Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

11.09.02  08:38

« Palubní počítače

Jak vám "lžou" palubní počítače co se týká spotřeby? U Vectry A(89) jsem mohl od zobrazované průměrné spotřeby na 100km odečíst 2 litry a vyšla mi přesně hodnota u stojanu lomeno počet kilometrů. Teď u Zafiry naopak musím přičíst tak 0.7 litru.
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:54

« Doklady na Vectru

Kamarád se dostal do problémů, koupil auto Opel Vectra 2.0 1992 sedan a ten chlapík zmizel. Má sice kupní smlouvu a všechny doklady, ale není ověřená a žádnou plnou moc k převodu, takže policajti mu ji odmítají přehlásit. Už je to delší čas, co se po něm slehla zem a tu plnou moc mu měl zaslat. Auto je O.K., žádná čórka. Napadá Vás jiná varianta, než koupit doklady a přihlásit tu Vectru na ně? Nějaký tip na sehnání TP? Či jiná varianta?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.02  23:11

« Re: Vectra C

:) moja rec... 3.2 je 3.2 :-) a ked motyka vystreli aj 5.7 bude v signum :)
  • 00 Reagovat !

foto

03.09.02  12:32

« Vectra C

Kdo neni velky zavodnik, vystaci v pohode 1.8 16V
    92kW. K tomu za rozumnou spotrebu. 2.2ka uz o moc vic nejede a vic basti. Moje volba by po kratkem svezeni byla 3.2V6, jednoznacne!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  08:29

« Re: 2.2 DTI (Re: 1,7d)

Co si vzpomínám, Opel neměl nikdy dobré diesely, koneckonců, musí-li firma nakupovat motory u "konkurence" (Isuzu, BMW), o něčem to svědčí...
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.02  16:38

« ojeté pneu

Ahoj Opláci, vím že tohle není inzertní rubrika, ale po přezutí Vectry na nové Micheliny mi zůstaly dvě pneu. 1 ks letní pneu Michelin Pilot HX 205/55 R16 MXM 91V, vzorek 5 mm, a 1 ks letní pneu Michelin Pilot HX 205/55 R16 MXV3A 89V, vzorek 4 mm. Mám to vyhodit? Prodám lacino. Pište na jms1@email.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  16:28

Sorry, dnes si shanim novou identitu. Ukradli mi v kanclu veskere doklady. Jinak ta nalepka je vyhradne u techto motoru a jen a jen u nich upozrnuje na kontrolu oleje. Nic vic, nic min.
    Vybrus by mel hradit OPEL, ale je to onanie. No a novy motor s vybrusem...... Treba to novy motory
    u Cecek nebudou delat. Ale s dieslama ma Opel problemy celoevropsky. Hraje mrtvyho brouka, prestoze uz nekolikrat se lidi primo ve fabrice snazili udelat zmeny v konstrukci a vedeni to smetlo... Osobne bych si kupoval diesel s timto rizikem..., jinymi slovy, bal bych se.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  14:25

Abych rekl pravdu, momentalne nevim, co je to CR...
    Kazdopadne jsem cerpal z ruznych firemnich materialu na papire i na internetu a bohuzel jsem nenasel nic, kde by dukladneji popisovali motor 2.0DTI.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  14:23

« Re: to jiri2002

Jestli to neni od Opelu finta: behem servisnich intervalu (dnes 30.000km) se vlastne v motoru 3x vymeni olej (cca 5l puvodni napln a 3x3l doplneni). Olej se tak meni radove po 10.000km a po 30.000 se k tomu prida filtr....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.02  11:14

« to jiri2002

Ja mam ten 2.0 DTI. Zadny poruchy a problemy jsem s nim zatim nemel, mam najeto 75 tisic km. Jen proste stale a plynule zere olej (u me 3 litry na 10000 km).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  15:51

MHPlus: Aha, no a ja myslel, ze primy vstrik a menitelna geometrie lopatek je prave CR, co je teda CR ?? :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  15:24

Po dlouhém hledání jsem našel, že oproti 2.0DTI má mít 2.2DTI turbo s proměnnou geometrií lopatek.
    V některých materiálech jsou ještě zmínky o přímém vysokotlakém vstřikování, mezichladiči stlačeného vzduchu či dvou protiběžných vyvažovacích hřídelích, je však otázkou, jestli něco z toho 2.0DTI nemá...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.02  12:39

neboj sa budu aj ine motory do C, napr. nieco sa suska o 2.0turbo co je v coupe... sice nebude mat 192k... a ked prejdes s omegy 3.2 do 4 valcoveho 2.2 tak vzdy to bude slabe... :-) je to moj subjektivny nazor, kope ludi staci 1.8, dokonca 1.6, ja keby som kupoval pre seba vectru C tak nemam inu volbu ako 2.2DTI :-) prijemny motor na jazdenie v meste, na dialnici sa tiez nenecha zahanbit, prijemna spotreba...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  12:17

