Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

19.03.02  14:15

« Vana na 2.5 V6

Cau, akutne rychle shanim vanu na motor 2.5 V6. Musi to byt z typu motoru C25XE, jiny ne. Tel. 0777/846056 nebo 0602/103047. Jsem z Hradce Kralove, ale jsem ochoten jet dooost daleko. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  13:36

« Re: Je to na servis?

Vdaka vsetkym za radu, mam uz dalsich 1000 km a teraz je to v pohode asi vydrzim do 105000 na dalsiu servisnu kontrolu.
    Ale pravdepodobne nieco s palivom bude. Zacal som mat pocit, ze motor je o nieco hlucnejsi, tak do toho teraz capujem benzin s additivami, nech sa trochu precisti, ale asi kupim nieco koncetrovanejsie.
    Este otazocka: Povodne som mal v motore olej -syntetiku od Shellu, ale posledne 2 vymeny mi tam dali vraj to iste ale od OMV. Spotreba sla hore asi o pol litra. Ake mate skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.02  19:22

Ve starsich prispevcich jsem popisoval stejny problem , ale s motorem 1.4/16V. Diagnostika ukazovala na AGR ventil. Ale vzhledem k tomu, ze nemam 8litru na novy, tak jsme zkusil pripravek do paliva Wynns Injection Power 3 a potom trochu sviznych kilometru a uz pres 2 mesice se kontrolka nerozsvitila. Takze zkuste a uvidite.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  16:52

Neda se problem zjistit z kodu zavady? Ja mam Opel Astra F z roku 93. Uz delsi dobu hledam jeden problem. V servisu mi rekli, ze kod zavady se v tomto modelu neuchovava. V Kopp knizce a na Internetu jsem zjistil ze se uchovava. Stacilo zkratovat A a B pin konektoru diagnostiky, zapnout zapalovani (ale ne startovat) a kontrolka elektroniky zacala blikat - pocet blikani ma indikovat typ zavady. Ten se uchova po dobu 25 zapnuti zapalovani.Ale nevim, na Vectre to muze byt jinaci. Odbornik nejsem ;-)
    Zde je vic:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  10:20

Přesně tak. Potvrzuju, že by mohlo jít o ten palivovej ventil. Kolegovi to 1.6 dělala úplně přesně takhle a bylo to taky ono.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  21:02

hledej ve starych prispevcich .... bude to AGR ventil nebo tak nejak se to jmenuje .... vraci nespalene splodiny zpet do sani .... staci vycistit nebo vyradit z provozu ... je to tam kvuli ekologii ...... novy stoji cca 8 tisic :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  18:36

Tohle dělala Vectra kolegovi - taky 1,6 r.v. cca 1992 - výsledkem byla výměna lambda sondy. Servis by měl dokázat zjistit skutečnou příčinu. Tom B.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.02  16:45

« Je to na servis?

Zdravim vsetkych,
    Na mojej B Vectre 1,6 som sa prave prehupol cez 100000, zatial k plnej spokojnosti. Prave minuly piatok sa mi na dialnici pocas pohodovej jazdy rozsvietila kontrolka elektroniky motora, nechal som to 1 km svietit a ked sa to neumudrilo tak som vypol motor a nastartoval, potom to uz bolo ciste. Na druhy den sa to stalo znovu.
    Mate s tym niekdo skusenost? Treba to dat prekontrolovat, alebo ak to teraz nesvieti mozem na to zabudnut?
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.02  15:34

« Reflexni sklo

Tak jsem se dockal a dostal sutrem do skla. Dam tam to reflexni. Platba pojistovnou z povinneho ruceni(vinika) jiz zajistena v plne vysi. Cena cca. 20000,- (12 sklo, 2,5lepidlo,2,5listy a tesneni a zbytek prace).
    Treba ted budu nejrychlejsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.02  17:44

« Re: Radio 2008

musi to mat nejaky vstup, pretoze v manuale k radiu je napisane, ze sa da nastavit hlasitost ext. laut. z toho pre mna vyplyva, ze ma vstup, len aby nebol mono. To radio ako nahr. diel je lacneeee :)))) Skoro som omdlel ked som sa dozvedel cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.02  11:59

ani moc nie, zbastlil som tu z toho co ostalo po suplikoch, taky ultra slim pc. Nie je az tak slim aby sa vosiel do odkladacej schranky ale urcite je tak slim aby sa vosiel do kufra tak aby nezavadzal. No a teraz ho bu supnem ako nejaky router niekam na net alebo do auta ked najdem line in (na mp3). Heh, este tak nejaky 15" LCD a mame kino v aute :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  11:18

