Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  11:54

« Re: spotřeba na display??

ano je to motor isuzu, já bych však chtěl tu spotřebu stabilně na display, jen spotřebu, žádný přepínání.Je to možný provést.Kdysi dávno jsen tady četl,že to někdo umí provést,ale ten příspěvek nemůžu najít. A pak mám ještě jeden dotaz,co je v tomhle motoru za řídící jednotku?(teda jestli tam nějaká je), chtěl bych nechat motor přečipovat, chci vědět jestli je to vůbec možný.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  10:45

« najete km

Chlapi, vy z vas, co mate Vectru B a nemate na ni najeto vic jak 100tis, podivejte se mi prosim na vase pocitadla kilometru, jestli vam tam sviti vsech 6 cislic. Zajima me, pokud mam najeto 90000, tak jestli ma svitit 90000, nebo 090000. Mne tam prave sviti ta nula vpredu a proto si nejsem uplne jist, jestli to auto uz nemelo pres 100tis. Koupil jsem ho totiz ted nedavno. Jinak je to 2,5 V6 z roku 97. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.02  14:51

« Re: spotřeba na display??

No jestli mas 1.7 TD, tudiz ISUZU zapomen na PC.
    I kdyby jsi si sehnal patricny display PC, packu s ovladacem (steracu), tak to neni vykabelovany, protoze se to k temto motorum nikdy nedelalo.
    Slo to az s motory DI a DTI.
    Obdelnikovy display je stejne nevhodny a musel by byt ctverovy vetsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.02  11:47

« To Snecek

Bohuzel, mam jen na posledni Fronteru, Astru G,
    Omegu B, Vectru B a nektere i v nemcine.
    Asi by bylo nejlepsi kdyby ti ji nekdo tady z fora kdo ma Acko pujcil na ofoceni. V netu jsem na manualy nikde nenarazil.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.02  11:44

« Re: Na co dát bacha ?

1.8 V16 85kW - dobra volba. Auto bych nechal, pokud si sam netrufas odhadnout stav, prohlidnout odbornym servisem. Servisni knizka je dulezita.
    Pokud byl vuz skutecne dobre servisovan, mela by dalsi vymena oleje v servisni knizce korespondovat s udaji na visacce o vymene oleje.
    Bud je v motoru, nebo nalepena nekde kolem dveri, pripadne na boku pristrojovky. Radit ti jak vyzkouset funkcnost vsech elektrospotrebicu, klimy, poskozeni svetel, skel, rafku, pneu, laku a
    plastoveho torpeda na poskozeni od rohu kapoty, slicovyni dilu a velikost spar urcite nemusim.
    Za jizdy by se mely projevit vule rizeni, napravy, tlumice, uchyceni vyfuku atd.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  22:39

« spotřeba na display??

Mám na vás přátelé dotaz, mám vectru b, 1,7td, display vynechává(asi jako u většiny oplů) ale mám tam jen zakladní udaje, datum, čas, a teplotu + radio.
    Mám 2 otázky.
    1) kde, nebo jak se dá display opravit??
    2) jde dostat na muj display okamžitá spotřeba??
    poraďte kam se mám ozvat, nebo kdo to dělá. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.02  10:08

« Bez nadpisu

ahoj vespolek. nedavno jsem koupil vectru A z 1995 1.8i. nemel byste nekdo nejakou prirucku tykajici se udrzby vozu a ruznych rad v cestine? za rozumnou cenu odkoupim. diky. a22061@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  21:39

« Re: Na co dát bacha ?

do 100tis. km ? tak to bude skoro funglovka ... ja bych bral : koupeno v CR u ofic.dealera, nebourana, vybava i s klimatizaci, a mel by byt vymenen rozvodak - solidni prodejce bude mit servisni knizku ... kdyz ji nebude mit tak NEBRAT !!! radsi si mesic nebo dva pockej a kup trebas draz ale bez dalsich investic .... 1997-ka do 100tis. km se bude ale tezko hledat.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  16:59

« Na co dát bacha ?

