Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

24.10.01  11:47

« otackomer

A este jeden dotaz. Na Vectre '90 2.0 GL som si zohnal palubovku z GLS s otackomerom.Co je este potrebne k tomu aby otackomer fungoval? colo@pobox.sk

24.10.01  10:11

« knizka k Vectre

Zdravim. Mam Opel Vectra 2.0 r.v. 1990 a zhanam knizku s tymi zakladnymi informaciami ktora sa dava k novemu autu. Nemate ju niekto nascanovanu alebo na predaj ? colo@pobox.sk

"-- skrytý --" 22.10.01  22:36

« Re: Omega

Idem to kupit :-) Ale interier na sposob passatu? Tak to sa mi moc nepaci, kupim uvidim.

22.10.01  16:26

« Re: Omega

Jo a ten Olympus se v provedeni RS(Kratkej) dodava pouze ve stribrny s Hardtopem v laku.
    U cerny je hardtop nelakovanej(je cernej sam od sebe, no to sem to blbe vyjadril, ale snad me pochopis)

22.10.01  16:22

« Re: Omega

Interier Vectry mam na ulovenem fote z AutoBildu.
    Je to na zpusob Passatu. Nemam to jak oskenovat, ale je to posledni Autobild(nemam ho v praci tak nevi cislo) v Tescu ho ale urcite budou mit. Vectra 3 je vyfocena na titulni strane. Jo tak je to cislo 41 a nahore je nadpis Der neue Vectra.
    Omegu mam tez z autobildu pouze zvenku. Intros nemam a ani sem ho nikde nevidel.
    Frontera: Ted udelali v Reichu novy akcni model "Olympus" - je pouze stribrnej nebo cernej.
    Navic ma lakovany listy, cely narazniky a masku.
    Calouneni ma kuze/latka. K autu dostanes fotak Olympus. Ma jiny elektrony. Jinak ma frontera jako takova skla reflektoru s cirou optikou a novou masku. Uz neni znak na kapote a napis Opel na masce, ale pouze znak opel na masce a od nej jdou stribrne linky po cely masce(jako Omega).
    Zmenily se latkove potahy. Jinak nic.
    Motory- stejny. Jo ten Olympus ma stribrny stredovy panel a jinak podkresleny budiky, ale nevidel jsem to.

"-- skrytý --" 22.10.01  15:55

« Re: Omega

Ked sme uz pri tej vectre C, nemas nejake foto interieru? A k omege 2003 mi chyba takisto interier. A este jedna vecicka, nejak nam zmizla kratka frontera z ponuky ale v nemecku stale je. nevies bude nieco nove? Nikde som o novej frontere nic nevyhrabal, iba famy.

22.10.01  14:53

« Re: Omega

Ta staronova 1.6 62kW je podle vsech recenzi v SRN opravdu moc dobra a ticha. To si ani neumim predstavit, kdyz i ta 1.6 55kW singlepointinjection byla moc dobra.
    No aspon ze sem zacnou vozit tu 1.2 16V 55kW.
    To jim zase utece spousta potencionalnich zakazniku o tu 1.4 16V, uz jen kvuli povinnemu ruceni.

22.10.01  14:48

« Re: Omega

Vectra s motorem 3.2V6 by se mela jmenovat GTS.

"-- skrytý --" 22.10.01  13:25

« Re: Omega

Corsa GSI urcite jeden kus v SR a urcite bola objednavana z vyroby. Na cabrio urcite bude odbyt, aj ked to nebude masovka. Ono mne pri tom vybere modelov ide skor na nervy to, ze to urcuju podla nejakych zcestnych pravidiel, vid dovoz iba 16V motorov do Astry G, pritom v nemecku je 1.6 8V hadam najcastejsi motor (aspon bol), na moju otazku preco sa sem nevozi mi bolo odpovedane, ze statistiky predaja jasne urcili, ze zakaznik si radsej kupi 1.4 16V ako 1.6 8V a tu zrazu do Astry Van bol 1.6 8V dobry. A zmeny na poste riaditela (ci co je to) Opel C&S su tiez zaujimave. Ja som videl fotecku (podla mna ale skor celkom pekna retus) NGV vyzeralo to pekne, nieco ako hatch/combi vectra so spodkom Astry CTC. Som zvedavy najma na D3V6 co to bude za zazrak. Saab ma pekny motor v tejto kategorii mozno tak pockaj rok a mohol by byt aj v Opeli. No uvidime ako sa vrchnost v GM rozhodne. Ta strategia pokus/omyl presne vystihuje co si o tom myslim :))

