Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Omega 2,5td
...jo, jo taky to tak vidim mezi 300-350Kc, je to ten starsi model (skla jsou 95), ale prihlasil jsem to jako 97. Vzhledem k tomu, ze to ma nalitano 45, tak je calouneni jako novy a lak jakbysmet. Sibr to ma, manual, 2x airbag a dalsi picovinky. Chtel jsem auto max. do 250 a vyslo mi to tak nejak zhruba na 240 i s prihlasenim. S tim prihlasovanim me stejne nasstvali. Asi poslu na ministerstvo dopravy aspon 1000 mailu at odvolaji Schlinga, to bude sranda......fandim dovozcum a autoskolam, co ty? -
45 tis., to je malo km. Zalezi taky na vybave,
xenony, el. sedacka s pameti, bez pameti nebo jen jezdi nahoru a dolu, automaticky zaclonitelne zpetne zrcatko (el. stavitelne- ulozenim do pameti), vyhrivane sedacky, kuze,
elktrony 15 nebo 16. Mezimodel s xenonama a plnejma operkama hlav se delal od konce 97 mas uz tento typ nedo ten starsi? To vse hraje do ceny.
Radio jenom 400 nebo neco lepsiho 600 nebo snad
800 Bose, co CD changer (u 600 a 800 standart)?
Alarm, automaticka klima? Stav calouneni, je spinavej strop? Ma to sibr? Airbagy 2x nebo 4x.
Automat manual?
Podle vybavy, stavu laku, vyplneni servisni knizky a dalsich malickosti bych cenu videl tak mezi 300-350Kc, pokude je to uz model s xenonem tak cca 380Kc.
-
To: campagnolo, titel. Jo je pravda ma nalitany jenom 45tis (provoz 98). Mam to z Deutchu a jezdil v tom nejakej starsi chlap a melo to i servisku. Dokonce mi ten stav potvrdily i v Opelu. Jinak s tim prihlasovanim je to dost nechutny....to aby si clovek koupil druhy nervy, byrokraticky cur....(pardon). Nevite kolik to ma prodejku takova 97? Dival jsem se a ceny jsou dost rozdilny (Jinej kraj, jina cenovka). Nejlevnejsi jsou v AAAckach, ale kdyz jsem to tam videl tak bych to nekoupil ani za KA. Mimochodem jsem zalozil tema pro Omegy, ale zatim nic....asi na me pani admini ser..kaslou. -
« Vectra B
Zdravím vás pánové,
nerad narušuju vaše diskuze, jenom bych chtěl poprosit o radu. Mam služebni Vectru B r.1999, a dost mlátí zavěšení kol, máte-li s tím někdo nějaké zkušenosti, prosím poraďte co může být hlavním problémem a kolik bude stát oprava cca., nevím jestli to jsou kuláky nebo co?
Díky za odpovědi -
Co jsi to mel za vyhnise? Ja mam taky Omegu 2.5TD, ale zadny problemy nemam. Jo a s tou spotrebou...mas asi dost tezkou nohu. Ja s tim po meste jedu za 8,5 az 9 litru a mimo mesto jsem mel jednou prumer 4,7 litru!!!!! (Jel jsem predpisove - NE 40cítkou!). Me zase vsichni rikaj, ze je to jedinej stastnej motor v OPELu, protoze OPELacky motory (kor ty novy) stoji za *...to vim z vlastni zkusenosti. Jezdim obcas jako ridic na tenis. akcich a mame dot casto puceny novy auta od OPELu. Snad kazdymu neco bylo (odesel pocitac, tece chladic, zere litr oleje na tisic kilometru atd.) Ja jsem s Omegou zatim velice spokojenej. Ten novej 2.5TD v Omeze je Opelackej, ale vypada uplne jak ten starej od bavoraka. Ma sice vyssi vykon podle technicaku, ale mel jsem ho moznost otestovat a tahl hur nez ta moje Omega. Z toho plyne zkusenost: nekupovat zadny vyhnisy!!! :-) -
« Vectra B - dalkove zavirani oken/strechy!!!
Panove, vsichni co mate original central na dalku u vecter B a touzite zavirat okna/strechu na dalku klicem jako to ma Omega udelejte nasledujici. (Z fabriky nastaveno pouze pridrzenim klice v zamku.)
Zajedte do opelu at auto napichnou na TECH a ridici jednotce centralu nadefinuji ze se jedna o Omegu B. ( jako ze je zamontovana v Omeze)
Tot vse, zvesela muzete zavirat okna a strechu klicem na dalku. RJ centralu je totiz stejna jako v omeze.
