Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

11.10.00  10:52

« Opel Vectra 1.6 55 kW r.v. 1991

Tohleto auto koupila MFDnes za 105 000 Kc s 95 000 km a chce ho podrobit dlouhodobemu testu 40 000 km. Po prvnich 5 000 km zatim prijemna prekvapeni, motor neztratil vykon, brzdy maji kratsi brzdnou drahu nez mnoha nova auta, atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.00  14:22

« Re: Elektricke schema Tigra 1.4

Ide o to asi ktoru cast potrebujes. Etzold ma elektricke schemy, ale na Tigru asi nevydal ziadnu knihu. Ostava ti asi len spoliehat na to, ze cast elektr. schemy bude velmi , alebo totozna s inym modelom Corsa, Astra, Vecra a zohnat si tie schemy ( ofotit z Etzolda - Jak na to ). - podla mna najschodnejsie riesenie.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.00  08:27

« Elektricke schema Tigra 1.4

Prosim poradte, kde sehnat schema elektriky na Tigru 1.4/16V s klimatizaci, r.v.1995. Diky
  • 00 Reagovat !

foto

07.10.00  16:04

« Oprava Calibry !

Prosím vás , je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by za slušnou odměnu mohl levně opravit mojí calibru ? Bouchnul jsem s ní dnes na mokru do Omegy a má naražený předek , ale motor je úplně v pořádku. Mohl by mi někdo pomoci s opravou ? Můj tel. 0602/613 416 , díky za pomoc předem.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.00  09:15

« Re: Vyblikaniae kodeu

Mam 1,6 16V 74kW. Aby som povedal pravdu nepozeral som na RJ, ale do Etzolda. Rozdiel je v tom poslednom pismene Multec a Multec-S. To "eSko" davaju podla Etzolda do 1,6 16V. Sakra fakt som sa mal asi pozret na tu RJ, ale uz bola tma, a nic by som tam nevidel. Mozno tych 10 blikani znamena chybu RJ, alebo servisneho konektoru :-)))
    Andy, ty si odkial ? Ak mas problem s netom tak by som mohol vyhrabat nejake free konto na pripojenie, alebo mas iny problem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.00  19:30

« Re: Zdechlý motor

Kontrolka motora ti nesvieti?Vyzera to bud na flowmeter/merac prietoku vzduchu v sani,alebo mas nieco s regulatorom obtoku skrtiacej klapky,to zle startovanie,alebo mas netesne sanie.Tazko takto na dialku,moznosti je vela, keby si bol zo slovenska tak ti to opravim.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.00  15:52

« Zdechlý motor

Mám Vectru A 2.0i z 1990 a mám takový problém. Nechce startovat bez plynu, a když naskočí, tak se třeba 2 sekundy převaluje a pak zdechne. S plynem nastartuje v pohodě, ale chvíli se na ten plyn musí šlapat, jinak zase zdechne. Auto občas v nízkých otáčkách netáhne, třeba na dvojku ve 20 km/h dupnu na plyn a nic, jenom to pomalu zrychluje a v 50 km/h se chytne a začne táhnout. Jindy zase ve 20 dupnu, zahrabe to a jede to jak urvané z řetězu. Když to blbne, tak mám díru pod plynem. Zajímavé je, že záleží na teplotě. Když je venku 25 stupňů, tak to blbne mnohem víc, než když vyjedu ráno při čtyřech stupních. Raději se zeptám, než to dám do servisu, mám špatné zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  22:36

« To:Miry

Mna sa to nevidí.Vravíš desaťkrát bliká kontorlka?Univerzál kód pre začiatok diagnózy je nielen u motronicoch 12-ka!!Podľa mňa plácáš,pýtal som sa priamo elektrikára v OPLI a nevie o tom nič!!Chlapci neskúšajte to,lebo si odpálite ECU!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  22:32

« Re: Vyblikaniae kodeu

Titel toto som ti chcel navrhnúť aby si to vyskúšal na tvojej.Akože ty máš multec,veď to boli staré jednobodové striekačky na 1.6,1.8 A-čkových vectrách.Ty máš ecotec 1.6-74kW nie?A tam je simtec?!?No úplne som v rozpakoch,musím sa na to mrknúť.Titel a ty tam nepremosťuj hocičo lebo odpáliš si RJ!
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.00  11:27

