Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: změna rozteče z 4šroubů na 5šroubů /vectra b/
Myslim si, ze zmena na 5derove naboje a tudiz vetsi kotouce vpredu by sebou nesla nutnost vymeny
za vetsi (tandemovy) posilovac brzd. Nenapadejte me, fakt si to jenom myslim. Ale obavam se ze to tak bude.
Jinak mrkni na www.autokola.cz
Mam s nima fakt dobry zkusenosti a zasilaj expresne za smesny prachy.
Maji tam aplikacni katalogy a kola 7x17 a 7,5x17
jsou tam ve ctyrdire na Oply normalne a za celkem slusny ceny. Nepopiram, Steinmetz je Steinmetz, ale ta cena?? -
« Re: změna rozteče z 4šroubů na 5šroubů /vectra b/
Takze to je 1.6 16V, alebo 1.6i alebo 1.7td. Si uz plne rozhodnuty ze chces 17" alebo by mohli byt aj 16", a tam uz skor najdes vyrobcu. Urcite aj tie 17" ma v ponuke Steinmetz, ovsem za trochu vyssiu cenu, ale su fakt pekne, horsie je to uz s cistenim tych ploch po obvode disku. 17" disky myslim ma v ponuje aj Opel, ale neviem kolko maju dier. Dost sa podobaju na moje 16" MOMO. Bohuzial no to co si sa pytal neviem 100% odpoved, ale myslim ze by to malo ist vymenit. Kazdopadne uz by som ti doporuci rovno vymenit aj kotuce za vacsie, aj ked ja nevidim problem ani v tych stavajucich. Podtrzeno a secteno zaver by som dal taky ze za vymenu nabojov na vsetkych kolesach kupis nadherne 17" napr. spominany Steinmetz, momo.....(samozrejme 4 dierove) -
« změna rozteče z 4šroubů na 5šroubů /vectra b/
potřeboval bych poradit, sháním kola 17ˇ s pořádným ET, mám vectru B 1996 a ta má 4díry, všechna zajímavá kola jsou 5dírová, chtěl bych nechat zkusit vyměnit bubny a disky. Viděl jsem vectru /nejspíš novější typ / a ta měla 5děr.Nevíte někdo jestli to jde přehodit??
Změna rozteče podložkami nejde.Dík -
« Re: motor 1,8
Hmm, znamy pred par tyzdnami tento motor zadrel. Presnejsie odislo turbo, oil pumpa a jeden piest. Robil si to sam a uspesne, ale ze uz nikdy viac, je to celkom zaberacka. Asi aj preto ho v Opli a inych servisoch poslali rovno kupit nejaky polomotor alebo jazdeny. Ako to tak vidim asi to fakt nebude ten najstastnejsi diesel. -
« Pro campagnola- 1,8
Hlavu jsi mi nezamotal, něco o těch Vectrách už vím. Co se týče podvozků, tak mi bylo přímo v Opelu řečeno, že nemám kupovat Vectru B 1,6 do r.v.96, prý mají špatné podvozky, ale jinak jsem se žádné další omezení,nebo doporučení nedočkal. Bývají 1,8 s počítačem, nebo pouze vyjímečně ve výbavě? Dvoulitr ho má myslím úplně každý. -
jezdil jsem do nedávna s omegou 2,5 td, co se motoru týče, výkon byl na diesela příjemnej, nebylo znát, jestli jede člověk sám, nebo v pěti lidech, ale spotřeba po městě 11-12litrů nafty a mimo město na delší trať 7,9-8,5.což už tak super není. navíc praskaj hlavy motoru, mě samotnemu praskla dvakrát-nechápu jak, ale praskly.Navíc hodně náchylný jsou čerpadla(těsnění),sami chlapi z oplu mi řekli, že to není nejštatnější motor v omeze - dost poruchovej(i když je to bmw) podle jejich slov "do omeg se montujou motory co v bmw spadly z pásu" Možná jsem měl špatnej kus, nebo ten přede mnou to hodně ničil, ale taková spousta poruch na motoru je hodně zarážející - znovu bych do toho nešel.Navíc můj známej má BMW 325tds - totožnej motor až na turbo a měl téměř identický problémy. Teď mám Vectru b s motorem isuzu a nic, žádný problémy, vše je v pořádku. Dokonce i pár přátel co maj áčkový vectry se stejným motorem jsou spokojený a bez poruch. To jsem se nějak rozepsal. :O) -
« Re: multidispay pro vectru B - poraďte
okamžitá spotřeba by mi stačila, jak je to časově a finančně náročný??máš nějakej konkretní kontakt??jo a navíc mi display lehce blbne, nějaká čísla nejsou úplná( jen kousky )chci se zeptat, jestli je display stejnej jako u omegy b?dík. -
« multidispay pro vectru B - poraďte
s tim predelanim nepocitej za predpokladu ze do toho nechces nastrkat spousty penez. jedine co lze vytahnout primo je okamzita spotreba ale i to vyzaduje rel. odborny zasah a dodelavani dratu. to lze poridit za rozumne penize... zatim cau... jsem na tom stejne jako ty. ptal jsem se na to u Opel servisu Ralik (Libchavy u Usti nad Orlici). Je to profik na elektriku... Ja osobne si tu spotrebu necham vytahnout... cau. -
« multidispay pro vectru B - poraďte
koupil jsem si vectru b, je to rok 1996, je to 1,7td ( motor isuzu ), vybavení CDX. Na multidisplay se mi ukazují jen radiostanice, teplota,datum,čas. Chci se zeptat jestli jde vyměnit, případně naprogramovat, aby se mi ukazovala spotřeba, dojezd, prům.spotřeba, okamž itá spotř.???Má s tím někdo zkušenosti?? -
« Re: Co si o ní myslíte?
No, dily nas snad nesezerou, (mame na to dobry dodavatele), aspon se pro to modlim. S kradezi to je fakt, pokud to bude bavor, asi skocime do vsemoznej vochran, coz zase nakup prodrazi )O: No uvidime. Jinak ta Vectra vypada na opravdu posledni Acko s tou 16kou 16V.. )o: -
Dlohodobej prumer mas u 1.8 16V 85kW tak 7.5.
Pokud se vyhnes mestu mezes jezdit o litr min.
U 2.0 16V 100kW pocitej s mestem prumer 9 a bez mesta tak 7,5.
U 2,5 V6 s mestem tak 10,7 a mimo nej tak 9 ( umi ale i za 6,8l.eco-jizda).
Vsechny mam osobne odskousene. Pokud chces jo setrit kup si 1,6 16V. Jezdi s velkym podilem mesta v prumeru za 6.8)
Spotreby plati pro bezny spise umirneny provoz.
V zadnem pripade ne brzda plyn.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!