Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: problém s motorem 2,0i u Calibry
Zdravim ta burjoa.Ze si to ty taky manik ako ja poradim ti.Ono by to nebolo az take strasne ist do opla na diagnostiku napojit na tech 1,stalo by to do litra.Dalsia vec ze co by uz stalo odstranenie zavady uz nevravim.To bliknutie znamena ze vlastna diagnostika zaznamenala zavadu do pamate,chyboveho registra.A sklbanie ze managment ide na nuzovy rezim.Ten register sa da vyvolat aj doma v garazi nasledovne.Otvor kapotu,za lavym soferovym personom a medzi torpedom je drziak rele a na nosniku je desatpolovy konektor(ide s neho 10 kablov)a ten vytiahnes s drziaka.Ked sa na konektor pozorne pozries piny su oznacene od A,B...J.Zoberes odizolovany tenky zvonkovy drot a prepojis A zdierku s B,pri vypnutom kluciku!!Potom zapnes klucik do prvej polohy,resp aby svietila pristrojovka.Kontrolka motora zacne blikat.Najprv raz,pauza a dvakrat po sebe,to znamena zaciatok diagnozy,kod 12.(pocet bliknuti pred pauzou desiatky a po medzere jednotky,chapes).Tato 12-ka sa vysiela trikrat,potom sa takisto vysiela kod zavady trikrat.Odsleduj to a potom mi posli kody na vectra2000@pobox.sk.Dufam ze to zvladnes.Ak nie tak chod do opla na tech a nech ti povedia zavady a potom uvidime.Napis poradim ti ako tam buchnut sestnast ventil.Nie je to problem.Uchyty motora su tie iste...no ozvi sa vela zdaru -
« problém s motorem 2,0i u Calibry
Prosím poraďte ! Mám Calibru 2,0i a včera při jízdě začala poblikávat kontrolka motoru. Vždy blikla a zase zhasla. Ale večer se to zhoršilo , zase svítila opakovaně třeba 3krát těsně za sebou a auto sebou škublo , nebo dokonce motor zhasl úplně. Jinak jezdí normálně , výkon je stejný , měl jsem pocit že zhasnutí motoru se dá zabránit vyšlápnutím spojky. Nevíte někdo co s ní je ? Startuje v pohodě. Nechápu. Budu s ní muset na diagnostiku , že ? Nevíte kde v Praze jsou nějací seriozní a kolik to stojí ? --- a ještě jedna otázka - můžu v rámci jednoho a toho samého auta zaměnit motor 2,0i za 2,0 16V ? Díííky. -
« Nepravidelny chod motoru.
Prispejem do archivu jednou radou, ktora dufam niekedy pomoze vam ostatnym. Asi pred mesiacom mi zacala svietit kontrolka elektroniky motoru, tak nepravidelne, najcastejsie zasietila pri mensich otackach, a neskor motor na volnobehu mal velmi nepravidelny chod. Zasiel som s tym do servisu a primaci technik mi povedal pravdepodobnu zavadu spetny ventil vyfukovych plynov. Novy stoji okolo 9000 Sk, ale technik co mi to robil mi povedal ze to staci vycistit a spravite zas spustu kilometrov. Ak by vam to chcel niekto vymenit cele tak ho urcite presvecte aby to len vycistil, je to totiz zasrate od karbonu. Inak fascinuje ma technika ako to technik zmeral tym pristrojom. Dokonca aj vedel kolko je teraz pootvoreny -12% a mal byt 0%. Mat taku vecicku doma. -
« Re: Schemy zapojeni
U nas v CR jsem snad v kazdem knihkupectvi videl serii knizek "Jak na to". Je toho kolem 60 svazku a urcite tam nova Vectra bude. Miva to zhruba 350 stranek s fotografiemi, schematy. Jsou tam v krocich popsany vsechny prace, ktere se daji na konkretnim aute udelat. Je to v cestine a stoji to 595 Kc. -
« Re: Hlucnost pneumatik
Tohleto mi delaly pneumatiky, kdyz jsem je po 30 000 km menil predni za zadni. Musel jsem je dat zpatky, protoze to zejmena v 50-60 km/h hucelo a pravidelne vibrovalo. Kdyz uz nyni menim pneumatiky po 10 000 km, je to v poradku. Testy tlumicu byly naprosto idealni. -
« Hlucnost pneumatik
Mam na mojej Vectre 1.6 16V 16" disky a gumy Continental 205/55 R16. Mam ich asi do 1/2 ojazdene, ale na vnutornej strane behuna sa spravili take "zubky" t.z. ze koleso s trochou nadsazky vyzera z vnutornej strany ako 20 hran.
