Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
« re: Motor je 2,5 V6 benzín, kolik tohle může žrát?
Mam sice Calibru, ale to bude stejny... Basti(lo) mi 8,5l/100km a to nejezdim zrovna pomalu. Na druhou stranu to ale nehoním. Mimo město běžně 120km/h a po dalnici okolo 160km/h po městě většinou dodržuju 50ku (vubec nechapu proc sou z toho ty stary pixly tak nervozni a chtej mermomoci predjizdet). Ovsem tedky pozor! Koupil sem K&N vzduchovy filtr (ne kuzel). A spotreba mi spadla o cca 0,5l. Takze tedky jezdím cca za 8litrů a to povazuji za bomba spotřebu. -
« Re: Vectra vs Octavia
To Mazal: Nechci te nejak moc ovlivnovat, ja sam vectru mam. Ale v praci casto jezdim s Astrou byt mam sluzebni Omegu. Opravdu na me ta Astra udelala moc dobrej dojem a to jak hatch tak i Caravan (oba vozy s motorem 1,6 16V.)
Tohle je ale jen potlach.
Zajdi k dylerum, povoz se v Astre, ve Vectre a taky s Octavii. Myslim ze to bude nejlepsi podpora pri zaverecnem rozhodovani.
Me osobne se v Astre libi mohutnost pristrojovky a velky naklon predniho skla. Vectra ma celni sklo vic postaveny a tudiz i uzsi pristrojovku.
Dale pak je ve Vectrach obecne vyssi posaz.
No a razeni ma Astra mnohem lepsi nez Vectra.
Na druhou stranu je Vectra vetsi(byt v interieru to v podstate nepoznas) a reprezentativnejsi, proste vic HOGO FOGO.
Jak jsem jiz psal, astra je mladsi a perspektivnejsi nez vectra, ale me se proste celkovy vzhled astry az tak moc nelibi, zato je technicky promakanejsi. Konec koncu design nove Vectry C je hodne podobny astre.
Naopak Octavie TDI,1.8T a urcite 1.6 74kW maji taky neco do sebe.
Me se na Vectre libi jeji ladnost a oblost tvaru,
ma pekny svetla a i zpetna zrcatka (nicmene nejdou priklapet, pokud se o neco otrou rozpadnou se jako LEGO), mam 5dverovou verzi a to mi pripomina tvary Calibry. Musis si koupit to co se ti nejvic libi, aby jsi pak byl spokojenej. -
« Re: Orig. rádio v Astře
to t.bacik: no alespon te moje rada donutila jit do Opelu a tam uz si vedeli rady. Omlouvam se pokud na tebe blbe koukali, kdyz si po nich chtel aby k tomu pouzili Tech. Nekde jsem o nejakym figlu uz slysel, jak jsem koupil tak jsem prodal. Tak at ti to pekne hraje. -
« Re: Vectra vs Octavia
Oktavka je asi jako volba rozumejsi. Servis, cena
a v neposledni rade hodnota pri prodeji.
Jedine velke minus je misto na zadnich sedadlech (za tim si stojim). To se z Vectrou neda merit.
Vectra, pokud sezenes (jako ze bys bez problemu mel) to co pises, tak by to melo byt taky bez problemu. Velky minus Vectry je rychla ztrata na hodnote i kdyz pokud koupis starsi, tak ta rana nebude tak velka. Pocitej s horsim razenim, zato ale se super podvozkem, mnohem komfortnejsi nez u Octavie.
Zvaz jedno: Vectra dostane nastupce na jare a Octavie bude taky jako model koncit. Nazveme oba kandidaty vybehovymi modely. Jinak jako alternativu bych videl Astru. Me osobne se Astra az tak moc nelibi, ale rozhodne je vic postavena pro ridice nez Vectra. Mista je v ni kralovsky, je hodne kvalitni(zpracovani) a cenove vyhodna.
A hlavne je to novejsi model a hned tak nebude koncit. Vis, ja kdyz se rozhoduju pro auto, vetsinou jsem si stejne koupil to co se mi nejvic libilo (s ohledem n kapsu). -
« Vectra vs Octavia
Zdravim vas,
dostal jsem se na tyto stranky a vidim, ze se tady pohubuji vetsinou "profesionalni" uzivatele Vectry. Chtel bych cca do mesice zakoupit mirne jete (ci spis predvadeci) auto v nekterem z autosalonu. Kvuli zaruce a tak. Chtel bych se vejit do 500 tis Kc a zvazuju, jestli slusne vybavenou Oktavku nebo Vectru. Poradite ?
Videl bych to na modely 2000, najeto max. 20 000km.
Diky moc
Jirka
« Orig. rádio v Astře
Zdravím fšechny. Neřešil jste někdo výměnu původního rádia v Opelu, které má externí displej ? Že nebude zobrazovat název stanice, je jasný, když není připojen k novému rádiu, ale mohlo by na střední části zůstat svítit alespoň datum, které tam je při vypnutém rádiu. Krajní segmenty (čas a teplota) fungují, prostředek po zapnutí rádia zhasne. Help. TomB. -
« Re: repro do zadu Vectry B sedan
Konkretni zkusenost s Vectrou nemam, zato ale s Audi 80. Plato slo ven po demontazi zadnich sedacek, a plechem jsem se prokousal primocarkou.
Pred tim si tam ale musis udelat otvor vrtackou z kufru. To te ale asi napadlo.
Levnejsi a mene narocne vsak bude vyndat ty repraky ze zadnich dveri(hrajou opravdu z donuceni) a poohlidnout se po nejakejch kvalitnich ve stejnym rozmeru.
Tak hodne zdaru.
PS: Ja po vsech svych dorosteneckych upravach HI-FI souprav ve vozidlech jsem dospel k zaveru, ze nejlepsi je to od vyrobce, byt kvatita zvuku (Volume doprava) neodpovida potrebam.
Nic mene v ty Audine jsem mel zesik Sencor a repro od Sinuslajfu, radio pioneeer tusim 7400 nebo tak neco a to dunelo doooooost dobre. Ted uz by me z toho bolela hlava. -
« repro do zadu Vectry B sedan
poradte prosim jake repro do plata pod zadnim oknem u Vectry B sedan .... je tam sice dost mista ale podivate-li se na to jak to vypada z kufru tak to moc optimisticky nevypada - je tam pricka nebo spise takovy prolis no a v zadnich dverich mam repro OPEL a hraje to priserne ... mate nekdo zkusenosti co s tim ? -
« Vectra 2.5 V6
V nedeli 2.9. jsem jel vecer domu do Prahy po podebradsky dalnici a jak to tak byva primotala se mi do cesty Felicie
SPZ PUN ..-... Jela asi 140km/h a zacala predjizdet, prvne jedno auto, pak druhy, pak treti a kdyz se stale nemela k uhnuti a tvarila se ze bude predjizdet i kamion v dali a me stale ignorovala (neblikal jsem , netroubil jsem), tak jsem v poklidu prislapl plyn a na 5ku ji v pohode podjel. Kdybych mel v ten moment strelnou zbran, asi bych toho vola (kravu) zastrelil. Ale mel stesti-byl jsem neozbrojen. Preji vsem malo takovych "špuntů". Zase se mi potvrdilo ze volba na V6 byla O.K.(Toho mista tam moc nebylo a s 2.0 16V vych si to troufnul maximalne tak na 4ku a to jeste s obavama)