Radio CCRT 2008
    Philips Stereo-Cassetten-Radio, 4 x 7 Watt, mit Dualband-Telefon, integriert, Freisprecheinrichtung, Mobilitäts-Service OnStar , Diebstahlcodierung, Auto Store, Verkehrsfunk, erweitertem RDS-EON, geschwindigkeitsabhängiger Lautstärkeregelung, einstellbarer Telefon- und Verkehrsfunklautstärke, automatischer Unterbrechung bei eingestelltem Verkehrsfunk und eingehendem Telefonsignal einschließlich: 6 Lautsprecher, Lenkrad mit Fernbedienung, Graphic Info Display (GID), monochrom, Dachantenne, 4fach CD-Wechsler, integriert
    Na tvuj dotaz to zrejme neodpovida.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  10:46

« Re: To Campagnolo

Jo, jo, soft mi vyměnili. Myslim, že za to chtěli fakt jen pakatel...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.02  10:12

« Radio 2008

2all: neviete ci ma 2008 (double din, telefon, cd changer) stereo line in?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  09:23

« Re: To Campagnolo

Ja se opravdu zadnym tunenim Bandoura chlubit nemuzu. Koncovka je tam jak jsem psal jiz drive
    z duvodu padu a poskozeni puvodni. Ta je ted opravena (preplatovana) na polici. Jinak diky padu
    sly oba predni plasty nove a zadni se strikaly.
    No a jasne ze 3x blinkr. Po tehle zkusenosti jsem nechal namotovat jeste padaky. Ted se da rict ze uz 2 roky na nem skoro vubec nejezdim. Je v garazi pod igelitem a cas od casu dam dobit baterku. Ale sezonu 97,98 a 99 jsem si opravdu v lete uzival v sedle masiny.To byly zverstva.
    No a k tomu softu. Techem ti prectou jakou tam mas verzi a nahrat nejnovejsi je otazkou 5 min.
    Co za to? Tot otazka. Ale to vsecno jsem uz psal.
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.02  23:07

« To Campagnolo

Tohle by tě ještě mohlo zajímat. Když jsem tunil banďoura, probíhalo to takhle. Originál 102k, s vejfukem 108k, s filtrem 116k, s karburátorovym kitem 124k. Vše měřeno na zadním kole. Po tom všem vzrostla spotřeba asi o 0.4-0.8l/100km, podle stylu jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  23:00

« Re: Tah motoru po třetí... to Neandrtalec

Jo, jo, to se tu už psalo, že vzduch z hadice tomu dá šmrc. Máš i laděnej vejfuk? To prej teprve pak má smysl. Každopádně díky za zmínku.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  21:36

« Tah motoru po třetí... to Neandrtalec

Mam sice Cali, ale taky 2.5ku. Mam vymeneny box filtr za K&N. Za prve jsem pozoroval efekt krasneho hlubokeho zvuku hlavne mezi 3000-4500 ot. To je ale vec nazoru. Pri decentnim slapani na plyn to takrka neni znat. Za druhe motor jde lepe za plynem hlavně odspoda, ve vyssich otackach pribyl snad i nejaky vykon. ALE!!! nedavno jsem zpod narazniku privedl studeny vzduch (jak je na tom konstrukcne Vectra opravdu nevim) a to je ten pravy efekt! Tato uprava je opravdu znat! Jo a jeste se mi zda ze pri klidne a predpisove jizde jde spotreba sice jen o malo ale DOLU. cau
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  19:00

« Re: cudne zvuky

Jo a ještě jeden postřeh k těm pazvukům na nápravách. Pečlivě jsem umyl spodek tlakovou vodou a hle, auto je na nerovnostech o polovinu tišší...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  18:55

« Re: Tah motoru po třetí...

Jo, tak nakonec to u Staigera vědi, jen to nevěděl ten přijímací technik. Soft mám teda jinej. Jen jsem neměl čas to projet, tak ještě nevím. Já mám na mašině Lasera, DynoJet st.1 135k na motoru, kompletní pružení a tlumení od Whitepoweru (vzadu seřiditelnej pomalej doraz i odskok a rychlej odskok, tlumič řízení a kompletní airbrush (mám taky S), vzadu podsedlo a zadní panel s integrovanejma blinkrama od ErMaxe, vpředu taky integrovaný s LEDkama + pár na ztuženejch řidítkách, pancéřovaná hydraulika. Uf, snad je to všechno. Až bude hezky pořídím pár fotek a dám to na net. Omluva Vectristům za cancy o motorkách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…