Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

13.05.04  13:28

« SIEMENS NCDR 1100

Mam prosbu jestli nahodou nekdo nema manual nebo vi o neco vic o ovladani navigacniho systemu SIEMENS NCDR 1100. Prave jsem se stal majitelem VECTRY B 2.2 r2001 a bohuzel tam nebyl navod. Navic zobrazuje vsechny informace v nemcine, nevite nahodou nekdo jak prepnout do anglictiny? Budu vdecny za jakekoli info - muj mail F-4.seznam.cz.
  • 00 Reagovat !

foto

04.05.04  15:10

« Bez nadpisu

No yo, ye to tak! Informace jsou na [odkaz] jedná se o "předehřívač" Eber.., který mají některé typy dieselů (nejen Oply) od výroby pod kapotou, aby řidič a motor při ranní cestě z vrchoviny do města při minus 20 nezcepeněli mrazem (do motoru pak jemusí jít dost nafty a netopí to).
    Cena za komplet pak není 80litrů ale např. jen 15k. Pozor jen na to, že v materiálech Eber jsou uvedena auta jen jako značka/typ. Není tam vztah k jednotlivým verzím a motorům - myslím si, že prodejci a lidi v servisech, které Eber dělají mají v hlavě trochu chaos a nejsou schopni bez dotazu v Německa dát přímou odpověď na otázku "zda právě to moje auto je možné dovybavit".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.04  20:01

« Re: Zkušenosti po upgrade B -> C

2yo:
    Fuckt? :shock: Nebo je to zas nějakej džouk, kterej jsem nepochopil? Vysvětli prosím blíže ten háček a způsob resuscitace.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.04  15:36

« Zkušenosti po upgrade B -> C

to TomTom: To, že je ve Vectře nezávislé topení, jenom není oživené je vcelku pravda, v následujících dnech si jej chci nechat zprovoznit (věc má pochopitelně drobný háček :-) ).Byl to taky jeden z důvodů, proč jsem koncem minulého roku objednal po třech letech s Vectrou zase tenhle příjemný vozík.
    Zkušenosti z dvou měsíců provozu C po upgrade z B: perfektní ve všech ohledech, nic jiného jsem ani nečekal. Jen páčky blinkrů hodnotím jako
    a) pokus o sebevraždu automobilky
    b) dobrý pokus, ale ve výsledku nedodělek, který přináší trochu stresu v provozu navíc.
    Rád si přečtu další názory...
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.04  10:34

« Bez nadpisu

At premyslim jak premyslim, nenapada me nic jineho, nez ze jsi hodne odvazny :!:
  • 00 Reagovat !

foto

29.04.04  21:30

« Opel Vectra 1.7D

Viete mi niekto poradit? Neviem ci som sa dobre rozhodol, ale zajtra idem kupit Vectru 1.7D r.v. 91 nabehane 210 000 km. Som zo Slovenska u nas stoji 70 000,- Chcem sa opytat na co si mam davat najvacsi pozor a ci je to dobre auto. Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.04  10:57

« Re: Re: Re: oktany

To jsou problemy, vid :-)
    Mas pravdu. Vectra je podvozkove prijemejsi, uz jen kvuli te zadni viceprvkove naprave. Hodne zalezi ale na pouziti kol a pneumatik. U Vectry je velky rozdil u 205/55R16 a 195/65R15. Na 16kach mnohem lip sedi, ale na tech 15kach (v zime) jezdim jak ve vaticce. Je to i opticky vetsi auto. Ale kufr ma Astra Caravan jednoznacne praktictejsi a sirsi.
    Neni to tak dlouho, co jsem v obou variantach vozil kocarek ;-)
    Faktem zustava, ze Vectra se da sehnat opravdu levne. tak proc do ni nejit :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  14:17

« Re: Re: oktany

Po pravdě Astru G mám v sedanu1,6 16V a jsem spokojený, ale změnily se podmínky (rodina, pes...) a potřebuju kombi. A když už měnit, tak jsem chtěl něco většího. Parametry, rozměry... jsem srovnával, že je Astra technologicky novější, vím.
    Ale právě při tom přímém srovnání - na stejně špatné vozovce - byl podvozek (starší) Vectry překvapivě mnohem lépe odtlumený. S Astrou budu rychlejší ve slalomu, ale Vectra je pohodlnější i po městě, natož pak na dálnici. Kdybych si mohl na něco stěžovat u Astry, tak mi nesedí sedadla - Vectra je má podle mě větší a pro mě pohodlnější. Je to dilema a je pravda, že ve Vectře jsem skoro nic nenajezdil. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  13:23

