AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: AAA
to: PeFeL a rychlik. Já jsem neříkal, že se to nedá udělat. rychlik si sám sobě odpověděl. Potřebuješ k tomu ten rovnací rám, pár dobře placených odborníků a spoustu spoustu času. Výsledek => celá akce je nakonec pro velkou firmu (= velké režijní náklady) naprosto nezajímavá. Takové "věci" dělají klasické české garážové firmičky, které na to mají třeba měsíc čas a výdělek 50.000 Kč jim připadá jako ohromný "vývar" (zisk). A víc se na "slepení" dvou felcek opravdu vydělat nedá, tak proč by to dělali??? Tolik vydělají na prodeji auta střední třídy bez toho aby na něj museli šáhnout!!!......Opakuji technicky možné to je, ale každý kdo uvěří té tvé pohádce, že to v AAA-čku dělají běžně, je celkem naivní....... -
Dá to mnohem méně práce, než si myslíš. Když máš rovnací rám, tak není problém. Rozhodně je to míň práce než stavět třeba zadek z novejch dílů a pasovat to na sebe, odvrtávat a bodovat. Je to ale hazard, když nemáš ten rám s měřením. V garáži se to dá taky udělat, ale pak se nesmíš divit... -
to: PeFeL. Rozpůlit dvě auta??? Svařit??? Zakitovat??? Zalakovat??? buďto jsi se úplně zbláznil, nebo jsi poněkud mentálně zaostalý pokud jsi někomu na tenhle špek skočil. Ne, že by to nebylo technicky možné, ale máš ty vůbec představu, kolik by s tím bylo práce????? I kdyby obě ty felicie dostali zadarmo, tak se jim to nevyplatí.......Je mi tě upřímně líto...... -
« AAA
Taky přispěju svojí trochou do mlýna. :-)
Jednoho dne jsem se rozhod, že si taky koupim auto, a protože a neboť mi nabídky z AAA přišli vcelku zajímavé, rozhod jsem se, že půjdu tam. O svůj nápad jsem se podělil s několika kamarády, abych vzápětí zcela na AAA zanevřel. Tak např. Přijede maník s bouranou feldou zepředu, pak přijede jinej, co je bouchlej zezadu. Co s takovejma autama? Prostě je rozpůlit, svařit, zakitovat, zalakovat a to tak dobře, že automechanik to bez vercajku nepozná... a dát dohromady. Je to tak, kámoš bydlí kousek od nich. Nebo si koupíte auto, o kerý bylo zájem? Až vám ho ukradnou, první kam se jděte podívat je AAA. To je zkušenost jiného. O mém rozhovoru s několika majiteli autobazarů a mechaniků snad ani mluvit nebudu. Na druhou stranu jsem slyšel o opravdu spokojenejch zákaznících. Je to tak trochu tombola. :-) Určitě existujou lepší bazary, kde se dá dobře nakoupit. -
« Re: Fred
Skoro bych řekl, že se budem znát, ja u tří áček dělal, ted a jenom měsíc, protože taková oblbovačka na lidi jakou tam praktikujou jsem nemohl snést. Jsem vyučený automechanik a poznam dobré a špatné auto, ale to co tam se prodávbá za auto s mírnou vadou to jsem mi na učňáku rozebírali na náhradní díly. Za celý měsíc jsem prodal jen jedno auto a to se jen proto, že zákazník mě ubezpečil, že nebude žalovat mě ale AAA !! Takže Frede, Ty jedne skvělý zaměstnanče, užij si to tam a nech si s..t na hlavu, ale mě a spoustě slušnejm lidem vadilo dělat z lidí blbce. Uvědom si, že jsou to často lidi, kteří nemají moc peněz a zlákala je reklama a Ty je vlastně okrádáš. Díky! -
« Re: BAZARY
Mno me tam fascinovalo to mnozstvi zamestnancu. Byl jsem tam v sobotu a jenom pred vykupem postavalo asi 7 "bundaru". Primo v arealu jich byla taky spousta, celkove odhaduji tak 50-70 lidi.
