Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

13.07.00  16:38

« Schemy zapojeni

Existuje pre Vectru B r.v. 1996 nejake elektricke schemy zapalovania a vlastne celej elektriky ?
    Vychadza nejaka servisna kniha v cestine ? rad by som si nejake zavady opravil sam, ale menozem nic zohnat. Za kazdy tip dik.
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.00  15:44

« Hlucnost pneumatik

Mam na mojej Vectre 1.6 16V 16" disky a gumy Continental 205/55 R16. Mam ich asi do 1/2 ojazdene, ale na vnutornej strane behuna sa spravili take "zubky" t.z. ze koleso s trochou nadsazky vyzera z vnutornej strany ako 20 hran.
    Strasne to huci a ked dam ine gumy, tak je to v pohode. Co to moze robit, zeby tlmice, alebo zla seria gum ? Na kontrole tlmicov mi povedali ze su trochu slabsie ale este stale dobre.
    Prosim poradte mi co mam robit, aby ked kupim nove gumy aby sa mi zas nedo...
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.00  16:27

« Porovnani cen ND a servisu Vectra B VS Octavia

Cus all
    Mel bych zase jeden dotaz. Slysel jsem , ze cena ND opravy na Opla obecne jsou priserne drahe. Muzete to nekdo porovnat treba s cenou ND u Octavek. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  15:29

« Re: Prosím poraďte

No bylo by to dobře, kdyby to bylo jenom geometrií. Já totiž vůbec nevím, že bych nějakou díru trefil. Jel jsem po dálnici, furt dobrý, a když jsem zpomalil na sjezdu tak na 40-60, tak to začalo hrozně táhnout doprava a při zatáčení "kopat" do volantu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.00  10:38

« Co by to mohlo být?

Mám Ačko 90 1.6i. Po zahřátí se někde z levé strany ozývají takové krátké "pšouky ts ts ts". Rychlost se mění otáčkama a při vyšších to zanikne v hluku motoru. Vše je OK (spotřeba, výkon, olej atd.) Ve značkové servisu jsem nebyl a mí dva dvorní srvismani (šikovní) nevědí co to je. Poradíte mi někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  10:31

Ta hnutá geometrie je téměř tutovka. Když s tím nějaký čas budeš ještě jezdit, sjedou se gumy a i po opravě to potáhne na stranu než se to za nějakých pár set km srovná.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.00  09:16

Řekl bych, že jsi najel na nějaký výmol a pohnulo ti to s geometrií. Doporučuju zajet do jakéhokoliv servisu kde ti geometrii na měřáku nastaví.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.00  10:54

« Prosím poraďte

Máme Vectru A, 1.6, 93, najednou začala táhnout doprava. Brzdy, řekl bych to nejsou, čím menší rychlost, tím víc to zatáčí a při zatáčení v malých rychlostech to škube s volantem. Díky Jirka
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.00  17:47

« Re: Opel Vectra VS Skoda Octavia

Vsetko je vec názoru.Ja by som sa rozhodol určite pre vectru 1.6.Pokiaľ nemáš tažkú nohu je tam perfektná sporeba.Poruchovosť?Všetko žáleží od toho čo tomu autu dávaš.Neodporúčam prvé modely,ktroré trpeli detskými chorobami a nekupuj nejakú opravenú polepnenú totálku cez bazár,lebo potom opel bude pre teba vždy šmejd.Podvozok a brzdy octávie ani neporovnávaj s vectrou.Samozrejme že pri opli je drahší servis,ale nie až tak dramaticky.Konečne vectra je neporovnateľne krajšie auto,nekradne sa až tak a zatiaľ nemáme česť vidieť octávku povedzme po desiatich rokoch prevádzky,keď si myslím že to bude vačší črep ako taká stará vectra.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.00  17:33

« Re: SOS - poraďte,hluk

Moj názor na tie ložiská je taký,že nemusia to byť ložiská,ale možu.Može to byť aj napr. homokinetický kĺb na polosi.A ten sa vačšinou prejaví tak že hluk pri zmene smeru sa zvýrazní.A to či ložiská možu vydržať 60tis km alebo nie,na to sa dáva tažko nejaká univerzalna rada.Ak si menil ložiská a boli to nejaké QH tak sa tomu ani nečudujem že odišli.Dalšia vec či bol spravny postup pri montáži nových ložísk(napr.správne predpatie ložiska dotiahnutým korunovej matice na polosi),ale to by sa prejavilo skôr.Ale v každom prípade sa mrkni na tie kĺby.Ja som kĺby menil po 100tis. km,ale auto nebolo nikdy búrané a pravidelne sa kontrolovali manžety.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.00  17:19

« Re: Vsem

K tej calibre,šíber.To čo uvádzaš sa ani nečudujem ak to bolo obrátené na strechu a je iba vyklepaná strecha s centimetrovou vrstvou gitu.Dalšia vec pozri sa v akom stave sú kédre na šíbri.A pri elektrickom šíbri može byť už vymletý mechanizmus,tým pádom aj spínače koncových poloh,skrížený mechanizmus,kolajničky a potom to už nejde do krajnej polohy.Ak to bolo cez strechu ani sa s tým nezaoberaj a daj si zohnať z vrakoviska celý šíber,len aby aj ten nebol z búračky cez strechu.A ani to ti nemusí pomoct,ak bola odfláknutá klampiarina.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.00  17:07

