Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  09:55

« Re: Tah motoru 2.5 V6

To bych ti byl vděčnej. Za zkoušku by to určitě stálo...
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.02  15:55

« VECTRA C

• « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  16:47

Libila nelibila, ja mluvil o kombinaci Vectra + 3.2V6, coz by zcela jiste sluselo i Vectre B.
    Videl jsem par zaberu z otvirani jiz bezici Fabriky na nove Vectry na NTV (D) a vypadala tam na lince lip nez na fotkach. Hodne vychazi z Astry G a ta me za oko moc netaha.
    Cabas
    Jo co takhle nechat prehrat jednotku novou Sofovou verzi z cedecka Techem. treba to pomuze?!?! Kouknu doma a hodim sem tu svou posledni verzi co jsem nechal prehrat na podzim.
    Tu ti pak nahrajou v servisu. Ja si to z hlavy nepamatuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  13:13

Tak toho jsem se bál. Já tam ten propad mám, takže je to nějaká zkurvenost, na kterou ty lemra z Opelu asi nepřijdou a když, tak za bambilión.
    Nechci se tě dotknout, ale mně přijde nová Vectra tak nechutně hnusná, že bych si o ni neopřel ani kolo. Kdybych se měl v době jejího uvedení na trh rozhodovat pro střední třídu, jednoznačně by to byla Mazda 6.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  10:53

No, me to zatahuje bez mezipauzy nekde nad 3000. Do ty doby je to ale ubohoucky. Pak uz je to jakz takz. Nejvice me oslovilo zrychlovani ve vyssich rychlostech (kolem 180 km/h), to je dost dobry.
    Je to dano zprevodovanim. Me toci na 100 km/h 2400 ot/min a ve 125 je to na 3000 ot/min. Skoro jako diesel. Proto ma Vectra s timto motorem pri normalnim jezdeni prijatelnou spotrebu. To zrychlovani kolem 100km/h je podle me ale spis zalostne. Je jasny ze podle zkusenosti to nandam Skode 1.8 T kdy si zamanu, zvlaste pak do kopce, na druhou stranu jedu na doraz a riskuji zdravi motoru. Holt Vectra patri mezi baculky, zato ale dava pocit robustnosti a klidu pri jizde. No a to zrycleni patri taky mezi ty lepsi - koneckoncu.
    Kdyz jezdim s MV6 Caravan - manual je to jako s rychlym autobusem. To auto oceni clovek pri dlouhych jizdach na dalnici, neni to mrstny sportak. V tomto ohledu je Vectra mnohem prijemnejsi. Z toho plyne - uz aby tady byla nova Vectra C s motorem 3,2 V6. Snad nebude moc tezka.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  08:05

« Tah motoru 2.5 V6

Mám Vectru B 2.5 V6. Když zrychluju od nízkých otáček, motor chytne první kopanec někde kolem 3000 ot., před 4000 ot. se mi zdá, že má trochu slabší místo a na 4000 ot. dostane druhej kopanec a pak už táhne plynule až do červenýho. Máte to taky tak?
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.02  15:18

« xenon - kaput!!

Tak panove, na Omeze(sluzebni) mi umrel levej xenon. Pricina - zarovka. Takze zivotnost je 4 roky a 215000 km. Vypada podobne jako H7 ale uzssi, dlouha cca. 7cm, konektor ma na patici kulatej (jako antenni od autoradia) a od spicky dozadu vede mimo sklo neco jako most, proste paralelni kus plechu. Uvnitr byla zacouzena a vypada to tam jako ze je v ni nahusto namackly perko z prupisky, po cely delce skla. Vyrobce PHILIPS. Vymena pro laika celkem jednoducha, nebylo nic potreba nastavovat, jen smazat chybovy registr. Ale cena to je bomba, s praci cca. 7litru. Zlaty H4ky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  16:16

« Re:

No bandoura jsem netunil, jen ma koncovku Micron diky padu a devastaci origose. po vikendu kdyztak neco napisu, ted mastim domu a na vikend.
    Je to cervena metla a provedeni S s polokapotazi.
    R.v. 96. jeden z prvnich prodanej u nas.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:54

« Bez nadpisu

Campagnolo: Nejseš já? Mám Vectru B 2.5 a Suzuki GSF 1200s. Docela zdařilá kombinace, ne? Banditka jsem ale vytunil až hanba! Má teď 135k na motoru a mám kompletně seřiditelný podvozek od Whitepoweru a ktomu tlumič řízení. Je to rázem o několik tříd jinde, než původní banďour.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.02  00:00

