Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  10:34

« Re: kilometry u ojetin

Na kilometry tu jiz drive mel peknou odpoved Grep - u 1.6 uvadel tusim 260tis (zjisteno tusim v AAAckach - byva tam vice Vecter A). S ujetymi kilometry v bazaru byva ale jedna potiz: je prilis mnoho lidi, kteri tachac radi pretaci zpet (dokonce byva i nekolik inzeratu v Annonci). Takze maly pocet kilometru na tachaci je spis podezrely. Sam nejsem zadny odbornik (a nevim ani jiste jestli kilometry v mem aute sedi) ale od "odborniku" slychavam rady - bedlive prohlizet opotrebeni celeho auta, zvlast napr.kontrolovat opotrebeni pedalu a jine... Takze na kilometry spis bacha :-(
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.99  08:26

« Dik a jeste par otazek

Je nejaka hranice v ujetych kilometrech, za kterou by clovek uz nemel jit ? S tim, ze ta 1.6l bude uz utahana - to je mysleno tak, ze to auto je na tenhle objem moc tezke a navic uz ma hodne ujeto, nebo ten motor je na to blbej uz od zacatku ? Koukal jsem se po Vectrach 1.8 a 2l, a jedine ktere jsem objevil byly v autobazaru v Koprivnici, ale v Praze jsou akorat tak z 96 roku a stoji uz pres 300 000 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.99  08:13

« Re: Prosim o radu

Parametry Vectry A 1.6: vykon 55kW, kroutak 125Nm/2800, max.rychlost 176km/hod, zrychleni 0-100 pres 14sec, spotreba mix.7l/100km (vetsina 1.6 u Vectry A jsou mirne dlouhozdvihy). Taky se klonim spise k doporuceni vetsiho obsahu (2.0 8V nebo v pripade setreni i 1.8), 1.6 bude asi dost uhonena... K spolehlivosti starsich rocniku se nemohu vyjadrit (jezdim roc.95). Podle kecu mezi lidmi byva lepsi sahnout po modelu po roku 92 nebo mladsi - "Oply pry dozravaji v case". Soude podle Grepa bude dost spokojenych majitelu i pred rokem 92 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.99  15:25

« Re: Prosim o radu

1,6 si nekupuj. Je to hodně kazový a radši si kup za ty peníze Golfa. Cena je tak akorát. záleží v jakém je stavu. Určitě se dá kouit levněji.
    Jinak co se týče oplů já jsem maximálně spokojen. Mám taky 92, ale dvoulitr. Je to dělo. Má celkem dobrou spotřebu, dobré jízdní vlastnosti a mám ho ve výbavě CD takže je to trošku i pohodlné.
    Takže rada zní, pokud ojetou Vectru tak jedině dvoulitr či potom něco po 95 roku.
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.99  19:13

« Prosim o radu

vyplati se mi koupit Vectru z roku 1992 s motorem 1.6l a ma najeto 120 000 km za 117 000 Kc ? Mate nekdo zkusenosti se starsimy modely Opel ? Muj znamy me strasi, ze ojety Opel je horsi nez stejne stary VW. Dela v autobazaru ... A netusite nekdo, jake parametry, tj. vykon a maximalni rychlost ma tenhle model ? Dik moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.99  11:38

« Re: Cokes - co Nemci mysli pojmem "drsny motor"?

Dik za preklad COKESi (s Nemcinou jsem na stiru): vubec nechapu co tim "drsny" chteli rict. "Hlucny" si dovedu predstavit jen od tech 3700rpm (jinak je to naopak fantasticky tiche - proto se mi nelibi dlouha 5-tka).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.99  10:08

« Re: Otáčky ve 130 km

Mateji, rauh und laut je německy drsný a hlučný...
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.99  09:57

« Kdo chce knížku? part2

Jo ta knížka stojí nová 599,- Kč a moje adresa je martin.kokes@email.cz.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.99  09:54

« Kdo chce knížku?