22.10.01  12:01

« Re: Omega

Z toho co se nikde nepise vim ze ta V8 mozna??? bude v tom co je ted Signum. Ma to byt ale spis Van nez osobak, zde by padala do uvahy i ta 4x4ka.
    Dale pak ma byt model (neco jako ma Alfa GTA), tam asi bude ta kastle co je mezi combi a hatch.
    Dale se pak vyvyji motor u Isuzu 3.0 diesel 6valec s primym vstrikem. Primovstrikove benziny pujdou do serie predbezne 2004. Parametry nikde nejsou. Vypada to ze se zase ustoupi od 2.2 a prejde na 2.0. Strategii prodeje urcuje tuzemsky dovozce.
    Je to neco jako pokus-omyl. Napr: Astra F GSi, Astra F Cabrio, Vectra Sport 2.5 V6 atd.
    Otazka je jak dlouho se Corsa Gsi bude vozit. Zatim se u nas neprodal (v ČR) ani kus. Corsa B Gsi 1.6 16V se taky dlouho nevozila.
    Jo ta 3.2 ve Vectre bude dobra. Tu meli davat uz do ty soucasny, to by bylo svezeni. Omega je uz preci jen trosku tlustsi macik na ten motor.

"-- skrytý --" 22.10.01  10:14

« Re: Omega

Signum je pekny kus auta ale povedzme si pravdu, do vyroby sa to tymto tempom nedostane (4 roky je uz signum 1 a stale nic). Ja s urcitostou viem a mam potvrdene, ze vo vectre bude 3.2V6 o 5.7 nic neviem. A k OPC verziam: je skoda, ze sa to sem nedovezie, pretoze aj ked by sa ich vela nepredalo tak urcite by to viedlo k posilneniu image znacky. Najma ta zafira. Nerozumiem jednej veci: C&S ma nejaky plan co sa bude vozit, ale kto ten plan robi? C&S? Opel? alebo GM? Zase oproti minulosti sa paleta dost rozsirila a ked vidim Corsu GSI tak ticho dufam, ze nejaka ta OPC sa bude dat :-) O Vectre NGV (4x4) vies nieco ine akoze by mala byt? ;) A od priamovstrekovych benzinoch? nejake parametre/objemy? Jedine co som zachytil (aj to bolo JPP) je, ze bude 2.0 direct inject ale nic ine.

22.10.01  09:10

« Re: Omega

No ta Omega je uz asi?? definitivne smetena ze stolu. Ale mam nemeckou verzi servisni knizky kde je uz i Omega V8. To uz asi byla vyroba vazne na spadnuti kdyz natiskly i servisni knizky s V8.
    Jinak jdou ale zase famy ze se ma davat V8 do derivatu Vectry C (3) a to do toho cemu se dnes rika Signum 2. Pry ma byt i zvysena verze 4x4.
    Pokud to tak ale bude, tak pravdepodobnost ze v nove Omeze V8 mozna?? bude, je velka.
    Uvidime cim nas krmej a co pak ve skutecnosti udelaj. Oplaci jsou posledni dobou dost ukecany a skutek utek.
    Ale Zafiru OPC 2.0T dotahli do konce. Ted by mela byt Astra Caravan 2.0 T a Cabrio 2.0T. Je to uz schvaleny, ale sem se to asi vozit nebude.

