Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

15.11.00  12:35

« Re: Vectra a 91 1.8 automat

Dik Titel,za tie stranky,sice som na nich uz bol ,ale akosi somnepostrehol tie dolezite informacie.....nasiel som tam teraz vsetko.......diky.MF9
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.00  11:35

« Kontrolka brzd u Tigry

Vracim se ke starsimu prispevku. Tykal se sice Tigry, ale protoze podobny problem by mohl nastat u Vectry, pisu. Slabe mi prosvecovala kontrolka na brzdovou kapalinu u Tigry. V mistnim servisu Opel nic nezjistili. Tak jsem si sehnal schema, sice od Vectry, ale zapojeni kontrolek v pristrojovce je podobne. Zjistil jsem, ze tahle kontrolka je pres diodu propojena s kontrolkou dobijeni. Ja vul jsem si vubec neuvedomil, ze ta kontrolka dobijeni mi nesvitila. Tak jsem ji vymenil a ona po nastartovani okamzite praskla. Lezlo na ni asi 24V. Zavada - prorazeny diody v usmernovaci v alternatoru. Po vymene vse v poradku. Mejte se.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  15:09

Prispevok 86, 87
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  14:57

To si asi moc nehladal, v tejto rubrike dost prispevkov dozadu urcite najdes stranku venovanu Vectram A a je tam aj dost tech. udajov, a spotreba tam musi byt tiez.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.00  12:58

dik uz je to v servise na roznavskej snad s tym nieco urobia......
    este sa vas chcem opytat,kde sa daju zohnat nejake udaje o zrychleni o spotrebe v meste a podobne.....
    nainete som nic nenasiel.
    mif@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.00  19:42

Zober Etzolda a tam máš popis kódov na automat a ktorý pin prepojiť aby ti nablikala kontrolka automat. prevodovky chybový kód.Keď nie mknem sa na to,ale si asi neznalý takže ti to je naprd
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.00  09:47

Poznam jednoho mechanika v MaH ktory bol dost ochotny a poradil mi nejake veci. Sam sice povedal ze v pripade poruchy ako mas aj napr. ty bez diag. testera (neviem ako to presne volaju) neurobi nic. To otestovanie poruchy ta bude stat asi 300 Sk. Povedia ti co je zle, a mozno to opravis aj ty. Vlastne ked mas 91, tak by si mal vediet aj vyvolat chybovy register ? Co sa mne bohuzial zatial nedari. (ak som trepol hovadinu, tak ma Andy opravi) :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.00  09:41

« Re: Titel

Popis kde tu vectru najdes som ti uz napisal do mailu, aj moje cislo. Neviem ci v MaH ti daju cenu ktora bude zniet pekne.Kazdopadne by som ju chcel dat dokopy, ale ked sa na nu pozriem tak je to totalka. Neviem sam posudit kedy sa uz auto neda dat doporiadku. Mozno pomoze aj tvoj nazor.
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.00  08:47

« Vectra a 91 1.8 automat

poradte mi ,mam automat a za studena mi robi to,ze ked zaradim tak sa mi rozblika kontrolka poruchy,po vypnuti motora a sa to opakuje a na 3 krat je to uz ok.
    a hlaham sikovneho mechanika z BA ktory sarozumie
    Vectram...
    mif@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.00  22:29

« Re: Titel

A čo tz kšeftuješ s autami.Najlepšie by sa dala tá RJ zohnať v polsku za cca 7000sk ale je to riziko,nemáš ju ako odskúšať na mieste.Nie je to motronic ale Simtec myslím.Možem sa ti spýtať v MaH na poliankach.Pošli mi svoj mobil na mail,zavoláme si.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  17:09

« RJ

Andy vies na tutu vectru 2.5 V6 zohnat RJ ? Mal by to byt motronics. Akurat mi este k tomu chyba motor. :-))). Neviem ci na tej buranej je motor aspon z casti OK :-(( --CAU--
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  13:18

« Vectra B

Mam havarovanu Vectru B combi 2.5 V6 vo full vybave. Co s nou, poradte. Mal by niekto zaujem o papiere, alebo za kolko sa da doviest mierne havarovana vectra tohoto typu ? Resp. dajte navrhy ak mate nejaky napad.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.00  11:32

