Opel Vectra Club (problémy, servis, rady,apod.)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL
-
« Re: Teplota motoru
Jezdím také Vectrou A 1.8 a letos poprvé mě taky začala zlobit teplota vody. Hledal jsem to v Petzoldovi a tam se uvádí, že ventil do chladiče se začíná otvírat až při 92st.(tj.pracovní teplota určitě není nižší) a naplno je otevřen až při 106st.celsia. Pokud má motor delší dobu jen 45st. je fest podchlazený a elektronika musí dávkovat sytější směs (spotřebu odhaduji více než 10-11/100), mimo to dochází k jeho zvýšenému opotřebení. Loni jsem měl ventil v pořádku a teplota motoru mi neklesala za jízdy pod 92st - náběh v zimě trval asi 3-4 km klidné jízdy. Letos mi teplota občas padá na 80-85st. což znamená mírně propouštějící ventil (ověření - pokud motor nedosáhl 92st., nesmí být přívodní trubka k chladiči teplá, což je můj případ). Řešení dočasně - zamezit přístupu vzduchu k chladiči (motor se rychleji zahřeje a teplota již nepadá pod 92st) + neotvírat topení dokuď teplota nenaběhla, trvale je ale nutno vadný ventil vyměnit - mám ho přes známého za 800,- - prodává se i s tělesem, spolu s tím preventivně vyměnit i kapalinu kvůli možnému bordelu. Otázka pro znalce: je u Vectry nějaká regulace průtoku vody topením? Já jsem nalezl jen klapku pro regulaci obtoku vzduchu. -
« Re: Zadni sterac Astra G
Asi takhle, kdyby byl posunuty, nedojizdel by pri spusteni do vodorovne polohy a neotavel by se zase ve vodorovne poloze. Jestli ti pripada, ze to vyresi posunuti sterace, tak si to logicky predstav. Dorovnam ho - nehlede na to, ze dostat ho z toho tisicihranu znamena snad jen rozbit okno - drzi to jak zidovska vira - a sterac se bude zvesela spoustet zase dolu az ke gume a otacet se pred koncem. Tohle sem vedel taky. Navic se obcas sterac zastavi rovne, ale malokdy - nepripada mi posunuty. Ale diky za odpoved. -
« Zadni sterac Astra G
Nevim, jestli to sem primo patri, asi ne, ale Vectra by mohla mit system stejny. Mam problem, sice maly, ale nedojizdi mi zadni sterac uplne do vodorovne polohy, ale sjede tam az na zacatku dalsiho stirani - vypne se moc brzo. Dival sem se pod zadni plato, ale vse je rizeno elektrikou. Nevi nahodou nekdo, jak ten dojezd seridit?DIKY -
« Re: ABS, dobijanie
to dobijanie je uz OK. ako som dobijal baterku, pohol som tymi konektormi pri baterke ktore vedu od alternatora a kedze neboli dobre zasunute tak sa kontakt rozpojil uplne...
to ABS pozrem este raz pretoze teraz som si neni uplne isty ci svieti hned alebo az po zabrzdeni, pretoze ten clovek co to mal predo mnou jednoducho vyhodil ziarovku z pristrojovky a mal to vyriesene, ja som to zistil az ked som tam dal objimku z kontrolky rucnej brzdy.
teoreticky by to mohlo byt to cidlo pretoze ked som dal vyblikat zavady na prevodovke okrem toho ze vyhodilo zly dvojkovy ventil (neradi ho automaticky ani manualne) zahlasilo aj velky rozdiel medzi vstupnymi a vystupnymi otackami. pouziva sa jeden snimac na ABS aj pre prevodovku?
da sa tiez vyblikat porucha na ABS podobne ako na Motronicu alebo na aut. prevodovke?
