Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
"-- skrytý --" 27.02.04 14:58
« Re: Opel Vectra 1,7 D
16 metráků??? To má jako Scorpio. Je to Vectra A nebo Vectra B? Já měl za to, že do Bčka se 1.7D nedával a Ačko že je zase o dost lehčí. Jinak ta spotřeba je zdá se mi dobrá. Kolik by sis představoval? Slabší motor může mít někdy větší spotřebu než silnější, viz benzíny 1,4 16V a 1,6 16V v Astře - ta 1,6 16V žere míň (i podle Oplu). -
« Re: Opel Vectra 1,7 D
Podla technicaku 1610 kg. Ale uvazujem, co jej pridat do jedalnicka, aby nabrala trosku viac sily a aby sa jej vsak na druhej strane nezvysil uz aj tak silny apetit (robil som si vcera dlhodoby priemer 6,2 - co je na taky dieslik aj dost)
Prijmem vsetky vase navrhy a skusenosti. -
« Opel Vectra 1,7 D
Zdravim pani (pripadne aj damy). Ake su vase skusenosti s tymto motorom. Rok vyroby 1991, 42 kW. Ja som ho kupil pred dvoma mesiacmi a hodnotim auto globalne - velka spokojnost. Presiel som nan z Feldy.
Nie je to ziaden pretekar, ale s privretim vsetky oci (aj susedky Marky) sa to da. Spotreba mi vychadza cosi medzi 5,5 - 6,5. Je to OK? -
« Tachometr skace
Tachometr na Astre (r.v. 93).
Tak mi zacal blbnout tachometr. Po nejake dobe jizdy zacne ukazovat rychlost skokove. Kdyz napriklad zrychlim, tak nic a za nejakou dobu (nekoli vterin) to poskoci treba o 20km/h. To same pri snizovani rychlosti (ale obracene). Myslim, ze by to mohl byt nahon tachometru. Nemel nekdo podobny problem? Diky za rady. -
"-- skrytý --" 29.01.04 17:34
« Vectra Caravan 2.0 DTi Ecotec 2004
Dobrý den, jelikož budu z pár týdnů vlastníkem uvedeného modelu, sháním někoho, kdo má ověřen chiptuning na tento docela starý 100 ps motor. Jsem z Brna a zatím se mi nedaří sehnat důvěryhodné informace. Na Octavii se mi chiptuning za asi 12000 odměnil lepšim výkonem a nižší spotřebou. Jelikož je Vectra Caravan po slevě za skoro stejné peníze jako oktávka, tak jsem zvolil Opel. Za jakékoliv info jsem vděčný, lze i přímo na leyland@seznam.cz děkuji -
« Re: Opel Globalne
No musis se na to divat z trochu jineho uhlu. Ja mam Vectru 2,2 DTI, bydlim v centru Prahy a auto jsem hledal i z pohledu aby nelezlo na oci zlodejum (Rusum a Bulharum se Vectra asi moc nelibi a radio si od narkomanu koupi asi malo lidi, protoze se hodi akorat do Opla). Jinak jsem s autem maximalne spokojen a motor, i kdyz to neni zadna novinka je v porovnani s VW 1,9 TDI (PD) vyrazne tichsi. -
« Opel Globalne
Uz aby prisla nova Astra, protoze soucasna nabidka Oplu je umirajici nezajimavy druh.
Zato ceny jsou z rise sebevedomych suverenu.
Nova Vectra tomu moc nepomohla. Signum, no bez komentare....:-( Jsem z toho opravdu smutny. Dyt neni v nabidce krome Astry OPC, coz se snad u nas ani nenabizi, zadna jiskra co potesi srdicko fandy znacky. Sportak ala Astra kupe, no to je taky neco jako radoby... Snad se pan Adam Opel polepsi. -
« Re: 2.2 DTI
no jasne ten link som uz niekde videl, to ma mohlo napadnut, ale inak, aj tam sa tvaria dost rozpacite, u manualu je uvedenych tych 4000 a u automatiky 3250, srandisti ... ale ak porovnam co je tam namalovane s realnym motorom z testu na autorevue v zafire tak to nevyzera na ten isty motor, alebo asi boli hviezdy nejako inak postavene ... -
« Vectra B kombi 2.0 Di
Vážení přátelé - majitelé vozů Vectra,
rozhodl jsem se, že trochu obohatím tuto diskusi o seriál zkušeností s cca 1.5 ročním provozem s následujícím vozem:
Opel Vectra B combi s motorem 2.0 Di (60kW), rok výroby 1997, elektronická klimatizace. Nejprve k výběru vozu. Podle toho, co jsem četl v této diskusi jde tady většinou o motory s většími výkony, dokonce byl motor 2.0DI několikrát zmíněn s určitým pohrdáním. Musím říci, že když jsem jel toto auto kupovat, i já jsem měl představu o motoru DTH (75kW). Bohužel nabízené auto mělo slabší motor než jsem očekával. Výbava vozu a vzhled mě však přesvědčily a koupil jsem. Vůz byl údajně nebouraný, měl na tachometru 75000 km(kdoví kolik ve skutečnosti), má elektronickou klimatizaci, tempomat, rádio s CD, multifunkční volant, závěs, uvnitř síťku na oddělení zavazadlového prostoru, zkrátka vše, co jsem potřeboval. Podnikám totiž a kufr mám často plný kufrů s nářadím.
Srovnání Felicie kombi 1.9D a Vectry.
Moje předchozí Felicie mi přestávala vyhovovat z následujících důvodů:
1) syn je trochu přerostlý a když seděl za manželkou dohadovali se o místo
2) kufr mi přestával stačit na mé vybavení
3) na vůz r.v.1996 začínala útočit koroze
S Felicií se mi dařilo jezdit za 5.5 l/100km- Vectra jezdí za 6l/100km (v létě pod v zimě nad). Ve Vectře je sice více místa, ale syn mezitím dále vyrostl(195), takže problém s místem je tu zase. Kufr u Vectry je sice větší na plochu, ale objem asi o moc větší nebude, protože je dno kufru výše. Musím ale říci, že při převozu těžších věcí jsem ocenil, že je dno kufru rovné. Těžší věc lze sklopit do kufru a zasunout dovnitř.
Svezení s Vectrou je ale o třídu výše. I ten výkon mi zpočátku připadal vynikající. Záleží na tom, z jakého auta člověk přesedne. Motor je podstatně tišší, pérování lepší. V létě člověk ocení klimatizaci (už bych nechtěl auto bez elektronické klimatizace- ani v zimě ani v létě se člověk nemusí starat – nastavená teplota prostě drží).
Tvrzení prodejce o tom, že auto nebylo bourané, nebylo pravdivé. Zjistil jsem, že například v zadních dveřích bylo vysypané sklo, že předek byl pošramocen (například scházel i spodní kryt motoru).
Další díl zase někdy příště.
Jinak ten motor 1.7 TD se montoval do Becka. Dalo se to poznat i na malem tlumici vyfuku (stejny jako 1.6 8V). Pro usporu muzes nahustit kola na 3.0kPa a lejt tam plnou syntetiku. Do motoru bych nesahal. Precejenom to neni mladik ani koncepcne ani vekem.