Strasne to huci a ked dam ine gumy, tak je to v pohode. Co to moze robit, zeby tlmice, alebo zla seria gum ? Na kontrole tlmicov mi povedali ze su trochu slabsie ale este stale dobre.
Prosim poradte mi co mam robit, aby ked kupim nove gumy aby sa mi zas nedo... -
« Re: Prosím poraďte
No bylo by to dobře, kdyby to bylo jenom geometrií. Já totiž vůbec nevím, že bych nějakou díru trefil. Jel jsem po dálnici, furt dobrý, a když jsem zpomalil na sjezdu tak na 40-60, tak to začalo hrozně táhnout doprava a při zatáčení "kopat" do volantu. -
« Co by to mohlo být?
Mám Ačko 90 1.6i. Po zahřátí se někde z levé strany ozývají takové krátké "pšouky ts ts ts". Rychlost se mění otáčkama a při vyšších to zanikne v hluku motoru. Vše je OK (spotřeba, výkon, olej atd.) Ve značkové servisu jsem nebyl a mí dva dvorní srvismani (šikovní) nevědí co to je. Poradíte mi někdo? -
« Re: Opel Vectra VS Skoda Octavia
Vsetko je vec názoru.Ja by som sa rozhodol určite pre vectru 1.6.Pokiaľ nemáš tažkú nohu je tam perfektná sporeba.Poruchovosť?Všetko žáleží od toho čo tomu autu dávaš.Neodporúčam prvé modely,ktroré trpeli detskými chorobami a nekupuj nejakú opravenú polepnenú totálku cez bazár,lebo potom opel bude pre teba vždy šmejd.Podvozok a brzdy octávie ani neporovnávaj s vectrou.Samozrejme že pri opli je drahší servis,ale nie až tak dramaticky.Konečne vectra je neporovnateľne krajšie auto,nekradne sa až tak a zatiaľ nemáme česť vidieť octávku povedzme po desiatich rokoch prevádzky,keď si myslím že to bude vačší črep ako taká stará vectra. -
« Re: SOS - poraďte,hluk
Moj názor na tie ložiská je taký,že nemusia to byť ložiská,ale možu.Može to byť aj napr. homokinetický kĺb na polosi.A ten sa vačšinou prejaví tak že hluk pri zmene smeru sa zvýrazní.A to či ložiská možu vydržať 60tis km alebo nie,na to sa dáva tažko nejaká univerzalna rada.Ak si menil ložiská a boli to nejaké QH tak sa tomu ani nečudujem že odišli.Dalšia vec či bol spravny postup pri montáži nových ložísk(napr.správne predpatie ložiska dotiahnutým korunovej matice na polosi),ale to by sa prejavilo skôr.Ale v každom prípade sa mrkni na tie kĺby.Ja som kĺby menil po 100tis. km,ale auto nebolo nikdy búrané a pravidelne sa kontrolovali manžety. -
« Re: Vsem
K tej calibre,šíber.To čo uvádzaš sa ani nečudujem ak to bolo obrátené na strechu a je iba vyklepaná strecha s centimetrovou vrstvou gitu.Dalšia vec pozri sa v akom stave sú kédre na šíbri.A pri elektrickom šíbri može byť už vymletý mechanizmus,tým pádom aj spínače koncových poloh,skrížený mechanizmus,kolajničky a potom to už nejde do krajnej polohy.Ak to bolo cez strechu ani sa s tým nezaoberaj a daj si zohnať z vrakoviska celý šíber,len aby aj ten nebol z búračky cez strechu.A ani to ti nemusí pomoct,ak bola odfláknutá klampiarina.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!