"-- skrytý --" 21.10.01  12:36

« Re: Omega

Este k tym pneumatikam. Pozeral som kolko stoja tie gumy a cuduj sa svete su drahsie ako dunlop 9000 ale jazdne vlastnosti tomu nenasvedcuju. Asi som moc zhyckany 9000kami tieto micheliny sa pripominaju skor. No co uz odjazdime, vymenime :-) Nemas nejake info k Omege V8.com? Bude sa to robit alebo nie? A celkovo 5.7 motor? Holden ma nadhernu supercharged 3.8, ta by sa mi pacila :))

"-- skrytý --" 17.10.01  21:18

« Re: Omega

pes jazdi podla toho ako ma naladu, ked dobru tak potahy na zadnom sedadle a pes smiruje oklity svet :-) ked zlu, tak sklopim 1/3 zadnej sedacky a lezi v kufri a svet ma v trubke. Typicky zlaty retriever. Keby mal niekde sediet tak by asi okamzite zdochol, on sa musi korzovat aj v aute :-) V caravane v kufri, celu cestu BA-LM surfoval :-) Podla toho do akej zakruty som siel tak podla toho stal a naklanal sa. Inak je celkom zvyknuty na jazdu autom a ked vidi, ze stlacam S a kickdown tak ma tzv. high speed mode a dokaze sa uplne prisat k sedacke, pretoze uz mu je jasne, ze toto neustoji.

17.10.01  09:06

« Re: Omega

Jo vidim, mas sedana. Tak to pesan jezdi jak anglicka kralovna, ze jo?

17.10.01  09:03

« Re: Omega

Tak to jsi mel fakt stigro! Me poskodil nekdo zaparkovany auto pouze 1x(je to uz dyl) ale listecek, jak jinak, nezanechal.
    Mas sedana nebo Caravan, se ptam kvuli psovi?
    Ja mam sluzebaka Caravan a zeleznou mriz(orig. prislusenstvi)- fena Dobrman. Ta soukr. Vectra je 5door, takze jezdi s manzelkou pod nohama a prehazuje cumak podle toho co tam zaradim a ocividne ji to tam s..e. Jeste ze se nechaj vypnout ty vnitrni cidla alarmu, vzdy kdyz sel nekdo kolem auta, tak zacala blafat a auto troubit a blikat. Vypadalo to jak Berouskuv cirkus.

"-- skrytý --" 16.10.01  17:38

« Re: Omega

Celkom som bol sokovany ked som vytiahol psa z auta a pozeram za stieracom listocek a na nom, prepacte bla bla a telefonne cislo. Stalo sa to o nejakej 18.00 a ja som si ten listocek vsimol po 56km (to ze je to oskrete a svetlo rozbite som si nevsimol vobec :-) o 21.15 ked som bol so psom na hradzi :-) Aspon, ze to bol slusny clovek.

16.10.01  16:45

« Re: Omega

Sice malej"krst"ale nastve to! To je realita dneska.

"-- skrytý --" 16.10.01  15:35

« Re: Omega

Na mojej starej omege (4 roky) sa take nic nestalo, ale zase mne ked nieco trosku vrzne tak uz je to v servise a musia to dat dokopy :-) No uvidime co vsetko prezije tato :-) Uz ma stihli "naburat", zadny naraznik a svetlo :-) Ale aspon mame ten "krst" uz za sebou :)

16.10.01  11:09

« Omega

No, kdyz uz jsme u tech Omeg, tak se mi vyrval uchyt v plechu na ridicovych dverich na omezovaci pohybu (mezi panty). Tak to zavarili a uctujou 2.5hod prace. Dvere musely ven, odcalounit atd.
    Prej se s tim ale uz setkali a u omegy nic zvlastniho to pry neni. Snad mi ma soukroma Vectrucha vydrzi dyl, nebo zebych zacal lezt do a z auta okynkem?? HiHi (abych to "nenamahal")
    Pro vsechny majitele Omeg - otevirejte vrata s laskou a jemne!!