AAA AUTO PRAHA
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Autobazary
No ja myslim ze prodavat auto je nejlepsi pres bazar - proste kupujici prijde a muze si to pekne prohlidnout pripadne proklepnout a at bud bere nebo necha lezet. Zato koupe je asi opravdu lepsi na inzerat - vetsinou auto prodava clovek ne moc zbehly v obchodu a na aute se da ledacos najit a on muze treba trochu slevit. -
« Autobazary
K AAA jen několik slov. Byl jsem tam v poslední době párkrát, ale nic bych si tam nevybral. Bylo tam víc lidí než aut. Nicméně dva známí tam auta koupili a jsou spokojeni. Údajně tam člověk musí být hodně brzy ráno a pak má šanci něco chytit. Další známá tam dokonce koupila velmi pěkné Clio z 93 roku za 80.000 Kč! (už asi před dvěma roky).
Ad výkup za hotové : U nás u Čáslavi je na Horkách poměrně velký bazar Berd. Dělá tam můj kamarád a od něj vím trochu více, jak to v bazarech chodí. Vždycky, když tam budete auto prodávat, tak to bude ta největší šunka pod sluncem. Když si ho půjdete koupit, stane se z něj zázrakem pěkné udržované auto. Když se vám něco nebude líbit, řeknou vám : To víte, je to ojeté auto, nemůžete chtít zázraky. Za hotové tam vykupují neradi. Nicméně byl jsem při jedné takové transakci a šéf bazaru prodávajícímu přímo řekl : "Pane, za hotové je to špatné pro obě strany, já mám vyšší riziko a vy dostanete daleko méně než při normálním prodeji. Uvažte to." To je myslím korektní přístup. Já jsem v bazaru jednou auto koupil a stejné jsem pak v bazaru i prodal. Koupil jsem špatně, ale prodal jsem ho pak lépe v bazaru (i díky kamarádovi) než přes inzerát. Ale ne za hotové. -
« Re: GAPA
to: walther. Máš naprostou pravdu, že jde o princip. To co jsi probral, je naprosto běžná záležitost při běžném prodeji na inzerát. Nejprve se snaží z tebe udělat "k....ta", pak ho z tebe udělají no a nakonec třeba ani nepřijdou...... U A-ček to máš jednoduché, každý výkup se realizuje podle stejného scénáře. Pokud uděláš tu hloupost a nejdříve tam zavoláš, dozvíš se cenu tak o 10-15% vyšší. Při osobní návštěvě ti samozřejmě řeknou cenu nižší. Pokud se nerozhodneš hned, tak při další návštěvě bude cena opět cca o 10% nižší. Ja vím, někomu se to nemusí líbit, ale to je pouze psychologie obchodu...... Koneckonců když přijdeš do prodejny nových aut a po páté se budeš ptát na cenu konkrétního auta, tak nejpozději po šesté návštěvě ti nabídnou nějakou slevu....... Ono totiž většinou je to tak, že ten prodávající potřebuje prodat (ne kupující koupit). Téměř v jakémkoliv obchodě má kupující navrch!!!...............................… /> to: Mrazik. Kdyby jsis nalistoval pár příspěvků zpátky, zjistil bys, že jsem tady již psal: "Jedině blázen, který má 200.000 Kč (navíc na ně šetřil 5 let) si koupí ojetinu za 200.000 kč. Při výše uvedené částce bych volil auto tak kolem 160-170.000 Kč. Zbytek mám jako rezervu, a pokud ji nebudu potřebovat, tak jsem jenom ušetřil.... Dále kupovat ojeté auto bez odborníka a myslet si, že tomu rozumím, je hodně naivní. Fachmanovi, který opravdu ví o čem je řeč, nikdo nenamluví, že auto má najeto pouze polovinu km...... A i když budeš kupovat auto s odborníkem, nikdy nezapomínej, že kupuješ ojetinu!!! Tudíž si nikdy nemůžeš být jistý...................................… /> to: rybar. Re:Značkový servis. Kdysi mi můj kamarád vyprávěj příběh jak prodával svůj ojetý Mercedes. Kupující trval na prohlídce auta u zn.servisu Mercedes v Praze. Kamarád se nebránil, tak tam zajeli, prohlídka proběhla, všichni se dohodli a auto se prodalo........ Asi po půl roce, za ním ten kupec přijel a strašně se rozčiloval, že to auto má závadu na motoru (vznikla až po čase, ten kámoš o ničem nemohl vědět) a domáhal se jakési kompenzace. Na to mu prodávající odpověděl: "Auto jsem vám prodal, za podmínek, které jste si stanovil vy. Bylo na prohlídce u technika Mercedesu a v té době bylo v naprostém pořádku. Co by jste chtěl více?" Kupující na to: "Však si také řekl o desítku (10.000Kč) za to, že to pořádně proklepne!" Prodávající: "No a po mně chtěl desítku za to, že vám to doporučí. Jinak prej si neškrtnu!"..............................…
Pointa?! - ojetina je a bude ojetina, tudíž určitý druh loterie...