« to:korzičan

To čo všetko uvádzaš sú špecialitky jednotlivých modelov,ktoré mal aj opel pri A-čkových vectrách.Áno opel zaspal,ale počkaj na nový Turbo dvojliter 190PS,ktorý má prísť do nástupcov calibry na báze astry a určite sa objaví aj v vectre.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.00  15:52

« Re: PRE ANDY220 ... to korzičan

Souhlasim z nazorem, ze OPEL ted nejak nema "silny" auto. Podle me posledni poradny OPEL byla Calibra 2.0 16v Turbo 4x4 (s 6-tikvaltem). T motory ECOTEC stoji za ....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  17:29

« Re: SOS - poraďte

Mel jsem mirne chytle lozisko na levem prednim kole Vectry a tak mohu poradit jak to poznat: staci na prazdnem a sirokem useku silnice auto rozjet aspon 60kou a pak prudce tocit volantem doleva a doprava. Vadne lozisko se musi zretelne projevit zmenenym zvukem na zatezovanem kolu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  00:00

Máš asi zarezlé lanovody. Pravděpodobně to bude chtít vyměnit. Chce to vždycky čas od času promazat
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.00  18:37

Nazdar kámo mám calibru 2,0 i a sere se na ní snad všechno ! je to tedy ojetina , jsem 4.majitel , bylo to moje 1.auto ale musel jsem toho hodně překousnout...když jsem se pak posadil do jeepa grand cherokee za 1,5 milionu mel jsem pocit že jezdím na tříkolce !
    Doprčic , samozřejmě nemám lowe na opravy , nejhorší je , ´že šíbr nefachá , vypadá to že do střechy prší , možná byla dokonce na střechu bouraná , ovšem dříve fungoval , nevíš co s tím _ otáčí se to , motorek vrčí , ale jen se poposune o pár mm nahoru a ven prostě nevyjede
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.00  15:50

« Opel Vactra VS Skoda Octavia

Ahojky , zkuseni Vectriste poradte a doporucte prosim. Chtel bych najeke lepsi priblizovadlo nez moji 3,5 roku starou Felinku a po konfrontaci mojich predstav , pozadavku a me penezenky jsem si vybral do finaloveho boje dva kandidaty na jedne strane je 2-3 roky stara octavka (motor 1,6 74Kw nebo 1,9TD 66Kw) a na druhe strane kolbiste se nachazi 2 roky stary(a) Opel Vectra (1,6 nebo 1,8 benzin). A ted babo rad do ceho jit. Soukrome toho najezdim pomerne velmi malo (cca. 15KKm do roka, predevsim mesto) a pro firmu (ktera plati pohonne hmoty) je to tak 30-40Kkm / rok. Zkuste prosim poradit , ktere auto by bylo nejvhodnejsi , cena Octavek je tak 350-390KKc (benzin je ta spodni hranice) a Vectry tak 320KKc.
    (samozreme s ABS, protoze bez toho bych se zabil i na piskovisti). Jaka je poruchovost techto vozu , kolik stoji pozarucni servis a kolik toho tak benzinovy motor od Vectry vydrzi???? Jaka je spotreba atd. Diky za kazdou radu. (momentalne je to u me na body 7:5 pro vectru 1.6)
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.00  10:18

« SOS - poraďte

Opeláci, prosím poraďte. Mám Astru Klasik, 1.4/16v, najeto pres 50 tis.km. Najednou se objevil nepříjemný hluk, snad z levého předního kola. Začíná při 40km/hod. a zřetelně souvisí
    s otáčkami kol. Ložiska nejsou volná. Přehazování disků nepomáhá. Máte někdo zkušenosti s ložisky kol v Opelech, může to tím být (po 50 tis. km)? Která opravna v Praze nebo okolí se v takových poruchách vyzná? Zkoušel jsem to asi ve dvou a vypadali, že toho nevědí moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.00  04:24

« Re: PRE ANDY220 o "rýchlych" Oploch

Pozri si napr. Seat Leon 1,8T 132kW, CLIO Sport je aj V4 2,0 cca.110kw alebo V6 2,5 cca 140kW . Civic 1,8 125kW ...atd. Sú to síce extrémy za milion korún ale ak by som bol fanatik tak si ho "možem" kupit. Tigra by potrebovala aj dvojliter!!!!!!!!!!!
    Oplom proste chýbajú benzínové turbá a kvalitnejšie diesle. No, Opel sa správa ekonomicky.....
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.00  16:25

« Klima

Ahoj,
    potřebuju poradit. Nevíte někdo o levnějším kompresoru pro klimu Opel Vectra A 91 2.0i. Ve značkovém servise závadu diagnostikovali jako poruchu spojky kompresoru, a v podstatě to chtěli řešit výměnou (30000Kč).
    Rosťa, 0602 804 695, rostislav.burian@telecom.cz
    Děkuji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…