Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

01.03.04  08:57

« Bez nadpisu

Tech 1610kg bude celkova vaha, pohotovostni bude nekde kolem 1300kg.
    Jinak ten motor 1.7 TD se montoval do Becka. Dalo se to poznat i na malem tlumici vyfuku (stejny jako 1.6 8V). Pro usporu muzes nahustit kola na 3.0kPa a lejt tam plnou syntetiku. Do motoru bych nesahal. Precejenom to neni mladik ani koncepcne ani vekem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.04  14:58

« Re: Opel Vectra 1,7 D

16 metráků??? To má jako Scorpio. Je to Vectra A nebo Vectra B? Já měl za to, že do Bčka se 1.7D nedával a Ačko že je zase o dost lehčí. Jinak ta spotřeba je zdá se mi dobrá. Kolik by sis představoval? Slabší motor může mít někdy větší spotřebu než silnější, viz benzíny 1,4 16V a 1,6 16V v Astře - ta 1,6 16V žere míň (i podle Oplu).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.04  01:21

Podla technicaku 1610 kg. Ale uvazujem, co jej pridat do jedalnicka, aby nabrala trosku viac sily a aby sa jej vsak na druhej strane nezvysil uz aj tak silny apetit (robil som si vcera dlhodoby priemer 6,2 - co je na taky dieslik aj dost)
    Prijmem vsetky vase navrhy a skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.04  11:22

To je opravdu dietka, 42kW na Vectru! Kolik váží tahle Vectra?
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.04  22:40

« Opel Vectra 1,7 D

Zdravim pani (pripadne aj damy). Ake su vase skusenosti s tymto motorom. Rok vyroby 1991, 42 kW. Ja som ho kupil pred dvoma mesiacmi a hodnotim auto globalne - velka spokojnost. Presiel som nan z Feldy.
    Nie je to ziaden pretekar, ale s privretim vsetky oci (aj susedky Marky) sa to da. Spotreba mi vychadza cosi medzi 5,5 - 6,5. Je to OK?
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.04  16:14

« Tachometr skace

Tachometr na Astre (r.v. 93).
    Tak mi zacal blbnout tachometr. Po nejake dobe jizdy zacne ukazovat rychlost skokove. Kdyz napriklad zrychlim, tak nic a za nejakou dobu (nekoli vterin) to poskoci treba o 20km/h. To same pri snizovani rychlosti (ale obracene). Myslim, ze by to mohl byt nahon tachometru. Nemel nekdo podobny problem? Diky za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.04  18:35

« Re: Vectra Caravan 2.0 DTi Ecotec 2004

Máte někdo zkušenosti s Ricambi?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.04  17:34

« Vectra Caravan 2.0 DTi Ecotec 2004

Dobrý den, jelikož budu z pár týdnů vlastníkem uvedeného modelu, sháním někoho, kdo má ověřen chiptuning na tento docela starý 100 ps motor. Jsem z Brna a zatím se mi nedaří sehnat důvěryhodné informace. Na Octavii se mi chiptuning za asi 12000 odměnil lepšim výkonem a nižší spotřebou. Jelikož je Vectra Caravan po slevě za skoro stejné peníze jako oktávka, tak jsem zvolil Opel. Za jakékoliv info jsem vděčný, lze i přímo na leyland@seznam.cz děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  11:25

« Re: Opel Globalne

Vzhledem k cenám i soustavné masáži odpůrců si podle mne Opel u nás nevede až tak špatně (prodej 2004):
    11.Opel ASTRA 2071
    20.Opel CORSA 1255
    22.Opel AGILA 1182
    35.Opel VECTRA 692
    38.Opel ZAFIRA 633
    42.Opel MERIVA 525
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  11:19

« Re: 2.2 DTI

Na papír se ty Nm a kW malujé hezky, skutečné hodnoty bývají jiné...
    Co jsem pochopil, tak mezi motorem 2.2DTI v Zafiře a ve Vectra B je rozdíl v řídící jednotce - Zafira ji má již přímo jako součást vstřikovací jednotky.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  16:48

« Re: Opel Globalne

No musis se na to divat z trochu jineho uhlu. Ja mam Vectru 2,2 DTI, bydlim v centru Prahy a auto jsem hledal i z pohledu aby nelezlo na oci zlodejum (Rusum a Bulharum se Vectra asi moc nelibi a radio si od narkomanu koupi asi malo lidi, protoze se hodi akorat do Opla). Jinak jsem s autem maximalne spokojen a motor, i kdyz to neni zadna novinka je v porovnani s VW 1,9 TDI (PD) vyrazne tichsi.
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.04  08:38