-
« Alternativa
Vsichni tu nadavate na acka (tedy ne ze bych se jich chtel zastavat, jenom s nimi nemam zkusenosti), ale vite nekdo o nejake rozumne alternative? Znate nekdo nejakej slusnej, velkej autobazar? Nechci jezdit od jednoho k druhemu, abych videl tech pet aut, co jim tam stoji, chci si mit z ceho vybirat. Byl jsem se podivat v AutoEsa a zadne velke nadseni - jediny slusnejsi auto, ktery jsem tam videl, mi stihli prodat - moje vina, rozmyslel jsem se dlouho - cely den. Vetsina aut mela vetsi ci mensi sramy, ale to se asi u starsich aut stava, shanel jsem neco do stovky, spis mi vadi, ze se to bazar snazi zaretusovat. Kdyz bude auto bouchnuty a ja o tom BUDU VEDET, tak to akceptuju a pripravim se treba na mirne problemy. Asi je to o etice a o kseftu - tyhle dve veci se nejak nesnasi... -
« Re: Koupe auta
to rybar: a co ked znackovy servis v tebe zavetri potencialneho buduceo zakaznika a s vidinou zisku z oprav tej veci, co si im doniesol ukazat ti povedia, co ja viem, ze nejake _mensie_ opravy to bude potrebovat ale inak je to dobra kupa... no a po par mesiacoch sa z tych "mensich" oprav stanu opravy velke... -
« to GAPA
V nečem máš pravdu, ale v něčem taky ne. Vezmi si tu situaci, že si v autobazaru (je jedno ve kterým) koupíš auto za 200.000,- Kč, na který jsi šetřil posledních 5 let. V autobazaru ho samozřejmě vychválej, jak má málo najeto, jak nebylo bouraný a motor je v absoutním pořádku atd. No a po 200 Km se ti to auto rozsype. V servisu, do kterýho tě odtáhnou ti řeknou, že to auto má najeto dvakrát tolik než co je na tachometru, z motoru místo oleje teče nějaká hmota, a auto je po bouračce. Ty by jsi nic nedělal ? Ty by jsi se neobrátil na ten autobazar ? Pokud by tě odbyli v autobazaru, nenapadlo by tě to dát do TV ? A když potom vidíš, že hodně lidí má stejnej problém u stejnýho autobazaru, vůbec by ti to nebylo divný ? Ani by tě nemrzelo 200.000. Já naštěstí takovouto situaci nezažil a doufám, že nezažiju, ale musíš se na to kouknout i postiženou stranou. -
Chapes ze treba nejde i o princip, ale o to, ze ze me nekdo dela *? Ja jsem prodaval starou skodovku za 5000 KC a kupujici me tvrdil, ze ma jenom 4000 Kc, ze puvodne mel kupovat jinou za 4000Kc, ale nakonec ji nevzal a ze me tech 1000 Kc da pri prepisu. K prepisu se vubec nedostavil, a mel vymluvy jako "byl jsem u zubare", "dosel me benzin" "stratil jsem se ve meste". Ja jsem si kvuli nemu bral dva dny dovolene, a protelefonoval z mobilu tak 500 Kc. (Proste jsem to potreboval prepsat a odhlasit povinne ruceni). Ten * me tak nasral, ze jsem to dal pravnicke kancelari (mam ve smlouve, ze me ma doplatit tech 1000 Kc) a pude to k soudu. Kvuli 1000 Kc!!!! I kdyby me to melo stat 5000 Kc za poplatky. * ze sebe delat nenecham. Stejne tak AAA. Pokud je pres celej zadek svar jak * a prodejce me tvrdi, ze je to "od vyroby" a ze je to nebourany, tak jim tam jednou nekdo hodi kanystr s napalmem. -
