Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Topení ještě jednou
Zaměřil jsem se na trochu přesné měření. V době výjezdu bylo 9,5 °C uvnitř auta i vně. Topení jsem nastavil na poloviční hodnotu. Teplý vzduch začal proudit po ujetí 2 kilometrů v městském provozu a časově to trvalo asi 3 – 4 minuty a ukazatel teploty motoru byl ještě na modré rysce.
Malé porovnání spotřeby. Švagr si letos v lednu koupil novou Astru s motorem 1,6. Na společné dovolené, při které byl podniknut výlet z Českého Krumlova do Salzburgu měl s touto Astrou průměr 6,2 l/100 km a stará Vectra s motorem 2,0 si řekla o 6,4 l/100 km. Jasně ale vedl na kratších cestách a při ježdění po městě.
-
« Re: Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Mám Vectru rok výroby 1991 a též jsem jednou nechával opravovat lak na obou zadních blatnících, na jedné straně mě dával lakýrník nový kus plechu. Jak to tak vypadá na jaře mne to čeká i s druhou stranou. Jinak je auto OK, kromě těchto míst. -
« Re: topeni
Díky za pomoc. Co se týče toho topení od začátku mám s tím problémy. Spravoval jsem si to sám. Měl jsem přetrhnuté lanko a tak jsem koupil nové a namontoval. Jede dobře. Topí to ale fakt až po dlouhé jízdě. Takže asi to bude někde ucpané nebo nevím. Zkusím zajet ještě do Opla, snad mi tam poradí. Jinak na tu kapalinu se též podívám. Chystám se na zimu. Musím vystříkat jak dutiny tak i spodek. Kolik to tak stojí ???
-
« Re: Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Problemy se rzi nemam. U rocniku 95 by to bylo dost brzo. Ale vidivam v ulici stat Vectru 2.0 rocnik tak 91 a te taky dost koroduji zadni blatniky. Takze u starsich rocniku to asi neni vzacnost. Jsem docela zvedav jak na tom budou ty novejsi rocniky za par let. Podle reci by to melo byt lepsi. Kazdopadne jsem si v lete preventivne vystrikal vsechny podbehy a pristupne dutiny voskem Motip. Trochu me prekvapuje mnozstvi vody vytekajici ze dveri po delsim stani za destu - neni to vadne okeni tesneni? Asi ty dvere taky nekdy vystrikam... -
« Spíte ?
Lidi copak ty vaše Vectry nemaj problémy ?
Já mám velký problém s topením. Jak vám topí vectra ? Teplo fouká až po 3 km a to jenom takové polovlažné. Nevím jestli to není závada ?
Na delší trasu jsem topení ještě nezkoušel. ALe po 10 km už topí a fouká teplo, né však moc teplo jako u Felcky ?,
pomoc ??? -
« Rez na podbězích ( zadní blatníky)
Lidi taky máte zkušenosti se rzí na zadních blatnících ? Je to šílené sotva to ošmirglujete a nastříkáte už to zase chytá korozi. Nedávno jsem našel i korozi v kufru u pravého blatníku. No jestli to půjde dál tak budu s tou moji 92 za dva roky hotový....
-
« Re: lambda u Vectry 1.6
Mozna ze problem vybec neni v lambde - stalo by za to zkontrolovat podtlakovou regulaci prisavani tepleho vzduchu (Etzold o tom pise, ze se to obcas mechanicky zadira - potom jsou problemy s volnobehem po nastartovani). Navic problemy s cidly (i lambdou) by melo jit odhalit vyvolanim chyboveho registru pocitace (popis i kody - viz.Etzold). -
« Re: Kniha
Tu knizku mam taky doma a na lecos se mi uz hodila. Jen mam pocit, ze to neni zpracovane do ukonceni vyroby. Mam Vectru 1.8 z modelove rady 94-95 a v knize uplne chybi napr. popis automatickeho napinani rozvodaku (rozvodak je veden jinak nez u starsich rocniku). Stejne tak tam chybi informace o imobilizeru (do 94 se asi nemontoval). Z toho soudim, ze ta kniha je zpracovana sice pekne ale asi tak do 1993. -
« Re: lambda u Vectry 1.6
U otazky mi chybi komentar, zda tu sondu menil servis nebo Ty sam. Pokud servis tak by mel rucit za provedenou praci a zavadu sam odstranit. Pokud je to vlastni vymena - otazka je, zda byla sonda opravdu nova a odpovidajiciho typu. Nejdulezitejsi ovsem bude, zda se zavada vyskytla opravdu az po vymene lambdy. -
« Re: k Vectre 1,6i
Mám podobnú Vectru, rok výroby 1990 a je na nej nabehaných cez 155000 km. Priemerná spotreba mi vychádza okolo 6 litrov. V poslednej dobe po vymene lambda sondy mi po naštartovaní buď chcípne alebo motor sa dostane do vyšších otáčok
(otáčkomer nemám) a po kratkej jazde a zahriatí už ide perfektne. Podadite mi čo s tým môže byť?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Mozes uviest akou rychlostou ste isli vacsinu cesty ?