Jinak co muzu rici co jsem slysel od kamarada co si tam chtel koupit asi dve auta, tak to co uvadeli ze ma namotano 69000 km melo 210 000. Rozdil vykup prodej je asi 100%. Primo prede mnou tam zakaznikovi ukazovali Skodu 120 "jezdi dobre", museli startovat s vozikem (asi na po 7my)a odjeli na 3 valce. Takto skakat auto jsem videl akorat ve filmu. Koupit dobre se da, ale jenom s nekym kdo tomu rozumi a to velmi. -
Já osobně bych spíše preferoval systém, který funguje snad všude v západni evropě a to je koupě ojetého vozu přímo od autorizovaného prodejce vozů nových. snad u každého takového prodejce jsem viděl nabídku ojetých vozů stejné značky. Navíc Vám auto ukážou ze všech stran, samozřejmostí je servisní knížka, sdělení aktuálního stavu vozu a ještě poskytnou záruku. Je ale fakt, že takový auta jsou podstatně dražší než v no-name bazarech typu AAA AUTO PRAHA. U nás takto bohužel funguje jen pár prodejců. -
« Re: to fred
No Fred bude určitě zaměstnanec. Neznám okolo sebe nikoho, kdo by po téměř jakýchkoliv zkušenostech s Automobile Group a.s., o nich hovořil tak dobře. Stačilo mi jen, když mi tam nastartovali kulhající šestiválec a tvrdili, že ten motor jde dobře, protože on se v motorech hrabe odmalička a tak to přece musí poznat. Asi se toho ještě moc nenaučil anebo je lež součástí prodejních praktik. Kdybych ten motor tak dobře neznal, tak bych mu i snad uvěřil. Ale to se stalo asi před rokem, třeba je to už u nich trochu lepší...:) -
« relamace od přímého majitele
Je to lepší i horší: 1)Proti velké firmě můžeš velice dobře prohrát (její právníci to zařídí!) i vyhrát (s pomocí mediií, vč. TV - Nova, tím se oni poddají a ustoupí. 2) Stejně tak to může probíhat (v jiných dimenzích samozřejmě) i u soukromého, přímého majitele, vzpomen si ale, že se stalo spousta případu, kdy člv. koupil auto od majitele, s autem byly problémy (krad., zamlčel skutečnosti s poruchami...) a ten člověk se prostě zmizel ze sveta, nebo prostě dělá všechno proto, aby ty prachy nemusel vracet. -)Může to fungovat podobně, jako že v tomto státě ještě nikdo nesplatil dluhy, i když soud vydal rozhodnutí, že pan A má panu B vrátit x korun českých. -
« Moje zkusenosti z AAA.
Pokud davate auto na protiucet "VEZMOU VAS NA HUL" (jednani je vsak slusne).Prodalval jsem tam auto z tchanem Opel Vectra 2.0 (r.v. 91 vcetne ABS). Po predchozi dohode (ustni) slibili 90t Kc. Pote co si tchan vybral Hondu Civic (r.v. 97 + servisni knizka-vyplnena) za 260t Kc a chtel prodat Oplika na protiucet. Pri zkusebni jizde se technik dokonce podivoval proc chce prodat auto v tak dobrem stavu, ale nabidli mu cenu jen 70t Kc. Tchan byl nalopate a pristoupil Honda ho lakala.
Honda byl zrejme dobry kup zatim jezdi bez problemu a jedinou zavadou byla praskla zarovka.
Ja jsem koupil v AAA zvlastnost (dlouho jsem ji schanel a cena byla prizniva znacku nepisu zatim meli jen jednu)a byl jsem ochotnej akceptovat vsechny zavady (stejne bych je opravil). Na vetsinu jsem prisel hned pri predvadeci jizde. Po prostudovani smlouvy jsem se zhrozil (absolutne nemozne nic vyreklamovat), byl jsem totiz seznamen z technickym stavem vozidla (stav vsak neni nikde popsan). Vysledek byl ze jsem s autem ani dedojel domu a po cca. 10km se uvarilo (pri velmi opatrne jizde vubec totiz nebrzdilo). Rikam kdyby mi to rekli stejne bych ho koupil, akorat bych mozna si mozna vymohl jeste nejakou slevicku.
