Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Vymena sviecok
Ahoj. Som majitelom vectry A 2.0GT. Kupil som ju asi pre 1,5rokom (110.000km) a nabehal som na nej dlasich cca 50.000km. Za tu dobu som menil akurat olej + filtre (pravidelne po 10-15tis). Napadlo mi, ze je asi nacase menit uz aj sviecky (ked som auto kupoval dal som ich skontrolovat v servise a boli ok, + vymenil sa rozvodak + klinove remene). Da sa to nejak poznat, ze su uz sviecky na vymenu? Predsa maju uz toho asi dost nabehane. Inak auto jazdi slusne a plynule, spotreba vyborna a pri tom ho nejak nesetrim. Akurat mozno ma slabsi (nie uplne vyrovnany) zatah od spodu. Moze to byt sposobene svieckami? Eventualne poradte typ nejakych dobrych/vhodnych sviecok.
Dik. -
« Problem s volobehem u 1.4/16V v Tigre
Tak tu mam dasli problem s Tigrou :-(((. V posledni dobe se mi stale casteji stava, ze pri behu na volnobeh otacky zustavaji viset mezi 1500-2000 ot/min. Klapka funguje spravne. Navic pri zaberu motor bezi nepravidlne. Projevilo se to po poslednim tankovani, kdy jsem vyjel nadrz skoro az do nuly. Ze by nasal nejkej bordel ? Nebo spatnej benzin ? (JET). Diky za rady, nechce se mi vyplaznout 500 v servisu za diagnostiku (zadna kontrolka nesviti). -
"-- skrytý --" 08.07.02 20:49
« Re: Vectra B 2.5 V6
Veru tak, zostra... ja tomu hovorim nekontrolovatelny samovrah :-) sice on je dobry vodic ale nie kazdy na ceste vie tak dobre soferovat. Zatial nesposobil ziadnu nehodu ani zvacsa na neho nikto nehulaka :-) Teraz ho posadlo ML400CDI tak som sa mu to snazil vyhovoril, ze o nizkej spotrebe jeho jazdou to nebude :-) Ale stale nic oproti jednemu typkovy z pepsi cola CR, ktory na predvadzacke omegy 2.5DTI zajazdil za 18.5 mimo mesto! :))) -
« Re: Vectra 2.5V6
V AAA jsem asi pred 2 mesici videl Vectru r.v. 1999 Caravan stribrna metla najeto asi 60tis. automat CDX za 360 nebo 390 papiru. vypadala super. Oni nejak odkoupili od Tepase auta z pujcovny a levne je postlali do sveta. Jinak 97ky jsou pod 2kila. Jako prvni bych chtel videt servisku, 2xklice a CARPASS od vozu. Tak a ted jdu na dvoudenni dovolenou-ma byt pekne!!! -
« Vectra 2.5V6
Doufam, ze jsem ve spravne rubrice. Posledni dobou stale vic myslim na koupi ojete Vectry B 2.5V6. Zpocatku jsem premyslel jeste i nad jinymi variantami (Calibra V6, Mitsubishi Galant 2.5V6), ale Vectra B to u mne vyhrala diky svemu elegantnimu vzhledu a peknemu interieru. Tedy ne, ze by Calibra nebyla nadherna, ale je to uz stary sunt. Chtel bych se vas proto zeptat, na co bych si mel dat pri koupi Vectry B 2.5V6 pozor, jde mi o notoricky zname problemy a cenovou relaci (r.v. 1997 +). -
Jo Blava, to byly casy kdyz jsem si dal v TEMPU do trumpety a pak opekal burty na vecnem plameni na namesti SNP a VB me pak vyvezla smerem na Trnavu a slapal zpet pekne pesky u Zlatejch pisku nasedl na tramvaj (automat na listky vydal 1-5 listku po uderu zepredu), pres plot do kasaten...
Doprava tam taky pekne zhoustla..... -
17 l ve meste? To musi jezdit hodne zostra!
Ja pri normalnim Prazskem jezdeni mam tak 11-12,5.
Pri sviznem jezdeni po dalnici, t.j. cca 170-190 jedu do 12-13l. Normalni mix prumer mam tak mezi 9,5 az 10,5l/100km. na spotrebu si fakt nemuzu stezovat. Ted to ma najeto cca. 25000km a zacina se to konecne taky hejbat.(to je 10000km/rok)Auto svatecnihi jezdce hi-hi. No ale ten allroad jezdi po meste snad za 20l. Jo, Omega, celkem se mi stejska...nebyla tak drava, zato nadherne komfortni a robustni, proste kocar. -
"-- skrytý --" 08.07.02 10:32
pekne, az ma to prekvapilo ze tak malo :-) Tento udaj ukazem kolegovi nech vidi, ze sa da s 2.6 jazdit aj za menej ako 17 v meste a 13 mimo mesta :))) Ja som minuly tyzden blava-brno a spat (vlastne iba dialnica, okrem toho kratkeho useku co opravuju) mal 9.5l (omega 3.2), tempomat som mal na 150kmh. -
« Vectra B 2.5 V6
Tento vikend jsem pojal jako ECO jizdu. Prumer Praha - Krkonose a zpet 7,6l vcetne sviceni a klimatizace. Obsazeni ja, manzelka dite, sedacka, kocarek a nejaka taska. Okresky 90km/h vesnice cca 50-70km/h
a dalnice na tempomat 110 km/h. Melo to neco do sebe, nikdo me nebrzdil a predemnou bylo skoro porad volno. Az na nekolik vyjimek jsem skoro nepotreboval brzdu a na dalnici jsem pripadne pribrzdil motorem-tempomatem a stejne tak pridal.
Casove to vyslo "skoro" nastejno. -
"-- skrytý --" 02.07.02 13:34
« Re: Vectra C
tiez netvrdim, ze je to nejaka krasavica, viem si predstavit par drobnych uprav na zlepseniu vzhladu, ale co sa tyka technicko-evolucneho posunu je na tom dobre :-) Mne sa pacia stihle veci, co je napr. vectra B oproti passatu :)) A pacia sa mi vyslovene hranate veci napr. mercedes G :-) alebo defender 110 :)