Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Problemy se rzi nemam. U rocniku 95 by to bylo dost brzo. Ale vidivam v ulici stat Vectru 2.0 rocnik tak 91 a te taky dost koroduji zadni blatniky. Takze u starsich rocniku to asi neni vzacnost. Jsem docela zvedav jak na tom budou ty novejsi rocniky za par let. Podle reci by to melo byt lepsi. Kazdopadne jsem si v lete preventivne vystrikal vsechny podbehy a pristupne dutiny voskem Motip. Trochu me prekvapuje mnozstvi vody vytekajici ze dveri po delsim stani za destu - neni to vadne okeni tesneni? Asi ty dvere taky nekdy vystrikam... -
« Spíte ?
Lidi copak ty vaše Vectry nemaj problémy ?
Já mám velký problém s topením. Jak vám topí vectra ? Teplo fouká až po 3 km a to jenom takové polovlažné. Nevím jestli to není závada ?
Na delší trasu jsem topení ještě nezkoušel. ALe po 10 km už topí a fouká teplo, né však moc teplo jako u Felcky ?,
pomoc ??? -
« Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Lidi taky máte zkušenosti se rzí na zadních blatnících ? Je to šílené sotva to ošmirglujete a nastříkáte už to zase chytá korozi. Nedávno jsem našel i korozi v kufru u pravého blatníku. No jestli to půjde dál tak budu s tou moji 92 za dva roky hotový....
-
« Re: lambda u Vectry 1.6
Mozna ze problem vybec neni v lambde - stalo by za to zkontrolovat podtlakovou regulaci prisavani tepleho vzduchu (Etzold o tom pise, ze se to obcas mechanicky zadira - potom jsou problemy s volnobehem po nastartovani). Navic problemy s cidly (i lambdou) by melo jit odhalit vyvolanim chyboveho registru pocitace (popis i kody - viz.Etzold). -
« Re: Kniha
Tu knizku mam taky doma a na lecos se mi uz hodila. Jen mam pocit, ze to neni zpracovane do ukonceni vyroby. Mam Vectru 1.8 z modelove rady 94-95 a v knize uplne chybi napr. popis automatickeho napinani rozvodaku (rozvodak je veden jinak nez u starsich rocniku). Stejne tak tam chybi informace o imobilizeru (do 94 se asi nemontoval). Z toho soudim, ze ta kniha je zpracovana sice pekne ale asi tak do 1993. -
« Re: lambda u Vectry 1.6
U otazky mi chybi komentar, zda tu sondu menil servis nebo Ty sam. Pokud servis tak by mel rucit za provedenou praci a zavadu sam odstranit. Pokud je to vlastni vymena - otazka je, zda byla sonda opravdu nova a odpovidajiciho typu. Nejdulezitejsi ovsem bude, zda se zavada vyskytla opravdu az po vymene lambdy. -
« Re: k Vectre 1,6i
Mám podobnú Vectru, rok výroby 1990 a je na nej nabehaných cez 155000 km. Priemerná spotreba mi vychádza okolo 6 litrov. V poslednej dobe po vymene lambda sondy mi po naštartovaní buď chcípne alebo motor sa dostane do vyšších otáčok
(otáčkomer nemám) a po kratkej jazde a zahriatí už ide perfektne. Podadite mi čo s tým môže byť? -
« k Vectre 1,6i
som tu prvy krat, čital som si vase postrehy a chcel by som sa k tomu tiez trosku vyjadrit.pred dvomi rokmi som kupil 1,6i z belgicka, mala najazdene 140 000/vtedy 185000,-Sk/, ja som na nej nabehal 40000 a okrem vymeny rozvodoveho remena,sviecok a 2x oleja a tento tyzden vymenenych brzdovych platniciek som nemusel do nej nic investovat.pritom ju vobec nesetrim, vonku jazdim na plny plyn, dlhodoba spotreba mi vychadza 5,9 l. suma sumarum som velmi spokojny :-)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!