POZOR!!!!! Funguje jen ve vozech (Vectra B) ktere nejsou z fabriky vybaveny alarmem!!! Tzn. mas-li alarm z fabriky nebude frajerenicko!! (Mam alarm taky - bohuzel)
Dale pak, do nekolika vozu drivjejsiho data
95-97 se montovaly nepreprogramovatelne RJ, tito majitele maji taky smulu (to se da zjistit ale az v servise)mnoho zdaru.
-
« Re: autorádio
Tak za prve:
400 (vyrobce Philips) tu koupis v annonci za cca. 4000 Kc. Zrovna ted nedavno tam jedna byla. Jestli ma CODE (Car Pass) nevim.
Za druhy: Na co chces 400 ku kdyz tam mas 300ku (vyrobce Blaupunkt, pripadne Grundig)).
400ka neumi ovladat cd changer. To umi jen 600vka a vejs. (mluvime li o origos CD changerech)
CD pres FM modul muzes pripojit i na tu 300ku.
Takovy changery dela Kenwood, Pioneer, Sencor i Haitai. Vyvedes k radiu malej panylek a tim ovladas cajdo.
Pokud mas na mysli ale jen radio na jedno CD tak Opel dela poze 500ku. (Delco electronics) -
« autorádio
Taky všechny zdravím, rubriku čtu asi půl roku, zatím je perfektní, jezdím se třetí Vectrou, tentokrát béčkovou 1,6 16V a nestěžuju si. Marně ale sháním orig. autorádio Blaupunkt Car 400. No marně, v servisu za 13.000, což je moc. Mám tam třístovku s kazet. přehrávačem a chtěl bych CD, ale se zapojením na displej. Při parkování na ulici je to přece jenom bezpečnější. Ovládání na volantu bych klidně oželel. Poraďte, dá se to vůbec sehnat a je výměna tak jednoduchá, jak si představuju (vyndám, přepojím kabely, zandám)?
Díky za odpověď. -
« Re: Vectra 2.5 V6 pohoda
mam taky 2,5 ku a jsem moc ale fakt moc spokojeny .... spotreba super - jezdim za 8-10 litru ... dynamika perfektni/170 koniku je znat :-) / privital bych trochu mensi hlucnost motoru ve vyssich otackach ale jinak fakt cool :o) ... je to moje 14 -te auto /mam 31 let :o)/ a po citroenu XM V6 24V ktery jsem mel v 1994 roce/tenkrat to byla super kara/ je druha nejlepsi -
« Re: Vectra 2.5 V6 pohoda
Niekedy by som tiez bral 2.5, ale zase niekedy som strasne rad ze mam 1.6. Robim casto trasy okolo 500km a ta uz sa to trochu prejavi. Ovsem niekedy pri sportovejsej jazde a predbiehani by som ten motor bral vsetkymi desiatimi. Ma to vsetko ale viac stranok, ktore treba mat na mysli - zakonna poistka (PR), havarijna poistka, spotreba. Ja si spominam ked som kupoval moju Vectru tak vtedy nam tu hrozila Smegnerova danou z luxusu a ta sa odvijala od objemu a vtedy uz na 2.0 liter to bolo dost penazi. Nastastie sa z toho vyspala. -
« Vectra 2.5 V6 pohoda
Panove, jen jsem mel nutkani napsat ze jsem se svym autem moc spokojenej a ze mi dela samou radost! Jsem rad ze jsem pres vsechny obavy
nakonec zvolil 2.5 V6. Vim ze spotreba neni z nejnizsich, ale cekal jsem ze to bude mnohem horsi. Jsem taky rad ze jsem chytil jeste 2.5 ku a ne 2.6 ku kvuli povinnemu ruceni. Fakt jsem moc happy. PS: kocarek se vejde do kufru u 5ti dveraku mnohem lip nez u 4 dveraku. -
« Re: změna rozteče z 4šroubů na 5šroubů /vectra b/
To zralok: Nejlepsi bude, pokud by jsi mel zajem, jim zamejlovat nebo zavolat a oni ti reknou co vsechno v tebou pozadovanem rozmeru maji ceny ti taky reknou, nebo si je najdes na jejich webu a taky si tam prohlidnes jak ty kola vypadaji a usoudis jestli maji neco pro tebe nebo ne?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!