« problémky

Zdravím vás, příznivci tohoto dobrého auta:
    I dobrá věc (z roku 1996)má ale své vady jako třeba krokový elektromotorek, který chudák už neudrží 1000 ot./min. ale tak mu to občas kolísá až vypne úplně.8500,-za nový,to je drsný,neví někdo z vás,jak to vyřešit jinak?
    Spravovali jste někdo pošramocený displej (jehož čtení mě připomíná například teď tak populární Tolkienovy runy)podle pár měsíců staré místní rady "vyndat palubní desku a vyčistit kontakty"?Jak to dopadlo?
    Dík za vaše cenné (teď vážně) komentáře.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  10:57

« Masina

No, tricet uz mi bylo, ale na masine se svezu vzdycky rad, i kdyz ted uz opatrneji a obezretneji. Za lonsko jsem najel asi 600km.
    No neni cas, manzelka hlida potomka, tak se mnou taky nemuze, takze se omezuji na tvrzeni ze jsem biker co masinu ma a nejezdi. Ale alespon vypada porad jako nova a nic ji nechybi.
    Ale akceleraci ma pekelnou a to se opravdu v aute blbe vstrebava. Ale rad vzpominam i na dobu kdy jsem si koupil Jawu 350 639 v roce 1991 a byl to
    nadherny pocit i kdyz mi to na dalnici natrel kdejakej zigul. Ten pocit za riditkama je nadhernej, a taj ji neprodam ani kdybych se projel jen 1x za rok.
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.02  08:33

« Olej v prevodovce

Zdravim. Nevite nekdo, jaky olej pouziva Opel do prevodovek? Diky za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.02  12:45

« to skdd

Už jenom to, že se tak můžeš zeptat, svědčí o tom, že ti to nic neříká... Odpovědí je, bezprostřední pocit vnímání!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.02  10:54

« Re: Zizaju a jak!

Povedz mi co ma clovek z motorky? :-) Nejak mi to stale nejde do hlavy. Skusal som to ked som mal 20 rokov a nejak ma to nezobralo. Mozno som bol mlady sopliak ale ani teraz ma to moc nelaka. Asi som na to este nedorastol :))) Jedine co by ma "bavilo" je choper. Ked ja Ti mam taky neodbytny pocit nebezpecia na motorke ked idem velmi rychlo (raz som si vystrihol na kamosovej motorke 230 v zlej prilbe a odvtedy mam nejaky pocit ze mi chce niekto odtrhnut hlavu ked idem na motorke :))) Myslim, ze to bude mat asi take realne vyuzitie ako 200k motor v kabriolete :))) Ak je to pekne zbytocna vec a mas z toho iba radost tak by som to dokazal pochopit :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  10:22

No, je to tak! Vykon je tam hlavne aby jsi mohl zrychlit, pri predjizdeni a pod.. To je mnohem lepsi nez maximalka. No a maximalka v nasich ceskoslovenskych podminkach je stejne k pousmani.
    Vcera jsem protahl masinu ze zimniho spanku, to je zatah, to se mi pak zdaji i ty sestivalce jako liny lemry. (Suzuki Bandit S 1200 ). Pocasi je ted super, dalo by se jezdit v pohode i s kabriem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.02  16:38

200 by som urcite nesiel. Mne staci ked viem, ze tych cca 200k mam pod zadkom :-) Vyuzijem to naozaj malokedy ako top speed. Skor mam rad ten pocit ked zosliapnes v 80kmh pedal a rychlejsie akcelerujes :-) Jazdil som Hodnu S2000 a tam som nesiel viac ako 160kmh, to je hadam aj skoda jazdit cabriom tak rychlo. Pekne pomalicky zvesela, vsak sa nikam neponahlam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:51

No ta 700 ovka se da nastavit Techem ale ze trech ruznych pokusu v ruznych casovych intervalech a od ruznych lidi se vzdy prehodila zpet do angliny.
    Tak sem si to musel udelat sam v tom menu.
    No Turbo a Cabrio - aby te nevycucl vitr az poletis 2kila bez hadru nad hlavou :-)
    Jsou to pekny auta, ale jestli jsi zvykly na Omegu, nevim nevim, je to rozdilek, ale peknej!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.02  12:20

