Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  13:36

« Re: ABS

No, sam to asi nezistis asi bude treba ist s tym do servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  03:32

« Ještě několik dotazů

Poraďte kde za slušný peníz sehnat na Vectru A:
    -hadici sání (zatím jsem ji oblepil izolepou..)
    -písty 5-tých dveří
    -....
    V Praze a okolí.
    Díky
    pelikan1@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  03:16

« ABS

Ahoj nadšenci, potřeboval bych zjistit(poradit), které čidlo ABS(kabel) je nefunkční. Případně doporučit nějakého šikovného autoelektrikáře v Praze nebo okolí.
    Je to Vectra 2.0 GT rv.90. Začalo to tím, že občas za jízdy poblikla kontrolka ABS (díra a tak). Už svítí pořád. (Po nastartování zhasne a rozsvítí se po rozjezdu => asi je 1 čidlo nebo kabel fuč???)
    Dík za radu.
    pelikan1@volny.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.00  07:31

« Re: Spojka

Jak dlouho můžu čekat s výměnou, aniž bych tím ohrozil auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  22:38

No s najvacsou pravdepodopnostou je spojka na konci svojho zivota.Cize zdrata a lanovod je nastaveny na max.,lebo by preklzovala inak a ono ma kratsi zaber a tazsie sa vypina.Setri na spojku cca 9 litrov.Najlepsie Sachs
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  09:02

No asi ti to povie najskor andy, ale zas tak normalne to asi nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  07:53

« Spojka

Mám Vectru 1.8i r.92. Jde mi tam těžce sešlápnout spojka /lanko/. Chlap co mi to auto udržuje tvrdí, že to je normální, ale já si myslím že kecá. Co s tím??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.00  23:09

« Re: Tunig 2000

Nie nechystám,vieš som zo stredu a nie som pánom svojho času.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.00  10:23

« Tunig 2000

Andy chystas sa na tunig 2000? Neviem, z tych prispevkov som to dost nepochopil, ale zda sa mi ze to ma byt v Brne. Zhodou okolnosti by som mal byt okolo 28.10 v Brne, tak by som tam odskocil. Mozme sa stretnut aj tam, ak sa tam chystas.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  01:09

« Re: Omega & BOSE

Sorry samozrejme linkovy vystup je z radia.To ma opel v roku 98 vyriesene ako stara sedmicka BMW,kde ide normalny vystup z radia na vstup zosika a regulaciou hlasitosti sa reguluje zosilnenie.Mozno je to tak isto aj pri tom ocom sme sa bavili,len uroven signalu v prvom pripade je desiatky voltov na vstupe zosika a v druhom pripade je cca 1 az 4V,ktore musia ist cez spec tieneny RC kabel.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  01:02

Mozme do Ba chodim,ja som zo stredu.Hod mi tel na vectra2000@pobox.sk.Ale fakt mi nie je jasne,vravel si ze tam mas RC800(nema linkovy vystup a seriove to je zapojene tak ze Bose zosilovac je vyuzivany ako subw. zos,napajany RC800),teraz clarion(ktory ma linkovy vystup,dva plus jeden subw,alebo len dva P a L kanal).A vyuzivas seriovy Bose zosilovac?.Napis aku mas momentalnu konfiguraciu a ako to chces mat.Ake vystupy ma radio a ake vstupy zosik.A linkovy vystup nie je,len tieneny linkovy vstup(ktorych je viacero druhov,podla voltazi).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  00:00

« Re: To Andy

Titel neviem ako je to na tvojej vectre,palubak nie je sucast pristrojovky?Musel by som vidiet schemu a hlavne musi byt predpriprava kablovacky,tj. musia existovat v kablovom zvazku vodice,s ktorymi je palubak spojeny s RJ,ovladacimi tlacitkami,napajanim,spinacou skrinkou,osvetlenim.Musel by som vidiet schemu a fyzicky to pozriet na konektoroch.Naskenuj ju a posli mi ju,ak mas Etzolda.Inak dnes som v Ba,ale neviem ako som s casom.No a ktomu tuningu.Michal ma natiahol,ale zatial nic ani na MC,ani v mojom mailboxe.Neviem asi nema cas.Inak ak sa stretneme,donesiem ti katalog od Lexmaula.Cau.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.00  09:55

« To Andy

Andy prosim ta nevies kolko by to dalo namahy namontovat do mojho B palubny pocitac s displejom a ostatnymi srackami (a hlavne rozchodit to)? Palubak by som chcel vymontovat niekde z vrakoviska, len neviem co k tomu este potrebujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.00  22:54

