Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Jeste k AGL ventilu.
Tiez som mal problem s ventilom recilkulacie vyf. spalin. Pytal som sa technika ci ho treba vymenit, ale ze je to somarina, ze staci ho precistit. Novy vtedy stal okolo 8000 Sk. Doteraz bezim na povodnom a niesu ziadne problemy. Ele silno uvazujem ze co najskor pojde cely ventil uplne prec. -
« Re: Jeste k AGL ventilu.
Pokusím se reprodukovat, co mi řekl technik. Ten ventil slouží k nasávání? výfukového plynu k opětovnému spalování, aby se zmenšily zplodiny. Když je ventil zanesený, protože se jezdí lehkou nohou a motor se nevytáčí, hlásí řídící jednotka chzbu. Já jsem tuto závadu asi jenom na čas odstarnil tím, že jsem vytočil dvojku a trojku až k červeným otáčkám a kontrolka od té doby nesvítí. Prostě se ventil protáhl. Je ale asi fakt, že je to dočasné.
Ještě k Potřebuji poradit. Měl jsem kdysi podobnou závadu, auto jelo, najednou došlo palivo a obvykle v křižovatce jsem zastavil a nemohl nastartovat. Po několika minutách motor najednou naskočil a zase jsem pár kilometrů ujel, než to znovu chcíplo. Závada byla v ucpaném odvzdušňovacím otvoru víčka od nádrže... (netvrdím, že je to taky tenhle případ). -
« Jakou ma funkci AGL ventil ?
Muj dotaz se sice tyka motoru X14XE v Tigre, ale doufam, ze se najde dobra duse, ktera odpovi. Zacla mi svitit kontrolka elektroniky motoru. V servisu mi sdelili, ze mam vadny AGL ventil. Dneska mi kontrolka nesvitila. Ten ventil stoji 9tisic KC. Sdelte mi prosim nekdo k cemu je. Diky. -
« Re: Potrebuji poradit
Pozoroval jsem to jak s plnou, tak s temer prazdnou nadrzi. Projevuje se to v lete, v zime, kdyz je motor studeny, teply, ... Proste zahada. Kontrolka s bleskem tam je (sviti pri startovani). Opravdu nevim, v patek jsem vymenil rele paliv. cerpadla, zatim vse OK, ale ujel jsem jen asi 100km. V kazdym pripade, diky za podnety. -
« Potrebuji poradit
Uz nejakou dobu (asi 8 mesicu) me trapi muj Oplik (Astra 1.8i). Zavada se projevuje nasledovne:
Pri jizde motor na par vterin vysadi, ztraci vykon a po nekolika vterinach opet naskoci a jede, to se za chvili opakuje jeste jednou ci dvakrat. Zadna kontrolka se nerozsviti. Pak auto jezdi bez problemu dalsich 300 - 600 km. V pripade ze se to projevi pri rozjezdu, auto chcipne a nastartuje asi az na 3.-4. pokus.
Zavada se projevuje nahodne. Nezalezi zda je motor teply, ci studeny. Jiz jsem nechal vymenit: snimac otacek, civku, svicky, promeril kabely od rozdelovace, palivovy filtr, cerpadlo paliva. Muzete mi poradit na co dal se mam zamerit? Ma cenu menit cidla v motoru (v pripade spatneho cidla by se mela rozsviti kontrolka, nebo ne)?
Diky za jakoukoliv radu. -
« Re: Nove katastroficke info :)
To kvuli tomu jazyku nebo jine prob...
Ja mel problemy u 700ovky s prepojenim mezi Simkama na jedno cislo (DUO). Proste kdyz jsem to potreboval tak jak napotvoru se to nepropojilo na tu prave zapnutou Simku. Mobil vypnutej a radio sice zapnuty ale nezazvonilo a hovor padl do schranky. DUO jsem zrusil a radiotelefon v aute (Vectra) nepouzivam. V Omeze mam 800(Bose) a hansku a T28s(Sveda)- no problem. Jo, pes mi 1x ulomil zadkem. -
« Omega 2.5TD
Mam Omegu 2.5 TD r.v.95, dotahl jsem si ji na jare z Nemecka. Jaka tam patri chladici nemrznouci kapalina? Asi to bude neco primo od Opela, ne?
Jeste mne zlobi vaky. Koupil sem je komplet i s ridici jednotkou na vrakaci. Vymontovavali je primo prede mnou z bourany Omegy, ktera je mela samozrejmne OK. Ale co se nestalo, kdyz jsem byl u Opela manik s pocitacem mi rekl, ze jednotka hlasi, ze vaky byli OUT. Pripadal jsem si jako * (ze bych tam dal zase tu starou jednotku misto nove?-no to asi ne). S predpinaci pasu to prej nema nic spolecnyho, to by se prej z aktivovat nejak dalo.
Prosim kdo ma s timto zkusenosti, zkuste poradit! Diky za help
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!