Vzhledem k tomu, že do Vectry C sedan je ten benzín 2.2 nabízen jako nejvýkonnější, je to konstatováni smutné...
    2.2DTI je "jenom" převrtaná 2.0DTI? Moc se mi to nezdá - objem zvýšen o 10%, výkon o 25%.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.02  11:55

moj subjektivny nazor je, ze 2.2 benzin je akosi malo do toho auta, 2.2dti nie je ziadny zazrak techniky ale po presadnuti s 3.2 omegy do 2.2dti som sa citil celkom prijemne, rozdiel bol sice badatelny ale skor v oblasti vyssich otacok, co vsak dieselu nemozno zazlievat pretoze jeho pracovne spektrum je niekde inde ako u benzinu. Keby som kupoval vectru tak urcite s 2.2dti, 5dv je pre mna ovela krajsia a praktickejsia ako sedan (aj ked kombi sa mi paci najviac ale to nie je zatial). Co sa tyka tej zravosti oleja v prirucke je (ak ma pamat neklame) hodnota 0.7/1000km co je vela. Dealer kde kupujem auta predal par kusov do OMV a tam na nich natocili uz nejakych 10000km. Zatial bez extremneho ubytku oleja (okolo 1l/10000km). Podla mna to bude zase kus od kusu.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  11:27

« 2.2 DTI (Re: 1,7d)

campagnolo: takze by jsi mi tento motor do nove 5-ti dverky nedoporucoval? Jeho vykon a spotreba je super, ale co ty mozne poruchy, toho se teda desim. Co jsi myslel tou nalepkou ZKONTROLOVAT OLEJ ? Co bylo na 2.0 DTI poruchoveho? Muzes mi to nejak upresnit? Ta moznost vybrusu, na kolik to prijde ( chtel bych vedet mozne vydaje :-( ).
    Mam asi moc blbejch otazek, ale proste potrebuji co nejvic pro a proti. Chtel bych do toho jit, ale mam obavy aby to po 5000 KM nezacalo zlobit. A co 2.2 benzin, jsou tam nejake problemy? Mam totiz dilema 2.2 benzin nebo 2.2 DTI. Ale asi urcite pujdu do 5-ti dverky novy vectry, nejak se mi zacala libit. :-)) Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  14:17

« Re: 1,7d

Zdravim. Interni instrukce jsou shodne s 2.0 DTI.
    Kostrukcne jsou stejne. Zkusenosti s timto motorem jsou minimalni, protoze 2.2DTI je relativne mladej a u nas ne moc (cena) prodavanej motor.
    Perou ho do Omegy (88kw), Vectry B a C (92kW) a nove v SRN i do Astry vc. Cabrio a Coupe.
    V nove Vectre C se chova naprosto suverene a komfortne. Muzu jen doporucit. Nadale chodi s extra nalepkou (ZKONTROLOVAT OLEJ). Daji se tudiz ocekavat podobne anabaze jako s 2.0DTI. Je to o stesti. Stale tu ale zbyva moznost vybrusu a pak je klid. Nicmene dohady u dylera (po koupi) nikomu nepreji.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  14:01

« 2.2DTi (Re: 1,7d)

Zdravím, mám ho v Zafiře a skoro bych řekl, že je to na ní možná až moc silný motor. Jeho pružnost či zrychlení na dvojku a trojku je fascinující.
    Zatím mně na něm vadí jenom vyšší hlučnost při nízkých otáčkách (oproti mému předchozímu autu - Xantii s 1.9TD), "žravost" oleje jsem ještě nezkoumal, zatím mám najeto 1100km...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  08:23

campagnolo: Ahoj, a nevis nahodou neco o tom novym motoru co se dava ted do novy Vectry 2.2DTI ?? Pokud mas nejakeho znameho v servisu, nemuzes se zeptat? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.02  16:21

Moc se nerozhovorim. Skoro vubec jsem s timto motorem nejezdil. Od servisnich techniku Opelu ale vim, ze tyto Isuzu motory jsou co do spolehlivosti to nejlepsi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…