Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
"-- skrytý --" 10.04.02 16:30
« Re: To skdd
Odkial je ten vycuc? Potreboval by som to cele, nech viem co hladat, ze sony ma cd&mp3 som zistil (ani mi moc nevadi, ze je sony) este by som potreboval co techom treba zmenit a najma (neviem ci som to dobre pochopil s nemcinou nie som moc velky kamarat) aky je to interface a tym padom ak je tam, tak musim ho zohnat. -
« To skdd
Treba te to bude zajimat:
Dem Radio muß über Tech2 mitgeteil werden, daß jetzt ein Wechsler dran hängt.
Ist das gleiche Spiel wenn du ein anderes Radio einbaust (von Opel). Auch dort muß Tech2 ran.
Aber das Radio kann über einen Adapter auch einen 6er bzw. 10er Sony-Wechsler (MD oder CD mit MP3) ansteuern.
« Funkce kompresoru u motoru Ecotec
U motoru 1.4/16V v Tigre se pri studenem motoru spousti kompresor, ktery prifukuje vzduch pro lepsi spalovani. Je tento kompresor u vsech motoru rady ECOTEC, nebo jen v Tigre ? Nevite nekdo, jak dlouho ten kompresor ma bezet? A je vubec jeho funkce nutna ? Mam totiz pocit, ze mam v kompresoru spatne lozisko, a proto je dost hlucny (piska). Novy je samozrejme drahy. Diky za odpovedi. -
« Fialove sklo.
Tak, REFLEXNI sklo je tam. Vypada to dobre, zvlaste pak s mou barvou NOCTURNO. Pruh a cerne oramovani nad zpetnym zrcatkem ma neco do sebe kdyz se jede proti zapadajicimu slunci.
Pri blizsim ohledani je to takova folie vsazena mezi vrstvy skla. Auto rychleji nejede, min nezere
a hlucny je taky stejne :-) -
« Re: Vyhrivane predni sklo (doplneni)
No, Opel nic takovyho nedela. U toho Forda je to jiz delsi dobu takova specialitka. Sklo ma ale v sobe takovou z blizka viditelnou strukturu, neco jako tenoucky vlnity huste vedle sebe skladany dratecky. Audi A8 to pouziva i u zadniho skla.
Reseni. Na skodovky a ziguliky se kdysi v Tuzexu prodavalo dodatecne vyhrivani. Je to takova asi 50x30cm folie (12V) s asi 0.5cm tlustejma prouzkama a to se prilepi na sklo. Skoro to nefungovalo a videt zkrz to taky nebylo. HiHi -
"-- skrytý --" 25.03.02 10:04
« Vyhrivane predni sklo (doplneni)
O vikendu jsem v Mondeu videl ekektni paradicku - ale soucasne i velmi uzitecnou vec - vyhrivane predni sklo. Nevidel jste to nekdo dobastleny na Astre nebo Vectre (nejaky no-name vyrobce, nebo dokonce Opel, i kdyz to pochybuju)? Nebo takova skla dela pouze Ford pro sve vozy? -
"-- skrytý --" 24.03.02 14:41
« Ceny zirafa OPC a astra cabrio
Videli ste ceny na zirafu OPC (1.309m SKK option je iba DVD 18.1" za asi 40t SKK zaroven nie je mozne stresne okna a dalej su option iba radia). No neviem, najskor oskusat potom budem tvrdit ci 1.3 je vela ci akurat. Cabrio 2.0T ta ista cena. Co vy na to? Malo? Vela? -
« Re: Je to na servis?
No, to bola prave moja skusenost s AGR ventilom. Ak si aspon trochu sikovnejsi tak si to vycistis aj sam, ale je k nemu uplne katastrofalny pristup (Je to na fakt dobre nervy). Ja som ho nedavno vymontoval a tal som tam plne tesnenie, aby bezal naprazdno a nezasieral sacie potrubie. S vysledkom som uplne spokojny a mozem doporucit !!. Mozno subjektivne, ale zda sa ze spotreba klesla o nejaky ten 1/2 liter. Najhlavnejsia ale zmena je v chode motoru na volnobeh, zda sa mi taky pokojnejsi a tichsi. -
« Re: Je to na servis?
Zdravim, na sve B Vectre 1,6 jsem mel podobny problem - mel jsem pocit, ze vyskyt poruch elektroniky zavisel na pouzitem palivu. Pockal jsem az do garancky (135 tis.), nechal si vycist registr zavad a bylo to zpusobeno tim, ze (dle technika u Oplu) motor obcas nezvladal provoz na hranici detonacniho spalovani, tak jak by mel. Nahrali me tam novejsi soft (zdarma) s trosku jinejma konstantama a od te doby je to OK. -
« Re: Je to na servis?
Myslim, že rozdíl mezi těmito oleji by se neměl tak dramaticky projevit na spotřebě. Jestli to časově nějak štimuje s tim AGR ventilem, sázel bych spíš na to. Jinak ta porucha AGR ventilu se občas projevuje i nevyrovnanym kolísavym během volnoběhu.
v rubrice Vectra, ciste nahodou a vim ze jsi neco podobnyho shanel. Ale kdyz se tam podivas na rubriku Hi-Fi bude tam toho vic, zvlaste kdyz pouzujes okenko Suchen a slehnes tam MP3.
Viel Gluck mein Freund!!!!