« Re: oktany

Vsechny benziny bez vyjimky u Becek maji predepsany 95oktanovy benzin. Jedina vyjimka tu je prece, Vectra B 500i, ale ta se k nam nikdy nevozila. Ta jedina ma predepsanou 98ku. Co se tyka 1.8 jsou 85kW ale spis uz narazis na 92kW. Dvoulitr ma 100kW a pak se delala misto toho dvoulitru 2.2ka se 108kW(ten bude vzacny). Kup si ale radeji astru G Caravan. Na misto je to stejny, kufr je dokonce praktictejsi, ne-li vetsi a je to auto, ktery mi sedlo daleko lip nez moje Becko. Chce to se poradne svezt a porovnat, dej na me ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  10:57

« oktany

Uvěžuji o koupi VeB, kombi, motor 1,8, nebo 2,0. 1,8ka mi určitě stačí, ale v kombíku zas není nabídka tak široká.
    Dotaz: Jaký benzín tyhle motory vyžadují (rok 99 - 02), stačí jim 95ka? V archivu jsem hledal a nenašel. Díky. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.04  12:25

« Tlumice

Monroe ted dela akci kontrola zdarma dneska by letak v MF DNES a vsechny servisy ktere to delaji jsou na www.monroereflex.cz i s terminy
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.04  08:04

« Brzdy - FINALE

Tak som nakoniec vymenil len dosticky, kupil som REMSA. Kotuce su zegalizovane, maju este stale dostatocnu hrubku. Akurat sa mi nepodarilo dat dole bez poskodenia kabliky co ukazuju opotrebenie tak by som mal kupit nove.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.04  12:51

« Re: Tlumiče

Astra G 2.0 DTI, 113 tisíc, pův. tlumiče, test min. týden při přehozu ne letní pneu, nejhorší má 84% ... ale nutná výměna čepů.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  13:08

« Re: Re: tlumice

znamena to jako na 70% ok? v tom pripade je to fakt ok... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.04  17:23

« Re: Re: tlumice

omega 3.2, 17" :-) to trosku pomoze tlmicom :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  16:26

« Re: tlumice

Vectra B 1.6 180 000 km - leva strana 78%, prava 72%. Kontrolovano u oplu ve Velkem Mezirici v ramci servisni prohlidky (zdarma).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.04  11:15

« Re: Tlumoce - akce

co sa tyka omegy a tlmicov, je to ciste individualna vec. Moje skusenosti su take, ze menim vtedy ked ucinnost sa priblizi 60%, u mna cca 90tkm. Rozdiel je badatelny najma pri sviznejsom jazdeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  10:58

« Re: Tlumoce - akce

ja mel kdysi facko a tam sem menil tlumice taky nekdy v 180tis, km a rozdil byl obrovsky :-) takze mozna predcasna obava pro vectru, ale rad bych vedel na cem jsem... ;)
    jinak problem je s tim s tim ze vubec nevim kde se zeptat... bohuzel sem ted od rana do vecera v praci a rad bych nekam vlitnul na jisto, ale na netu se mi neporadilo nic moc najit. asi hledam malo ;)
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  10:41

« Tlumoce - akce

Kdysi hodne davno jsem si nechal delat test tlumicu na Audi 80 ve 120000 km. Vyslek byl - uplne v poradku. Tvrdili, ze kdyz se tlumic dobre zabeha, muze vydrzet klidne 200 000 km. Byly to tlumice BOGE montovane v prvovyrobe. Na BMW mi odesli predni v 80000km totalne.
    Na Omeze jsem je nechal menit preventivne ve 120 000km, ale dle servisu to nebylo vubec potreba.
    Tema akce. Loni na carodejnice byla v ramci predstaveni Merivy takova predvadecka vcetne male prohlidky vozu zdarma, vcetne testu tlumicu.
    Opel takove akce porada vetsinou pri predstaveni a zahajeni prodeje noveho modelu. Ted by to mela byt nova Astra popr. Tigra. Detaily ale neznam. Ale pokud vim, tak test tlumicu je otazka par kacek.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.04  10:13

« tlumice

ahoj, tak me napadlo udelat si nejakej testik tlumicu u svy vectry B rv 2000, ma najeto 170tis.... nevite nekdo o nejake jarni akci kde se tyhle veci delaji ted i zdarma? diky... ;)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…