« Re: Kniha od Etzolda pro Opel Tigra

A nepytal si sa priamo v Koppe ci ju vobec prelozili ? Ak nevies dobre po Nemecky tak si kup obi dve :-( - Tigru v nemcine a Corsu v cestine (dost prachov)
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.00  11:20

« Kniha od Etzolda pro Opel Tigra

Etzold vydal v Nemecku knihu i pro Tigru (spolecne s Corsou). Nevite, kde ji v Cechach sehnat. Vydavatelstvi Kopp ji sice prevzalo, ale je tam jen Corsa. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.00  13:42

« Re: Ještě několik dotazů

To mas pravdu, tiez mam take skusenosti, ze ceny na vrakaci su dost vysoke. Svokor teraz v Rakusku rozobera jednu Mazdu na vrakaci a ma vsetko zadarmo. Tam ked chcu dat auto do srotu tak musia za to zacvakat 5000 silingov, tak to radsej daruju.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.00  08:28

« Re: Ještě několik dotazů

Slušný vrakáč na Vectru A je v Klecanech - je to asi 10km po Teplické dálnici a pak doleva. Vydolovat levnější součástku z pražského vrakoviště považuji po svých zkušenostech před dvěma roky za zoufalství. Nedávno jsem sháněl centrálový kabel do kufru na vrakáči u Černokostelecké (chlap byl kupodivu ochotný) ale kabely měl stejně všechny uřezané.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  23:02

« Re: Spojka

Zatiaľ jazdi,kým spojka nebude kĺzať,potom ju inhneď vymen,lebo zodierieš,skrivíš zodrvačník a dalšich 3tis korún na vrch!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  22:57

« Re: 2,0 Automat

Mrkni sa na staršie príspevky tam je link od cokesa na nascanované schémy od etzolda.Len neviem čo tam spravíš,lebo automat má diagnostiku a ak by bolo niečo s elektrikou tak by svietila kontrolka.Skôr može ísť o mech. závadu,resp. nastavenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.00  22:53

« Re: ABS

Pelikan presne odhadujes,je to zly signal z cidla.Moze byt aj vadny kabel.Urobi ti to aj ked mas za jazdy vytoceny volant?(potom kabel).Mal som aj ja s tym velke table.V kadzom pripade,mas devadesiatku rocník,čiže ABS 1.generacie(pozor v Etzoldovi je schema druhej,nesedia napr. osadenia kablov s cidiel)No a najvacsia sranda je ta,ze ta prva generacia nema vlastnu diagnostiku,ktoru ma iba druha.1. generaciu spoznas podla riadiacej jednotky ulozenej pri sedadle vodica.Jedina cesta diagnostiky je meranie na pinoch RJ osciloskopom,ktory ma malokto.Da sa zmerat vnutorny odpor cidla rádove 1kohm,cim zistis ci je kabel ok.No a meranim napatia striedavym voltmetrom.Dobre cidlo ma mat pri cca 40km/hod 2-3V!Ocislovanie pinov,by som ti musel mrknut doma v Haynesovi.Ale v kazdom pripade,ako sa pustis do elektriky zmeraj sparomerom vzduchovu medzeru od jadra cidla po rapkáč na polosi!!!Má byť v rozmedzí 0.4-0.6mm.Ale s najvacsou určitosťou ti ten hlíníkový držiak pre galvanikú koroziu "SPUCHOL" a zdeformoval čidlo(cievku v nom).Je to mucha od výroby.No a ako na to.Tie šrouby sú rokmi zahnité.Musíš to opatrne odvrtať(dúfaj že čidlo je ok)a kúpiš plastový držiak (300sk)od r.v. 93,len potom pri montáži vypodlož(vystrihni z PET flaše z coly),alebo odbrús s dosadacej plochy šmirglom,pilníkom tak že chytíš držiak rukou a šúchaš ním,aby si chytil rovinu a tým dosiahol horeuvedenú medzeru!Pozor aj čidlá sa líšia v závislosti od generácie.A dávaj pozor aj na správne vedenie a uchytenie kábla,lebo ho pretrhne,prederie!!
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.00  22:38

« 2,0 Automat

Nemal by niekto dokumentaciu k automat. prevodovke na Vectru r.v.90 2,0i ? Nechce radit automaticky a dvojku nehadze ani rucne. Chcel by som si to pozriet sam ale bez info to nejde... Dohodli by sme sa...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…