Zdravím všechny opláky vektráky a prosím Vás o radu. Chtěl bych si koupi ojetou Vectru 1800, ročník alespoň 1997 sedan, do sto tisíc km.Poraďte na co si mám dát nejvíc pozor,jak vybírat? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  12:53

« Re: zatah motoru na podruhe

Jo a mám tam všechno originál a má to jeto 35.000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  12:51

Mně se zdá, že ta prodleva je docela výrazná. Skoro mám někdy pocit, že se to v těch místech dusí. Dával jsem si na to pozor, je to mezi 3500-4000 ot. Podom už to jede jak z praku až do 7000. Nejlíp je to zřetelný, když nemáš úplně podlahu, ale jseš plynem kousek pod. Nicméně i při podlaze je to tam a je to dost nepříjemný. Fakt mě to sere. Ptal jsem se na to u srby a tam mi řekli, že to způsobuje právě ta změna délky sacího potrubí. Příští tejden ocheckuju Autostaigera, tak uvidíme...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  12:45

« Re: Vi to nekdo??

Má. Prý se mění právě někde mezi 3-4 tis. ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:56

« Vi to nekdo??

Ma Vectra B 2.5 V6 promennou delku sani??
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  16:35

Flexa, par rysek na kapote, pak trochu jisker a vzduchu bude habakuk:-)))
    Ted vazne, co tam nechat puvodni filtrbox a strcit tam namisto papirove vlozky tu sportovni.
    Prodava to treba Srba. Ta se pak uz nemeni, jenom se meje. Pry to zlepsi zvuk i ochotu jit do tocek, ale nemam s tim zadnou zkusenost. Ja radeji menim papirovou vlozku kazdejch 15000, byt dnes ma predepsanou vymenu dokonce az v 60000km a mam pokoj. Je fakt ze moc nezavodim. Proc? Manzelka, dite v sedacce a kocarek v kufru.
    Ma Vectra B 2.5 V6 promennou delku sani??
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  13:26

hodil jsem tam dneska puvodni filtrbox .... a ten efekt tam je ale velice velice mirny ...... je fakt , ze auto asi lepe tahne od spoda ..... hmmmmmm u toho k and n kuzel. filtru nemam vyresen privod studeneho vzduchu k filtru :o( je tam malo mista a zadna hadice z pod narazniku nema sanci :o( u omegy je motor podelne ulozen a je tam mista habadej ..... ta vectra se pri 6500 ot. uz dusi zatimco s orig filtrem je to v az kolem 6750 otacek ...... zkousel jsem k and n filtr ze zdemontovanym svetlem takze napor cerstveho vzduchu byl az az a bylo to jine kafe .... nevim jak tam dostat ten vzduch normalne ponevadz jezdit bez svetla je trochu problematicke :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.02  12:32

2.5V6 v omege, s kn v boxe ale ziadny taky "efekt" som nespozoroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  21:32

presnnnnnnneeeee ..... mam tam na 2.5 kuzel filtr od k and n a ta dira v zatahu motoru tam je zretelna !!! ale urcite to do tech 3000 otacek netahne hure nez z filtrboxem ... to spise od 3000 otacek ten motor tahne o hodne lepe ! meril jsem to na stejnem useku asi 20 x abych vyloucil /alespon relativne / chybu mereni a s kuzelem to je o cca 0,5 - 0,7 sec lepsi ... z 0 - 100 km/h u 0-160 coz je na trojku v pohode to dela cele 2,5 vteriny !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  15:02

« zatah motoru na podruhe

Tak me napada, nevymenil jsi nahodou filtrbox za
    otevreny filtrik?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  18:12

« Re: Tah motoru 2.5 V6

Díky. Za mám to za pár na prohlídku, tak to zkusim.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  13:46

« Re: Tah motoru 2.5 V6

Ja makovice na to vzydycky zapomnel.
    Tak motor mam r.v 99/10 je to 2.5 ne 2.6, to aby nedoslo k omylu.
    Nahrano tam z tovarny bylo: 09153243.4961 a na zacatku teto zimi mi tam prcli ......5137. To ctyrcisli na konci je pry smerodatne. Je to soft co chodi na TIS cedeckach kazdymu dyleru relativne casto (na ruzne typy motoru). Treba uz je pro ty 2.5 novejsi verze, zeptej se a uvidis. V nemecku to prehravaj nekde zadaco, jinde za babku. U nas budou chtit asi money za pouziti Techu a "prace". No ale kdyz je ted Opel v krizi, pomozme mu, vzdyt jsme jenom rukojmi!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…