Hehehehe som sa dobre pobavil :))) Heh, tie xenony z toho si nic nerob ten snimac odisiel aj mne. A chceli robit presne to iste co Tebe a vies preco? Nemecky Opel to tak kaze az potom nasleduje vymena. Ja im povedal OK urobme to tak ale odpojme svetla (cakal som, ze to spravi bud to ze svetla spadnu uplne dole alebo vylezu uplne hore). Svetla urobili hore dolu a zastali v strede a tak som jazdil. Potom Tech2 a situacia ta ista takze novy snimac. Inak vsimol som si ako nahle som stal vo vysokom snehu tak snimac odisiel (myslim tym sneh 30cm a podobne). To CCRT700 sa da aj v menu aj Techom, techom sa urobi to iste co v menu ibaze techom :-) A treba nastavit zaroven aj kod krajiny. Ja som to mal naopak, furt nemcina. Inak na 2008 nejde v anglictine mikrofon telefonu, iba v nemcine :). Po jednom coupe 2.2 (full option/full irmscher okrem volantu) poskulujem, zda sa ze to bude zobraty leasing takze dobra cena. Ale ked ja radsej cabrio a v turbe :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  10:43

« Zizaju a jak!

No, zacatkem r.99 kdy se bracha dockal nove Frontery 3,2 V6 tak nemohli furt pochopit proc dojezd na palubnim pocitaci je mensi nez ukazuje rucicka palivomeru, proc pri brzdeni motorem naskoci misto okamzite spotreby 0 Fko. Dale pak kdyz mi odesel na Omeze hned na zacatku snimac polohy na zadni naprave ke xenonum, nevedeli vubec nic a az za dva dny se mi ozvali abch tam prijel ze zatim daji ten predni na zadek (musel jsem jezdit na mlhovky, protoze xenony svitily na zabradli mostu nad dalnici. Dale pak kdyz jsem chtel po nich vloni aby mi zkontrolovali na garancce nivelaci podvozku, tak tupe zirali a ja kdyz videl ze namaji paru co po nich chci tak jsem toho nechal. O radiu CCRDT700 a jeho nastaveni do nemciny Techem II (pri kazdem zapnuti klicku to zase spadlo do angliny)- ono se to totiz nastavuje primo v menu toho radia (telefonu), bych mohl taky vypravet. Kdysi davno koupil bracha Astru F 2.0 16 a furt mu tvrdily ze nema alarm. Kdyz se ptal co ze je to za cudlik a senzor v cteci lampicce a kontrolku na vydechu mu hrdine rekli ze to ma "pripravu" na alarm.
    Jednoduse receno ja mam s proskolenym personalem Adama Opla a novinkami jine zkusenosti.
    Jo perla, jen tak jsem se vozil v nove Astre Coupe 2.2 a kdys se ptam jestli ma TC tak se prodavac rozhledl po pristrojovce a naprostou jistotou povida, ne! Tak jsem mu hrabnul a rozvitil kontrolku na pristrojovce a on nemohl pobrat to ze tam neni ten vypinaci cudlik jak tam ma byt!
    Jo uplna bomba byla veta prodavacky v roce 96 /unor kdy jsem kupoval prvni Vectru 2.0 16V CDX a doobednal jsem si drevenej volant od Irmschera. Tak mi uplne vazne vysvetlila ze prijdou jen ty kusy dreva, volant se vyrizne a to drevo se tam vsadi a zalepi, a to opravdu nedelam srandu!!! Uz chapes odkud moje skepse!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.02  09:19

« Re: Nove SUV Opel

Teda s tym, ze by mi mechanici zizali na novoty som sa nestretol :-) Vsetci chodia na skolenia a ked ziza tak asi na tom skoleni spal :))) Pravdou je vsak, ze ked je nejaka zavada (na 3dv astre som mal poistnu udalost) tak nejak chlapci nemaju od Opelu update do TISu a TechNetu :))) Mne sa spini v aute skoro vsetko (strieborny lak/cierna koza) ale pravidelne to davam jednemu typkovi, umyje, vnutri vytepuje, raz rocne natrie nejakym pripravkom, potom to uz iba wapkou oplachnem ked je to spinave a spina je dolu. Kompletka :)) stoji 2000 udrzba 500, rocne na skraslenie svojho kybliku prispievam velmi poctivo :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…