ABS je BOSCH. -
« Re: ABS, dobijanie
Panove, na senzory v kolech bych to moc nevidel. Mam prakticky zkusenosti, ze kdyz je v cudu signal ze senzoru(tzn. senzor, kulisa nebo kabelaz), kontrolka se rozsviti ihned po rozjeti, kdyz ridici jednotka nedostane impulsy od kol, a ne az brzdite(to uz je na varovani a nefunkcnosti ABS trochu pozde ne?). Jinak tech ABS je u ackove Vectry nekolik verzi, a je tezky takhle zfleku radit. Spis bych udelal diganostiku a kontrolu kabelaze( i pro tu kontrolku dobijeni). Tony -
« ABS, dobijanie
mam vectru 2.0i automat r.v.89 a elektrika na nej je v dost mizernom stave. s centralom som sa dost potrapil takze ak by niekto potreboval poradit staci sa opytat... ja by som potreboval poradit s ABS pri zapnuti zapalovania kontrolka zasvieti a zhasne ale pri prvom slapnuti na brzdu sa rozsvieti a svieti stale... nic ine som s tym neskusal. dalsia vec je ze mi prestala svietit kontrolka dobijania, ziarovka je OK takze neviem co dalej... -
« Re: Topení u Vectry A
Jasne najskor to vyzera tak ako hovori tonybk, a v radiatore sa to svinstvo uklada asi preto, ze to tam ma najmensi prietok. Kazdopadne skus urobit to iste ako tonybk. Nic s tym nepokazis. A vodna pumpa bola cista asi preto, lebo prave tam je najvacsi pohym vody a urcite sa tam nic neusadi. Ono raz za cas by sa malo preplachnut aj chladic a blok motoru, neverili by ste kolko svinstva sa odial vyplavi. Niekedy tam vleze aj liter vody naviac ! -
« Re: Topení u Vectry A
Mne taky prestala topit A Vectra. Odpojil jsem obe hadice co vedou do topeni a zkousel je profouknout. Neslo to, bylo to uplne ucpany. Tak jsem tam pres trychtyr nalil litr arvy a nechal to hodinku pusobit. Pak jsem to proplachl tlakem z hadice na zalivani. Vylitlo odtud kilo jakyhosi blata. Pritom, kdyz me nedavno predtim menili rozvody a vodni pumpu, tak byla zevnitr upne cista jako nova. Asi je to tim, ze je radiator topeni nejnizsi misto v okruhu. cau. Tony -
« Topení u Vectry A
Jezdím Vectrou A 1.8 a asi před 14 dny mi to po nastartování najednou začalo míň topit. Náběh teploty motoru na 92st.C je stejný jako dřív, voda v nádržce je na normální úrovni, regulace teploty hlavní klapkou se zdá po mechanické stránce v pořádku (pohyb táhla se plynule přenáší na plastikovou páčku po pravé straně tunelu). Jen teplota vzduchu při nastavení nadoraz odpovídá teplotě, která byla dřív někde uprostřed (když nastavím střed tak to netopí vůbec). Mohl by to být nějaký bordel v mřížce tělesa topení, ale že by to začalo zlobit tak najednou? Petzold se o ničem podobném nezmiňuje - přivítám vaše náměty a tipy... -
"-- skrytý --" 15.12.00 20:00
« Re: Tak jaká je vaše Vectra
Co sa tyka pmer cena/vykon u Octavie, tak je urcite spickovy, co sa tyka mojich sympatii k tejto znacke tak su nulove. Zatial som na tom tak dobre, ze si kupujem auta co sa mi pacia :-) Netreba sa bat, coskoro budu aj u oplu nejake nove diesely, sice nie take zazraky ako u VW ale urcite nie take * ako bol 2.0DI16V. Jazdil som 2.0DTI (100k) v Astre a celkom sa dalo, trosku viac huci ako je teraz zvykom ale bolo to dobre. A co sa tyka Vectry kamos kupil 2.6V6 (ten novy motor) a ide celkom dobre (250Nm) zatial iba 3tkm uvidime.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!