Nechcete někdo knížku "OPEL VECTRA (75 - 150 PS a diesel) 9/88 - 9/95 a CALIBRA" za 300 Kč? Měl jsem Calibru a už nemám, takže je mi knížka na nic.
    Jinak k těm olejům:
    - na léto stačí, pokud má odpovídající výkonnostní třídu (to je to C*/S*) i minerální olej s vyšší viskozitou (15W/40) nebo polosyntetika 10W
    - výhoda syntetiky 5W, 0W se projeví především v zimě
    - oleje lze míchat (nijak mezi sebou nereagují), pouze se tím potlačují specifické vlastnosti jednotlivých olejů
    - některá aditiva v konktrétních olejích mohou negativně ovlivňovat aditiva dodatečně přidávaná - proto je dobré zjistit, s jakým olejem byly prováděny ty a ty testy aditiva, které chceme koupit (Lubrifim, Slick, Xeramic... )
    - pro nepřeplňované zážehové motory s kompresním poměrem větším než 10:1 je minimální hranicí olej 10W v létě
    - to samé pro přeplňované motory
    - starší TD - 15W40 - 10W40 (např. 1,7 td Vectra)
    - výkonné TD, zpravidla 2.5 litru, 6-ti válec, výkon nad 90 kW (BMW, Mercedes) - 10W40
    - výkonné TDI - mezi ně nepočítám motory 1.9 s 66kW (VW, Opel, Fiat...) - 5W/40
    - 0W40 (30) je balzám
    - mám BMW 325 tds a jezdím na 5W/40 (protože déle vydrží - 12000 km - auto si o výměnu řekne samo)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  09:49

Ahoj Mateji,
    nekdy si clovek muze rict: na co jsem tam vlastne lezl? Ale tady jsem se i neco dozvedel. Diky. Ted vím ze mam Vectru A starsi model s dlouhou petkou, což je vec která mi nevadí, spíše naopak.Rocně udělám 30 000 km, prevazne dlouhé cesty do zahranici. Jsem druhy majitel , prvni byla zena v NSR. Celkove dobry stav auta mne do dneska nezklamal, krome provoznich nakladu a problemu nic cim by se Vectra negativne odlisovala od jinych vozu stredni tridy.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  09:54

« Otacky 1.8

Ahoj Jando, jeste me napadlo, ze priblizne lze otacky motoru u tve 1.8 porovnat i podle hluku motoru na 5tku - u me zacina vyrazne rust prave okolo 125km/hod (asi 3600ot/min) do te doby je to fantasticky tichy brouk :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  09:50

Ahoj Grepe, otacky 3800 ve 130 se mi zdaji moc proto, ze jsou daleko za mym maximem kroutaku (145Nm/3000). Tve usporadani povazuji za idealni - mas naopak ve 130 temer maximum kroutaku (170Nm/2600), stroj Ti jede potichu a spotreba bude nejnizsi z moznych. Pokud Ti to nestaci - nemas problem, staci podradit za 4 - to je podle me parada :-))) Jinak na dlouhou 5-tku (asi u 1.8) si stezuje i clanek o Vectre A na Inetu [odkaz] - tam jsem se taky docetl o horsim dilenskem zpracovani starsich rocniku (i kdyz vzdycky nejvic zalezi na predchozim majiteli - u me to byla zena z DDR :-))) ). Docela dost nam tu Vectru stiraji i v Bildu 18/97 [odkaz] v clanku "Nicht ganz dicht Ein Opel Vectra A hält nicht ewig: Öl, Wasser und den Rost-Kampf verliert manch einer. Aber nicht alle". Myslim, ze ten testovany vuz bude trochu podprumer ale mozna ty problemy i trochu souvisi s vytkami na starsi rocniky v predchozim clanku. Zajimave je konecne doporuceni ohledne motoru: "Die beste Wahl: die sparsamen 75-PS-Vectra oder der flottere 2,0-Liter mit 115 Pferdestärken. Nicht empfehlenswert: der rauhe und
    laute 1,8-Liter-Motor, die Turbo-Varianten mit empfindlicher Allradtechnik und die V6-Aggregate, die im Alltag einen kräftigen Durst entwickeln." Tedy podle Bildu a me blbe Nemciny mas Grepe to nejlepsi :-))) Jinak vyraz na 1.8 "rauhe und
    laute" blby preklad: "tichy a hlucny" je docela srandovni - ta hlucnost (mozna i spotreba) totiz roste prave pri tech 3800ot/min... Ale uz moc kecam - zatim ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  09:21

« Re: spotreba po vymenach a jine

Asi Ti Jando se svou nedovtipnosti brnkam na nervy ale ja tomu porad nerozumim... Pokud je vyfuk deravy muze se to na spotrebe podepsat podle mych chabych vedomosti jedine pri proderaveni predniho dilu pred lambdou - pocitac vyhodnoti chudou smes (napr. u Favoritu to vede casto ke spotrebe az 12l/100km). Pokud jsou diry ve vyfuku dal - vic to sice rve ale motor by mel tahnout spis lepe. Z toho jsem teda jelen...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.99  21:40

Ahoj Mateji,
    Výfuk nemusí být jen ucpaný, i naopak propálený a pak je zlé vyplachování. V mé skromné výbavě není otáckomer,nemohu posoudit.
    Obuté mám 185/65 na 14 Al.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.99  20:31

