Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 17.10.00 22:54
« Re: Omega & BOSE
Ano mas pravdu je to zosik na subwoofer, ja som to zle napisal :-) V zosiku je vyhybka, a tie kanaly su zapojene (aspon tak sa zda podla osadenych prvkov) ako kaskada (ja to pomeram a napisem). Ano 2mm kabel staci na 50W to mas pravdu, najma ak v nom nejde linkovy vystup ale uz zosileny. Ja som cakal, ze tam bude radio s linkovym vystupom, ktory pojde do zosiku (mylil som sa, ziadne mne zname OPEL radio (ci uz Bose, Philips alebo grundig) nema linkovy vystup). No 10mm hovada tam nechcem ale teraz tam mam XLO kabel, ktory ide z mojho clarionu do zosiku a je to poznat, by som sa odvazil tvrdit ;-). K tej zbernici, nie je tam zbernica, a po tejto skusenosti by som povedal, ze Opel nema hifi a uz toboz nie vyriesene. Zase na obranu treba povedat, ze v tej omege sa dali tie 5xcinch kable a 4xrepro krasne potahat. Len tak na okraj, v omege B sedan su dva subwoofre, v caravane iba jeden, ale repro na swf ma dve cievky. Ak chces mozme o tom pokecat aj osobne, ja sa vyskytujem v BA. -
Trochu mám v tom hokej.Zosilovač je napájaný iba LF vstupom(potom slúži ako sbw zosilovač,mrkni sa na to lepšie)?!?,musí byť napájaný normálnym RC káblom,kde je celé spektrum a v ňom sú už výhybky na jednotlivé druhy repro.Alebo ak má rádio špec. oddeľovač subw. frekvencií,má potom špec sbw výstup,ktorým sa tiež napája cez RC kábel zosilovač,ktorý može byť jednokanál špec. ako sbw zosil.Možností je veľa.To že káble idú všetky z rádia to je len predpríprava,ale že sa tratia v káblovačke,hm.Čo je tenulinký kábel.2mm bohate stačí na 50W.Čo myslíš že by tam mali byť 10mm hovadá.
Ja som predpokladal že opel má vyriešené hifi ako BMW,kde ide jedna jednovodičová zbernica a cez nu komunikujú všetky moduly. -
"-- skrytý --" 16.10.00 22:19
No trosku do toho vidim. Nechapem preco je tam zapojeny iba LF vstup a pritom do konektora (radio CCR800) idu vsetky. Je jasne, ze ten vstup sa pouziva (spolu s vyhybkou) na subwoofer (inak na tomto * kanal 3 :-) Islo mi o to, ci ho mozem zatial pouzit (ake ma parametre) alebo tam dam iny zosilovac na subwoofer (inak tie Bose repraky co su v tom aute su pekne *) Inak az taky mrtvy nie je :-) vymontoval som ho a rozchodil. Ale uz som tento problem vyriesil, dal som tam iny zosik a je to v suchu, repraky vymenim inokedy. A najma toto mi nie je jasne :-) preco pri takom systeme ako je bose ide tenulinky kabel spredu az do kufra kde je "ten akoze" zosilovac a potom zase take iste kable spat az dopredu k reprakom, tak toto naozaj nechapem. -
To nezoženieš,zabudni je to know-how autorizovaných servisov,zaujíma ťa vnútorné chéma zosilovača,alebo pripojenie k káblovačke.Čo ti ho niekdo odpálil,opravovali sme už jeden na novej sedme(ktorý odpálili v značkovom servise).Ak ti odišiel koncák vieme to riešiť.Nikdo ti do toho nepojde,lebo ten zosilovač je mrtvy mimo auto(ovládanie digitálnou zbernicou).A aj scéma ti je naprd ak sa do toho nevyznaš.vectra2000@pobox.sk -
« Re: Elektricke schema Tigra 1.4
Ide o to asi ktoru cast potrebujes. Etzold ma elektricke schemy, ale na Tigru asi nevydal ziadnu knihu. Ostava ti asi len spoliehat na to, ze cast elektr. schemy bude velmi , alebo totozna s inym modelom Corsa, Astra, Vecra a zohnat si tie schemy ( ofotit z Etzolda - Jak na to ). - podla mna najschodnejsie riesenie. -
« Oprava Calibry !
Prosím vás , je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by za slušnou odměnu mohl levně opravit mojí calibru ? Bouchnul jsem s ní dnes na mokru do Omegy a má naražený předek , ale motor je úplně v pořádku. Mohl by mi někdo pomoci s opravou ? Můj tel. 0602/613 416 , díky za pomoc předem. -
« Re: Vyblikaniae kodeu
Mam 1,6 16V 74kW. Aby som povedal pravdu nepozeral som na RJ, ale do Etzolda. Rozdiel je v tom poslednom pismene Multec a Multec-S. To "eSko" davaju podla Etzolda do 1,6 16V. Sakra fakt som sa mal asi pozret na tu RJ, ale uz bola tma, a nic by som tam nevidel. Mozno tych 10 blikani znamena chybu RJ, alebo servisneho konektoru :-)))
Andy, ty si odkial ? Ak mas problem s netom tak by som mohol vyhrabat nejake free konto na pripojenie, alebo mas iny problem ? -
« Re: Zdechlý motor
Kontrolka motora ti nesvieti?Vyzera to bud na flowmeter/merac prietoku vzduchu v sani,alebo mas nieco s regulatorom obtoku skrtiacej klapky,to zle startovanie,alebo mas netesne sanie.Tazko takto na dialku,moznosti je vela, keby si bol zo slovenska tak ti to opravim. -
« Zdechlý motor
Mám Vectru A 2.0i z 1990 a mám takový problém. Nechce startovat bez plynu, a když naskočí, tak se třeba 2 sekundy převaluje a pak zdechne. S plynem nastartuje v pohodě, ale chvíli se na ten plyn musí šlapat, jinak zase zdechne. Auto občas v nízkých otáčkách netáhne, třeba na dvojku ve 20 km/h dupnu na plyn a nic, jenom to pomalu zrychluje a v 50 km/h se chytne a začne táhnout. Jindy zase ve 20 dupnu, zahrabe to a jede to jak urvané z řetězu. Když to blbne, tak mám díru pod plynem. Zajímavé je, že záleží na teplotě. Když je venku 25 stupňů, tak to blbne mnohem víc, než když vyjedu ráno při čtyřech stupních. Raději se zeptám, než to dám do servisu, mám špatné zkušenosti. -
« Re: Vyblikaniae kodeu
Titel toto som ti chcel navrhnúť aby si to vyskúšal na tvojej.Akože ty máš multec,veď to boli staré jednobodové striekačky na 1.6,1.8 A-čkových vectrách.Ty máš ecotec 1.6-74kW nie?A tam je simtec?!?No úplne som v rozpakoch,musím sa na to mrknúť.Titel a ty tam nepremosťuj hocičo lebo odpáliš si RJ! -
« Re: Andy220
Chlapci vydrzte,ja zatial net nemam doma iba u kamosa a som zavisly na nom.Mam roboty cez hlavu.Ok to som nevedel za umoznuje vyblikanie kodov simtec.Ja tie simtec kody nemam, mam len motoronicove,ktore mate aj vy.Ale teraz ma to zeacalo zaujimat a viem kde ich zozeniem,musim ist po to do BA.Chlapci caute a vydrzte,urcite budem reagovat.