Ano mas pravdu je to zosik na subwoofer, ja som to zle napisal :-) V zosiku je vyhybka, a tie kanaly su zapojene (aspon tak sa zda podla osadenych prvkov) ako kaskada (ja to pomeram a napisem). Ano 2mm kabel staci na 50W to mas pravdu, najma ak v nom nejde linkovy vystup ale uz zosileny. Ja som cakal, ze tam bude radio s linkovym vystupom, ktory pojde do zosiku (mylil som sa, ziadne mne zname OPEL radio (ci uz Bose, Philips alebo grundig) nema linkovy vystup). No 10mm hovada tam nechcem ale teraz tam mam XLO kabel, ktory ide z mojho clarionu do zosiku a je to poznat, by som sa odvazil tvrdit ;-). K tej zbernici, nie je tam zbernica, a po tejto skusenosti by som povedal, ze Opel nema hifi a uz toboz nie vyriesene. Zase na obranu treba povedat, ze v tej omege sa dali tie 5xcinch kable a 4xrepro krasne potahat. Len tak na okraj, v omege B sedan su dva subwoofre, v caravane iba jeden, ale repro na swf ma dve cievky. Ak chces mozme o tom pokecat aj osobne, ja sa vyskytujem v BA.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.00  11:00

« Tunig

Andy, docital som sa v Michalovej rubrike, ze ti zohnal nejake materialy. Dufam ze ich niekde zverejnis :-)))).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.00  22:51

Trochu mám v tom hokej.Zosilovač je napájaný iba LF vstupom(potom slúži ako sbw zosilovač,mrkni sa na to lepšie)?!?,musí byť napájaný normálnym RC káblom,kde je celé spektrum a v ňom sú už výhybky na jednotlivé druhy repro.Alebo ak má rádio špec. oddeľovač subw. frekvencií,má potom špec sbw výstup,ktorým sa tiež napája cez RC kábel zosilovač,ktorý može byť jednokanál špec. ako sbw zosil.Možností je veľa.To že káble idú všetky z rádia to je len predpríprava,ale že sa tratia v káblovačke,hm.Čo je tenulinký kábel.2mm bohate stačí na 50W.Čo myslíš že by tam mali byť 10mm hovadá.
    Ja som predpokladal že opel má vyriešené hifi ako BMW,kde ide jedna jednovodičová zbernica a cez nu komunikujú všetky moduly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.00  22:19

No trosku do toho vidim. Nechapem preco je tam zapojeny iba LF vstup a pritom do konektora (radio CCR800) idu vsetky. Je jasne, ze ten vstup sa pouziva (spolu s vyhybkou) na subwoofer (inak na tomto * kanal 3 :-) Islo mi o to, ci ho mozem zatial pouzit (ake ma parametre) alebo tam dam iny zosilovac na subwoofer (inak tie Bose repraky co su v tom aute su pekne *) Inak az taky mrtvy nie je :-) vymontoval som ho a rozchodil. Ale uz som tento problem vyriesil, dal som tam iny zosik a je to v suchu, repraky vymenim inokedy. A najma toto mi nie je jasne :-) preco pri takom systeme ako je bose ide tenulinky kabel spredu az do kufra kde je "ten akoze" zosilovac a potom zase take iste kable spat az dopredu k reprakom, tak toto naozaj nechapem.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.00  23:06

To nezoženieš,zabudni je to know-how autorizovaných servisov,zaujíma ťa vnútorné chéma zosilovača,alebo pripojenie k káblovačke.Čo ti ho niekdo odpálil,opravovali sme už jeden na novej sedme(ktorý odpálili v značkovom servise).Ak ti odišiel koncák vieme to riešiť.Nikdo ti do toho nepojde,lebo ten zosilovač je mrtvy mimo auto(ovládanie digitálnou zbernicou).A aj scéma ti je naprd ak sa do toho nevyznaš.vectra2000@pobox.sk
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.00  20:01

« Omega & BOSE

Aj ked to sem nepatri, nevie nahodou niekto kde sa da zohnat schema zosilovaca, ktory sa dava do omegy so sound systemom bose? odpovede skludom aj mailom na dead@pobox.sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.00  22:59

« Re: Elektricke schema Tigra 1.4

Co sa tyka vstrekovania,tak je totozne s corsou,ktoru vidal etzold.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…