« Otáčky ve 130 km

Matěji tak díky za pochválení mé spotřeby. Já mám najeto taky nějakejch 132 tis. km a zatím bez problému motoru. Vše šlape jak má.Jinak co je zajímavé mě to točí ve 130 km/h asi okolo 2700 - 2800 otáček. Což se mi zdá málo.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.99  14:47

Ahoj Jando. Moc nechapu jak se vymena stredni a koncove casti vyfuku podepise na spotrebe? Nebo ten vyfuk byl ucpany? Ani vymena rozvodaku by podle mych skromnych vedomosti vliv spotrebu mit nemela... Jinak spotrebu mas opravdu skvelou - 6.6 jsem jeste nemel a asi nebudu (krome dlouhych kolon nevydrzim bez predjizdeni a tim mi to leze furt nahoru). Co me spis zlobi je prilis dlouha 5-tka, ve 130ti mi to toci uz 3800ot/min (obuti original elektrony 15'' 195/60). Toci Ti to taky tolik?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.99  13:20

« Re: spotreba ve 160

Mám Ačkovou Vectru rok 91, motor 1,8 i ( C 18 NZ ),právě jsem se vrátil z delší cesty do Německa a zpět. Tam jsem jem držel okolo 150 km/hod u nás okolo 120. Celková spotřeba 6,6 litu. Minulý měsíc na dlouhé štrece do Gdaňska a zpět jsem udržel spotřebu těsně pod šest a myslím že to lepší být nemůže. To jsem šel málokdy přes 100. Loni jsem měl spotřebu větší, zmenšila se po výměně střední a i zadní části výfuku a výměně rozvodového řemenu. Tolik má zkušenost ze starou Vectrou. Co se týká dílenského zpracování motoru nevím o ničem (nyní najeto 110 000 km).
    Zdravím všechny příznivce Vectry.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.99  08:21

« Re: spotreba ve 160

Vim otom sice prd ale rekl bych, ze jet ve 160 za 7.3 je vykon velmi dobry - hodnota u modernich aut bude spis 1/2 az 1 litr horsi... Vetsina modernich a i mensich aut ma uz ve 120 spotrebu okolo 7l, nad 120 to vetsinou strme roste. Tvuj jediny handicap se spotrebou je zrejme ve meste - tam se asi pod 10 tezko dostanes - to ale plyne ze zvoleneho obsahu. Podle me je Tvuj 2.0 motor velmi povedeny (rozhodne vic nez ma 1.8). Jestli mas rocnik 92 nebo starsi tak bych spis ocekaval problemy s dilenskym zpracovanim (tyhle rocniky jsou tim povestne). V 95 uz byla kvalita OK, napr. casto kritizovane napinani rozvodaku tu je stejne jako u Vectry B.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.99  15:43

« Re: Problem s dalkacem

Matěji dík za radu. Jinak spotřeba je taková normální snad. Z Bohumína na prahu a zpět dělám tak 7,3 až 7,5 l/100 km. Což je celkem dost. Já to ale valím celou dobu na 160 km/h. Jinak tu spotřebu máš super. Já jsem docílil 6,9 jen když jsem jel do Chorvatska a to jsem teda huntoval pěkně. Myslím si, že se s Vectrou dá udělat na dálce, když tak jedeš do těch 3 tisíc otáček i pod 6 litrů.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.99  08:57

« Re: Problem s dalkacem

Ahoj Grepe, dodatecne montovany imobilizer v aute nemam ale mam vlastnorucne montovany alarm s podobnymi funkcemi. U me to ale funguje tak, ze po vypnuti motoru alarm testuje otevreni dveri a az po jejich uzavreni provede automaticky po 1min uzamceni vozu a nahozeni alarmu. Pokud dvere neotevru nebo dokud jsou porad otevrene alarm se nenahodi. Myslim si, ze Tvuj Bosch by mel byt konstruovany podobne. Jestlize to tak je a pritom to zlobi jsou dve moznosti - ta lepsi - mas rozpojeny kontakt imobilizeru na spinac dveri (dratek by se mel najit), nebo ta horsi moznost - posrala se ti elektronika (potom me jedine napada, jestli je to jako u me - melo by to mit uvnitr imobilizeru nejake switche na odpojeni funkce samouzamceni - coz bude bez dokumentace asi lahudka)... Jinak co dela spotreba? Ja jel v nedeli s plne nalozenym vozem z Havirova do Prahy, na dalnici za Brnem jsem musel trochu zpomalit na vode na 110-120km (bylo to tam o hubu) a svete div se prumer za 400km jen 6.9/100km :-))) .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…