« Vyblikaniae kodeu

Skusal som spojit tie dva piny a nic sa nedialo. Asi je to preto, ze mam RJ Multec-S a nie simtec. Chlapi ak viete ako to rozblikat aj na Multecu-S tak dajte info. Andy skus sa spytat aj na to ci su kody na Multec a Multec-S rovnake.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.00  10:33

« Re: Andy220

Chlapci vydrzte,ja zatial net nemam doma iba u kamosa a som zavisly na nom.Mam roboty cez hlavu.Ok to som nevedel za umoznuje vyblikanie kodov simtec.Ja tie simtec kody nemam, mam len motoronicove,ktore mate aj vy.Ale teraz ma to zeacalo zaujimat a viem kde ich zozeniem,musim ist po to do BA.Chlapci caute a vydrzte,urcite budem reagovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:41

« Andy220

Kde si ? Vcera to tu bolo uplne mrtve, cely motorcafe ako keby spal. Vytiahni tie kody na Simtec pre miryho a pre mna mozes Multec-S neviem ci nie su zhodne s Multec.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  08:38

« Re: Registr závad

Dival som sa na ten register zavad a to co mam od Cokesa tak je to pre Motronic a Multec. Simtec tam bohuzial nieje. Musim dotlacit andyho aby vyvesil niekde na net tie jeho.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  12:05

Na diagnostickem konektoru (v mem pripade 16 pinu) je pri vypnutem zapalovani potreba spojit vzajemne pin 5 a 6. Piny jsou cislovany pri pohledu z mista ridice zleva doprava, horni rada 1-8, dolni rada 9-16. Po zapnuti zapalovani kontrolka nejprve 10x blikne, potom vyblika kod zavady a zase 10x bikne. Takto pro vsechny zavady porad dokola. Vyzkousej a ozvi se. O ten ciselnik kodu na SIMTEC 56-5 pochopitelne moc stojim.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.00  09:10

miry>Sakra kde si ? Dost ma to zaujima, ako ju rozblikas ?
    andy220>daj nejaky link na tie kody uz teraz, nejake uz mam, ale viac hlav viac vie.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  10:39

Miry,prosimta a ako aktivujes vyblikanie chyboveho registra.Pokial viem da sa to na A vectrach na motronicu,ale na simtecoch,to je novinka.Co premostis na diag. konektore.Na oplatku ti dam kody.Cau.vectra2000@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.00  09:25

Podobny problem som mal aj ja, ale nakoniec som sa dozvedel ze na mojej RJ sa neda len tak lahko vyvolat chybovy register. Neviem aku RJ mas ty, ale mam od Cokesa chybovy register, ak chces tak ti ho niekam zavesim, ale myslim ze ked precitas niekolko prispevkov dozadu tak sa dozvies adresu kde mi to dal Cokes. Skus, mozno ti sadne, a je tam popis ako vyvolat chyb. register na Vectru A, prip. napis ako ho vyvolavas ty.
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.00  10:59

« Registr závad

Zdravím vás všechny. Jsem tu poprvé a je to celkem počtení. Já sám mám VECTRA B 2.0XEV r.v.96 a jsem rád, že jsemn si po dlouhém přebírání nakonec koupil zrovna tohle auto. Zatím jsem úplně v pohodě.
    Docela bych stál o to, zjistit jaké závady jsou zrovna uloženy v registru řídící jednotky (tuším, že SIMTEC 56.5). Uložené kódy přečíst umím (rozblikáním kontrolky), ale neznám přiřazení jednotlivých čísel kódů konkrétním zavadám (tabulku kódů mám pouze pro Corsu s úplně jinou řídící jednotkou).
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.00  08:11

« PS

Tak teda skusim sa poobzerat po nejakej 1,6 110 konovej a porovnat to s tou mojou. Skusim zistit cim dusia ten motor na 100 koni. Vcera som bol v kine na film 60 sekund. Uplna bomba, tie auta a ten zvuk... a ludia s mojou krvnou skupinou. Doporucujem.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.00  09:23

« To neandrtalec:

Hele draku, az pojedes k Srbovi tak jed na Ořech
    , prijimaci technik Černý je hroznej nadšenec a fanda a vnutí ti věci o kterejch jsi ani nevedel ze existujou. Pak je tam jeste Gottwald, ale ten je trochu studenej cumak, ale veci rozumi.
    Jako bych uz slysel Cernyho:"Dame vejfucek, nejakej spojlerek no a meli bysme zvednout vykon.
    No a ty zrcatka od Steinmetze, vite oni maj zeleny skla........." No a 100litru bude v ..... .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…