Jinak jednani lidi v AAA je slusne, akorat davejte VELKYHO ale VELKYHO BACHA vetsine levnych aut neco je treba i vaznejsiho. Na mem aute bylo JEZDI SUPER a DOBRY STAV (realny stav - brzdy uplne v p.., praskle predni sklo, prehriva se, volnobezne otacky 2500). Dejte si POZOR nic jineho se neda rict a pokud potrebujete jezdit jdete jinam kde s vami vyplni protokol o stavu vozidla - kupoval jsem tak kdysi Favorita r.v. 93 jinde a takovy protokol meli a vse bylo OK. -
« Prozrel jsem - dekuji
Dekuji vsem zucastnenym na tomto auditu.Koketoval jsem totiz z myslenkou, zakoupit jety vuz od AAA. Prosondoval jsem ruzne bazary tady u nas na severu Moravy a ceny se mi zdaly dost vysoke {napriklad autobazar POSTL - Dobra u Frydku mistku = FELICIA 1.3 /50KW, r.v. 1995 ! Vybava Lx /normal/ najeto kolem 60 tkm ,cervena.....145 000Kc !!!!! }. K tomu bych rad dodal ze jsem loni prodaval totoznou Felicii z roku 1995 s vybavou GLS { Konstrukt,tazne atd} a mel jsem problem se ji zbavit za nejakejch 130 tisic...no ale k veci.Jak jsem tak koukal na ceny v AAA zdalo se mi ze jsou prijatelnejsi - nizsi.Vzhledem k poctu aut, ktere prodavaji a ktre je mozno tam shlednout jsem si myslel ze si musim vybrat.Kdyz jsem ale procetl tohle auditorim, nazor jsem zmenil........musim rict /za sebe / ze tolik spatnych zkusenosti s jednim prodejcem mi staci k tomu, abych se poohledl nekde jinde.Hlavne me zarazi to co pisete o jejich jednani {viz presvedcovani o tom ze auto maji.....viz napadeni reklamujiciho....viz chybejici "brzda" atd..atd.} K cemu tedy maji ty Internetove stranky. ?!?!?! Blahove jsem myslel ze kdyz si tam neco zajimaveho najdu a treba se telefonicky dopmluvim, nepojedu tam zbytecne...jak vidim,seredne jsem se mylil.
Dekuji tedy vsem jeste jednou za to ze mi sundali ruzove bryle, naivni nejsem / alespon doufam / ale ze je v cele veci takovej bordel...to jsem skutecne netusil. -
« AAA-* největší
Ono je to celkem jednoduchý přivandrovat do postkomunistické ČR s relativně slušným kapitálem na dané teritorium a využít naivity lidí a prohnilého právního systému. Ale co je moc to je moc. Myslím si, že praktiky AAA si nedovolí žadný jiný bazar. Vsadím se, že až se v CŘ narovná právní systém pan Denny posune svoje aktivity třeba do Rumunska. (nebo ho někdo dřív zastřelí?) Já osobně bych preferoval koupi auta přímo od majitele. Jednak si můžu otipovat majitele, vim kde bydlí, mohu si dovolit přizvat technika, sepsat dobrou smlouvu atd..a hlavně platím cenu pro majitele a v případě vrácení auta je pan XY potenciálné vyrovnanější protivník, než gigant AAA. Tohle si zájemce u AAA nemuže dovolit. Všichni určitě dobře znáte taktiku AAA při výkupu,když po telefonu vám odsouhlasí jakousi cenu, po příjezdu se mluví už o 80% ceny, pak se 3 zacukají a je z toho 60%. Majitel je už unavený a chce mít pokoj a přistoupí. Mimochodem o autě majitele se mluví jako o ležáku, o šrotu atd. No a na druhý den auto projede AAA servisem, kde se provede kosmetický servis, případně se poohlédnou po zajímavých dílech pro jiná svá auta a šups s autem na plac za 140% prvotní ceny a cedulkou "jezdí super", "udržované", "nehavarované"... a čeká se na hlupáka. Uřčitě stojí za zmínku zkušenost mimopražských zákazníků, jež se chytnou na inzeráty, v kterých se neustále točí fotky stejných aut, kteří se po telefonu informují na vysněné auto. "ano máme pane, přijeďte si zítra" odpovědí v AAA. A tak někdo jede třeba 400km, peníze u sebe, těší se na to "jeho vysněné" a ouha auto není? "Teď se prodalo pane, ale můžeme Vám nabídnout ..... a další šrot je z placu pryč!! Kamarád říkal, že takle zbytečně jel už 2x z Olomouce, pak se nasral zavolal od brány, představil se jinak, řekl, že je ze Zlína a AAA řekli, že to auto mají a ať zítra přijede. No není to *? Když si představím, kolik lidí za svoje lehce nebo těžce vydělané peníze mají před barákem hromadu šrotu a nepřímo sponzorsky se podílejí na gigantické reklamě, která dovede do stejné situace jejích, kamarády, známé, sousedy ..... Jo kdyby Česi nebyli blbí a nekupovali podle ceny a počkali si.....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!