se veřejně: Myslíte si, že je normální, aby ve 150 tis. najetých kilometrech, které nyní tento vůz má, byla totálně v háji obyčejná mechanická převodovka? (Po rozmontování bylo zjištěno, že jsou vadná ložiska na ozubeném kole diferenciálu, samozřejmě také toto soukolí.) Jenom díly na opravu přijdou bratru ma 50 tis. Kč.

Nechce se mi věřit, že by kvalita této značky byla tak malá. Vysvětluji si to jedině odbornou zdatností mechaniků značkových servisů, kteří namísto kontroly stavu oleje v převodovce, provedou vizuálně kontrolu její těsnosti a pokud je suchá, usoudí, že tam je asi oleje dost. Vůbec mám pocit, že to v ČR s tou značkovostí moc nefunguje :-)

• 00 Reagovat !

foto

20.03.01  18:52

« Viko rozdelovace

Jeste jednou, pridavam email: radeksenkypl@email.cz
    Dobry den, shanim viko rozdelovace na motor Opel 1.6i NZ, jedna se o Opel Ascona, motor je identicky s Kadettem, Astrou, Vectrou , Pontiac LeMans, az asi do r.1991. To viko je made in USA.
    Dekuji vam za radu, kde, za kolik bych ho mohl koupit.
    Diky Senky
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.01  18:51

« Viko rozdelovace

Dobry den vsem, shanim viko rozdelovace na motor Opel 1.6i NZ, jedna se o Opel Ascona, motor je identicky s Kadettem, Astrou, Vectrou , Pontiac LeMans, az asi do r.1991. To viko je made in USA.
    Dekuji vam za radu, kde, za kolik bych ho mohl koupit.
    Diky Senky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.01  14:42

« Tuning 3-4/2001

Fandové, v německém tuningu byla Vectra A 4x4 s MV6 motorem 211koníků, 6-kvaltem, 215/45 a vzadu 245.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  10:04

« Re: Domontovanie klimy

Hmmm, tak vela stastia a trpezlivosti. Vysledok bude stat ale za to. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  11:04

Dik za radu, ale prave tam som sa informoval (len telefonicky) a tu cenu, aj nedoveru k tej buranej klime mam od nich. Este nehadzem flintu (klimu) do zita, urcite si to overim aj niekde inde.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.01  10:59

Yo yo, inak oni aj plnia takze ak by ti to namontoval niekto iny, skontroluju klimu a naplnia to. Za opytanie nic nedas, ak sa ti tam nexce ist zavolaj do MaH a daj si spojit Autec a spytaj sa.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  10:02

Od tial poznam jednoho chlapika, je celkom fain a dost pozna aj technikov z MaH, tak celkovo maju skusenosti. Ako spomenul skdd chod sa tam pozriet a mozno sa s nimi aj na niecom dohodnes. Mozno skus spomenut ze mas aj na ruke tie veci okrem chladica.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.01  09:35

Chod do MaH, tam je Autec oni nie su Opel ale su v areali, montuju klimy, mozno namontuju aj tuto. A maju aj nove klimiy za celkom dobre ceny ;-) obcas.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  11:18

« Re: Stoji to za to? - Chiptuning na 1,6 16V

To je celkom dobra cena, ked budem mat cas tak si zistim dalsie info a mozno to prepoistim. K tej klime. To som nevedel ze ma vnutorny chladic z Astry, mne hovoril ze to je komplet z Vectry, tak neviem. Preto ho treba (ak by si to chcel kupit) riadne preverit, pripadne sa dohodnut ze mu das prachy az ked to namontujes a bude to fungovat. V Opli tiez radi velmi prehanaju, tam fakt kupis len vsetko nove a co je raz pouzite tak ti povedia ze to je zle. Zas tak tragicky by som to nevidel. Ak tu klimu za tie prachy chces tak ju skus namontovat a uvidis. Myslim ze to zvladnes aj sam + niekto kto ti napusti medium, ale davaj fakt pozor aby si nekupil nejaky srot.
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.01  11:28

« Domontovanie klimy

titel, s tou klimou je to takto: u opla by stalo domontovanie 95000 :-(((, asi sa zblaznili. Za tie suciastky z toho havarovaneho vozu by borci od Opla ruky do ohna nedali, vraj byva problem s cerpadlom (nove 45000) a vnutorny radiator z Astry sa pouzit neda. Vychadza mi z toho, ze leto bude teple. Mas nejaky napad, alebo poznas niekoho kdo sa vyzna?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  09:36

Uz to mam poistene- komunalna poistovna (12426 Sk, z ceny 710200 Sk), nie je to az take zle :-), ta ich politika - bonus dopredu sa mi zda dost dobra. Mozno neskor, ked si budem moct uplatnit bonus z tejto poistovne inde, tak to zmenim.
    K tej klime, chlapik ma vsetko, ale vnutorny radiator je z Astry, nevies nahodou ci sa to bude dat pouzit? Chce za to 10000, este si overim co bude stat montaz, uvidim.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  08:57

To je celkom pozitivna informacia 12000 aj tych 17000 je uplne v pohode. Ked budes mat nejaku skusenost tak daj o nich info. Cislo na tu klimu je 0905 853 521. Povedz mu ale ze potrebujes uplne vsetko, t.z. cerpadlo druhy chladic, vedenie. Radsej si to potom prever aj niekde v servise ci je to vsetko, ale asi najdolezitejsie je to cerpadlo. Myslim ze by si ho mal stlacit pod 10000 urcite, ak bude vymyslat tak ser nan. Ja by som za to dal max. 7000 Sk. Vela stastia. Inak pozeraj na nete avizo, odtial mam aj to cislo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  08:01

Titel, hned z rana, taka dobra sprava :-), sem s tym cislom :-), alebo adresa marians@centrum.sk.
    S klimou som uz ani nepocital, lebo 50000 by som za to nedal. Este raz dik. K tej poistke, asi pojdem doi komunalnej (12500), aj ked ta ma tu zaludnost, ze z poistnej udalosti odcitavaju poistnu sumu. Ale u Otciny (teraz sa uz volaju - Uniqua, alebo tak nejak) som mal dobru ponuku (17500), tam su klasicke podmienky + europa.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  16:36

U allianzu za 24 000 Sk rocne. V inych poistovnach som nemal stastie, slovenska aj ceska chceli zavratne sumy a ja som bol ochotny tak okolo tych 20 000. Uz 25 000 je dost. Ale kazdopadne som rad, lepsie spavam. :-)))
    Nad opierkou lakta rozmyslam aj ja. Je to pohodlne. Inak mam kontakt na chlapa co predava z Vectry komplet klimu, tak mu mozes zavolat a mozno sa dohodnete na nejakej rozumnej cene. Urcite to bude lepsia investicia ako ten chip :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  08:28

Zda sa, ze je to presne ten isty motor (100K). Asi ten chiptuning necham na pokoji, pokial na tom nemienim jazdit este 10 rokov tak to nema vyznam. K tej vybave, podla katalogu z r.97 sa dovazala este nizsia vybava Basic (aspon myslim, ze to bolo tak). Chyba mi tam klima, ta nestasna bederna a laktova opierka. Ked uz si nacal poistku, porad, kde mas a zakolko?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…