« Opel Globalne

Uz aby prisla nova Astra, protoze soucasna nabidka Oplu je umirajici nezajimavy druh.
    Zato ceny jsou z rise sebevedomych suverenu.
    Nova Vectra tomu moc nepomohla. Signum, no bez komentare....:-( Jsem z toho opravdu smutny. Dyt neni v nabidce krome Astry OPC, coz se snad u nas ani nenabizi, zadna jiskra co potesi srdicko fandy znacky. Sportak ala Astra kupe, no to je taky neco jako radoby... Snad se pan Adam Opel polepsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.04  20:48

mal by to byt ten isty motor ale ako poznam opel tak zase urobili vyznamne zmeny v epromke a z Y22DTH sa stal Z22DTH alebo nieco v tom zmysle
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.04  17:15

no jasne ten link som uz niekde videl, to ma mohlo napadnut, ale inak, aj tam sa tvaria dost rozpacite, u manualu je uvedenych tych 4000 a u automatiky 3250, srandisti ... ale ak porovnam co je tam namalovane s realnym motorom z testu na autorevue v zafire tak to nevyzera na ten isty motor, alebo asi boli hviezdy nejako inak postavene ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.04  15:48

media.opel.de hovori ze 92kw od 3250 do 4000 :)
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.04  00:00

« 2.2 DTI

Volajaky som z toho cely zmeteny, preco sa udaje o tom motore v novej Vectre tak roznia? Niekde vidim max. vykon 92kW pri 4000 a niekde pri 3250. O co ide? Tlacovka, alebo schizofrenia alebo mi proste nieco unika?
  • 00 Reagovat !

foto

25.12.03  17:07

« Vectra B kombi 2.0 Di

Vážení přátelé - majitelé vozů Vectra,
    rozhodl jsem se, že trochu obohatím tuto diskusi o seriál zkušeností s cca 1.5 ročním provozem s následujícím vozem:
    Opel Vectra B combi s motorem 2.0 Di (60kW), rok výroby 1997, elektronická klimatizace. Nejprve k výběru vozu. Podle toho, co jsem četl v této diskusi jde tady většinou o motory s většími výkony, dokonce byl motor 2.0DI několikrát zmíněn s určitým pohrdáním. Musím říci, že když jsem jel toto auto kupovat, i já jsem měl představu o motoru DTH (75kW). Bohužel nabízené auto mělo slabší motor než jsem očekával. Výbava vozu a vzhled mě však přesvědčily a koupil jsem. Vůz byl údajně nebouraný, měl na tachometru 75000 km(kdoví kolik ve skutečnosti), má elektronickou klimatizaci, tempomat, rádio s CD, multifunkční volant, závěs, uvnitř síťku na oddělení zavazadlového prostoru, zkrátka vše, co jsem potřeboval. Podnikám totiž a kufr mám často plný kufrů s nářadím.
    Srovnání Felicie kombi 1.9D a Vectry.
    Moje předchozí Felicie mi přestávala vyhovovat z následujících důvodů:
    1) syn je trochu přerostlý a když seděl za manželkou dohadovali se o místo
    2) kufr mi přestával stačit na mé vybavení
    3) na vůz r.v.1996 začínala útočit koroze
    S Felicií se mi dařilo jezdit za 5.5 l/100km- Vectra jezdí za 6l/100km (v létě pod v zimě nad). Ve Vectře je sice více místa, ale syn mezitím dále vyrostl(195), takže problém s místem je tu zase. Kufr u Vectry je sice větší na plochu, ale objem asi o moc větší nebude, protože je dno kufru výše. Musím ale říci, že při převozu těžších věcí jsem ocenil, že je dno kufru rovné. Těžší věc lze sklopit do kufru a zasunout dovnitř.
    Svezení s Vectrou je ale o třídu výše. I ten výkon mi zpočátku připadal vynikající. Záleží na tom, z jakého auta člověk přesedne. Motor je podstatně tišší, pérování lepší. V létě člověk ocení klimatizaci (už bych nechtěl auto bez elektronické klimatizace- ani v zimě ani v létě se člověk nemusí starat – nastavená teplota prostě drží).
    Tvrzení prodejce o tom, že auto nebylo bourané, nebylo pravdivé. Zjistil jsem, že například v zadních dveřích bylo vysypané sklo, že předek byl pošramocen (například scházel i spodní kryt motoru).
    Další díl zase někdy příště.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.03  15:25

« Re: CDR 500

záleží za kolik by jsi se ho chtěl zbavit!když tak pošli cenu na thym@seznam.cz
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.03  14:48

« CDR 500

Chystám se na upgrade rádia - nemá nikdo předběžně zájem o CDR 500, samozřejmě i s kódem a návodem?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.03  19:42

« Re: Vectra B z roku 1997 -- technicke specifikacie

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…