Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Kontrolka brzd u Tigry
Vracim se ke starsimu prispevku. Tykal se sice Tigry, ale protoze podobny problem by mohl nastat u Vectry, pisu. Slabe mi prosvecovala kontrolka na brzdovou kapalinu u Tigry. V mistnim servisu Opel nic nezjistili. Tak jsem si sehnal schema, sice od Vectry, ale zapojeni kontrolek v pristrojovce je podobne. Zjistil jsem, ze tahle kontrolka je pres diodu propojena s kontrolkou dobijeni. Ja vul jsem si vubec neuvedomil, ze ta kontrolka dobijeni mi nesvitila. Tak jsem ji vymenil a ona po nastartovani okamzite praskla. Lezlo na ni asi 24V. Zavada - prorazeny diody v usmernovaci v alternatoru. Po vymene vse v poradku. Mejte se. -
« Re: Vectra a 91 1.8 automat
Poznam jednoho mechanika v MaH ktory bol dost ochotny a poradil mi nejake veci. Sam sice povedal ze v pripade poruchy ako mas aj napr. ty bez diag. testera (neviem ako to presne volaju) neurobi nic. To otestovanie poruchy ta bude stat asi 300 Sk. Povedia ti co je zle, a mozno to opravis aj ty. Vlastne ked mas 91, tak by si mal vediet aj vyvolat chybovy register ? Co sa mne bohuzial zatial nedari. (ak som trepol hovadinu, tak ma Andy opravi) :-))) -
« Re: Titel
Popis kde tu vectru najdes som ti uz napisal do mailu, aj moje cislo. Neviem ci v MaH ti daju cenu ktora bude zniet pekne.Kazdopadne by som ju chcel dat dokopy, ale ked sa na nu pozriem tak je to totalka. Neviem sam posudit kedy sa uz auto neda dat doporiadku. Mozno pomoze aj tvoj nazor. -
« Re: Ještě několik dotazů
To mas pravdu, tiez mam take skusenosti, ze ceny na vrakaci su dost vysoke. Svokor teraz v Rakusku rozobera jednu Mazdu na vrakaci a ma vsetko zadarmo. Tam ked chcu dat auto do srotu tak musia za to zacvakat 5000 silingov, tak to radsej daruju. -
« Re: Ještě několik dotazů
Slušný vrakáč na Vectru A je v Klecanech - je to asi 10km po Teplické dálnici a pak doleva. Vydolovat levnější součástku z pražského vrakoviště považuji po svých zkušenostech před dvěma roky za zoufalství. Nedávno jsem sháněl centrálový kabel do kufru na vrakáči u Černokostelecké (chlap byl kupodivu ochotný) ale kabely měl stejně všechny uřezané. -
« Re: ABS
Pelikan presne odhadujes,je to zly signal z cidla.Moze byt aj vadny kabel.Urobi ti to aj ked mas za jazdy vytoceny volant?(potom kabel).Mal som aj ja s tym velke table.V kadzom pripade,mas devadesiatku rocník,čiže ABS 1.generacie(pozor v Etzoldovi je schema druhej,nesedia napr. osadenia kablov s cidiel)No a najvacsia sranda je ta,ze ta prva generacia nema vlastnu diagnostiku,ktoru ma iba druha.1. generaciu spoznas podla riadiacej jednotky ulozenej pri sedadle vodica.Jedina cesta diagnostiky je meranie na pinoch RJ osciloskopom,ktory ma malokto.Da sa zmerat vnutorny odpor cidla rádove 1kohm,cim zistis ci je kabel ok.No a meranim napatia striedavym voltmetrom.Dobre cidlo ma mat pri cca 40km/hod 2-3V!Ocislovanie pinov,by som ti musel mrknut doma v Haynesovi.Ale v kazdom pripade,ako sa pustis do elektriky zmeraj sparomerom vzduchovu medzeru od jadra cidla po rapkáč na polosi!!!Má byť v rozmedzí 0.4-0.6mm.Ale s najvacsou určitosťou ti ten hlíníkový držiak pre galvanikú koroziu "SPUCHOL" a zdeformoval čidlo(cievku v nom).Je to mucha od výroby.No a ako na to.Tie šrouby sú rokmi zahnité.Musíš to opatrne odvrtať(dúfaj že čidlo je ok)a kúpiš plastový držiak (300sk)od r.v. 93,len potom pri montáži vypodlož(vystrihni z PET flaše z coly),alebo odbrús s dosadacej plochy šmirglom,pilníkom tak že chytíš držiak rukou a šúchaš ním,aby si chytil rovinu a tým dosiahol horeuvedenú medzeru!Pozor aj čidlá sa líšia v závislosti od generácie.A dávaj pozor aj na správne vedenie a uchytenie kábla,lebo ho pretrhne,prederie!!
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!