1.)Kdyby si v té "vatě" byl, choval by ses naprosto jinak. To si piš! 2.)Pro A-čka nedělám. 3.)Je mi na blití z toho, jak si tady každý závidí nos mezi očima. Kdokoliv kdo je jenom trochu úspěšný (teď nemluvím jenom o Á-čkách) musí být ukamenován....... A pro takovéto inteligenty jsou pořady jako "občanské judo" apod. Přál bych vám, aby jste se jednou dostali do jejich zorného úhlu........ Ejhle, možná by jste zjistili, že svět není černobílý....... Opravdu z téhleté české vlastnosti (vlastní neúspěch zakrývám kritikou druhých) je mi vážně na blití.......... -
« Jak se tam perou prachy
Nevíte náhodou někdo jak voni tam perou ty prachy.Už jsem slyšel pár verzí,ale fakt nevim.Jinak,kolik je ve skutečnosti majitelů(přímých)? Pamatujete si na annonci?Jak tam nabízely 150 až 200litrů svým právníkům?A pamatujete si na občanský džudo?Tak nevim,jestli jim ty prachy fakt dali,ale právnicky ty smlouvy maj zajištěný fakt dobře!to klobouk. -
« Re: spolek ubrečenejch bab
to: rybar. Přeji ti, aby ta suma, co za to auto dostaneš byla opravdu o 30 tis. vyšší. Problém je ovšem v tom, že píšeš, že auto prodáváš! Ne, že jsi ho už prodal :o( To taky může trvat hodně hodně dlouho a výsledek (30 tis. navíc) může být ve skutečnosti úplně jiný!!!........... 85% špatných zkušeností??? Zkusil jsi se zamyslet nad tím, co to je za člověka, který bude u AAA spokojen a půjde to hned vytrubovat do lesa (na internet). To už by byl celkem slušný exibicionismus. Smiř se s tím, že většina lidí si raději popláče někde, kde ho někdo bude poslouchat a kde ho někdo polituje. Ti co jsou spokojeni jsou HAPPY a nepotřebujou si vylívat srdíčko................ to:joe_ST. Myslím si, že s tvým přehledem (je do toho moc vidět) a znalostma (víš co na tom maj za režii) bys teď měl být "v těžký vatě"!!! No ne??? Určitě jsi dobrý bussinesmann....... -
"-- skrytý --" 20.04.00 23:11
« bussiness
no jo je to bussines jako bussiness....ale v tomhle pripade je do toho moc videt, to je nejvetsi prusvih, kazdej vi co na tom aute maji za rejzi a kolik penez tedy stacilo predchozimu majiteli = to odpovida o stavu auta.....panove asi nezbyde nez se naucit s timto stavem zit, uz cca rok pro aaa nepracuju a jsem v pohode a nemam spatny svedomi :-) -
« Re: spolek ubrečenejch bab
Jo chlape, ja tady nebrecim, jen konstatuju a delim se o sve zkusenosti s ostatnimi, aby vedeli kam nejezdit. Auto samozrejme prodavam nekde jinde a uz se tesim na tu sumu, kterou za nej dostanu (a ne, jak v AAA o 30 000 min :-)) Kdybych tady cetl stridave clanky o tom, jak jsou v XXX fakt dobri a obcas nekdo napsal, ze ho vodrbali, tak bych to bral, ale tady je z 85% spatna zkusenost s timto bazarem, takze neni co resit. Jsou to sumari a basta a pokud za nima s necim pojedu, tak to bude zigul krizenej s volhou a budu to vydavat za Toyotu :-)) -
« spolek ubrečenejch bab
Koukám, že se to tu změnilo ve "spolek ubrečenejch bab". Jo, jen si poplakejte, postěžujte, že tu vaši plechovku něchtěli vykoupit za tolik, kolik jste chtěli vy! *, že!......:o)) Jestli to náhodou nebude tím, že jste jim to neuměli prodat a nebo prostě to auto tu hodnotu nemá! A pokud má (vy tomu přece rozumíte ne?), tak nač ten pláč, jinde vám jistě utrhnou ruce až jim to budete nabízet........... ha ha.......